Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Já používám DualShock4 na PC přes DS4Windows a jsem naprosto spokojen. Všechny hry to rozpoznají jako Xbox Ovladač a vše rovnou funguje. Jediná nevýhoda je že ve hrách vidíte ikonky Xbox ovladače, což by mohl tento krok vyřešit?
    Jinak mně překvapilo, že v pár hrách dokonce funguje na PC to světélko (v zaklínači např. mění barvu podle zvoleného meče, nebo nebezpečí atp.
    Vibrace, sixaxis atp. fungují taky parádně, dá se vše krásně nastavit a ten touchpad jako myš je taky supr. (na ovládání menu atd. třeba)
    Co se týče ergonomie (xboxone/dualshock4) opravdu asi nemá smysl radit. Obecně bych asi doporučil Xbox ovladač, ale mně osobně třeba DualShock4 sedí v rukách jako na míru (mám spíše menší ruce než větší)...
    • a to ide len drátovo, že ? Teraz som videl nejaký bluetooth dongle priamo od sony, a išiel by som do toho, no najmä cena a potencionálne problémy mi v tom zabraňujú, skúšal to niekto?

      Hovorím potencionálne problémy, lebo kúpil som si ten wireless reciever pre xbone ovládač a jednoducho to nejde pod win 8.1...
    • boze, kde je kvalitni klavesnice, s mysi a aspon dvouma postranima tlacitakama, budem hrat na te bananech bo hry sou pro banany dengenerace.....
    • pocit z dobré ergonomie je hodně subjektivní pocit. Navíc ze začátku se všechno nové, zdá být nepohodlné, ale s časem se na to dá do určité míry zvyknout.

      Osobně nemám problémy ani z ovladačem z XboxOne nebo PS4(DualShock4), ale osobně za ergonomicky nejlepší považuji DualShock3.
      • Hanzales
        DS3 je masterpiece :) Když jsem měl X360 a PS3, tak jsem také neměl problém ani s jedním, jen mi u toho Xbox vadily ty baterie zezadu ale to u Xone odpadá :) Kdybych běl prachy nazbyt, tak bych bral ten XB Elite, ale ten DS4 je taky hodně super a joypady typu logitech rumblepad se s tím na míle nedají srovnávat. No a DS3 byl a je navíc docela takřka nerozbitný. Nebo alespoň ten co jsem měl přežil fakt zajímavé nehody a mačkal roky a mačká někde tuším dodnes :)
        • A Steam ovladač jsi zkoušel?
          • Hanzales
            Tož zatím ještě ne. Když jsem nad tím zapřemýšlel, tak jsem si řekl, že počkám jestli bude ještě nějaká další revize a doba utíká :) Kdybych žádný gamepad neměl, někam bych si to šel asi odzkoušet, ale na ten občasný Tombraider, nebo GTA mi ten DS4 bohatě stačí a na auta mám volant a na letadla joystick :)
            Tam když už jednou člověk zkusí jednou, nemůže už ovládat jinak.
            Čest výjimce jako Driver SF. Když to vyšlo tak to tuším ani nebylo nějak extra přijímané, ale nedávno jsem to sjel celé na klávesnici, když už jsem byl takhle před spaním líný připnout volant a asi nejlépe zpracovaný jízdní model na klávesnici. Kéž by to tak měly všechny ty nové NFS a tak :) NFS jedině zase s gamepadem, to je odrb i na klávesnici i na volantu :)
  • mikezz
    To je super správa. Na PC hrám takmer všetko s X1 gamepadom a na ergonómiu Dualshocku 4 som bol vždy zvedavý. Ak bude oficiálna podpora, určite si ho zaobstarám.
  • Mam roky xbox ovladac na PC a hned, ako bol uvolneny tento Steamovsky, tak som ho mal doma a ani za boha som si nan este nezvykol... Vzdy nakoniec radsej hram na tom xboxovom a to aj v pripade, ze je na ten steam ovladac oficialna podpora od vydavatela. Naposledy som to skusal s GTA V... Uz to hram na xbox ovladaci.
    • Steam controller prostě přinesl opravdu použitelnou haptickou odezvu , třetí pár pádel na spodní straně ovladače a použitelnou emulací myši . Co však absolutně nedali je DPAD , kdy musíte stlačit poměrně velkou plochu a ještě vám k tomu bude klást nepřirozeně vysoký odpor .
      • DPAD je divný, to máš pravdu. Taky analog mi přijde malinko nepřesný, ve srovnání s XONE/PS4 konkurencí (znám oba). Ale nelitují peněz vynaložených na Steam Controller, nebo třeba Civilizaci V s tím hraju v obýváku z kanape a jsem úplně vyzevlený *14* *4* *5*
  • Ze by pokus rozbit monopol xinput ktery je znacne omezeny vzhledem k tomu ze ho diktuje vyhradne jeden typ ovladace? (rozhodne nejsem proti ac zaroven povazuji xbox controller za dobry ovladac)
    • Od xbox ovladace mam vzdycky zlamane prsty. Dualshock je mnohem pohodlnejsi..
      • Dualshock jsem mel naposledy v ruce jeste na PS1 takze aktualni nemohu soudit k tomu puvodnimu jsem tehdy par vyhrad mel, vim ze po delsi dobe mi drevenela dlan v miste kde se setkava ukazovak s palcem a take k povrchu a tvaru sticku... mel jsem ten vybouleny a pri ostrejsi manipulaci jsem mel proste pocit ze mi ujizdi pod palcem coz v zavode nebo dog fightu nebylo uplne prijemne...
        Xboxovy ovladac mi sedi v ruce lepe... a to proste kvuli swapu dpadu a LS... LS pouzivam skoro furt a poloha palce mi tak prijde prirozenejsi... ale vsechno to muze byt o zvyku a taky o velikosti ruky... s mensi rukou se hadam na stick dosahne lepe na dualshocku neb je o neco bliz i kdyz je palec trochu vytoceny...
  • Super. Sice si aktuálně na PC vystačím s Dualshockem 3 emulujícím Xbox 360 controller přes SCP toolkit, ale na Dualshock 4 se chystám a oficiální podpora se hodí.
  • "Ten přišel na trh v listopadu 2016... "

    Aha *1*
    • ales.smutny
      Sakra, díky :) A to jsem si říkal "v té prezentaci mají chybu, mají tam November 2016" :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit