Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako Ringwraithe, seš normální? Pokud se mi nelíbí asijský hry a nazvu je sračkama, prostě k nim mám odpor (grafickej styl, celková atmosféra), tak ty budeš kontrovat s tim "že by sis taky nedovolil nazvat českou kulturu mr*kama..."? Ještě jednou se ptám, si normální?

    Jak tě takový přirovnání, ještě k tomu jako Čecha, vůbec může napadnout...

    A proto, že se někomu hnusí asijský styl her a napíše to vulgárně, tak budeš vytahovat ultralevičácké pojmy jako xenofobie?

    PS: Dám ti jeden malý příklad, když se ještě za 1. republiky někdo nový nastěhoval do vesnice (specielně cizinec), tak musel být přijmut. Obyvatelé oné vesnice samozřejmě byli ostražití a pokud se jim jeho chování nelíbilo, nelíbili se jim jeho zvyky a viděli ho jako hrozbu, tak ho prostě vypoklonkovali. Což udělali velice správně, ale dnes by byli buď za rasisty nebo xenofoby... Přitom oba pojmy jsou naprosto kruciální pro přežití národů...
    • Jenom pro hnidopichy, netvrdim že GW2 bude špatná hra nebo cokoli v tomhle směru, naopak si myslím že konečně se někdo snaží o nějaké zásadnější inovace, dle toho co čtu... Což je jedině dobře...

      PS: Opište kód z obrázku: GAY... Co to sakra... *12*
  • Guild Wars 2 není nijak extra inovativní. Přináší oblíbené prvky z X MMO a dává je dohromady. Neznám ale MMO, kde by všechny věci, které se mi na GW 2 líbí, byly dohromady. Pokud někdo takovou hru znáte, budu rád, když mi o ni řeknete a nebudu muset čekat na GW 2.

    Co mám vlastně na mysli:
    -Nikdo mi nemůže brát XP a itemy, protože máme všichni svoje vlastní dropy, xp. Nikdo mi nemůže vytěžit suroviny. Není způsob, jak by mě mohl někdo trollovat a vpodstatě pokaždé, když někoho potkám, může mi maximálně tak pomoct ale ne uškodit.
    -Level mojí postavy se mění podle lokace, ve které se nacházím. Mám kamaráda level 5, jdu za ním do lokace, hra mě shodí na level 7 a můžeme spolu zabíjet moby. Mám z toho expy, neboť potřebné expy mezi levelem 1 - 2 a 20 - 21 se liší asi jen o 2000, takže se mi to stále vyplatí. Nedávám moby na ranu, takže si bojování můžu stále užít, a to hlavně proto, že na svoje HP zabiju 1 - 2 moby, takže musím pořád uhýbat a boj mě baví.
    -Jelikož je obtížnost eventů těžká podle toho, kolik se tam nachází lidí, každý člověk je potřebný, je téměř 100% šance, že když padnu, hned mě někdo zvedne a nebudu tam muset běžet z města.
    -Když mě přestane bavit dělání eventů, misí, můžu jít do WvsW a expit a vydělávat si PVPčkem. Nemusím dropovat hodiny speciální recepty z mobů, jednoduše si vyrobím itemy správnou kombinací surovin.
    -Skilly jednotlivých hráčů se různě ovlivňují. Když engineer vykouzlí firewall, já skrz něj můžu střílet lukem, šípy budou ohnivé a dají větší DMG.
    -Questy se dají plnit vždy aspoň 2 - 3 cestami, pokud nemám chuť zabíjet moby, můžu je plnit jinou cestou. Koštovat pivo, shazovat jablka ze stromů a sbírat je, krmit dobytek, čistit město od grafitů etc..
    -Pod každou hlubší vodou se nachází další svět, mám zde nové skilly, zbraně, nepřítele a přechod je plynulý, žadná speciální lokace, portál do hlubin.. nic.
    • Jason_dinAlt
      Zapoměl jsi (pokud jsem to nepřehlédl) na jednu další obrovskou výhodu:
      • Není zde role tank/helaer/dps. To znamená, že nemusím půl hodiny čekat až se najde tank nebo healer, když chci jít nějakej dung. Tohle mi hrozně vadilo na ostatních mmo.
      • To není, ale například u engineera máš suportovací balíček, nebo elementalista má taky celkem dost healů v air magic. Takže pokud bude nějaká mise težší, jednoduše si zajdu do města, přehodím si traity na bonusy do air magic a půjdu primárně healovat. :)
    • -Svět je živý. V lese neustále bojují stráže s kentaury. Co chvíli vedou stráže, kentaurům hoří stany, na kopcích stojí strážní věže. Za chvíli zas vedou kentauři, strážní veže jsou rozbořené, tábor stráží vymlácený. Jdu si koupit zásoby do vesnice, jenže vesnice je dobytá, všichni obyvatelé mrtví. Musím sehnat hráče a jít ji dobýt zpět, NPCčka oživit.
      -Ve mestě mám svoji vlastní čtvrt, která se mění podle toho, jak postupuju v příběhu. Různá místa se mění podle toho, která rasa je zrovna vlastní.
      -Cokoliv v microtransaction shopu můžu koupit za herní peníze, dokonce se cena microtransaction platidla stále mění a tak můžu za hrací peníze platidlo nakoupit a později zas prodat za víc, různě handlovat s jeho cenou (merchantovat).
      -V Structured PVP můžu katapultem rozstřílet budovy na mapě, takže se předemnou nikdo nemůže shovávat. (Došel jsem na to náhodou a upřímně mě to hoodně překvapilo)
      -Když si udělám solidní build na postavu s pár stunama a naučím se uhýbat, z boje s monstry můžu klidně vyjít bez škrábance. DMG, který dostanu, nezáleží na mých statech, ale na mé schopnosti uhýbat.

      Takže pokud někdo znáte hru, která momentálně oplývá stejnými prvky (všemi), prosím, napište mi sem jméno té hry, popřípadě pošlite odkaz, ať nemusím čekat na Guild Wars 2, děkuju.
      • Shaker
        to zni vsechno hezky, verejnou betu mile rad zkusim az/jestli bude...
        • O veřejné betě zatím nevím, ale pokud s ní jen čekají, tak to celkem chápu. První betu vydali, řekli o ní, že client běží na jednom jádru a zatěžuje jen CPU, takže budou slabé FPS. Stejně tak řekli, že potřebují vyzkoušet jen některé stěžejní systémy a stejně půlka fór byla plná zmatků o tom, jak se nedá přecházet mezi jednotlivými chanelly, nebo jak se nedá jít do PVP v partě etc., v což někteří věří do teď i přes to, že vývojáři řekli, že to ve hře implementováno je a že to normálně půjde. Stejně tak otevřeli jen lokace do levelu 30 a všichni začali najednou spekulovat, že mají hotové lokace jen do levelu 30 a ostatní nedodělali. (Přitom je celkem logické, že při prvním BWE neuvolní celý obsah).

          Pokud jsou teda i "fanoušci" hry schopní takhle zmatkovat, celkem chápu, proč čekají, až bude nějaká slušnější větší beta, než udělají open betu. Bylo by zbytečné to uspěchat a odradit si potenciální zákazníky.
  • To Ringwraith (nebo i případné zájemce):

    Nemyslíš, že je těch MMORPGček už přehršel? Když se nad tím zamýšlím, tak si říkám, že to už snad ani není možné, že by na světě bylo tolik (nic ve zlém) maniaků, kteří by den co den vygrindovávali svůj level do nadpozemských výšin a tedy uživili ty hordy her, co se na nás valí...

    Žádná závratná myšlenka v tom není, ale příjde mi, že už se to zvrhlo jen v jakýsi rétorický souboj hardcore plejerů s doutníky v ústech o to, která hra už konečně to WOWko překoná. A nakonec to stejně skončí tak, že je všechno vlastně fail (i to WOWko nakonec) a všichni jsou deb*lové. *4*
    • těch MMOček je hodně a hodně jsem jich vyzkoušel, ale jen lineageII jsem hrál delší dobu a od té doby hledám něco na delší hraní, většina těch her stojí za prd, buď jsou to rpgčka se základem wowka, čeho chtějí lidi čím dál míň hrát, je to otravné a nudné. Potom jsou tam i originálnější tituly, které ale zaujmou jen některé. GW2 otravné věci oddělalo a udělalo je zábavnými, neběhal jsem jen tupě několik hodin na místě a grindil, nutilo vás to jít stále dál a na pvp se vrhnu teprve v budoucnu
    • MrSanta
      Taky mám někdy pocit, že je těch MMORPG nějak mnoho. Manažeři holt vidí ten ohromný trh, na kterém má WoW skoro monopol a snaží se ukrojit si z toho nějaké ty dukátky. Což se mnohdy nepovede. Já mám krapet obavy i to ten Titan. Nějako si nedokážu představit že ta hra bude mít takový úspěch jako WoW. Přijde mi, že spoustě WoWkařů se prostě nechce přecházet do nějaké jiné hry. A to se podle mě nezmění ani když je ta hra od Blizzardu. Ale kdo ví. Možná už Titan vyšel a až na problémy s přihlášením na servery se mu docela daří *3*
      • zdeeneek
        Proc taky prechazet ? Kdyz uz hraju wow nekolik let, mam tam vybavenou postavu a nic zasadniho mi na hre nevadi ? Zacinat nekde zase pracne od zacatku se mi nechce. To by se muselo objevit MMO, ktery by nabizelo neco zasadne odlisnyho abych mel duvod zahodit ten cas, ktery jsem venoval wowku.
        • Mas vybavenou postavu? Kazdy datadisk dela reset gearu, tot k vybavenosti.
          • zdeeneek
            Level postavy se neresetuje - zacinat znova od 1. levelu pri prechodu na jiny MMO se mi fakt nechce *7*
          • freecko ? :D
            • Shaker
              Pravda, mel sem za to, ze myslis, ze on hraje na freecku. To ze bys mu free server doporucoval me ani nenapadlo, protoze jejich uroven nemusi bejt spatna, ale kdyz to srovnas s oficialnim serverem, tak nemaj narok.
            • shaker tyvole nekecej!! na freeckach ale za stak casto datace nedavaji, takze tam takovej problem nemas, asi si to nepochopil :))
            • Shaker
              tim chtel rict, ze pri kazdym novym dataci muzes svoje epicky geary vesele prodat goblinovi, protoze modrej gear z novy lokace je lepsi... ofiko
        • Co třeba to EVE Online, to tě nezaujalo?
        • pracny zacatky jsou na mmo nejlepsi :)
      • Taky si myslím, že by při určité konstelaci mohla vzniknout situace, kdy prostě Titan nebude táhnout, protože WoWko... Protože WoWko. *1* Možná, že WoWko může zastavit jen velmi dobře cílená strategie Blizzardu, jak hráče přesunout...

        Jenže na druhou stranu: "Activision Blizzard CEO Bobby Kotick said at the Deutsche Bank Securities Technology Conference that the new game would not be a competitor or clone of World of Warcraft". Takže je možné, že WoWko prostě nerozdrtí nic... Leda WoW 2.
        • Shaker
          O Titan bych strach nemel, Blizz dela veci kvalitne a pokud to bude kvalitni nova hra, ktera bude vypadat lip nez wow a budou se o ni starat stejne dobre, tak si svych par milionu lidi urcite najde.
          • Určitě nepochybuju o tom, že si to "svych par milionu lidi urcite najde". Ale bude to mít stejný úspěch jako WoWko? Bude z toho WoW-killer, bude to nová modla MMORPG hraní? To nejspíš... řekl bych... s bolestí v srdci... ne.
            • To je uplne jedno, blizz si najde paky jak tam lidi natlacit. Stejne jak natlacil lidi do kupovani datadisku. A jeste tvrdil ze gameplay se pro ty, co si datac nekoupi nezmeni. *5*
    • Ringwraith
      Vraťme diskuzi k tématu. *4*

      Hmm, myslím, že MMO je hodně když zvážíš jaké asi mají rozpočty a chtěné počty hráčů. Takže by to spíš chtělo udělat takové MMO, které přežije i s menší a věrnější hráčskou základnou po delší dobu.

      V připadě Guild Wars 2 bych se toho ale nebál, když nemá měsíční poplatky, takže chytne spoustu i ne-MMO hráčů.

      Kecům o WoWkilleru bych už ani nevěnoval pozornost. Nevyšlo to tolikrát a nevyjde to zas. Leda až s Titanem.
      • "Takže by to spíš chtělo udělat takové MMO, které přežije i s menší a věrnější hráčskou základnou po delší dobu. " => Myslíš něco ve stylu Chmatákova? *1* Ne, vážně - těch MMOček je děsně moc a to jak ambiciózních, tak naprosto generických... Nejsem si moc jistý, jestli se dá něčeho dosáhnout, když to bude všechno na jedno brdo.

        Já chci něco ultimátního jak EVE online, ale ne ve vesmíru... *13*
        • WoD..sandbox a dělají to vývojáři EVE. Uvidíme to ale tak za 2-3 roky nejdřív, takže si ještě počkáš *1*
        • Takovy pokus uz byl.. rika se mu darkfall a moc nevysel
  • Dalsi zhov*dila social MMO na obzoru, jelikoz jich je opravdu malo .... hnus
    • Jason_dinAlt
      Nehraj, když nechceš. Ale proč to sem chodíš vytrubovat, tomu nerozumím. Leda by tě těšilo, že si o tobě řeknou "Proboha, co to je za vola?" :o)
  • Panda tohle zadupe do zeme to bude epic fail *11*
    • Jason_dinAlt
      Hrál jsem téměř všechny větší MMO co se objevili v poslední době. I ten warcraft jsem si pár let užíval. Můžu ti říct, že GuildWars2 je pro Blizzard největší kounkurencí co kdy byla. Hrál jsem první beta víkend, takže vím o čem mluvím. Hlavní 3 výhody jsou:
      1) Můžeš hrát s kamarádama bez ohledu na jakým jsou levelu.
      2) Nemusíš hledat tanka nebo healera aby sis zahrál.
      3) Neplatíš měsíční poplatky
    • Potrefená WOWce se ozvala... *7*
  • uzavrena beta? epic fail s tim jdete nekam, treba takove diablo melo betu otevrenou, tihle si hrajou na nevim co *11*
    • Jason_dinAlt
      Kdou už zaplatil hraje betu. Celkem logický a pochopitelný marketingový tah.
      Sám za sebe ti doporučím: Kup a neprohloupíš :o)
    • open beta s 1 hodinovym contentom. Gratulujem Blizzard :)
      • Shaker
        porad vic nez co zatim pro nepredplatitele predvedl ArenaNet...
        • proc by pro ne musel neco predvadet ?
          • Shaker
            Co je tohle s prominutim za blbou otazku? Chce snad zakazniky ne? Navic sem reagoval na Eyvindra, kterej napsal, ze beta s hodinovym contentem pro vsechny je malo... Jako sorry, ale kdyz nejsem nadrzenej fanousek a hru si nepredobjenam na zaklade slibu, jak to bude super, tak me tam bez otevreny bety proste nedostanou a o penize tim prijdou oni.
            • budou se rozdavat beta klice, takze nejaka sance tam je i pro ostatni.
            • Shaker
              Stezujeme si, protoze nevime... informace by prospely. Jedinej rozumne vysvetlitelnej duvod, proc tu jeste neni beta pro vsechny vidim v tom, ze nejsou zatim pripraveny na ten napor lidi. Proste tu prskam, protoze si to chci vyzkouset a nemam jak (na predplatny je pro me opravdu jeste moc brzo).
            • Ringwraith
              Dobrý odhad, Rohaci.

              Skutečně asi chcou, aby si hru vyzkoušeli jen fanoušci, kteří o ní budou na 99% mluvit velmi pozitivně.

              A jelikož jejich příjmy půjdou z počtu prodaných kopíí, ne měsíčních poplatků, tak ten pozitivní buzz potřebují.
            • a nebo proste arenanet neni blizzard a chce aby si hru vyzkouseli jenom jeji skalni fanousci, ostatni muzou az hra vyjde v nejakem trialu, nebo u kamose atd ;P

              navic, myslim ze open betu jeste uplne nzavrhli, gw2 jeste nevychazi, takze nechapu co si stezujete, jetsli bude open beta tak az uplne posledni pred vydanim...
          • Ringwraith
            Protože by Arenanet měl chtít, aby si lidi jejich hru koupili?
    • já se za celý víkend do bety diabla3 nemohl ani lognout, sám si fail
  • :)
  • To asi neni verejna beta, ze?
    • ne
    • Ringwraith
      Ne. Předkup si hru na oficiálních stránkách a můžeš tam.

      O otevřené betě zatím nepadlo ani slovo.
      • Škoda, otevřenou betu na víkend AKA stress test bych uvítal.
      • proč bych si neco predkupoval co vyjde nevim kdy treba za rok *11*
        • Jason_dinAlt
          No abys mohl do bety přece. Když nechceš, kup až to vyjde nebo až se ukáže, že to není propadák. My, co již koupili a první betu zkusili, nelitujeme.
        • Shaker
          Taky mi to prijde divny... myslim, ze jeden, dva free vikendy by nebyly k zahozeni, zatim vsude ctu, jak uzasny a inovativni to je, ale co sem videl z gameplay videi, tak nemuzu rict, ze bych o tom byl presvedcenej. Takova free beta by to mohla zmenit nebo taky ne, ale aspon bych vedel, jaka ta hra je aniz by me kdokoliv hned nutil to kupovat.
        • je jisté, že to vyjde tento rok
  • konečně další dávka GW2 :) hlavně neuspěchat vydání a bude to fakt parádní hra.
  • WoWkaři pláčou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit