Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zakladna hra bude zadarmo....ale auta a trate si budete musiet dokupit za 5 - 10 € za kus
  • tak Phil Spencer se snaží přes rok ze všech sil zachránit xbox a docela slušne se mu to vedlo. A pak najednou se ho snaží úplně zabít? Vydávat xbox exkluzivity na pc mi nepřijde jako ideální strategie na záchranu xboxu. Potom co vyšlo Halo, tak se skokově zvedly prodeje xboxu. To samé s forzou. A teď vyjde Quantum break na xbox i pc zároveň? Škoda.
    • Nejde o zabití. Prostě mají nyní nový úkol a to udělat obchod ve windows zajímavým.
      Díky konkurenci nemají jiné možnosti než to, že budou vydávat exkluzivní tituly, hry zdarma či jiné "bonusy". Protože platící hráč co utrácí na steamu a originu je pěkně namlsanej, aby ho něco zaujalo. *15*
      • Znamená jedinou věc. Stagnaci komunity xboxu. Miloval jsem xbox 360 a přes špatný start jsem si zamiloval xbox one. Dokonce jsme si s přítelkyní koupili každý svůj. Doufal jsem, že Phil xone zvedne. Taky se o to dlouho snažil. Najednou exkluzivity vychází i na pc. Důvod je pro xboxové hráče irelevantní. Jde o to, že Spencer, který si utvořil auru člověka, kterému jde o komunity xboxu především byl nucen switchnout. Nejsem typ, co haní jakoukoliv platformu. Osobně preferuji konzole a tam si vybírám podle her. Vyhovuje mi xbox a vyhovuje mi hrát s těmi lidmi, kteří to mají stejně. Nemá smysl si nic nalhávat ale evropská komunita xboxu je malá. A teď už se nezvětší. Pokud se z tohoto přístupu stane trend, tak osobně přejdu k sony. A myslím, že nejsem jediný. Nemám nic proti pc hraní. Jsem ale zastáncem exkluzivit. Tvoří komunitu. Stejně jako my si nemohli zahrát LoL atd. pc hráči si nemohli zahrát forzu, Halo apod. Tímto se komunita rozmělní a nebude důvod vlastnit xbox. Pokud si mohu xbox exkluzivity zahrát na pc, pořídím si konzoli od sony a vlastně mám pokrytý herní trh. Uvidíme nakolik je ten přístup ms rozumný protože konzolové hry jim vydělávají spousty peněz. Pořád jsou druzí za sony a daleko před pc. Takhle je jistý odliv xbox hráčů k sony s další generací. A nové hráče současné generace nenaláká.
        • Chápu tvůj negativismus. Bohužel neznám svět přes konzole a přátelé, pokud něco mají, tak právě sony. Jen se domnívám, že MS chce z obchodu udělat něco hlavního pro instalaci her a aplikací, aby si je lidé neinstalovali z třetích stran a donutili autory, aby prodávali přes windows a MS z toho měl zisk. Přesně tak, jak to mají mobilní platformy. Aby MS někoho nalákal, potřebuje zajímavý obsah. A než zapomnění xboxu bych to viděl spíše na propojení platforem, tudíž i komunit. Podívej, faktem je, že AMD a Intel za nějakou chvíli budou mít výkonné APU, že se vyrovnají konzolím, budou levné, nebude třeba mít dedikovanou grafiku. To bude pro konzole pěkně hořké. A MS si tohle určitě uvědomuje.
        • ty jsi hodne exkluzivni pripad *1*
          • jo a xbox nevydelaval snad nikdy v zadny verzi

            http://www.forbes.com/sites/adamhartung/2014/02/18/microsoft-should-give-xbox-one-to-nintendo/#7ca702865b65

            iluze o vsemocnych penezenkach konzolistu se uz davno rozplynuly
            • http://www.neowin.net/news/report-microsofts-xbox-division-has-lost-nearly-3-billion-in-10-years

              3 miliardy dolaru za 10 let, takze defacto tech 300 mega v tom utapi rok, co rok, nejenom u xbone
            • nechce se mi to dlouze hledat, ale prakticky rok, co rok vidim oficialni zpravy, ze ms xbox dotuje, a to by urcite nerikali jen tak, protoze to urcite ma zpetnou a negativni vazbu na cenu akcii firmy jako celku

              While the Xbox Platform’s revenue increased by $1.7 billion, the cost of said revenue increased by $2.1 billion. Both the differences point at the Xbox One’s launch as their primary cause. That’s a $400 million hit to gross margins between revenue increase and the increase of its cost.

              (je to zas jen za 2014, ale provar 400 mega tam je opet, pro ms to jsou drobny, ale urcite se jim to nelibi a proto hledaj cestu z ty cerny diry na penize ven)
            • bavime se tu o hw divizi ms a jejich vecne prodelecnym xboxu, ze tam nekteri vydavatele (ty s hw a jeho provarem nic nemaj, krome placeni vypalnyho ms, kterymu ani to nepokreje ztraty) neco trhnou na tom nic nemeni
            • ubisoftu zadna konzole nepatri, prispevek totalne mimo, ze ja to vubec ctu
            • vydelaval vic jak pc, co to je za blbost? pc nikomu nepatri a prodava se jich nasobne vic a nejsou dotovany
            • Xbox 36O vydělával víc než ps3 a víc než pc. Článek co jsi postoval je starý dva roky takže zpočátku současné generace. Tady o něco novější článek, týká se sice pouze ubisoftu protože celkové údaje neexistují a každý vydavatel musí poskytnout sám na čem nejvíc prodává. http://www.mcvuk.com/news/read/ubisoft-makes-more-money-per-xbox-one-user-than-ps4-user/0162559
              Důležitý je poslední odstavec. 27% oproti 12% nemluvě o 68% současné generaci společně oproti 12% pc. To samé se týká třeba Take Two. U většiny aaa vydavatelství je to stejné. Tím neshazuju pc platformu, každý ať hraje na čem mu vyhovuje. To jen reaguji na neaktuální článek a tvou poslední větu, která je scestná. Konzole pořád rostou. U EA je ten rozdíl 41% ku 21% pro konzole. To je pořád obrovský rozdíl. Ostatní se moc do zveřejňování podílu na platformách až tolik nehrnou ale u AAA vydavatelů, kteří vydávají multiplatformní hry to bude podobné. Samozřejmě tedy s masivním náskokem ps4 v konzolích.
    • Take to absolutne nechapu. XBOX nemam, takze me jeho pohrbivani nijak netrapi, ale smysl me to zadny nedava. Tyto exkluzivity byl hlavni duvod, jak nalakat nove lidi k dane konzoli. Znam i lidi, co uz meli jednu konzoli a kvuli exkluzivitam si koupili i tu druhou. Takto ted bude stacit mit PS4 a PC (coz ma kazdy).
      • nevyplatilo se to, exkluzivita je dotovana majitelem konzole a protoze nekteri si koupili jen tu dotovanou hru, tak na tom ms jeste ve vysledku provaril, na hw moc nevydelava, v prvnich letech cyklu vubec
  • Na PC zadarmo a na xBOX za ni mam vysolit litr? Jak psal někdo výše, tak i u mne...jak vyjde Titanfall 2 na PC nebo Sony přijde se svojí VR, tak jde XBOX z domu.
    • No ja bych to moc nesrovnaval. Ta free PC Forza bude mit 60 aut a 6 trati, ta Xboxova ma 450+ aut a 26 +- trati
    • Zagro
      SONY a VR nemá smysl s dnešníma konzolema, na to zapomeň. A to to nepíšu z jakékoliv zášti, já můžu jak konzole, tak PC. Možná tak na VR kino a pár jednodušších her + např. prostorové malování atd., ale určitě ne aktuální hry. 90fps + 2160x1200 rozlišení je prostě na dnešní konzole moc.
  • nútenie ištalácie a zmeny windowsu na Skynet
  • Faaaajn ale co takhle spíše to HALO konečně na PC ? Aspoň mulťák ? Nicméně nevím jestli to je dobře nebo špatně ale konzole byli spíše o těch exkluzivitách, jestli udělá MS všechno i na W10, tak proč kupovat XO? Mám sice oboje ale nejsem z toho moc nadšený, já si XO kvůli Fozre a HALO kupoval... *16*
    • mozna ms konecne doslo, proc je jejich os nejrozsirenejsi na pocitacich, a urcite to neni uzavrenosti

      (i kdyz nejspis ne uplne, kdyz pro zmenu zkousi vazat vsechno na svuj shop, takze se nejspis jen presunula priorita z nepovedenyho-prodelecnyho hw experimentu zpatky k softwaru)
  • nightborne
    Pěkný, pěkný... ale Horizons 2 bych si dal radši, hergot =)).
    • Klid, dočkáš se trojky. Další Forza hry už budou údajně vznikat jak na Xbox tak na PC.
  • NJ, nějak uživatele Windows 10 monetizovat musíme.
  • win 10 zadarmo, forza 6 zadarmo, zavolejte nekdo xcom, mam tuseni, ze vedeni ms je nahrazeno dvojniky alienu *1*
    • Spíš "zadarmo". Nějak ty peníze z lidí budou muset dostat.
  • Mírně oříznutý obsah? To nezní moc dobře...
  • WalkingWad
    Jako nechci být hater, ale xbox jsem si koupil kvůli Forze... jelikož teď vyjde i na Pc, jaký je vlastně důvod ten Xbox mít.. případně proč by si ho někdo měl vůbec koupit ? Jako stejně mám xbox i Pc.. ale trochu mě to mrzí...
    • To ti doslo docela brzo, ze exkluzivni tituly vznikaji proto aby donutili lidi kupovat ten lowend hw za plnou cenu. *5*
    • Co na tom mění vydání na PC. Konzole se snad kupuje proto, aby se člověk válel v křesle v obýváku a hrál na velké televizi ne? Samozřejmě PC se dá k TV taky připojit, případně Xbox k monitoru, ale kolik lidí tohle dělá?

      Navíc daj se čekat podobné HW nároky jako na Quantum Brake. Takkže všichni budou prskat, že jim to naplno ani nejede.
      • Zagro
        Naopak PC bývá v dnešní době kvalitního odhlučnění/vodního chlazení běžně připojeno k TV/projektoru. Nebo je PC v jiné místnosti a propojíš to HDMI kabelem a USB repeaterem, na který připojíš USB HUB, do kterýho už si dáš cokoliv. Takže Steam nebo XBOX controller (Steam mohu doporučit) + wireless klávesnici s touchpadem a z toho plyne, že XBOX nebo PS4 kupovat jedině kvůli exkluzivitám. To už ať si každý zváží, zda se to vyplatí ;)
        • "...běžně připojeno k TV/projektoru.." Opravdu? Opravdu běžně? To že to máš ty a nějací lidi v okolí opravdu neznamená běžně.. Samozřejmě, že to jde to jsem nikde nezpochybňoval.. Tak jde si třeba doma udělat i kokpit Boeingu, že?

          Jen tedy dvě připomínky: Mít PC v jiné místnosti asi moc pohodlné nebude. A pak k čemu kvalitní odhlučnění a vodní chlazení? Tedy ne že by nebylo dobré to odhlučnit, ale normální herní PC už tak odhaduji ze dvou metrů slyšet není. Samozřejmě pokud použiju troch normální komponenty. A samozřejmě nějaký hluk vydává, ale repráky z domácího kina nebo hi-fi to určitě přehluší. Něco jiného je HTPC, třeba na filmy. To ale postavim spíš na pasivu.
          • Zagro
            Proč? K tomu PC nepotřebuju ani přijít. Přečti si to ještě jednou.
          • Opravdu běžně *5* já to mám úplně stejně (a většina lidí v mém okolí také). V 90% času, kdy nám TV běží, je připojená do PC (ať už jsou to seriály, hry apod.). Zbytek času přítelkyně kouká na Prostřeno . *1* Ty doby, kdy mi tatík složitě přes kabely a SCART zapojil tehdy ještě CRT TV do PC a já hrál Need for Speed Porsche, jsou pryč. ... Mimochodem vlastním PS4 a za ten rok a půl, co ho mám jsem ho zapl jen párkrát, (Uncharted, Last of Us, Driveclub) ... teď si počkám na čtvrtý díl Uncharted, dohraju ho a PSko prodám, protože se na něj stejně jen práší ... A to jsem si ho kupoval právě kvůli exkluzivitám, ostatní hry si raději koupím na PC, kde mi pojedou v 60fps s o trošku hezčí grafikou ...

            Přemýšlel jsem o Xboxu, ale zase jen kvůli Forze ... no nic udělali mi radost *14*
            • Zagro
              Díky, že jsi odepsal za mě :)
      • I kdyz jsem hral na PC (treba Zaklinace), hral jsem na velke televizi a valel jsem se v kresle :-)
    • Jack1947
      Máš tam ještě Sunrise...
      • WalkingWad
        Myslíš tu tragickou hru ? Pochybuju, že by si kvůli ní někdo xbox koupil :D
        • Jack1947
          Proč ne? vždyt to je sranda navíc HALO klasika *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit