Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ještě si to nekoupil ani zlomek fanatických nintendo fanboyu, takze je to provar

    uz ta nejprodavanajsi hra dava tusit, kdo si tenhle omyl kupuje
  • flash789
    Kde jsou ty prognostici co tady jeste nedavno kriceli ze Switch bude pruuser? Veska a dalsi? Ti co najisto vedeli ze to bude propadak? chytraci..
  • Kdyby radši udělali něco, co má blíž k 64 nebo Gamecube. Tohle je potřetí meh.
  • Tvl Nintendo by mělo do Monlith Soft poslat pěkné dolárky. Takový nic kus hw, ale jedna výtečná hra launch hra a jsou v suchu. Tak se to dělá.
    • Nerozumím.
      • No, nějak mi to trošku uteklo, psal jsem to narychle, chtěl jsem říct, že Nintendo by mělo být rádo za Monolith, to studio krom Xenoblade, má právě velký podíl i na nové Zelde. Jen škoda, že jsou Monolith omezování výkonem a nevyrábější pro PC a PS4...
        • Spíš pro PS4. PC má emulátory Nintenda...
          • snorgrind
            11: Ale o hrach se tady nikdo nebavi, ty si muzes koupit a pustit na emulatoru, takze vyvojari penize dostanou. HW uz je abandonware, ano da se jeste sehnat ale stejne tak se daji sehnat 20 let stary konzole na ebayi.
            • a jako tečku na konec:
              https://www.zive.cz/clanky/myty-a-povery-rozplette-sit-autorskeho-zakona-i/sc-3-a-146302/default.aspx

              TL:DR - pokud ti výrobce nedá souhlas tak si nemůžeš udělat ani záložní kopii a nintendo nikdy takový souhlas nedalo, tím jsem si naprosto jistý
            • http://www.nintendo.com/corp/legal.jsp
              Q: Can I Download a Nintendo ROM from the Internet if I Already Own the Authentic Game?

              A:There is a good deal of misinformation on the Internet regarding the backup/archival copy exception. It is not a "second copy" rule and is often mistakenly cited for the proposition that if you have one lawful copy of a copyrighted work, you are entitled to have a second copy of the copyrighted work even if that second copy is an infringing copy. The backup/archival copy exception is a very narrow limitation relating to a copy being made by the rightful owner of an authentic game to ensure he or she has one in the event of damage or destruction of the authentic. Therefore, whether you have an authentic game or not, or whether you have possession of a Nintendo ROM for a limited amount of time, i.e. 24 hours, it is illegal to download and play a Nintendo ROM from the Internet.

              ano takže jestli máš čtečku switch cartridgí která momentálně neexistuje, tak si můžeš ze svojí cartridge udělat datovou zálohu, ale protože si zálohu konkrétní svojí hry díky neexistujícímu hw nemůžeš pořídit, tak je emulace nelegální a můžeš si tu lalalovat jak chceš, btw. když vyrobíš rom, tak už to není záložní kopie ale porušuješ eulu lalala *7*
            • Btw, nemáme totáč, ale 1 kopii si můžeš vytvořit, pokud je z originálu.

              lalalala...
            • Koukám, že opakuješ ty samé lži a očekáváš jiný výsledek. Aneb definice šílenství a fanatismu. Naposled. Emulace není nelegální, pokud mám legální médium. Vlastnění vs užívání dat s tím nemá žádnou souvislost, to je opět další marný red herring. Do těch dat nijak nezasahuju, když hraju na emulátoru, jen je užívám, stejně jako na konzoli.

              lalala...
            • Už jsem jí taky našel, ale to musíš dočíst celou. Emulace hw nic neporušuje to nic nemění na tom že to považuju za svinstvo, protože když máš k dispozici vývojářskou konzoli, která bude dost podstatně levnější než devkity všech současných konzolí tak homebrew jako jediná omluva odpadá a pořád si se vyhnul tomu nintendu, sám si napsal emulace her nintenda na pc a jako příklad uvedl hru, kterou emulovat technicky můžeš ale není to legální, to že to nikdo v reálu nepostihuje je už jiná věc. Btw to že vlastníš herní médium v žádné zemi na světě neznamená, že vlastníš data, která jsou na tom nahraná, už tady dávno nemáme totáč, kdy sis díky neexistujícím řešením v tehdejší legislativě mohl na dvojčeti překopírovat kazety s hrama na atari
            • Hlavně nechápu, proč sem tahá nějakou diplomku. To absolutně nic nedokazuje. Jediný na čem záleží je to, jak se k Cemu staví zákon a Nintendo a Nintendo nedělá nic, protože ani nemůže. Emulace hw nic neporušuje. Za chvíli se vyrojí psychopati, který budou tvrdit, že je svinstvo, když si ke konzolovýmu portu na PC připojím jiný ovladač, než gamepad...
            • Pokud si legálně zakoupíš software, tak je úplně jedno, jestli ho hraješ na konzoli nebo emulátoru. Jak píšeš, stáří konzole nemá žádnou souvislost. To je samozřejmě jeho výmysl. Jediným problémem může být originální bios, ale i ten se dá emulovat.
            • 11: V té diplomce se ale píše opak.

              "Uživatel programu si dále může vytvořit pouze jednu kopii, je-li potřebná k užívání, ale nesmí ji dále šířit. Hru je možné použít z emulátoru jen z kopie vlastního programu, který si zakoupil".

              Ani slovo o tom, že by bylo emulování nelegální. Samozřejmě, pokud vlastníš příslušný software, což uznávám, může být dost problém, hlavně u starších kousků. Jestli se prodává, nebo je k sehnání příslušná konzole, vůbec nezáleží.

              Pokud si pořád myslíš opak, pošli prosím odkaz, rád si ho přečtu.
            • Slabý pokus. Kdyby to nebylo legální, tak by byl Cemu ilegální software, což není. Žádné zákony neporušuje, takže si samozřejmě cucáš z prstu. Jedinej mýtus tady je tvůj imaginární svět, který sis vytvořil ve své hlavě.
            • *1* to je úsměvné sám píšeš "pc má emulátory nintenda" a ne zrovna emulace softwaru konkrétně nintenda není legální ani když vlastníš originální medium, to je akorát internetový mýtus kterému z pochopitelných důvodů chce každý věřit.
              Není to legální ani podle unijních zákonů a podle těch našich taky ne nějaká studentka z Brna na to udělala zajímavou diplomku ale teď jí nemůžu dohledat "archivace videoher v české republice" nebo tak nějak .
              V americe je to legální, pokud je způsob čtení media zastaralý a hra není dostupná jiným legálním způsobem tzn. například když máš hru na disketě, není to abandonware a nedá se koupit ani na gogu, tak jí můžeš legálně emulovat. Nemůžeš tedy ani legálně emulovat novou zeldu ani v americe protože si můžeš koupit switch.
              A když na tom teda trváš tak si teda jdu dát vitamin A+D, dneska mě trochu škrábe v krku, nečekal jsem že o mě někdo na internetu bude mít takovou starost *1*
            • "Naopak z konzolistů neznám nikoho..."

              Typický logický klam anecdotal evidence. Já neznám nikoho, kdo si doma vaří, takže buffet je lepší, než domácí jídlo.
            • Naprosto mimo. Emulátory konzolí jsou 100% regulérní programy, který nic neporušujuou. To, jestli si někdo tu hru upirátí nebo ne, je otázka číslo dvě, kterou sem neřešil. Opět irelevantní argument, který nesouvisí s pointou. Nikde sem tu neobhajoval kradení softwaru, tak si vem nějakej prášek, očividně máš halucinace. Očividně taky nezvládáš, že PC toho umí víc, jak konzole, jinak si nedokážu vysvětlit tyhle hloupý eseje o chytání se stébel. Stačí to přiznat, netřeba se ztrapňovat. Navíc tvoje logika absolutně nedává smysl. Pak bych mohl říct, že hraní starších konzolových her je taky svinstvo, i když si tu konzoli člověk sežene, protože ty hry samotný si stejně koupí jen 10 lidí z milionu, že ano. Svinstvo to je možná v tvojí zmatené hlavě, kde naprosto nesmyslně předpokládáš, že ten kdo používá emulátor, si tu hru automaticky ukradne a není možný, aby jí vlastnil, zatímco majitel konzole si jí nikdy nestáhne a nevypálí že jo? Nikdo nepirátil PSX hry, že ne? Haha. Typickej double standard. Myslím, že tady už netřeba nic dodávat. Tyhle diskuze se zdejšími fanatickými konzolovými boys tvého typu se vždycky dostanou do těchto vod. Dvojí metry, protiřečení si, popírání reality, kličkování a zavádění debaty úplně mimo pointu. Zoufalej rage a mindrák z možností PC platformy. Zásobárna pro Chocholouška.

              Emulátory konzolí jsou legit, to je fakt. O pirátění si můžeš vyprávět možná tak rybičkám. Nemá to absolutně žádný vliv na to, že existuje legální možnost, jak na PC hrát konzolový hry. Dokonce v lepší grafice, na lepší obrazovce a s možností volby ovládání. Nezvládáš? Já vím, že ne. Vem si ještě prášek.
            • Já tě chápu, ale jestli si z milionu lidí co emulují koupí tu hru deset lidí tak je to "úspěch". Osobně ani po internetu neznám nikoho kdo by si hru co emuluje koupil a drtivá většina lidí co znám osobně a i emulují tak si hry nekupuje obecně, byť by stáli pár korun, tam je zase oblíbená výmluva "valve špehuje lidi a proto je morální to ukrást".
              Znám osobně desítky pc hráčů, z toho 4 lidi si hry kupují a z těch 3 jenom 2 si kupují všechny hry a nikdy nepirátí, takže včetně mé maličkosti znám 3 lidi, co opravdu za všechny hry platí. Naopak z konzolistů neznám nikoho kdo by pirátil hry ať už na konzole nebo na pc, neříkám že na konzole pirátit nejde ale zřejmě je to mnohem menší problém než na pc scéně
            • snorgrind
              Ocividne si me nepochopil. Diskuze byla o emluatoru, tzn hry sou uplne irelevantni a nezalezi jestli jsou nebo nejsou abandoware. Emulator neznamena automaticky pirateni. Staci kdyz si clovek tu hru koupi a pak si ju pusti na hw na kterym mu to vyhovuje. DS hry na mobilu, wiiu hry na pc atd.
            • Ano ale 20 let starý hry od nintenda abandonware nejsou. Dokonce ani 30 let starý hry od nintenda abandonware nejsou, můžeš si je legálně koupit na 3ds/2ds.
          • hrát to ve 20 FPS *15*

            To je výhra...

            https://www.youtube.com/watch?v=-TA4PkkTl6E
            • Ano přestalo, ale pořád jsou obchody a plné nových nepoužitých konzolích a hry nejsou abandonware. Zeldu i Mariokart si můžeš koupit i na switch a portu xenoblade chronicles x na switch jsou nakloněni i tvůrci
            • snorgrind
              0011: neprestalo se nahodou wiiu vyrabet ? tzn. jedinej zpusob jak hrat wiiu hry je emulace.
            • 0011
              noiz:to že mám technické možnosti natočit si pomocí funkce ostření na pixel nahou sousedku skrz žaluzie neznamená že to je správné, morální a společensky prospěšné nebo nedejbože legální i když by to můj foťák technicky dokázal. Btw kdybys uměl číst celé věty tak píšu, že emulace her, které si můžeš legálně koupit je svinstvo, ne emulace her, které jsou abandonware, nebo nemáš možnost koupit ani hw na kterém bys hru rozjel protože se nevyrábí a novější generace konzolí jí nepodporuje, třeba hry z prvního playstationu.
              Dementní názor je že krást je naprosto v pořádku, což je názor se kterým se bohužel setkávám denně a nejvíc moralizují ti, co si jinak hry na pc kupují, ale emulaci si "ospravedlňují" tím, že si nechtějí kupovat konzoli. Vzhledem k tomu, že si tvůrci za vývoj cemu nechávají zaplatit v rámci freemium programu nechápu proč je nintendo dávno nezažalovalo. Až vytvoříš autorské dílo a nedostaneš za něj zaplaceno tak změníš názor velice rychle a je jedno jestli půjde o stavební výkres v cadu, render v blenderu nebo hru
            • krádež...
            • Emulace hw svinstvo... nemám slov. S takle dementním názorem sem se snad ještě nesetkal.
            • moje chyba, já reagoval na video se zeldou, ale xenoblade x má velkou šanci vyjít i na switchi, každopádně xenoblade 2 určitě nebude žádný propadák, pokud se v budoucnu potvrdí, že xenoblade x na switch nevýjde, tak si v bazaru seženu starou wii u
            • 11: Kdy že přesně vyšlo Xenoblade Chronicles X pro Switch? Budu trvat na tom, že XCX má zatím na téhle konzoli 0 FPS. Ale možná se to časem zlepší. Doufám, kupovat kvuli jedné nebo dvěma hrám Wii U bez budoucnosti se mi moc nechce.
            • Karel: no to fakt nemá, alespoň v handheld modu v 720p, ve kterém hraju většinu času má switch propady po posledním patchi na 28 fps a většinu času jede 30 fps
            • https://www.youtube.com/watch?v=N4CQvONU6m0 aktuální cemu 1.9 1080p u finálního bose padají fps i na 20, vydeo staré ani ne den. Každopádně mi je úplně jedno jak to běhá na pc sám mám gtx970 a můj počítač by to s propadama zvládnul, ale mám i switch a emulaci hw a sw co si můžeš legálně koupit považuju za svinstvo
            • většina lidí se nechce patlat s emulátory panebože. Se podívej jak se prodávají ty retro konzole. Se po tom zaprášilo.

              Xenoblade X má mít remaster na Swich...
            • Cena Switche vs cena 1080Ti je naprosto irelevantní red herring argument, stejně jako rozlišení. Řeč nebyla o poměru ceně/výkon/kvalita, ale o tom, že PC narozdíl od PS4 umožňuje emulovat Nintendo. To je jednoduchý fakt. To, že si nikdo nebude kupovat 1080Ti kvůli Zeldě je snad jasný každýmu, kdo má aspoň půlku mozku funkční. Pomijím fakt, že srovnávat desktop a mobilní zařízení je samo o sobě nesmysl.

              https://m.youtube.com/watch?v=M8LPfPsEgLQ

              GTX1070, 4K@30fps.

              Doporučuju se dál už neztrapňovat.
            • 11: No tak zrovna tahle hra má na Switchi zhruba tak 0 FPS :)

              Ale musím uznat, že bych uvítal remaster, byl by to velký důvod pro koupi Switche.
            • Noiz: ani 1080ti nezvládá stabilních 30 fps v 1080p, cena switche vs cena 1080ti......
            • Ale no tak... Verze 1.7.1.

              Už je Cemu 1.9.0, kde to se správným nastavením běhá v pohodě. Stačí trochu hledat. PC se naštěstí neustále vyvyjí.
  • 0011
    Nevím odkud autor bere data, ale usgamer psal, edit:že Zeldy bylo na switch prodáno celkem 3,92 mil. kusů a víme, že se hry jeden čas prodalo více než switche 2,76 mil. jenom první měsíc v, čili více než 2x co uvádí článek a to jen za březen. Z celkových prodejů vyplývá, že se Zeldy prodalo víc než MK8D
    • ales.smutny
      Ups, pardon, trochu se pomotaly cifry za časová období, opraveno. Díky!
      • 0011
        Ještě nadpis, ale nechal bych to plavat MK rozhodně alespoň ve své kategorii z těch 3 her nejúspěšnější byla *1*
    • MickeyMutant
      Jo, připletlo se mu tam 1,16 mil. za kvartál. Už koncem dubna (tedy za necelé dva měsíce od vydání) to dělalo 2,76 mil., jak píšeš.
  • MickeyMutant
    Nintendo je jako Apple. Cokoliv z nich vypadne, to se vyprodá.
    • kdo umí, umí, kdo neumí, tak čumí a nadává. Jinak obě společnosti mají úplně jinou filozofii, takže přirovnaní je dosti mrzké.
      • Opravdu? A jaká je ta filozofie? Naše produkty pro všechny? Lehce ovladatelné, kvalitně vyrobené a s vyladěným obsahem? A za poněkud vyšší ceny? Není tohle náhodou ten naprostý základ, který mají tyhle společností společný?
        • Lehce ovladatelné jako každá konzole/telefon za pár šlupek, kvalitně vyrobené v Číně a vyladěné na 20fps. Typická fanboy sláma z klobouku...
        • Nintendo zaotalý hw, plastový šunt. Každý nový iPhone(snad krom šestky) vždy nejvýkonnější telefon a prémiové materiály, to samé iPady. Nintendo je takový šunt z tržnice, nic proti...
          • btw ten hw v iphonech či ipadech je dost značně unikátní, dvojjádra které mají výkon jako osmi jádra, navíc dobrá spotřeba, Nintendo zaostalý hw i oproti pár let staré konkurenci. Takže Apple drahý ale +- odpovídající ceně. Nintendo předražené ale mají unikátní a výborné hry...
            • 0011
              Nintendo nemá zaostalý HW, není problém vyrobit tablet co by zvládal hry v 1080p v handheld modu, akorát by byl těžší a hlavně kdo by si koupil tablet za 20k jenom na hry.
              Ad cena - witch stojí vyrobit 257 USD, čili ano prodávají ho se ziskem, ale jachty si za to nekupují po desítkách, jestli na něco chceš nadávat tak nadávej na daň+marže obchodníků u nás. Hejtři by chtěli handheld za 5000 co má větší výkon než jejich telefon za 20 000 a výdrž baterie 10 hodin zatímco nintendo dodá produkt, který si může dovolit spoustu lidí což pochopitelně vyžaduje spoustu kompromisů. Jinak jako plastový šunt to rozhodně nepůsobí akorát displej mohl být z tvrdšího materiálu, ale když switch držím v ruce pocit z kvality zpracování je daleko blíž k ipadu než k tabletu z tesca
    • jakubc
      No to bych si tvrdit nedovolil, stačí se podívat na WiiU. Switch je ale po všech stránkách výrazně lepší a hlavně má svou Zeldu do startu, což je obrovské plus (a hlavné tentokrát zvládli marketing, viz Superbowl reklama).
      • spoock
        jn, bůh ví jak by Switch dopadl, kdyby neměl takovou pecku jako Zelda, ale třeba jen Mario Kart 8, zřejmě by byl úspěch poloviční. Já si Switch koupil primárně kvůli Zeldy.
        • 0011
          Já Switch předobjednal dávno před recenzema Zeldy hlavně právě kvůli Mario Kart, protože jsem neměl Wii U a MK 7 na 3DS byla moje nejoblíbenější závodní arkáda. Zeldař zrovna nejsem tenhle díl mě bavil víc než ocarina, majora i link between worlds dohromady(jediné Zeldy co jsem hrál). Možná mě to baví hlavně proto, že se to nedrží zuby nehty formule právě těchto ikonických uznávaných her, u čehož někteří hc fanoušci skřípou zubama ale já tomu tleskám

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit