Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavni pribeh pokud vim bude ukoncen ty dlc jsou proste navic a kdyz to nechces tak to nekupuj....Jste jak komunisti co furt remcaj jak driv bylo lepe, ale nebylo uz se proberte.
  • Jestli si dobře pamatuju (jsem podporovatel z Fig.co - takže žádný kickstarter a to je zásadní rozdíl *1* ), tak vývojaři žádali podporovatele o vyplnění ankety. Jedna z otázek byla, jakou formou by se jím líbilo, kdyby dostali dodatečný obsah. Tuším, že několik kratších DLC s menší cenou nebo jedno velké dlc s velkou cenou a pak ještě něco.... Takžě Obsidiáni vycházeli maximálně vstříc svým fanouškům a těm, kteří jim hru zaplatili.

    Ať si každý přebere, jak tato firma přistupuje ke svým zákazníkům. Já si koupil dlc (datadisk) white march až dohromady, počkal jsem si. A byl jsem navýsost spokojen, nazývat to dlc je sprostota, jelikož to byl opravdový datadisk s fantastickým příběhem, ve kterém jsem strávil snad i pár desítek hodin.
  • Zda sa ze Posledna velka firma, ktora nerobi tento korporatny bullsh*t je CD Projekt / Witcher 3
    • Myslim si ze Pillars 2 bude na desitky az stovky hodin nevim asi lepsi nez si dat 5 hodinovou radoby umeleckou hru ve ktere ani nehrajes jen cumis. Proste si to nekupuj kdyz te to sere a nebrec tady jak malej jarda. CD projekt uz neni co byval a uz jsou taky tezce ponoreni v tomto korporatnim svinstvu,
    • myslíš ten vystřihnutý obsah ze hry a pak to rozdávaní "zdarma" DLC po dobu tří měsíců, aby si mohli dělat hype a PR? Nebo soudní zásilky lidem co hru nelegálně stáhli? Nebo ochranu, která brala 50% výkonu? Nebo myslíš lhaní o downgradu a optimalizaci do poslední chvíle?

      Lol prý CDP *15* *15* *15* *15* *15*
      • Ak si dobre pametam to boli smiesne DLC a s tym ja nemam problem. Ide o Obsah poriadny ako DLC. Vid priklad BF1 od EA. Ta hry ziskala Hype Hlavne kvoli Pribehu a Krasnej Hre. ASpon ja som to tak videl. A tak s tymi smiesnymi DLC to mozno ako pises robili. Tak vyslo im to. Ale boli to smiesne DLC a to je zaklad.

        Si si stiahol nelegalne hru? Ved si spachal trestny cin, co je natom akoze zle officialne? Ako vieme ako funguje pc komunita a chapem no chapes ze officialne maju oni pravdu aj ked je to take no :)

        Ochrana To je ach hej tazka téma, no ak brala 50% tak nieco sialene. Tak hadam to upravili potom.

        To s tym downgrade a optimalizaci do poslednej chvile a klamani neviem.
        Ja som hral hru a islo mi to skvele a aj grafika.

        Ako tieto veci vomne nejak nezmenilo teraz pohlad na firmu. Maximalne ze dik za Info a treba ako vzdy byt obozretny a kazdy klame :) ! a do buducna ich sledovat.Ved uvidime v CyberPunk 2077
        • downgrade nakonec sami přiznali,na konzolích lhali o šamanské optimalizaci, pak to jelo 20FPS, spravovali to přes rok, teď vydali patch, který to na PS4 Pro zase zničil vykreslovaní. Ano, samozřejmě, že lidi kradli, jenže to nakonec to bylo velké fiasko pro CDP, takže soudní obsílky se obrátily pro nim. Ta ochrana byla tak šíleně náročná na HW, že to po nějakých třech týdnech zrušili, ale i právě ta strašná ochrana mohla vést ke crakovaní hry, jelikož ta je o dost lépe. Svět není černobílý, CDP má extrémně agresivní PR a hype a spoustu fanatickej fanboyů, kteří si nic nepřiznají.

          Tady ty bullshity s vytrhávaní obsahu ze hry či X DLC můžeme hledat u většiny výrobců, Někteří si to samozřejmě nemůžou dovolit z důvodu marketingu, takže třeba Sony hry mají většinou vše v základu a pak hra dostane jedno pořádné DLC/Datadisk. Horizon(1DLC), Last of Us(1DLC), Unchrated4(samostatné DLC -spíše nová hra), Bloodborne(1DLC), Infamous(1DLC), Persona(žádné DLC) a mohl bych pokračovat, pokud koupíš Sony hru, dostaneš většinou vše a na nic nemusíš čekat.
          • +
          • haha... Bloodborne, kterej měl po vydání nechutný loadingy pauza na kafe a dodnes má propady fps i na pro...

            Díky ty ochraně W3 prodal víc na PC, než na konzolích... což je middle finger všem kecálkům, kteří tvrdí jak se PC hra neprodá...
            • nauč se chápat psaný text pyčo...
  • kentus
    Paušalizování a vydávání subjektivního názoru za objektivní je strašný zlozvyk, to už dneska ví každý malý kluk.
  • Trosku smutné, ze za největší inovaci v této hře můžeme považovat systém dlc.
  • Super vedet, pockam az hra bude komplet.
  • MickeyMutant
    Pamatujete dobu, kdy DLC brzy po vydání hry ještě museli tvůrci obhajovat tím, že jen doplňují obsah, který na poslední chvíli nestihli do finální verze zapracovat nebo na kterém makali mezi dokončením a samotným zahájením prodeje? Věk nevinnosti. Dnes se zveřejňují plány na DLC dávno před vypuštěním verze 1.0.
    • Najhorsie je premna to!
      Ze tato hra Vznikala na Kickstarteri !
      A zrazu uz idu AAA korporatnu somarinu ala DLC... ach
      Prachy znicia vsetko a kazdeho
    • Kompost
      hmm, ja to vidim tak ze maju plany to po plnohodnotnej hre vylepsovat. je april 26. a hra vychadza 8. maja. uz su davno za content lockom, dokonca aj gold uz to bude nejaky ten casek. nechces dlc? nekupuj, sakra ved nikto nikoho nenuti...
      • MickeyMutant
        Myslíš, že za poslední měsíc stihli naplánovat, rozpracovat a oznámit tři DLC, nebo se spíš už dávno v průběhu vývoje rozhodli, že v květnu (máji) vydají základní hru, a v průběhu roku si budou na pokračování vydělávat rozdrobeným obsahem? Byly doby, kdy se vývojáři snažili svou hru nacpat maximem kvalitního obsahu, aby se líbila a prodávala. Dnes skoro všichni přešli na tenhle model. Mají na to právo, je to jejich dítě, ale mně se to líbit nemusí.
        • Kompost
          asi toho o hernom vyvoji moc nevies co? ludia co robia pribeh nie su ty isty co robia grafiku, skripty, animacie atd. to znamena ze ked ukoncia pracu nemaju moc do coho pichnut a mozu zacat pracovat trebars na novom obsahu a ked zbytok tymu dokonci pracu moze sa k tomu presunut.
          • MickeyMutant
            Nechápu, proč mi to píšeš. Vždyť právě o tom mluvím, že je to model, který se mi ani trochu nelíbí. Mám rád, když je jakékoliv dílo kompletní, má jasný finální ksicht a můžu si ho užít v celku zakončeném v lepším případě uspokojivou katarzí*4*Pokud se k němu tvůrci chtějí za rok či dva vrátit a doplnit nějakou významnou kapitolu, rozvinout smysluplně příběh nebo ho převyprávět z jiné perspektivy, budiž, nejsem proti. Ale porcovat krávu předem a házet kusy smečce do ohrady na pokračování je dobré jen pro jejich obchodní zájmy.

            A že nemá scenárista v pozdějších fázích vývoje co dělat? Ať začne pracovat na něčem jiném, novém, dalším, lepším. Jen proto, že nemá nic na práci, ho přeci nezaměstnám válením ve stejném bahništi, co už má být dokonale zválené. Je to ždímání obsahu, který má být vyždímaný. Ad absurdum by se to nakonec pěkně zacyklilo - scenárista nemá do čeho píchnout - připravuje DLC - ostatní makají na DLC - scenárista zas nemá co dělat - vymýšlí další DLC - ostatní makají na dalším DLC - scenárista... atd. Tohle dává smysl pouze ekonomický, nikoliv tvůrčí.
            • Kompost
              Hurvajz si to ty?
          • JamesFaith
            Přesně.

            Tohle platí jen u těch nejmenších studií, že scénárista byl zároveň i grafik a nebo programátor. Dnes už mohou mít čistého scénáristu a ten logicky ve vývoji "odpadne" jako první a má pak spoustu času na vymýšlení DLC nebo pokračování.
        • A jaky je v tom vlastne rozdil, jestli vydaji po delsim case regulerni expansion nebo to nadavkuji postupne ve trech mensich dlc po deseti eurech, ale dohromady stejne contentu a za stejnou cenu, jako ten vetsi datadisk ?
          • Nevím jak ty ale mě nebaví vyhazovat peníze za první nekompletní hru (60-70E) které mimochodem narostli strašně na ceně a pak si ještě jak ty říkáš za 10-30E kupovat hodinku hraní navíc ..... absurdní. Mnohem radši jsem byl když např Warcraft 3 vyšel a nějakou dobu na to vyšel datadisc Frozenthrone. Další plnohodnotná hra s dlouhou hrací dobou a našlapaným obsahem se skvělým příběhem. To se dnes už nevidí. Dnes si kupuješ za 20E jednu misi. Absurdní. Nikdy jsem si DLC nekoupil ( kromě Witchera 3 a Last of us) a nehodlám to měnit.
            • Do prjdele uz se proberte lidi !!! Warcraft 3 vazne? :-D dneska je 2018 a pillars budou za tu cenu opravdu hra s velkou porci hodin. Takze pokud vydaji dlc tak at vydaji je to posledni aa firma co dela klasicke rpg tak bud rad ze to vubec vyjde a kdyz nechces vyhazovat penize tak si to nekupuj a hraj warcraft 3 *11*
            • Ja jsem nemluvil o hodince hrani navic, o tom mluvis ty, ja mluvil o trech dlc, ktere dohromady daji stejne jako plnohodnotne expansion. Bavime se tu o POE, tam zadna hodinka navic s jednim dlc neprichazi v uvahu - to by jim hraci omlatili o hlavu. Je treba rozlisovat mezi pojmem dlc a mezi stylem, kterym to delaji odlisna studia.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit