Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kýč ve své podstatě je krásný. Takže když někdo řekne, že je to krásný kýč, tak evidentně neví, co slovo kýč znamená. Je pro to i výraz, ale už nevím, jak se tomu říká. Týhle situaci. Každopádně Poláček je ten typ recenzentů a pisálků z netu, který já prostě nemusim. Možná proto, že jsem byl stejný. Tfuj.
  • Tak já používam necelou stovku modů. Určitě nejlepší je Realistic lightning, ten udělá z dungů opravdu nebezpečné místo a když jste v nějaké kryptě tak vidíte jen svítící oči draugira ve tmě a k tomu samozřejmě Sounds of Skyrim, který dodá tu správnou zvukovou atmosféru. Dále je skvělý mod Frostfall a Basic needs, který se zaměřuje na základní potřeby hrdiny, což znamená že musíte pít a jíst, a dokonce můžete i umrznout. Sanozřejsmostí je mod Skyrim UI na pořádný inventář, Midas magic přidávající mnoho kouzel a Duel combat realism, který dost stíží souboje. Dále nespočet modů na zbroje a zbraně a různé hráčské domy a úkryty. Grafické overhauly moc nepoužívám kvůli mému staršímu notesu. *5*
  • Veskoslav
    Největší výhodou série TES jsou fanouši a modeři. Oblivion jako samostatný subjekt byl katastrofa. Ale s mody a úpravami atd. mi tento kousel zabíral 40 GB a patřil k tomu nejlepšímu v rámci otevřeného offline RPG. To samé platí i v případě Skyrimu:)
    • Skor to patri k najlepsiemu bez modov a s modmi to vo svojom zanri nema konkurenciu. A co si budeme hovorit, herne spolocnosti zaujimaju iba peniaze a teda konzole. Na pc si to aj tak vacsina upirati. Mozme byt radi, ze nejaka pc verzia vobec este vznika.
      • Veskoslav
        Až na to, že Skyrim prodeje pc a Xbox verze jsou třeba +-stejné:)
        • Mozem poprosit nejaky zdroj informacii? Pretoze zatial som cital dva clanky, kde sa spominalo nieco ine a asi aj jediny bezne dostupny zdroj vgchartz, nech uz je akokolvek nepresny, je vyrazne nakloneny v prospech konzol
          • čistě jen tak do topicu - s těma "statistikama" se dost často prý kecá. něco se přidává ve prospěch konzolí (nejspíš na podporu prodeje), něco se přidává v neprospěch pcčkařů a často se navíc předimenzovávají čísla o pirátění (např se započítavají i "potencionálně" upirátěné kusy a prezentují se jako already pirátské, nebo se "celková škoda" počítá z "potecionálně ušlých zisků" - což samozřejmě v praxi neznamená ušlý zisk... atd atd).. čísla jsou dnes nahovno..
            • ved pisem, ze statistiky nemusia byt presne, ale trend je zjavny a firmy by predsa nesli proti sebe. Chcu hlavne prezit a ked je to mozne tak samozrejme zarobit. Vsetko ostatne je druhorade. K tomu pirateniu: ved sa na to pozrime s cistou hlavou. Ak naozaj predali okolo dva a pol miliona pc licencii, tak to je smiesny podiel bez ohladu na to, co sa sa o pirateni z jednej ci druhej strany pise.
  • Ahoj Petře, defaultní Skyrim mě moc nebavil, krajina nevypadala nijak tajemne, zajimave. Tedka jsem nainstaloval mod "climates of tamriel" - diky nemu je ruzne pocasi, polarni zare, ruzny dest, velice dobre udelane stmivani, diky kteremu je nutne pouzivat svtelne zdroje - cela krajina vcetne dungeonu ma jine nasviceni a ten celek najednou dycha opravdu skvelou atmosferou (pro mne a pro mnoho uzivatelu skyrim nexusu). Pak me stvala opakujici se a po case moc ohrana hudba - dal jsem tam tedy mod "ambience music overhaul" - spousta tracku, mnohem vice nez v puv. hre a hlavne jsou dle meho mineni oprvdu dobre (muzu je poslouchat dokola). A pak posledni mod, jen takova kosmeticka vec, ale moc prida na dobrem pocitu pro PC hrace Skyrimu - mod "skyUI", rozhrani co se tyce inventare, velice prehledne a fukncni.
  • slovo kýč používají jen honiči vody v černých rolácích a exoti, co jsou schopni považovat rozmazaný exkrement na plátně za umění
    "taková už příroda bývá.." to snad p. Poláček ani nemohl myslet vážně
  • Skyrim - a hry TES obecně, počínaje Morrowindem - byly pro mě vždycky zároveň místem k odpočinku při pohledu do krajiny. Prostě jsem došel na nějaké zajímavé místo (zpravidla vrchol hory nebo někam k vodě), našel si denní či noční dobu, kdy vypadala hezky, a potom tam jen tak kempoval a užíval si to místo. Tohle mi žádná jiná hra zatím nenabídla, resp. jinde mě to tolik nebavilo. Mody jsou pak přirozeně k tomuto způsobu "hraní" jako stořené, protože si člověk nemusí lámat hlavu s FPS. Ve Skyrimu jsem používal lepší vodu (W.A.T.E.R), lepší osvětlení (Realistic lighting with customization), lepší trávu a stromy (Lush grass, Lush trees), a pár dalších. ENB mě vůbec nechytlo, ten styl mi nesedí.
    • Gothic nic? hmmm :) trojka vodopády? :P
      • To jsem nehrál.
      • To je pravda, dodneška mám před sebou mapu trestanecký kolonie :D No jo, asi vim co si během vánoc zahraju.
  • "...kterou si vyzdobil více než stovkou modů..."
    Ak je toto pravda tak ma zaujíma ako dlho sa mu to načíta.
    Podľa mňa mal takto Skyrim vyzerať už vo vanille.
    • Načítá se to popravdě normálně. Nechápu proč tak fakt nevypadal, když na to výkon má... prostě to odflákli a spolehli se na komunitu.
    • walltar
      Taky si myslim, že tak měl skyrim vypadat ... akorát kdo by to hrál na 5FPS?
  • Budoucnost, to je to co v tom vidím. Možná teď ty mody jedou s fps 5 na brutálních mašinách, ale těším se, až hry budou za 5 nebo 10 let vypadat takto a ještě líp. To bude nářez.
    • walltar
      za 5 let? ... no pochbuju, že next gen konzole zvládnou takovou grafiku. A za těch deset se bojím, že se teprve bude mluvit o tom že mají přijít další next gen konzole. *1*
  • Kein
    Pěkný to je, to určitě, ale bohužel mi Skyrim, stejně jako každá hra od Bethesdy, připadá strašně povrchní, a když člověk odkryje tu pěknou slupku najde pytel nelogičností a blbostí, Skyrim jima překypuje.
  • No super :) Pěkný.
    Skyrim HD je super, jen skoda ze sem tam nevite co "nainstalovat" prvni a ktere soubory prepisujete :/. FXAA injector nutnost, zmenene UI, prkotiny jako cas pri nacitani, zadne logo na zacatku, vypnuty kompas, napověda, stealth. Sety textur pro brneni, zbrane, predmety, objekty, draci. Asi nejzákladnější co bych doporučil mít.
    • Doporucuji ENB misto FXAA. Daji se uz najit i relativne nenarocne verze i s DoF.
      • Jo diky, až na to zase skočím, určitě se mrknu. Upravují taky saturaci a tak jo? Už dlouho jsem se v tom nevrtal no.
        • Upravuje prave mnohem vice veci jak FXAA. Kazdopadne chce to vyzkouset x verzi, nektery jsou hodne narocny, nektery vypadaji zase dost ulitle (pr. oboji), ja zkousel to Hladisovo a to slo slusne (vlakno k Tes V na pctuningu).
          • Ok, Hladise znám, zkusím to no. Kolik máš jinak modu upravující engine? (neco jak nvidia inspector, fxaa pp injector, jiné shadery nvm jak se to menuje, neco pro upravu vykonu a takk? že bys měl něco zajímavého? moc sem tyhle věci nezkoušel právě.
            • Ted uz jsem to dlouho nehral a popravde jsem modu na grafiku ani moc nemel -dohromady cca 35-40, takova ta klasika z grafiky jako 2K HD, SNIM, hezci krev, snih, voda, skaly, zensky a muzsky ksichty, zbroje, zmineny ENB, SkyUI, lepsi mapu plus tusim monster mod a nejaka ta zbroj a sidlo (Dovahkiin Hideout). Ted jsem ale nedavno koukal ze dost hracu doporucuje ten Texture Pack Combiner, vypada to asi na nejobsahlejsi balik retextur vseho. Jinak me ted spise zaujaly vice veci menici, ztezujici a zrealisticnujici gamaplay jak zminuji nahore v diskuzi, po Zaklinači II RE si snad zase najdu nekdy cas :)
    • FXAA?

      O SMAA injectoru nebo SGSSAA přes NVidia Inspector jsi neslyšel? Případně ve spojení s přímým supersamplingem.
      • nVidii používám spolu s FXAA PPI, SMAA sem myslim zkoušel a nedopadlo to dobře, nevím teď. Jde o to, že u FXAA PPI je nastavení saturace, sharpnes a fxaa, u nVidia (Prospector ?je to neco jineho nebo se to tak menuje?) ten zbytek.
        • Mozno len problem ovladacov, ja som pouzival SMAA 1.2 bezproblemov.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit