Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neni duvod aby Nvidia davala nekomu sve vlastni zdrojaky, natoz konkurencni firme :D
  • fizola
    To je sle iba debilizmus AMD. Nvidia proste pomaha vyvojarom, ponuka nastroje atd. a AMD nic. Samozrejme ze nemaju mat pravo sa pozret do tych nastrojov Nvidie. Ked chcu zmenu, nech vymyslia podobny, alebo ovela lepsi program a vyvojari budu spolupracovat s nimi. Jednoduche, nie sa zbabelo skryvat za takyto diss
  • TheGGG
    Čistě pro ubrečeného pana x odkaz ve kterém najde seznam her na PS4 a jejich podporované rozlišení a framerate. Jestli nějak nepodloží ty své hloupé pomluvy tak ať zmlkne.
    http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates
    btw: i hodně PC hráčů si na K+M vystačí s 30FPS, takže tak. Jinak žadný PC hate.
    • dira
      děkuji za potvrzení, že zatím na tom konzole nejsou příliš dobře. Seznam jsem sice neproběhl extra detailně, ale až na optimalizované exkluzivky jsou v 1080p jen hříčky a graficky jednodušší hry.

      Nevypovídá to nic o konzolích jako takových, ale o tom, že programátorský národ je lenivý a nedokáže v dnešní době optimalizovat. Zatím se svým PC které jsem si postavil před cca dvěma lety za ceny byť o něco vyšší než u dnešních konzolí dokážu stále vyždímat o něco více.

      P.S. 30fps přežiju, rozlišení pod 1080p je pro mne mnohem stěžejnější a vzhledem k velikosti mého displaye je již na hranici.
  • Videl bych to na stiznost evropske komisi. Takova nekolikati miliardova pokuticka od EU a NVidia toho rychle necha. Mrkvosoft toho taky nechal.
  • spook.y
    Nechtěl jsem to sem dávat, ale zdá se mí, že zde je problém popsán lépe a srozumitelněji: http://diit.cz/clanek/nvidia-gameworks-watchdogs
  • No netvrdim ze AMD nema v necem pravdu, ale co vydali mantle tak vpodstate nevysli ovladace co by nejak optimalizovali dx hry. Kdyby radsi neremcali a posili rady inzenyru co sejim staraji o ovladace.
  • Jop ... a proto ty konzole ... uz vlastne jsou PC ... jen takovy nijaky, bez vykonu ... asi tak na urovni 10let staryho PC zeleza ... protoze ...100% konzolovych games je vyvijeno prave ... na PC ...
    • TheGGG
      tak teď si nám to nandal, škoda že nový wolf běží na obouch next gen takhle:
      https://www.youtube.com/watch?v=Fr4U3DZFdM0
      zatímco diskuzní fóra steamu jsou plná nářku a oprávněného nadávání.
      Já taktéž lehce lituji koupi PC verze, framerate 40-60 na PC které je papírově výkonější než next gen.
      No brzy bude doma PS4 *14*
      • Bavime se o tech +- 800x600 30FPS co zvladaj ty "nexgen" konzole?
        • TheGGG
          víš úplné houby, jsi pro mě krásným důkazem že tadle PC master race je jen banda ubrečených děcek
          btw že máš monitor v rozlišení 800x600 není náš problém *14*
          • Nj, kre…teni jako ty samo nemuzou tusit ze vic ani jedna z konzoli neda .. mi co hrajem na PC uz 10let 1920x1200 x 60fps ... si stezovat nepotrebujem.
            • TheGGG
              No jo, vy máte ve školce počítač?
              Jinak z tvého příspěvku tuším, že jsi 1920x1200 monitor neviděl ani na obrazku, tak si alespoň zlepšuješ náladu trolováním na diskuzi. No, nejen že jsi prokázal svou absolutní neznalost této problematiky a kompletně jsi se ztrapnil, ale zároveň jsi pošpinil celou PC komunitu. Báááj *3*
        • Dlaha
          Díval jsi se vůbec na přiložený odkaz? 1080p 60FPS
          Já teda taky Justina Biebera nesnáším, ale fakta jsou fakta.
          • Ty ses zjevne uplne vypatlanej, protoze 1080p nezvladne (ani pri tech 30/24 FPS) ani jedna z obou "nexgen" konzoli ... tak mozna kdyz ti budou zobrazovat statickej obrazek.
            • TheGGG
              bééé, máš nějaký důkaz, nebo si jen PC fanatik ovlivněný podobnou bandou trumbelínů. Next gen u některých her 1080p zvládá, tak se hoď do klidu a přestaň se ztrapňovat.
              BTW: ty o konzolích nic nevíš co? Jsi jen diskuzní hater co hraje na low na starým komplu a brečí že mu rodiče nechcou koupit konzoli. *5*
            • Dlaha
              Další který neumí číst a používat google? Radši začít z urážkami, to je ono. Hlavně si všimni, že ti tady nikdo nenadává na PC. Bavíme se jen o tom, že Wolfenstein byl očividně vyvíjen primárně pro konzole, na kterých, s jejich výkonem, jede mnohem lépe než na Xnásobněji výkonějším PC. A to je bez diskuze. (a nebude to první ani poslední takový titul)
              Teď už si upřímně myslím, že tady jen trolluješ, takže radši končím :) Dobrou noc.
          • Tak kdyz uz chces fakta, spis bych sahal po nejaky technicky specifikaci, video na YT muze mit jakykoliv parametry.
            • Dlaha
              Prosím zkus použít alespoň google, než začneš něco psát.
              http://www.ign.com/articles/2014/02/27/wolfenstein-the-new-order-is-1080p-60fps-on-xbox-one-and-ps4
              Doufám, že IGN je dostatečně legitimní zdroj. Nicméně i to video na Youtube ukazuje stabilních 60FPS a DigitalFoundry má dost zkušeností se srovnávačkama.
  • Pitomci - jedni jak druzí. Vzhlem k tomu, v jaké je PC defenzivě oproti konzolím, by na podobné klacky pod nohy a na šílené nápady s dvěma verzemi her pro AMD a Nvidia měli rychle zapomenout, jinak se jim může stát, že o segment PC přijdou, protože ta platforma se definitivně promění v pouhou pracovní stanici. Ono se jakoby na první pohled nic neděje - po zániku herního PC si přeci hráči koupí konzoli, která bude obsahovat AMD či Nvidii kartu, takže nula od nuly pojde. Opravdu? Troufám si tvrdit, že nikoliv. Existuje tu segment hráčů ve věku 30+, kteří hrají v přestávkách mezi jinými činnostmi na PC, takže v přestávce mezi prací na PC vytahovat konzoli by jim bylo zatěžko, takže si konzoli nekoupí. V takovém rozhodnutí je utvrdí i jejich jistý konzervatismus - Wolf3D atd. kdysi hráli na starých 386, 486, konzole jim nic neříká - nevyvolává v nich nostalgické vzpomínky na časy, "kdy neměli břicho a naopak měli vlasy" *1* . ----------- Jasně, že hovořím za sebe a o sobě, což je samo o sobě málo. Ale můžeme předpokládat, že jsem z celoplanetárního pohledu členem možná několikamilionové skupiny, která by v případě zániku herního PC, k čemuž by podle mne rozdělení platforem na AMD a Nvidia vedlo, takto zareagovala - nekoupila konzole, ale na poslední generaci PC karet pařila tituly svého mládí, rozhodně by se neobtěžovala kupovat konzoli - paradoxně vzdor své finanční síle.
    • TheGGG
      že jsou konzole jako herní platforma starší než PC ti vypadlo z hlavy staříku.
      a pro pomalu chápající, neříkám že jsou konzole starší než PC, ale že na konzolích se hrálo prvně.
      • Tos hosane asi prave vytah ruku z nocniku ... https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%BDch_her_a_videoher
        • TheGGG
          http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Crookes_paddlewheel_tube.png
          tak to vypadá na hodně zajímavou hru chlapše. *14*
    • Moc to hrotis, PC se jako herni platforma pohrbiva uz 20 let ... a porad ne a ne umrit ;D. Ono totiz kdyz chce nekdo neco napsat pro PC, tak na to nepotrebuje milostivej souhlas od M$ nebo Sony ... a muze si napsat co chce.

      A jestli se dneska rozhodne nejakej vyvojar napsat gamesku jen pro NV nebo jen pro ATI, tak to muze udelat kdykoli se mu zlibi. A samozrejme to bude vzdy podstatne rychlejsi, nez kdyz bude psat pro direct X nebo Open GL. Je to asi tak stejny, jako kdyz napises neco v .NEt vs v Assambleru - klidne rozdil nekolika radu.
  • Amdčko břečí, tak ať jsi taky zjískají přístup ke vývojářum.

    My zákazníci nebřečíme, že každá nová generace karet je max o 15% výkonnější jako ta předešlá a cenově neodpovídající. Spíš mi to připomína duopol mezi AMD a Nvidia.

    Před pár lety byla nová generace o 100% výkonnější jako ta předešlá.
  • Ať je to pravda nebo ne, lidi uvědomte si také to, že oba výrobci grafických karet z nás stejně tahají neskutečné prachy. Víte jaké? Už by tu dávno byl Maxwell atd. Teď mám na mysli architekturu čipu. Oni to mají dávno vykoumané, ale proč to trochu neočesat, nebo nepozdržet. Tahaj z nás prostředky postupně a mastí si kapsy!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit