Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je potrebne dokoncit main questy?
  • Death Match achievment? To asi patří k článku o novém Doomovi, ne?
  • Máme tu sice v diskuzi zajímavé téma týkající se věku pro hraní zaklínače, ale já bych rád upozornil na jednu poměrně velkou nepřesnost v článku.

    Co jsem se dočetl na webech v AJ, tak v New game+ dostane hráč zkušenosti z předchozího dohrání a herní předměty, avšak chybět budou Gwent karty (je to logické - abychom je mohli znovu sbírat), předměty z questů, knihy a dopisy a trofeje).
    Naopak peníze a recepty zůstanou.

    Tak si to v článku opravte.
  • Stále som to odkladal, takže teraz sa konečnemôžem pustiť do toho zaklínača a prejsť ho, kedže všetky dlc už vyšli :)
    • špatně jsi četl, teprvou vyjdou. A to v Touissantu teprve příští rok
      • O čom to meleš vadný priateľu?
        • omlouvám se že jsem na tebe reagoval, vícekrát už se to nestane
          • Nic si z toho nedělej já to pochopil, to že to nad tebou je méněcenná smradlavá zrůdička která si na znalce a fanouška zaklínače jen hraje není vůbec tvoje chyba :))
            • To víš, Maťo se pozná...
            • Pepíku o čom točíš? Ja som nikde netvrdil, že som znalec a fanúšik zaklínača. Čo sa tu poslednú dobu deje v diskusiách na games? Nebodaj blázni z Bohníc dostali prístup na internet?
  • To mal mat automaticky ako rpg a nie machrovat ze davaju daco ako bonus zadarmo
    • Hele, myslim ze jsem videl u nekoho, ze ma v DS nahrano pres 4000 hodin. Neni mozny, ze by ses nechal trumfnout. Tak sup do toho a prestan tady prudit.
    • ještě trochu si naklikej, ať jsi větší borec :)
      • Ať už si nakliká kolik chce stejně to bude navždy místní trotl.
  • zdarec, budou mit datadisky cestinu?
    • Pokud je mají maličké DLC co vyšly, pak se vsadím, že ano.
  • Musím se zastat Drizzta, i když budu vymínuskovanej 15 letejma zauhrovanejma panicema, stejně jako on - což je to poslední, co by mě tenhle den trápilo :-D. Svým způsobem závidim mladším hráčům - umějí ocenit hru a DLOUHODOBĚ si jí užít ( v případě, že se objektivně dá říct, že hra je klenot ).

    Ale teď se kurník vciťte do starších lidí, kterým je 30, 40 a sem tam si chtějí něco zahrát, stejně jako vy mladí - jen na to už není chuť a čas každý den 2h+ denně - My si jako nemůžeme postěžovat??
    Všechno je to pro nás stokrát viděný, neustále se to repetetivně opakuje a člověka zákonitě omrzí po pár hodinách každá hra - a je jedno jestli je to GTA V, Deus Ex nebo Zaklínač.

    Tu hru jsem hrál do cca 10 levelu a už jsem jí měsíc nezapl a ani nezapnu - ať to udělaji sebelépe, pořád to bude jen DEBILNÍ hra pro malé děti a nerdy co zastydli v pubertě. A vy všichni, co tu překotně mínuskujete budete uplně stejný, až budete mít vlastní rodinu a život - po pár hodinách přestanete hrát každou hru, pokud s váma není něco hodně špatně.

    Trochu ze mě mluví závist, protože ještě třeba 10 let zpět jsem si dokázal představit, že u kvalitního RPG prosedím víkend v kuse - a teď už to nejde, prostě to člověka začne do pár hodinách nudit :( Zaklínač 3 je určitě super hra a zaslouží si vysoké hodnocení a pozitivní ohlas - ale nemusíte mínusovat Drizzda za to, že si dovolil upozornit na to, že k žádný revoluci nedošlo.
    • kecy, jestli máš nějaké jiné priority, tak si je užij a nebreč tu, že už nemáš čas na hraní her. všechno jde skloubit, pokud nejsi líný a zapšklý. a pokud máš pouze povinnosti a nemáš čas na nic jiného, tak je s tvým životem něco špatně. ať už máš třeba deset děcek a tři manželky.
      • 2 paranoidAndroid.Já nebrečel, že nemám čas na hraní her......já brečel, že mě hry už neumí dlouhodobě vtáhnout do děje - a to je poměrně rozdíl. Vůbec nerozporuju to, že jde všechno skloubit, když se chce, ale bacha na tu tebou použitou lenost a zapšklost - právě sezení u konzole/pc k lenosti nejvíc svádí ;) Dlouhodobě hraju teď 2 roky War Thunder v SIM a RB módu, takže se taky nedá říct, že si neumim najít čas. V diskuzi pod Zaklínačem jsem si rejpavě postěžoval, protože mě holt přišel zopakuju debilní.....stejně jako Mass Effect, kterej je též vychvalovanej do nebes a já mu neuměl přijít na chuť ani po dobrejch 20 hodinách. Zahrajete si Zaklínače za 2 roky? možná ani ne....ale tohle si zahraje většina i po letech https://www.youtube.com/watch?v=ZP7vWiaxw7Y....
        Ty dnešní Zaklínačové už holt neumí některý lidi přikovat k židli. Chápu, že fanboyum to nevoní a nejradši by mě rozstříleli rotačnim gulomeťem :-D
    • dík za zastání, ale mám natolik zdravé sebevědomí, že jsou mi mínuska celkem víš kde. Já osobně tu žádné pluska ani mínuska nerozdávám, ani sobě ani druhým.

      Witcher 3 prostě není dobra hra (podle mého subjektivního názoru, na který mám právo). Myslím že to ani není jeden z vrcholů RPG žánru, je to příliš laciné, má to příliš moc chyb, je to příliš stereotypní. A nemyslím že to souvisí uplně s věkem. Je mi taky přes třicet a i dnes se občas najdou hry, které mně pořádně dokážou vtáhnout (pravda, je to tak jednou nebo dvakrát za rok a moc času už na hraní nemám). Kupodivu vloni jsem si zahrál Dragon Age 2, dlouho jsem hraní odkládal kvůli negativním recenzím, a nakonec mne ta hra vtáhla právě takovým způsobem, po jakém jako hráčí toužíme. Letos jsem hrál zatím 2 hry, Zaklínače a Pillars of Eternity. PoE považuju rozhodně za lepší hru, i když má své mouchy a do kvality BG má daleko.

      Jinak když zmiňuju to KOTOR. Tuto hru si může zahrát kdykoliv a opět mne dokáže vtáhnout. Hraju ji znovu tak jednou za 3 roky od jejího vydání, zatím tak cca 4x, a vždycky si ji velmi užiju.
      • Drahy Drizzte, ted bych citoval jeden starsi film: Nazor je jako dira v ( ).( ), kazdy ma nejaky. Je videt, ze jsi slaboduchy hater, kdyz dle Tveho nazoru hra, ktera si podle Tebe zaslouzi hodnoceni 8,5 - http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/zaklinac-3-divoky-hon-recenze-251453/ -
        neni "dobra hra". Proste jsi se chtel ukazat, jaky jsi machr, ze sis udelal build, na ktery nikdo nema a ted se stale vice posouvas do extremu.
        A jestli te vtahlo DAO2 a libi se Ti vice nez Zaklinac 3, tak jsi proste neskutecny nymand bez spetky vkusu.
        • dobře, není to "špatná hra". Znám mnohem horší hry. Těch 8.5/10 sedí. Silná stránka té hry je opravdu uctyhodná rozlehlost, slabší stránka je příběh, repetitivnost. A koncem hry už nezáleží na tom, jaký máš build, protože ta hra je lehká s jakýmkoliv buildem (pomocí respecu jsem vyzkoušel různé buildy). Takže abych ti udělal radost, tak se opravdím. Je to dobrá, poměrně vysoce nadprůměrná hra, ale není špičkou v žánru. Pokud to ženu trochu do extrému, tak mě k tomu provokují nekritické reakce fandů jako jsi ty, pro které je ta hra zřejmě zjevení boží.
    • del0
      K revoluci nedošlo a asi už nedojde. Všechno dobrý bylo vymyšlený. Je třeba se s tím smířit.
      • To neplati v Japonsku
        • del0
          Jistě. Zelda, Mario, čím dál kvalitnější série Final Fantasy (cough), hry mají často 10+ dílů. Prostě Japonci a jejich revoluční hry. *15*

          Tvůj post smrdí japanfanboyismem na sto honů. Ale tak, jakoupak logiku čekat od někoho, kdo považuje Skyrim za revoluční hru. *7*
          • Pro mě taky nové věci ve hrách přicházejí z Japonska - například Dark Souls byla o dost jiná než cokoliv, co jsem předtím hrál - a to je nějaký rok 2012. Čili já se nebojím, že by nás ve světě her už nic nového nečekalo. Japonci něco vymyslí.
            • her co kombinuji FPS a Space Sim je vic. Parkan 1 a 2, Precursors a třeba i v takovem X Rebirth se da chodit po stanicich a lodi v FPS pohledu..dopln si znalosti Dele.

              japonci jsou originalni hodne často, staci se podivat třeba na Resonance of Fate, Dragons Dogma, Disgaea, Akibas trip atd..kazda z tehle her ma plno naprosto originálních prvku a nektere jsou originalni skoro ze 100% obsahu.
              A u Dark Souls je prikladne ze kupodivu z japonska musela prijit hra která pomerne zapšklému a neoriginalnimu zapadnimu fantasy ukazala ze to jde delat i trochu jinak a dost zabavne.I když třeba ja DS zas tak extremne rad nemam.

              PS. a nikdy jsme nikde nerekl ze Skyrim je revolucni, to si zase cucas ze zadku abys me nassral, maximalne jsem nekde řekl ze bethesda dela revolucni věci ve hrach.:)
            • del0
              Možná to nebylo zrovna v těch zmiňovaných hrách, ale:

              Systém sbírání duší - je prostě jako loot / materiál / consumable z jiných her, který používáš na nákup nebo craft, akorát se to jmenuje duše.

              Neustálé umírání a učení se průchodu levelem - Koncept známý z her už desítky let.

              Nekonečný respawn - Planescape to měl a promakanější.

              Systém humanity - Normální stat, stejně jako charisma, spirit, nebo personality v jiných hrách, akorát se mění se smrtí. Hry, kdy se ti po smrti změnil nějaký bonus, nebo vlastnost, už tu byly taky.
            • Mně přišel originální ten systém sbírání duší (na levely i na peníze), neustálé umírání a učení se průchodu levelem a hlavně možnost, sebrat po smrti duše (a samozřejmě možnost ty duše ztratit při smrti cestou) + nekonečný respawn. To mi přišlo originální hodně, stejně, jako systém humanity a kombinace multiplayeru a singleplayeru, invaze atd. - nemyslím, že by to bylo v těch hrách, které zmiňuješ.
            • del0
              Tak to si toho asi moc nehrál. Já už podobný hrál. Die by the Sword, Rune, Blade of Darkness, Shadow of the Colossus, Dark Messiah of Might and Magic, Enclave...

              Faktem je, že Dark Souls není revoluční hra. Neobsahuje prakticky nic, co už tu nebylo předtím. To, že staví na dark fantasy (které je ve hrách mnohem méně časté, než high fantasy) a že je obtížná, na tom nic nemění. Jsou obtížnější hry a krom toho, dark fantasy hry už tu taky byly a lepší (Planescape).

              Paradoxně takový Star Citizen je víc inovativní hrou, protože kombinuje SpaceSim a FPS, o což se v historii zatím pokusila (a neomaleně) jen jedna hra.
    • Inquisitor
      Jo takový co si myslí, že když je jim "už" celých 28 let, tak všechno viděli dvakrát a od všeho mají klíč znám taky. Víš co někdo je starej ve dvaceti a někdo nebude nikdy.
      • 2 Inquisitor.Já si nemyslim, že jsem všechno viděl dvakrát - ale jsem si stoprocentně jistej, že v herní branži jsem všechno viděl alespoň 5x a zákonitě to začne nudit - a jo, částečně mě to štve, protože v 90. letech a i pár let zpět jsem byl taky příležitostně nadšenej pařan. Do teď se mi doma na půdě válí dobrejch 70% časopisů Level, Excalibur, Score a GameStar do roku cca 2005 - takže do vás " nekope " cizák, co vůbec netuší a nemá k hraní vztah.

        Samotnýho mě překvapilo, jak hrozně rychle mě Zaklínač 3 přestal bavit - až mě bylo dětinsky líto 1 100kč, který jsem za to dal, protože jsem hře věnoval tak 15 hodin času. Ale ať nejsem úplnej škarohlíd, pozitivně mě překvapila HW náročnost, grafický zpracování ( které se ale veřejnosti až tolik nezamlouvá ) a to, že tam není Elder Scrollsovskej level scalling.
    • Ježiš tak si hraj s dětma člověče nezlob se. Chápu že ne každý ocení dobré questy, dialogy, děj, vývoj postavy, grafiku, karetní minihry atd. atd. ale to není důvod k tomu urážet zdejší komunitu.
      Pokud tě každá hra omrzí po několika hodinách, pak je asi problém v tobě. Pokud jsou hry, u kterých vydržíš, tak se věnuj jim a nelámej nic přes koleno tím, že se snažíš hrát všechno. Já taky nevydržim u Pillars of Eternity (přesto že jsem RPG fanoušek) a netvrdím že je to špatná hra.

      A ohledně revoluce: K žádný velký revoluci nedošlo od přechodu k 3D grafice. To ale neznamná, že každá nová hra v sobě nemá něco nového, a že je ze stejnéo těsta jako všechny okolo.

      Btw. dal jsem ti plusko, když ti na těch hlasech tolik záleží. Myslel jsem že o tohle jde malým holkám když někde plácnou svojí fotku ...Možná nevíš jak to tu chodí, ale tady jsou lidi schopný dát ti mínusko i za to, že napíšeš objektivní a pravdivý informace.
    • homeles8
      Já hraju GTA V online s pánem 40+ a o víkendu hrajem někdy i od 19 hodin až do čtyř do rána. A bavíme se u toho královsky. Takže jako všude platí - jaký si to uděláš, takový to máš, všechno ostatní jsou jen výmluvy. Když to GTA na PC vyšlo, tak jsme hráli každej den. A teď mám domluvený mastermind challenge dokonce se dvouma týpkama kterým už bylo 30. A všichni mají vyšší level než já. Takže bych neřek, že už je to nebaví.
    • kennyB
      Tak předně jen proto, že se ti hra nelíbí ještě neznamená, že je "debilní". Je mi 30+ a Zaklínač mě baví, tak nechápu, co tu píšeš za nesmysl " vciťte se do starších lidí". Jestli tě už hraní nebaví a jsi starší, možná tě začne bavit stání před kioskem, pití piva a nadávání na vše, co už tě štve... *7*
      • Kiosek a nadávání na vše fakt nehrozí. Neočekávám pochopení - to bych ten svůj post musel napsat mnohem smířlivěji a pro "gamery".
        A ať tedy alespoň odpovím na vaši otázku, proč mi přijde Zaklínač debilní - jak to napsat? když mi bylo 12 let, tak se mi líbila Smrtonosná past - teď v 28 bych to v televizi s úšklebkem přepnul, jsem kvůli tomu divnej? S tim Zaklínačem je to podobný - působí na mě prostě už lacině. Není to tak, že bych se povyšoval nad mladší, spíš už jen neumím chytit to jejich nadšení. Pro Kennyho.....chlape sorry ALE :-D " Je mi 30+ a Zaklínač mě baví, tak nechápu, co tu píšeš za nesmysl " to je ale jen tvůj subjektivní pocit - tebe baví - mě ne. Kapiš?
        • No nevím ale tobě je 28 a považuješ se zřejmě za starou a větrem ošlehanou páku a že na hraní nemáš čas, no tak to máš ale špatně zařizený chlapče, mě je 43 let mám rodinu a domek celkem časově náročnou práci a na Zaklínače si určitě čas najdu, nehraju celý víkend ale skoro každý den dvě hoďky pro něj uspořím, manželka kouká na zprávy a seriály a já hraju, hraní je od 80 let můj koníček a tak to taky zůstane někdo jde na pivčo s přáteli ale já sednu k PC nebo ke konzoli a relaxuji.
        • Mě je letos 36 a baví mě.. baví mě i GTA5, WoT, WT, WoWs, Crusader Kings II, Europa Universalis atd... ano nemůžu u PC trávit tolik času co dříve, ano nemůžu u počítače prosedět víkend protože hold žiji i normální život a chodím do práce, ale to ještě neznamená, že nemůžu vůbec hrát... jiní sedí v hospodě a nebo u TV. Já televizi nezapl dobré tři roky a do hospody nechodím (což je doma kvitováno spíše s povděkem)... Nemůžu hrát odpoledne protože se musím věnovat rodině? No tak zapnu počítač večer, když zbytek rodiny sedí u televize a moje nepřítomnost nikomu nevadí...
          To, že budu hrát hru (a teď je jedno jakou) třeba dva nebo tři měsíce (místo jednoho víkendu) je moje věc... Hlavní je, že to funguje v rodině a já se bavím... *1*
          Nebaví tě Zaklínač? Je to pro tebe další Smrtonosná past? No tak hrej něco jiného a nebo když tě už hraní nebaví tak se věnuj tomu co tě baví...
        • nebavil te...ok...
          moc to nechapu,stejne jako prepinani legendarni smrtonosny pasti...

          proste jsi zestarl a moc bych nechtel byt v tvym okoli,at budes starsi jeste vic...

          jinak je mi vic jak 30 a dokazu si uzit jak zaklinace (kterej je neskutecne povedeny), tak i smrtonosnou past ;D
          • a teď to nejhorší pánové :-D přepnu i Vetřelce!!!! ale teď už jsem si dovolil sakra hodně :-DDDDDDDDDDD. A už toho pindání nechám - homeles8 to vycejtil pravda na výbornou :THUMBS UP:
            mám dnes lehce rejpavou a občas mě to SMRTONOSNÉ BAVÍ....
            • wenceslaus
              A dělat tohle na forech tě baví? Možná to fakt nebude věkem...
          • Smrtonosnou Past v televizi taky přepínám, ta novější verze dabingu bez sprostejch slov je příšerná *7*
        • kennyB
          Takže jsi se jen potřeboval nekomu svěřit, že už tě nebaví to co dříve...
        • homeles8
          Jo, jenže ty jsi to, že tě zaklínač nebaví svedl na věk, což je opravdu nesmysl vzhledem k tomu, že stejně starý/starší lidi baví. A mě Zaklínač taky nebaví a to jsem trochu mladší :-) Ono je to v konečným důsledku jedno, jenže ty si udělal dva pytle, jeden 30+, inteligentní jedince jako jsi ty a 30- 15 letý zauhrovaný panice, jako jsem já. *15* A to je špatně, to jsi buď opravdu blbej ty a nebo jsi to napsal jen tak z nudy, aby ses pak moh bavit nad komentama uražených lidí, kterým ještě nebylo 30.
    • Top byl hodně zmatený příspěvek a není mi úplně jasné, kam směřuješ, takže jen k hlavním bodům:

      1) Mně je 30-40, na hraní mám samozřejmě mnohem míň času, než dřív, ale to neznamená, že je to chyba Zaklínače 3. GTA5 i Zaklínač 3 jsou super hry a každou chvíli s nimi si užívám, i když těch chvil je míň, než dřív. Prostě už mi taková hra zabere ne jeden měsic, ale dva až tři.

      2) Nemyslím, že bys nějak vysvětloval, proč je podle tebe Zaklínač 3 debilní hra. Spíš píšeš, že už nemáš na hraní čas, což se Zaklínačem 3 nijak nesouvisí.

      3) Zaklínač 3 bohužel opravdu není žádná revoluce, taky jsem čekal trochu víc. Ale ve srovnání s konkurencí to na těch 10/10 s přimhouřením očí podle mě je.
    • Lukyz
      Já pochybuji, že by normální dospělý člověk začínal příspěvek větou typu "Musím se zastat Drizzta, i když budu vymínuskovanej 15 letejma zauhrovanejma panicema, stejně jako on - což je to poslední, co by mě tenhle den trápilo :-D" Po tomhle prostě nejde vést normální diskuse *7*
      • Takže seš taky uhrovitej panic akorát ti není 15 ale 40....
      • homeles8
        Tady nejde vést vůbec s nikým normální diskuze.
      • ty očekáváš na hernim fóru, který je majoritně zastoupený mladší komunitou normální diskuzi? přijde mi, že si si trochu spletl webovou stránku.....
        • Mne je 30 a hry parim s chuti furt a rad, jasne uz ne denne a 5 hodin v tahu ale hrani si furt uzivam. Chyba bude spis v tobe ne ve hrach.
          Zaklinac je jednoduse dobra hra, ma logicky spoustu chyb ale dokazu je odpustit. Zrovna ted plnim quest Vladce Undviku a su zase nadsene, Zaklinac dokaze prekvapit i po 70 hodinach.
          Ve srovnani treba s lonskym RPG roku je Zaklinac hra s jine galaxie.
  • A co takhle opravit ty bambiliardy bugu? ... tomuhle kdyz dal recenzet 10/10 tak musel mit v sobe aspon 10l neceho 100%.

    Trebas uzasnej bug s rozhovorem s prasetem ... pred patchem 1.07 se prase nachazelo misto na moste pod mostem ... po nem je primo v moste, takze snim mluvit nejde. Polovina obchodniku nema dialog, dokud se nereloadne save, ten co je qstovej "chces videt moje zbozi" (nebo tak nejak) ho nema vubec. Hromada qstu se splni sama nebo se z neznamyho duvodu oznaci jako nesplnenych ... Kun se zasekava na ceste o neviditelny prekazky (a chova se jako dment po lobotomii, protoze se ve 100% pripadu teleportuje na nepristupny misto). Oni vlastne ani ten save neumej nacist ... spustet pri loadu 1384576x totez video, to musel fakt vymyslet chorej mozek. Jako bonus se to loaduje jak kdyz se... a maluje (normalni je drzet posledni save v RAM).

    Inventar je jeden velkej bordel, 99% vsech alchymisticko-vyrobnich komponent naprosto nanic. Jakej ma vubec smysl neco vyrabet, kdyz za par minut najde postava lepsi? Obchodnici neobchodujou, a veskerej trash kterej jim prodam maji stale skladem ... Mapa je naprosto nefunkcni, protoze z ni znacky mizi, navic se neda rozlisit kdo s cim obchoduje. obihat pak 20 obchodniku a zjistovat kterej ma to co clovek zrovna potrebuje je vskutku povznasejici zabava. Ze by se do mapy poznamenaly trebas vstupy do stok, vyznamny baraky ... na to muzem zapomenout.
    • je videt ze mas obchodního ducha, jinak nevim proc tak dlouhej příspěvek o tom jak se ve W3 blbe obchoduje. nastesti se nejedna o obchodni simulator, takze jde spis o tvůj problém.
      • Bez cenzore dohajzlu ...


        jasne kktum jako ty nevadiz e 1/2 qstu nejde dohrat protoze sou bugly, ze se zasekavas o neviditelny steny ...
  • Holldir
    Když tak sleduju to video tak mám pocit, že oni o knižní serii nemají vůbec páru o co tam šlo....sice to četli, ale naprosto nemají přehled o ději, odůvodnění a důsledcích. Přečetli to, ale nevěnovali tomu pozornost...koneckonců četli to jako malí ona když jí bylo 14 takže je opravdu optimální a naprosto přesně vnímaný....radši by tohle neměli komentovat
    • Holldir
      A kolik z vás to četlo hm?
      • Vojta_Ilavsky
        Všichni. Není to zrovna 2x náročný čtení.
    • Pane vy jste jeden ublížený panic z TV Telka? Jinak si to nedovodu vysvětlit to chování 30letého Mamánka. *3*
    • zases sis spletl vesmír s odrazem hvězd na vodní hladině, viď? *1*
    • Vojta_Ilavsky
      Zato ty jsi vykladač kánonu, viď?
  • Vojta_Ilavsky
    A teď popravdě: Kdo se těší na Shani stejně jako já?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit