Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Oculus bude takovej trhak jako kdysi minidisk, kde je mu dnes konec...
    • Nevíš, o čem točíš ...
  • Sice to chlapcum z Oculusu moc preju, ale obavam se, ze valny uspech to mit nebude. Vemte si jak dopadly 3d televize a nVidiacky brejle... a to k nim neni potreba pitlik na zvraceni. Me osobne se 3d moc libi, a s klesajici cenou 3d monitoru to toho brzo pujdu. Ale Rift si opravdu neporidim. Nejvetsi problem podle me je ten, ze bryle naprosto zatemnuji jakykoliv pohled ven do skutecneho sveta, coz je jako cist knizku v autobuse MHD, kdyz sedite v protismeru jizdy... za par minut je vam spatne na nekolik hodin. Spoustu lidi rika, ze si zvyknete... nemyslim si, ze budete mit po 5 minutach chut to zkouset znovu. Ve vyjmecnych pripadech se nasli lidi, kterym z toho nic nebylo... cca 3 z 10. To neni moc dobre skore. Co se tyce Facebooku, ktery zrovna moc nemusim, nerozumim proc do toho sli. Chapu ze maji penize a potrebuji je nekam investovat, ani je nepodezrivam, ze by chteli ukrast uzivatelum data z komplu... (ty uz davno maji ;-D) ...jen me to prijde zvlastni, kazdy kdo si da tuhle skladacku dohromady tusi, ze z toho penize zrovna 3x nevyzaruji... kde je ten hacek?!
    • walltar
      Tak tvrdí se, že FB do toho dal peníze po tom, co Zukenbergovi v OVR ukázali jejich VR room ... Zařízení, které je skoro dokonalé v navožení pocitu, že jsi ve hře.

      Je to nějaký speciální VR prototyp, který je připojený k obrovskému počítači.

      A s tím, že by jen 3 z deseti nebylo špatně si nemyslím že to bude tak drastické ... čtení knížky za jízdy v autobuse je celkem běžná věc. Určitě se z toho 7 z 10 lidí nedělá špatně tak, že by nemohli dál číst.
      • Tak to je pak jina, jestli v tom vidi nejakou komplexni super technologii, tak to asi smysl ma. Kdyz mas na takove hracky patenty a licence, muze to prinest pekny balik.

        Ti 3 z 10 je nase vlastni skore. Ja myslim, ze dokud sami neodzkousite, tak neuverite... u me to bylo opravdu rychle. Po 5 minutach HL2 me bylo 2 hodiny pekne blbe. Nechtelo se mi zvracet, ale strasne me bolela hlava a nebyl jsem sam.
  • Měl jsem první verzi, a dělalo se mi z toho taky blbě.
    Ale postupně jsem si zvykl, a hrával jsem s tím Battlefield. Po oznámení dvojky jsem to prodal a čekám na dvojku. Použitelná byla už jednička. Na dvojku se fakt těším!
    Ještě to budou chvíli ladit a pak to bude bomba.
  • Nevím jak Vy, ale pokud to bude za "rozumnou" cenu, tak si to koupím *13*
  • čekal bych podobný osud jako u 3D televizí, na vyzkoušení a wow efekt super, ale zkuste si na tom hrát pravidelně čtyři pět hodin denně
  • ales.kriz
    No když jsme to testovali tak většině lidí z toho bylo špatně po pár minutách...takže tohle bude hlavní problém který budou muset řešit, jinak třeba také ETS2 s helmou může být paráda.
    • wenceslaus
      Podle všeho s tím druhá verze dev kitu zdaleka takový problém nemá... ale uvidíme.
      Doufám, že se mi ji podaří někde vyzkoušet.
  • tonnymontana
    u metra uz se prodava prvni dev verze je to kybl s 5 diodama na blikani a neurcenym mnozstvim LSD (tim se ovlivnuje jakou hru hrajete) helma je lehka tusim firma ji pojmenovala pookelus
    • to jsme fakt měli doma, zavřeš oči a diody na brýlich ti různou frekvencí blikání a barev přes zavřená víčka vytvářejí různé obrazce.. při kombinaci s drogami docela jízda *1*
  • Koupě Oculusu Facebookem je to nejhorší, co se mohlo stát. Nejenže si Palmer Lucky podthl Carmaka a navzdory původní dohodě se zenimaxem poskytl informace o technologii o VR třetí straně (Facebooku), ale hlavně si z oveček udělal perfektní osoby na datamining. a kdo mě chce obvinit ze lži, tak ať si přečte tento článek:
    http://mobilenet.cz/clanky/aplikace-moves-meni-informace-ohledne-sdileni-uzivatelskych-dat-15691
    Tvůrci Moves taky ze začátku tvrdili, že to na aplikaci, její fungování, ani na tom, jak se bude chovat k nahromaděným informacím nebude mít vliv a stačilo pár měsíců a sliby/chyby.
    • Pardon ale trepete hovadiny. Niesom moc nadseny z kupy Oculus Facebookom ale az buducnost ukaze co z toho vypadne a ten aktualny hate je prehnany. Tak isto sa neda porovnavat aplikacia ktora zbiera data zo senzorov a este ich uklada na nejaky "komunitny" web, co je sprostost ludi ze take aplikacie vyuzivaju, so zobrazovacou technologiou. Moves je SW aplikacia, Oculus je cisto kus HW. Iste FB ma v plane vytvorit k tomu celu platformu ale az buducnost ukaze ako to bude vypadat. Tak isto robit nejaky datamining z develeopment kitu je fakt hovadina, nehovoriac o tom ze ako by to dosiahli ked oculus na fungovanie nepotrebuje ziaden sw, to je v podstate lcd monitor na xichte. Kde je datamining ked si spustite upraveneho Dooma3 pre oculusVR ?
      • Chmm... a tech 300MB ke grafarne NV/ATI co se mi vali na disku to je taky jen HW? Aha, to asi nebudou jen ovladace, vid? Ty maj totiz pod tuxem par jednotek MB ...
    • walltar
      Google, Facebook, Valve ... je celkem jedno komu ty data dáš. Navíc Datamining v Riftu nemá žádnou hodnotu. Bude ho mít tak málo lidí, že se takové data k ničemu nebudou dát použít.

      Takže možná, jako věc do budoucnosti, ale teď určitě ne. Navíc to nezjistí nic moc jiného, než co zjistíš třeba díky Steamu ... protože rift jako takový je zobrazovací zařízení s ovladačem. Nedostaneš z toho žádné unikátní data.
      • Milion pitomcu zas tak malo neni, a fuckbook se dostane tam, kam zatim nedosah - na veskera data na jejich PC.
        • walltar
          Zase to nepřeháněj ... pokud by se chtěli dostat lidem k datům na PC, tak stačí vydat facebook aplikaci, kterou si člověk nainstaluje na PC a nebude se muset přihlašovat na facebook. A získali by přístup k milionům lidem prakticky zdarma ... nemuseli by dávat miliardy do Riftu.

          Navíc pochybuju, že by byli schopní se nějak dostat k datům na PC. To by je čekalo tolik soudů a pokut, že by se to ani facebooku nevyplatilo.

          Navíc Rift se k tomuhle nehodí ... není tam poptávka po nějakém softwaru, který by musel být spuštěný spolu s riftem. Maximálně by si tím ublížili.
          • PC aplikaci si nikdo nenainstaluje ... protoze to 90% useru neumi, a dalsim 5% to zablokuje nejakej firewall. Navic by se kolem toho strhlo velky halo ...

            Tohle se nainstaluje pekne potichu s nejakou tou aktualizaci "ovladacu". ostatne, uplne stejne se fucbook chova k tomu, co na nej napises. Jeden den ti tvrdi, ze je to soukromy a druhej den to vidi celej svet. A samo, bude to zcela koser, protoze si to odsouhlasil v licenci ... tedy nejakem tom 150ti strankovym blabolu v pravnicky anglictine, ktery nerozumej ani rodili mluvci.

            Software stim samozrejme spustenej mit musis, jak myslis ze se ta data do toho dostanou, a jak myslis ze se zpet dostanou informace o pozici/zmenach.

            BTW: Zjisti si (trebas) kde vsude smiruje PC steam. Je to pekny poctenicko, a vse si samo muzes pomoci nalezitych tools overit.
            • Ty musíš mít hodně složitej život :)
  • Je to takový moderní ftiš pro hraní na slepou bábu (skončíte s hlavou ve zdi) - jestli prodají milion, tak jsem čínský bůh srandy, nebo růžový dinosaurusisos...

    VR čeká ještě zatraceně dlouhá cesta *6*
    • Psychotic
      Děkujeme ti za tvou profesionální analýzu.
  • da se to pouzit uplne vsude
    http://www.tu.no/tutv/forsvar/2014/05/05/norwegian-army-driving-armoured-vehicle-using-oculus-rift
    http://www.transporter3d.com/index.php?pageid=1
    http://www.youtube.com/watch?v=D47MAQ9U6qE&list=PLJ5UcZKLb6CcEx1Pbh8YMdnJggoFQ2wxc
    https://www.indiegogo.com/projects/3d-webcam

    nejak ta cesta k tem holografickym mistnostem ala Star Trek musi zacit

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit