Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • AMD cpu a gpu, 8gb ram, to mi stačí. K popukaní.
    • jojo dej na to nalepku next-gen a kazdej se musi zakuckat smichy *1* *1* *1*
  • A neni to slabej dost vykon? Pisou ze konzole bude mit 4,2 TFLOPS?
    Procak PC je daleko vykonnejsi, grafika ma treba 6,5 TFLOPS tudiz je to uplne jinde.
    Navic tam uz muzou lidi hrat i ve skutecnym 4K! *1*
    • Konzole jsou delane jinak nez PC, nezatezuji je windows, prosesor a grafika jsou primo na desce, nejsou v zadnych slotech a diky tomu ze jsou jsou vsechny stejne je mozne na ne lip otimalizovat. Takze muzou dosahnout vykonu ktere ma mnohem vykonejsi PC. Staci se podivat treba na zaklinace kterej bezel 30 fps a pritom grafika v PS4 je pod urovni Nvidie 750Ti.
      • To je zajímavé, že se na nich při té úžasné propustnosti většina her seká i přes ořezanou grafiku a nízké rozlišení, můžeš mít optimalizaci jakou chceš, ale k čemu to je, když hra ve výsledku vypadá jako rozšláplé psí lejno *7*
        • Tak to mas asi neco z ocima, Zaklinace jsem na PS4 hral a ze by se sekal jsem si nevsimnul a vypadal vic nez dobre. Na ps4 jsem videl bezet desitky her a jedina o ktere muzu rict ze bezela skutecne mizerne byl Homefront, jo a taky fallout 4 by urcite mohl bezet lip. Navic sekani a padani a spatna optimalizace je spis domena PC diky ruznorodosti hardwaru a zasvinenym systemum ktere lide maji.
          Cely tohle sracickovani kolem novy PS4 je jen kvuli tomu ze plno lidi proste nesnese ze by toastovac za 10k zvladal zhruba to same co jejich PC za ktery daly pomalu 30k. Obrovskej funici kram pod stolem co zere proudu jak zarovky na velky svatbe. Ja na PC hraju taky, ale vyhody konzole jsou zcela zrejme a nebudu si namlouvat opak.
          • Jediná výhoda konzole je cena - zaplatíš míň, hraješ v horší kvalitě, to je fér, ve všem ostatnim je PC lepší, jinak argument, že by měl někdo závidět hraní v low kvalitě na podprůměrmém hw je absurdní.

            Videa se sekajícim se zaklínačem na PS4 si najdi sám, je jich plný internet
            • Zijes v nejake PC 60 fps bubline, realita je uplne jina. Ne vetsina lidi co hraje na konzolich rozdil mezi 30 a 60 fps nepozna a ani nevedi ze nejake fps existuje .hry se daji v pohode hrat uz pri 25fps (napriklad Wii verze Xenoblade chronicles, a to je hra na vic jak 100 hodin a neslysel jsem ze by si nekdo stezoval na sekani) vytvorene PC standarty nezere zdaleka tolik lidi jako si myslis. Jo taky radsi hraju pri 60, ale proste tvrdit ze Zaklinac 3 se na konzolich seka a neda se to hrat je kravina za kterou by kazdy zaslouzil vyplachnout pusu savem.

              PS: a vsadim se ze videii kde se zaklinac seka najdes daleko vic z PC verze nez z te konzolove, mimochodem..
            • Draken69CZ
              Zas jen tvůj názor a domněnky, mě se to trhá už při 25 fps a když hraji na PC přejdu na konzole tak i na těch 30 si musím chvilku zvykat. "hra je na ps3 z valne vetsiny plynula" asi si myslel PS4, ale to je nepodstatné píšeš z valné většiny to znamená že se chvilkami trhá a to jsi výše popíral nehledě že pochybuji že jsi ji hrál s ukazatelem fps takže zase domněnka nehledě že trhání bereš od 15 fps takže ti to mohlo "frčet" hodně času ve 20 fps aniž by jsi to registroval jako sekání. Nechápu když poznáš rozdíl jak můžeš hrát tak sekanou hru? To nepochopím, chápu lidi co prostě jinde nehrají a nemají srovnání a pak tu konzoli obhajují do krve, ale když někdo má srovnání a pozná rozdíl a pak tu slovíčkuje co trhání je a co není no zajímavé. Jinak rozdíl mezi slideshow 20 fps a plynulými 60 fps pozná každý, možná neřekne konkrétně proč, ale 60 fps mu přijde lepší.

              Tady máš DLC Krev a víno kde je krásný propad a dokonce i to tvoje sekání https://youtu.be/LHtnktoPLAo?t=1m55s

              Jinak už bych to uzavřel okecávání bylo až až, takže spapej botky a věnuj se zas někomu jinému :)
            • Kdysi se hrali hry pri 15-20 fps a nikdo si nestezoval. navic mist kde W3 jede tech 20 je minimum..skutecne trhani obrazu diky nizkym fps dochazi az pod 15fps a tak malo W3 nejede snad nikde..proste ta hra je na ps3 z valne vetsiny plynula, o to mi slo, navic jsme ji na te PS4 hral. A aby bylo jasno, rozdil mezi 30 a 60 fps nebo 10-30 fps poznam perfektne (jen aby zase nedoslo k nejakym recim kolem toho ze nic nepoznam) To video je navic natocene v dobe kdy W3 vysel, tedy pred tim nez polaci tu hru xkrat optimalizovaly, GOTY edice si drzi tech 30 fps prakticky porad..

              PS:normalni a nenarocni lide nepoznaji rozdil mezi 20fps a 60fps ani kdyby jsi jim nasilim drzel hlavu centimetr u obrazovky, docela jim to zavidim.
            • Draken69CZ
              Tak je rozdíl když klesne fps o 10 fps z 60 na 50 nebo ze 30 na 20 kde se hra začne sekat/trhat, tady ti žádné studování nepomůže. Nevím proč to sem taháš natož nějaké anglické pojmi, trochu mimo. Ale abych tedy držel tvou terminologii tak W3 se na PS4 neseká jen často dochází k PROPADU fps pod hodnoty zaručující (pro normální/nenáročné lidi) plynulí obraz. Jinými slovy řečeno to samé.
            • No jo, holt si pod pojmem sekani kazdy predstavuje krapet neco jinyho, propady fps za sekani nepovazuju..za sekani povazuju kdyz se treba otacim s postavou a obraz se zastavuje protoze treba neni dost pameti a to rozhodne W3 na PS4 nedela..pokud za sekani nekdo povazuje propady fps tak by si spis mel upresnit anglicky pojmy a co je zpusobubuje. je to treba nastudovat, protoze co vas tak ctu tak nevite ani prd. A obvykle vkladani nesmyslu ktery jsem nerekl o 1fps radsi nebudu komentovat..
            • jak zaplatíš míň??? na začátku možná ale pokud sis ji nekoupil jen pro dvě hry tak zaplatíš MNOHEM víc! protože ty hry na kozole v horší grafice jsou vždy dražší a to o 500-800 na jednom kousku *11*
            • Draken69CZ
              OK pokud máš "flash" takové nároky na plynulost tak ok proti tomu se nedá nic říct, pokud se ti tohle zdá plynulé a neseká se to. Hlavně nezkoušej nikdy hrát na víc fps než si zvyklí pak až by ses vrátil k tomuhle hraní mohl by jsi se docela zděsit.
            • takze dokud to frci aspon 1fps, je to porad krasne plynuly *1*

              u made my day
            • Sekani je kdyz se hra zastavuje a ma v tu chvili 0 fps.

              LOL
            • Ty rikas tomu kdyz spadnou fps na vterinu niz sekani? Sekani je kdyz se hra zastavuje a ma v tu chvili 0 fps. To bys pak mohl rikat kdyz hra bezi 60 fps a obcas spadne na 55 ze se seka..ted uz se nedivim ze lidi melou takovy nesmysly kdyz ani nevedi jako rozdil mezi fps a sekanim.
            • Notebok za 10 tisíc co si mohu tahat sebou a baterka vydrží 5 hodin a PS4 za 10 tisíc si na něm zapařím, jsem na 20 tisících, co s herní bednou za 30 tisíc, když za 2 roky musím zase něco měnit, aby to šlapalo. Asi tak, z herních PC jsem už vyrostl. Už nevyhazuju peníze, vše šlape a nemusím se o nic starat.
            • Draken69CZ
              Tak třeba hned ve 4.s to na PS4 padne na 21 fps, od 52.s do 58.s to jede 20 fps atd. to je pořád plynulé? Ono je fajn hrát na všem, ale je taky dobrý přiznat si že někde je to hraní celkem na hraně a netvrdit já to hrál mě se to neseká, tady je důkaz že se to seká sám si ho postnul takže dobrou chuť *3*
            • Chces mi podsouvat nejaky nic nerikajici videa kdyz sem toho Zaklinace na PS4 hral a mam s tim osobni zkusenost, na rozdil od tebe?
              Jinak to je dal zbytecna diskuze, je to porad dokola a dost nuda..jen rikam ti chytrejsi hraji na obojim, ti hloupejsi se chovaji jak fanaticky fanousek fotbaloveho klubu..
              PS: tady mas framerate test obou konzolovych verzi zaklinace, jestli se to nekde seka tak snim svoje backory.
              https://www.youtube.com/watch?v=tkB8gpPzMkw
    • Na PC za 10 tisic muzou lidi hrat ve skutecnym 4K?
      • To ne, mysleno to je ze sice do PC da nekdo daleko vic penez, ale ma ho treba i na praci a ne jen na hry. Konzole je proste spis jen na hry. Navic mladej clovek nebude jen sedet u konzole a hrat hry. To jsme delali jako mali ve 12ti, kdy byla jeste Sega 16bit a casem PS1 *1*
        • Jasne, ze nebude jen sedet u her, hry budou jen vedlejsak kdyz zbyde cas pri cumeni na Facebook...
          • Je to tak, PC má oproti konzoli nespočet možností...
            • Třeba rozject hry ve 4k :)
  • ucho
    tak přijdu taky se svým názorem do mlýna, i když to zde za něj asi slíznu :)
    vyšší výkon vítám. škoda, že takto to nebylo od samého začátku už u PS4, ale na druhou stranu mi tohle nevadí, protože jde o poměrně levnou záležitost a již vlastněnou PS4 můžu někomu darovat případně bez problémů i za polovic udat, čímž jsou náklady na PS4 Pro stejně zanedbatelné.
    osobně do toho půjdu hned poté, co uvidím nějaké grafické změny u her.

    současný výkon PS4 je pro mě dostačující. Uncharted 4 vypadalo parádně, Last of Us to samé. ale samozřejmě když tam bude trochu víc grafických detailů, nechám si to líbit. třeba Pro mód u GTA 5 by byl fajn, i když proti aktuální verzí nic nemám. na 4k kašlu a nezajímá mě, 4k televizi ještě dlouho neplánuji, bohatě mi stačí 1080p. a jsem takový barbar, že mi nevadí si pouštět filmy v 720p, protože žádné dramatické rozdíly nevidím (ty hlavně u animáčů).

    takže já jsem hlavně zvědav na vizuální rozdíly v těch hrách. v podstatě jediného, čeho se tak trochu obávám, je to, že to žere o tolik víc... ale nárůst výkonu je slušný.
    • Ale jak to je? Zas sice je to levnejsi ta konzole, ale hry musis kupovat ne? Coz je blby, jelikoz dnes clovek vezme hru, zkusi tak 30% a potom uz ho ten balast nebavi. To je proto nekdy i duvod, proc je pro dost lidi lepsi PC. Maj ho na praci, stahnout tam hru, cracknou, zkusej zahrat a potom je to nudi tak to smazou *3* Navic co hry a CZ? U PC lze do hry nahrat Cestinu ale u konzole asi tezko.
      • ucho
        hry v češtině nepotřebuji. hrát mě baví ledacos, takže se mi málokdy stane, že bych hru odložil a nechtěl ji hrát. prostě si ji užiju takovou, jaká je. slevové akce mají na PS Storu taky slušné.
        jinak neříkám, že je PC špatné (nerozhuduji zde tedy mezi tím nebo tím), tam plánuji upgradovat asi za 2 roky, ale rád zahraju i na té PS4. ať už exkluzivní věci, tak věci, které si prostě rád vychutnám z gauče.
        • Me se treba ani moc nechce do original her investovat, to proto ze u PS4 clovek sice ma doma hezkou krabicku ale lezi mu tam celkove kram. Navic ty hry me bavej jen chvilku uz dnes. Presto se priznam, az pudu do duchodu tak uz me slozitosti jako PC zajmat moc nebudou a nejspis koupim Playstation 13 Hardcore, zapojim do normal TV, jelikoz to tresoucima rukama zvladnu. Koupim 1-2hry tezce z duchodu a mozna se slevou nekde a zahraju si *1*
          • No, chvíli jsem si řikal, že je ta nová konzole úplně nanic, ale jestli to zvládne aspoň těch stabilních 30 fps ve fullHD, i to bude pokrok a o to jim asi jde, 4k byl jen joke od Sony
  • Kašlat na to. Důležitý je, jaký hry na tom budou. Nejlepší hra co jsem zatím hrál, bylo The Last of Us a hrál jsem to na slabý PS3, ale hru jsem si užil víc než dost.
  • Doufám že tu bylo řečený že tahle mašinka nebude mít 99% her v nativním 4K rozlišení.. ale nějakým 1600p upscalnutým do 4K.. to už rovnou můžou říkat jak je PS4 1080p mašina když je dost her co jsou 900p upscalnutý do 1080p.. stejnej případ.... stejně ale 1080p 60fps all day long.
    • nesmis verit vsemu co kdejakej trouba napise nekam na internet. V 900p bezi hodne her na XONE, na ps4 jich je vetsina v 1080p. PS4 PRO bude mit tri moznosti jak hru spustit. 4K 30fps minimalni detaily, 1080p 60 fps minimalni detaily, 1080p maximalni detaily 30fps. Downsamplingem bude umet spustit 4k obraz na 1080p televizi. Myslim ze pustit hru v nativu 4k pri 30fps z na kost orezezanejma detailama zvladne v pohode. Akorat to tak asi nikdo hrat nebude, takze to zustane na 1080p a full detail.
      • Draken69CZ
        Jo v ideálním případě, ale na konec bude záležet pouze na vývojářích jak to provedou.
        • tak kdo ocekava Zaklinace 3 na plne detaily ve 4k je idiott :)
          • Draken69CZ
            No já jsem myslel spíš jak tu uvádíš ty možnosti spuštění že to není daný a že se s tím vývojáři nemusí vůbec zabývat.
    • Aha, já tušil, že v tom bude nějakej podraz, k*rvy šikmooké
  • PC hráči z toho těžit nebudou, protože grafika se stejně nebude posouvat rychleji. Hry se nemůžou optimalizovat na Pro, protože by sis na základní verzi neškrt. Pro nabíde jen vyšší rozlišení nebo fps.

    PS: Pokud tady někdo nepozná rozdíl mezi FullHD a 4K televizí na víc jak půl metru, tak doporučuji navštívit očního. Viděl bych to na krátkozrakost.
    • Já si myslím, že grafika se zlepšovat rychleji bude. Čas nás rozsoudí.
      • Na zlepšování grafiky má vliv až nová generace konzole, tohle imho těžko.
    • http://i.rtings.com/images/resolution-4k-ultra-hd-chart.png

      tady máš, kdy poznáš rozdíl. Jelikož průměrně sleduješ z 2 až 3 metrů a televizi jsou nejvíce rozšířené 50, tak prostě rozdíl nepoznáš, pokud tedy nejsi superman. Samozřejmě typický PC retardér zvládá vše, takže je možné, že vidí i nemožné :D
      • Díky za odkaz. Při 50 palcích poznáš rozdíl do 2 metrů, takže můj předchozí koment je plně v pořádku. Doporučuji příště dvakrát číst na co reaguješ ať nejsi takhle mimo.
  • Ilusiveman
    Beru, snad i novej 2TB hdd.
  • Ať jde Sony do...To jako bude vycházet co dva roky nová verze? Na to jim kašlu. Já chtěl konzoli abych mohl hrát sportovní hry. Příští rok už bude Nhl 18 na stávající verzi ořezaná oproti nové verzi a to je to co jsem nechtěl a to nemyslím grafiku,4K a podobné kraviny s toho jsem vyrostl, myslím tím engine a herní projev. Nevím proč se snaží dělat s konzole Pc.
  • Me prijde taky hodne zajimavy, ze ackoliv PC jako takovy ma toho vykonu daleko vic nez nova PS4, ze az ted kdyz ji SONY oznamila se vyvojari zacli predhanet v tom co vsechno vydaji a jak jsou cely bez sebe ze muzou delat a vyuzit ten vykon PS4PRO, ze to nedelali i predtim kdyz to PC je takova pecka.
    Nevsiml jsme si ze by byly plny weby zprav o tom co vsechno udelaji a jaky novy hry a technoligie vyuziji kdyz nedavno vysla nova rada NVIDIA 10xx :)
    • Paulcz
      "ze to nedelali i predtim kdyz to PC je takova pecka." nemělo tam být PS4 místo PC? Jinak to stejně jako většina tvých komentářů nedává smysl :)
      • Hlupakovi nedava smysl plno veci:
        • Pro hlupáka každý hlupák.
          • ba dum tss
    • Draken69CZ
      Jj přesně teď už 1080p a 60 fps nebudou jen PR sliby, kam se PC hrabe chátra jedna tfuj.
      • uvidíme, Sony jsou mistři světa falešnejch keců, jak jsme viděli už mockrát
  • Však je tu předčasná onanie, ono se uvidí až to začnou lidi používat jak opravdu ona konzole zvládá ono 4K nehledě na to mě spíše zajímá novej XBOX, ten má být ještě výkonnější.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit