Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Holldir
    Od autora článku bych rád vysvětlení proč podle něj zaostává v příběhu natolik, že si hra zaslouží takovou kritiku. Vzhledem k tomu jaký byl děj trilogie je zcela logické, že příběh tohoto nemůže být tak skvělý. To prostě nejde takže logicky musí být horší. Takže děj je takový jak jsem ho já očekával a jako takový je optimální. Takže by měl dostat dle mě cca 8/10 děj. Takže kde podle autora zaostává?

    Nebo chceš říct, že cod by od tebe dostalo mínus protože v ději zaostává za trilogií mass effect? Toto je přesně takový případ
    • Pises: Vzhledem k tomu jaký byl děj trilogie je zcela logické, že příběh tohoto nemůže být tak skvělý. . To prostě nejde takže logicky musí být horší.

      Proc by nemohl byt lepsi nez predchozi? to nekdo zakazal?

      Prilitnes do galaxie jako pruzkumnik, a 50% hry strilis? Urcite to slo postavit jinak a lip, jen toho nevyuzili.
      • Holldir
        Já narážel na děj jako takový ne na hru samotnou. Děj trilogie byl epický a pojednával o konci veškerého života. Toto žádný děj netrumfne. Ano má mouchy a v některých místech mohl být lepší, ale takových much není zas tolik aby to ovlivnilo pohled na děj samotný. Hra a děj jsou dva rozdílné detaily. Hra mohla být lepší v několika ohledech. Třeba prozkoumávání planet je docela slabé, výzkum dobrý, postrádá vylepšní lodi, vylepšní týmu, možná možnost upravovat zbraně a výzbroj týmu atd atd atd. To však s příběhem nemá nic společného. A pokud si jsem vědom neustále se uvádí že příběh samotný je to nejhorší na celé hře. Jo a v každém díle ME jsi hodně střílel málo kecal. Tento díl je nejukecanější ze všech tří předešlých. Je v něm tolik textu jako ve dvojce a trojce dohromady. Nejvíc času zabere jen prozkoumávání těch několika málo planet které máš možnost projet ve vetší lokalitě. Bez tohoto by ta hra byla sotva na 30 hodin. No a když každej komentuje ten příběh vymyslete lepší děj. Schválně jak kvalitní by byl oproti tomuto. Je více možností jak udělat děj v nové galaxii a každý smysluplný by se točil o boji s neznámou rasou v dané galaxii. Takže teď už jde jen o to komu se toto líbí víc a komu méně. Ale vesměs by byly každé vaše nápady v 60% stejné jako příběh této hry
  • No LOL :) Jo tyhle svěží manažerské kecy už znám od konce trojky. Všechno je to prostě boží a můžou za to zákazníci co produkt nepochopili. Vtipy okolo animací byly za mě spíš prostředek k ventilaci totální frustrace z té sr*čky co nám naservírovali. Prostě na první podhled hezká hra, která je naprosto prázdná a vyloženě bezduchá. Kdyby hra vyšla ve steamu, tak si na sebe ani nevydělá, páč bych jí po trvní hodině vrátil a určitě bych nebyl sám.
  • Rejsek
    Pravda. Bylo to sice celkem o ničem, ale zas na druhou stranu to stálo úplně za ho*no :-)
  • Ristoro
    Hrál jsem asi 6-7 hodin. Na ho*no postavy, na ho*no příběh, nudné, nezajímavé prostředí, nemastní neslaní nepřátelé (polovinu herní doby jsem střílel jen drony a druhou polovinu tu novou rasu, která nesahá collectorům ani po kotníky). Konverzace totálně o ničem. V původní trilogii jsem četl úplně všechno, tady jsem musel dokonce skipovat. Animace obličejů.... no, o tom víme asi všichni jak vypadají. Je dobře, že to ta hra schytala, protože by udělali úplně stejnou Andromedu 2, takhle se snad aspoň zamyslí, než vypustí do světa podobný paskvil.
    • Jack1947
      Já myslím že už dlouho o ME neuslyšíme...
  • To snad musí být každému jasné, že kampaň proti ME:A byla účelovka. Chtějí EA a celou sérii zničit. Jako nějaké chyby tam jsou, ale podívejte se třeba na Ubisoft. Proč se tady řeší EA a ME:A, když Ubisoft tam vydává jednu betu za druhou?
  • Jediní, kdo se může vinit za FAIL Andromedy, jsou vývojáři Bioware a akcionáři EA.
    Vývojáři zapomněli do hry zakomponovat věci, který hráči na ME univerzu milovali, a akcionáři zase dotlačili vydání nedodělané hry.
    Snad si z toho americký ďábel EA odnese jakési poučení...
    • Neodnese. Je jim to buř. Hlavně ať to lidi koupěj a jestli to budou hrát nebo ne je jejich problém. Takhle už dodělali spoustu značek. EA vlastně hry nedělá, jen kupujou studia, čímž se zbavujou konkurence, pasou vývojáře a dojej stračenu u dokaď nechcípne a když je to echt srajda tak jí vyhoněj na reklamě a stračenu utratěj rovnou. Občas zkusej ještě pošťouchnout zombíka. Což může vybudit díl dva zcela náhodné kvality. ME je třesně taková stračena a dojí se o to líp páč je to stračena s vypálenou značkou Bioware. Což kdysi něco znamenalo.
  • ALHAZRED
    Nevydali sme hru podle vašich očekavani, ale vite co, no co s tim že, kupte si to, neni to tak špatny, naky melko navic poteši...a možna nekoho i premluvi, každy procento dobry...ou yes.
    Mužu ale rict, že tady na Tiscali byl gameplay, ktery ukazal co a jak s Andomedou, hoši diky a smekam...
  • Je dobře, že ty recenze hráči poslali k šípku a hru zkritizovali. Většina redaktorů hru omlouvala a hájila. Je vidět, že za prachy všechno. Však hráči věděli co to je Mass Effect a ne tahle nedodělaná nuda.
    • jo, viděl jsem některé "kritiky", kteří Andromedě dávali 9/10 a klidně i perfektní známky. Tady je vidět, koho má EA v kapse.
      Je fajn, že si většina hráčské komunity dokáže sama udělat názor.
      • Holldir
        tomu říkáš názor hráče? Když jsem kritizoval názor napsaný v recenzi smazali mi komentáře a nevěděl jsem proč. Hra která neměla mít a ani nemá jako hlavní lákadlo příběh je kritizovaná právě za to co nestavěli tvůrci na první místo. Je to logické? To je jak kritizovat cod za příběh o který v cod nikdy nejde. Tak jaká objektivní recenze je toto?
        • V tom pripade si tam nemeli davat pred nazev mass effect, kdyz nekladli hlavni duraz na pribeh.
          Kdyz si koupis BWM tak cekas, ze to dobre pojede a ze to hezky vypada. A to dostanes.
          Kdyz si koupis Skodu tak cekas, ze to bude jezdit. A to dostanes.
          Kdyz si koupis Mass Effect, tak cekas, ze tam bude dobry pribeh. A bohuzel to si v MS:A nedostal. Tak se cejtis potom podvedenej... A navic te stve to ze
          V CoD cekas dobry MP a 6h SP kde vsechno vybuchuje. A to dostanes.

          Vsechno by vyresilo kdyby nepouzili znacku mass effect
          • Holldir
            Já tehdy v době kdy oznámili vývoj tohoto dílu ME četl, že bude kladenej důraz na bojový systém. A to hráči dostali. Každej kdo čekal kvalitní příběh na úrovni trilogie je naivní hlupák. Protože takovej příběh už nelze udělat. Epičtější nelze vytvořit a tudíž ten příběh může být jen horší v tomhle ohledu. To bylo jasné už od chvíle co první hráč dohrál trojku. Takže pokud jsi čekal něco podobného tak jseš hlupák. Já očekával 30h+ příběhu boje proti nějakým agresivním šaškům, běhání po několika městech, kecání, výzkum a vylepšování věcí. Skoro všechno z toho co jsem očekával jsem dostal. A to co mě štve nemá s příběhem vůbec nic společného. Takže zopakuji otázku. V čem zaostává příběh vzhledem k očekávání? V ničem dle mého. Tvůrci splnili očekávání příběhu. Ale rád si vyslechnu odpovědi :)

            Navíc. Soudíš andromedu podle předchozích dílů které s andromedou nemají nic společného. To je to samé jak kdybych očekával od CoD WaW 2 dobrej příběh jen proto, že ho měl i advanced warfare. Každej díl je jinej a je nutno ho tak i brát. Nelze očekávat od jiné hry téže značky to samé. Stejně jako je jiný CoD AW a WaW 2. Nebo budeš i u recenze této hry nadávat, žes nedostal podle očekávání kvalitní děj?
      • No ale uplne stejne to fungovalo i obracene, kdyz si v recenzi prectu, ze Andromeda vypada "stezi lepe nez ME3" a podobne sracky, tak jak objektivni podle tebe bude zbytek recenze? Protoze to je uplne ukazkovy slepy hejt. A lidi co tu hru nehrali, ale hejtuji ji na zklade nazoru ostatnich (at uz recenzentu, nebo hracu) je neurekom. Ze se vetsina diva na predchozi dily pres ruzove bryle a vycita Andromede dokonce i problemy spolecne pro vsechny Mass Effecty (typicky nizka kvalita side misi a fluffu umele natahujiciho herni dobu), je taky fakt. Vsak kdo si dnes vzpomene na otresny game design prvniho ME? Skoro nikdo, kazdy si pamatuje jen priority mise, ktere byly jedine dobre propracovane casti hry (nastesti ty nejpodstatnejsi).
        Andromede skutecne vyrazne uskodila ta pocatecni shitstorm, ktera se z 90% opirala o kosmeticke drobnosti, to je uplne bez diskuze. V podstate se s vyjadrenim, ze hra schytala vic kritiky nez si zaslouzila, souhlasit da. Urcite se ale neda souhlasit s tim, ze je "skvela", je maximalne tak lehce nadprumerna (muliplayer je ale dobry).
        Pochopitelne zalezi co clovek preferuje. ME1 mel mizerny boj, vesmes prumerne NPC (cest vyjimkam) a dobry pribeh, ME2 a ME3 maji solidni pribeh s mizernym koncem, ale zase dobry boj a NPC. Andromeda ma vynikajici boj, ale jen prumerny pribeh a mizerne NPC.
        Me treba vynikajici boj stacil k tomu, abych si hru vcelku uzil, ale do top 10 (ani top 50) bych si ji samozrejme nedal :)
  • A co jako čekali? Že když z toho vyhoděj věci, který lidi na Mass Effectu milovali (dobrý dialogy a postavy), zaměří se na ty, co jsme tam víceméně z nutnosti trpěli (souboje a debilní aportovací questy), a na závěr to pocukrujou bugama, špatnejma animacema a troškou tý agitky, že si z toho sednem na pihel?
    • Dialogy v Andromede jsou Bioware standard. Tzn. vetsinou ok, obcas i velice dobre a obcas mizerne. Coz plati pro vsechny pribehove Bioware hry.
      Jinak jeste dodavam, ze souboje jsou pro me podstatna cast hry a rozhodne je tam jen "netrpim", uzivam si je (coz, pravda, v ME1 moc neslo, ale v ME2, ME3 a Andromede ano). S postavami souhlasim, ty ma Andromeda vetsinou fakt hrozne.
    • No podle me cekali, ze vcitit se do gay postavy je pro zbytek normalni populace must have vec. Osobne co jsem to hral, tak preci jen Sheppard byl simpatickej, ale v Andromede, tam me to proste nejak ne a ne chytnout.
  • Aleš dneska slušně trolluje. Osvěžující reakce šéfa EA a zábavný Assassin's Creed. Ještě by to chtělo něco do třetice všeho dobrého.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit