Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neco jako recenze:
    Tato "hra" je takovy fenomen doby...divna a zmrsena/nedodelana
    Je to trochu jako Minecraft...akorat ve 2D a opet kdo to nezna nebo tomu nefandi je out.
    Vlastne je to jeste zkrizene se hrou AlienShooter, kteremu se to koseni vetrelcu az moc podobna(nahoda?) (i s tim autem, ktere tu jezdi na uhli--wtf), skoro bych rekl ze z toho vytahly textury
    nebo minimalne cely vcelku plagiatorsky tento izometricky 3rd person shooter obslehli...
    (citace z clanku)
    "Factorio je krásným příkladem toho, jak moc zlaté dokáží být české ručičky. Jako důkaz vám poslouží zhruba 26 tisíc hráčů, kteří se na Steamu společnými silami postarali o téměř dokonalé hodnocení 98%. A další přibývají po stovkách"
    Onehda resp parkart jsem v hospode nadhodil tema Factorio a od skalniho fandy po cloveka, je mito fuk to lidi obhajovali, vlastne i ti co to nehrali, protoze to je prece "ceska hra", kdo neskace neni cech atd..., i na argument, ze auto jezdi jako zavodnicka na uhli a ze nez neco nekam prepravovat vlakem je rychlejsi a jednodussi to nacpat do auta a do kapsy a ze 1 ocelovy ingot stoji stejne surovin jako cela tavici pec atd pobne demence proste pokrcili rameny ale ze je to urcite uplne super.....
    takze neni to super je to dost bida, kdyby ta hra byla zadarmo nereknu...ha i ten AlienShooter je snad zadarmo nebo aspone nejaka jeho epizoda atd....ze to kluci nedelaji pro penize no jasne....
    jo jeste jsem slysel jakysi argument, ze to ma miliony nebo nejake xxx pocet prodanych kusu, presne si nepamatuju (26 tisíc hráčů- heh?) no a to vysoke hodnoceni, ze ta hra proste MUSI byt dobra! jenze ona neni dobra, navic bych se to bal nazvat hra ale spis experiment, protoze nezabavny... Samotna strilecka je totalne zoufala a nehratelna viz takova ta mise, kde se ma vylozene utocit na hnizda vetrelcu, kteri se lihnou a siri rychle jako lesni pozar... zbrane tak nejak moc nefunguji, jsou nepresne, prepani nabijeni ovladani atd naprdlajz proste zoufalost...strasne rychla spotreba munice.. vezmu na na raketomet granat..... zabijes 2 vylihnou se tri atd.... krom toho ze jsou ruzne ty alien stvoreni hovadina toto kompletne porusuje fyzikalni/biologicke zakony atd z ceho se jako porad lihnou a tak strasne rychle, jasne proto aby to bylo tezke....takze je to frustrujici a par her sem myslim hral a dohral toto je proste otrava a zadna zabava..... staveni je zas jina liga, mozna kdyby to bylo bez vetrelcu takto je to kockopes mise vlastne nemaji zadny scenar/cil krome toho natez tunu toho a tamtoho a postav z toho tamtoto pak vylozene nejaky skirmish nebo co je magorina kdy probehne evoluce technologie nekolika veku za par sekund a je to silena klikaci honicka to vsechno udrzet v chodu s tim debilnim ovladanim, mluvim o to misi/modu, ktery se hraje na casove omezena kola a musi se pokazde davat neco do bedny na konci kola jinak jsi skoncil....tento rezim je jeste miiirne zabavny resp super do te chvile nez mus clovek jako magor roznaset nebo jinak distribuovat zelene a cervene flasticky v obrovskem poctu na vyzkum... coz je jedan z nejvetsich zhovadilosti....tak to pak v nejakem cca 15 kole uz nedavam protoze to po me chce plasty, kdy vubec nevim jak se to vyrabi....no predtim jsem musel jeste tvrde trenovat a makat se tam vubec dostat....jo jeste jakysi linearni upgrade vykonu zbrani munice a vsecho +10..x procent je tez velmi "dumyslny" atd... no toto muze zvladat jen nejaky progamer starcraftu co ma nabindovano svoje ovladani ktere jede naprosto zkusene a pro ostatni frustrace a v nejakem "nesurvival" modu pak nuda.. No kdyby se lidi spis zamerili na skutecne vymysleni a pilovani nejake gameplaye tak tam pridaji nejakou lepsi texturu apod, protoze herni system je patrne "dokonaly" tak jak je aneb lidi deska uz nemaj soudnost, jak producenti tak konzumenti....howg *12* It's one of those games where it feels like you're doing work rather than enjoying a game (z recenze na Steamu)
  • Mno ... cenu 20Ecek to rekneme ma, 30 uz pro me nikoli. A tohle "zdrazovani" je spis zpusob "honem si to kupte, nebudou" ... za 1/2 roku to bude za 15 ... a za rok za 8.
    • Kdyby si radši nefabuloval o něčem, nebo o někom koho neznáš. O podobném přístupu ke zdražování mluví už roky. Všechny podobně staré hry už za sníženou cenu po internetu najdeš, zkus to samé s factoriem.

      Cokoliv co ti dokáže vydržet i 100 hodin cenu 30e prostě má, narozdíl od AAA titulů za 60e co dohraješ za 20hodin.
      • ucho
        "podobne stare hry"... ta hra jeste jako plna nevysla. davat do slevy hru v predbeznem pristupu je opravdu hloupost, tam neni duvod na cenu sahat. stejne tak chapu argument, proc na cenu nesahat a nesnizovat tak jeji hodnotu. kazdopadne neverim, ze az se ta hra za 2 roky nebude prodavat (prodeje proste ustanou), ze ji nedaji do nejake slevy nebo bundlu. kdyz uz nebude hru nikdo kupovat, je to jediny zpusob, jak na tom neco dal vydelat a jak ji dostat mezi vic hracu.
        samozrejme dnesni trend, kdy se hra kolikrat zlevnuje 14 dnu po vydani nebo ze za pul roku jde cena o pulku dolu, neni pro prodeje dobre. lidi automaticky cekaji s nakupem na nizkou cenu (proc neco kupovat draz, kdyz to za chvili bude levnejsi).
        uvidime, jak budou ohledne ceny zasadovi za ty dva roky...
    • madPav3L
      Se s Vámi klidně vsadím, že to bude pořád za 30. Vývoj sleduji už pár let a co řeknou to platí.
  • ucho
    počkám si na nějakou slevičku
    • Lupulin
      na tu sem čekal snad dva roky co to mám ve wishlistu, ani jednou to ve slevě nebylo hra stála pořád 20E, takže sem si to nakonec koupil :D než to zdraží, protože pak bych čekal slevu maximálně na těch 20E.
      • ucho
        ono davat do slevy neco, co je v predbeznem pristupu, je uz hodne ujety. ono ted to kupovat nechci, protoze bych to nehral, neni cas kvuli jinym hram. zahraju tak za dva roky. uvidim, jestli dodrzi slovo s tim neposkytovanim slev.
    • Tak pokud chces slevicku, kup si to ted za tech 20 € *3*
      • ucho
        pockam na 10 €
        • a jak dlouho plánuješ čekat, abys ušetři těch 260 kaček? *7*
          • ucho
            nevim, asi rok, mozna dva.
            jde o to, ze bych na hrani nemel ted cas. proc kupovat neco, co bych ted nehral? a jen proto, ze to bude za chvili drazsi? kdyz bych tu hru chtel (mohl) hrat hned ted, tak koupim. a tam je mi jedno, kolik stoji. ale her na hrani mam dost, jedu stale svuj backlog starsich her. proste se snazim hrat efektivne. nejde ani tak o setreni penez, spis jde o to, abych zbytecne neutracel za neco, co nevyuziju. to, ze usetrim, je druhotny efekt.
          • Jen ať si čeká, šetřílek.
    • Taky, taky. Samozrejme nechci slevu zadarmo...
  • Odehraných skoro 1200 hodin, za skoro rok a půl. Ani zpětně nechápu, kde jsem na to vzal čas, ale tahle hra je prostě the best, kterou jsem měl možnost hrát a to min za 1 dekádu. Většina AAA her se mohou jít vycpat s re-playema, dohraješ a zdar. Ale k týhle hře mne to neustále táhne nazpět, i poté, co vybudovanou obří továrnu procházím několik minut z jednoho konce na druhý, až přijde onen bod zlomu a přestane mne na pár týdnů bavit. abych ji začal hrát na ještě větší obtížnost a vybudoval ještě větší kolos. Navíc přidání sandboxu ohromě pomůže, když člověk nemá chuť neustále běhat s panáčkem, když postaví opravdu gigantickou továrnu. Téhle hře prostě všechna čest!!
  • Tahle hra je jen pyramida fungujici na principu postav A, k cemu potrebujes 100 B, k cemu potrebujes 1000 C, na co je zapotrebi 10k D atd. Nastesti jsem to rychle prehledl a demo odinstaloval. Je to jen grind a nejaka inteligence nebo tvorivost neni zapotrebi.
    • Myslim ze jsi hezky vystihl citliva mista ale za to jak je to ocividny ti Bobe davam jenom 6/10. Myslim ze uz jsi predvedl mnohem lepsi trolling.
    • Jo princip je jednoduchej ,ale v pozdejsi dobe musis vymyslet ,aby si mel vsechno efektivni a premyslet nad tim, jak co postavit. Takze musim nesouhlasit s tim ,ze nepotrebujes zadnou inteligenci.
    • V podstatě je to pravda, jenže takhle se dá rozebrat drtivá většina her. Třeba válečné strategie jsou prakticky všechny kámen-nůžky-papír, atd. Důležité je jestli to baví. Princip je jednoduchý, ale optimalizace výroby je docela výzva.
    • *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
      Pobavils
      • To je mi líto že ti to přijde jako legrace.
        • Polovina toho, co si napsal je pravda: Ano je to pyramidové schéma, ale určitě to není bezduchá blbost. Naopak musíš sakra přemýšlet (respektive nemusíš, ale tím se ti to mírně zkomplikuje), aby si měl správně optimalizované procesy. A i když se budeš sakra snažit, tak se ti stane, že se ti zpomalila produkce pokročilých obvodů... Tak půjdeš dál a zjistíš, že to je kvůli tomu, že se nedělají základní obvody a ty se nedělají protože došla měď. Takže musíš řešit nové ložisko a jak přivést vyteženou a rafinovanou měď do původního řetězce z úplně jiného místa...

          Typickou hrou, kterou popisuješ ty je Anno 2205, ale tohle je naštěstí kousek jinde :).
          • a to je zabavne?.... litat tam kolem te tovarny a zjistovat co se kde rozbilo navic kdy ta tovarna/vyrobni procesy jsou strasne zranitelne atd... zkusim napsat cely delsi komentar... *12*
  • Supr hra, kdyby se tam dalo stavěn stylem simcity. Takto furt běhat někam s panákem je dost komplikované a zdlouhavé.
    • madPav3L
      To také jde, dáš Play > Scenarios > Sandbox a už nemáš panáka a vidíš to pohledem simcity.
  • A proč ji nehodlají dát nikdy do slevy?
    • Klasické řeči typu "chceme být fér k zákazníkům" a "vážíme si produktu tak, jaká je jeho cena".
      Při kupní síle Českého obyvatelstva je 20, resp. 30€ od českých vývojářů docela dost - na západě bych to možná chápal, ale tady je to očividná snaha si nahrabat (což sami připouštějí). Na druhou stranu hra opravdu zabaví na dýl, než kdejaká AAA za 80€
      Občasnýma slevama by pokryli větší spektrum potenciálních zákazníků, což ale nechtějí, takže nám "sockám" zbývá torrent... když už tedy nemusíme čekat na slevu, která nepřijde :D
      • "očividná snaha si nahrabat (což sami připouštějí)" - Ne hele, hry přece vývojáři dělají absolutně nezištně, aby si nějaký Envy mohl užít. Jim stačí, že je zahřeje hezký pocit u srdíčka. *7*
        • Tak kluci jsou dost srdcaři... Kdo nevěří, ať se podívá na Tea Club, kde mají rozhovor s Pavlem Dobrovským. Kluci opravdu nevypadají jako: děláme to pro prachy. Sami připouští, že už byli jen kousíček od krachu. Jsem moc rád, že jim to vyšlo a těším se na jejich další hry.
      • Krásně sis nejdříve protiřečil (je to drahé, ale stejně lepší než většina AAA her) a nakonec ospravedlnil, proč to zpirátíš. Vážně ti 20e přijde hodně? To jsou 2 návštěvy hospody *3* .
      • kúpna sila českého obyvateľstva... to je prežitý argument. hry sú zábava ako každá iná a zábava niečo stojí. 20-30€ za hru je normálna cena. je to cena cca 8-mich krabičiek cigariet (mesačná dávka bežného huliča čo poznám), cena 3-5 vín (čo viem, väčšina ľudí si vínko v piatok/sobotu dá), 1/3 ceny nedeľného obedu v reštike, kam dnes veľká časť ľudí chodí, jedna návšteva kina s partnerkou, piatková noc na diskotéke (a to tej lacnejšej), cena jednej návštevy kúpeľov, či aquaparku, soľnej jaskyne, mesačný poplatok za satelit a pod.
        úprimne, robím v službách a nemôžem hovoriť za čechy, ale región trenčín-žilina na slovenksu je úplne mimo v cenách. ľudia chcú všetko zadarmo a v maximálnej kvalite. ale ten, čo tú kvalitu vyrobí chce tiež z niečoho žiť a jeho práca sa musí zaplatiť. osobne vývojárov chápem. na hre ešte pracujú a potrebujú 1. aby sa zaplatila; 2. aby ich uživila; 3. aby priniesla očakávaný zisk a poskytla možnosti na ďalšiu prácu v budúcnosti.
      • Jeden jediný důvod proč by se měli řídit českou kupní sílou?? *7*
    • madPav3L
      Z jednoho blog postu, Friday Facts #140 https://www.factorio.com/blog/post/fff-140 :
      No Factorio sale
      We state it on our steam page, but people are still asking about it so I want to state it officially. We don't plan any Factorio sale. I'm aware, that the sale can make a lot of money in a short period of time, but I believe that it is not worth it in the long run, and since we are not in financial pressure we can afford to think in the long run. We don't like sales for the same reason we don't like the 9.99 prices. We want to be honest with our customers. When it costs 20, we don't want to make it feel like 10 and something. The same is with the sale, as you are basically saying, that someone who doesn't want to waste his time by searching for sales or special offers has to pay more.
      • Řekl bych, že je to celkem pochopitlné. Hra je ve vývoji v hratelném stavu přes 2 roky, celou tu dobu byli v kontaktu s komunitou a snažili se přidávat a odlaďovat věci podle reakcí. Tím se hra, myslím že zaslouženě, stala velmi populární.
        Hra je odladěná bez bugů (tedy krom těch mimozemských), obsahu je mnoho a příznivci podobného stavění slibuje více než několik desítek hodin zábavy (ve většině případů stovek). Navíc zatím stojí "jen" 20$.
        Proč ji dávat do výprodeje?
      • Neumi cesky?
        • Nebudou přece psát česky, když naprostá většina lidí jsou cizinci. To je padlý na hlavu. Viděl jsi snad některá jiná indie studia psát na svůj veřejnej blog svym mateřskym jazykem?
          • Tak třeba američani a britové běžně *3*
        • madPav3L
          Umí česky, ale Češi jsou jen minimální část publika, takže je lepší to psát anglicky, tomu pak rozumí všichni.
        • podle mě umí.. ale jak už to tak bývá.. je namistrovanej.. dělá na hře
  • Hra za dobu vývoje prošla obrovskou proměnou. Asi bych to měl zase spustit :-)
    Pro fandu automatizace rozhodně stojí i za těch 30€...
    • BTW, kdy to koupíte přímo ze stránek tvůrců, budete to mít "jen" 20$ :-)
      • ucho
        a pak ze nedavaji slevy :)
        • Nedávají, rozdíl je marže Steamu od Valve...
  • Vyrostl jsem na TTDX, takže je mi jasné, že pokud bych si tuhle hru pořídil, tak přijdu o práci, o rodinu a společenský život. *7*
    • Stejne nic z toho nemas...
  • Jak jsem psal jíž kdysi, když vycházel early acces :) po TTD je to konečně budovatelská hra která mě drží a nechce pustit :D rozhodně to stojí za 20€ a myslím že osobně bych do toho šel i za 30€ :)
    • madPav3L
      Já jsem byl úspěšně asi rok střízlivý, ale včera už jsem to nevydržel a zase jsem do toho spadnu... "Cractorio" mě opět chytlo a bude to hodně těžké s tím přestat :)
      • To mi povidej... take jsem vydrzel dlouho bez Factoria... nicmene ted jsem konecne hru dokoncil a nyni mám zalusk na achievment liny parchant :D a uz to jede pekne znovu od zacatku :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit