Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Zrovna Paragon byla zajímavá a graficky nádherná MOBA. Ale mrtvá už v prvních měsících. Pak přišla vlna her ala Overwatch a polovina z nich opět mrtvá ještě než samotné hry vyšly. Stačí se podívat na počin Battleborn. Cena hry po dvou měsících šla z 60 € na 20 € a ani to jí nepomohlo. Teď se pro změnu všichni vrhli na "Battle Royale" a bude to mít stejný efekt. Ale herní svět už je takový, úspěšní se kopírují a zbytek umírá:) Nevidím na tom nic špatného, častokrát vznikne nějaká zajímavá hra, která se veze na vlně zájmu. Problém je tehdy, když to vznikne jenom proto, že ten žánr je v danou chvíli populární a nepřináší žádné novinky, vylepšení či originální hratelnost. A mnohdy ani to nemusí stačit.
    • Amén... Bylo to u MMORP u MOBA, team FPS her a teď to je s kartičkami a PUPG,....
      Docela by mě zajímalo, co bude další booom...
  • No jo, po úspěchu DOTA a LOL se opakuje situace MMORPG po boomu WoWka. Každý vidí závratný úspěch 1-2 her a každý si chce utrhnout kus pro sebe, ale výsledkem jsou jen tucty nevýrazných hříček, na které většina lidí zapomene za pár měsíců, zatímco králové žánru se jen pobaveně smějí a počítají miliony. Tak to dopadá, když hra vznikne jen z poptávky trhu, aniž by měla aspoň trochu slušnou tvůrčí vizi a přinášela osobité zpracování.
    • Ikdyž stebou souhlasím, tak osobité zpracování Paragon rozhodně měl, ale to bohužel nestačí..
    • Jj... tenhle rok nas ceka PUBG na vsechny mozny zpusoby :D
    • Jj a tento rok bude v duchu: postupně umírají klony kartičkových her a všude bude Battle royal mód :D.

      Jsem zvědavý co bude další formát, který budou muset mít všichni *1* .
    • výstižne rečeno
  • Hlavně že když to bylo v modě, tak to začali cpát prakticky všude, div že MOBA nevyskočila i ze skříně, když jsem ji otevřel. Pro mě tím zničili třeba Robocraft a už jim to pomalu umírá. Teď bude ve všem klon Battle Royal a všichni to zase budou kopírovat, ale za 2 roky už po tom neštěkne ani pes a pokud tu bude X klonů, tak se uživí max. ten kdo přišel první + pár jedinců, kteří to vylepší.
    • Veskoslav
      Nevezl se Robocraft spíše na vlně zájmu o Minecraft? To byla první vlna, ne? *1*
      • Minecraft nemá patent na krychli. V Robocraftu byly navíc i jiné tvary.
        • Veskoslav
          To jsem neřekl, jenom, že se vezl na vlně Minecraftu. Nic víc.
  • Jack1947
    Lze se tomu divit? já si to zkusil asi před 2 nebo kolika lety zajímavě spravená moba, ale na delší hraní navíc to byl alpha test nebo co to tehdy bylo. Prostě opět špatná reklama a nedostatek příležitostí jak to rozšířit do podvědomí - Potom to asi mohlo být stereotypní já nevím. Určitě si to ještě zkusím no, takhle to holt dopadá když nejsou vyvojáře moc úderní - ostatně přesně takhle skončil i CRonix a jiné v podstatě neznámé hry a u F2p her je ta známost zcela zásadní. Nebo když si neudrží dostatek hráčů bum. Trochu toho marketingu to prostě chce. Gigantic byla fakt zajímavá moba hra ale chápu že to nebylol dostatečné.
  • Say10
    Neřekl bych, že je problém přesycený trh. Pravý problém k prosazení nových MOBA her je existence LoL, Dota 2, Hots a SMITE. Tihle 4 MOBA giganti dělají vlastně to samé, ale trochu jinak - jiní hrdinové, vzhled, styl hraní/herní mechaniky atd.., takže pokud někdo nový chce přejít na MOBA hry, tak si vždy vybere radši jednu z těchto čtyř her, protože se o ně starají velká a zkušená studia, takže to co dělají, tak dělají skvěle. A každá další MOBA od menšího studia je +- kopírkou jedné z těchto her, ale trpí na nedostatek hráčů, championů, bonusového obsahu a spoustou chyb. Takže proč hrát horší kopírku nějaké MOBA hry, když můžete hrát zadarmo "originál".

    Ano nové MOBA hry nebo MOBA hry od menších studií mají občas své kouzlo a kvality, ale ty nedostatky to vždy přebijí a hráč se vrátí nebo hru vymění za jednu z výše zmíněných.
  • Krescz
    já jim to říkal :D moba hry umíraly dřív než ty hry vyšly
    • Say10
      MOBA hry neumírají to určitě ne. Ale na trůnu sedí LoL a Dota 2, pod nima se drží Hots a SMITE, ale zbytek prostě nemá šanci.
      • Já začal s Lolkem a pak se přidalo Hots. Dota mě neoslovila na mě až příliš pomalou hrou a Smite sem zase neměl s kým hrát. Takže s kamarády hraji lol a hots a o ostatní moba hry vlastně ani nemám zájem.
        • Veskoslav
          Tak doporučuji se tam podívat znova a vyzkoušet nový mód Turbo:) Mimochodem včem je Lolko rychlejší jak Dota?:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit