Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Jo výkon je hezkej - i papírově jenom by to chtělo i nějaké ty hry kde většina nebude zpětně portlá na komp... jinak to nemá cenu ne?? *12*
    • Proc by to nemelo cenu? Ver tomu nebo ne, ale jsou taci, co by si PC na hrani her nikdy nekoupili, i kdyby tam vyslo exkluzivne legendarni Half-Life 3. Divny to svet, ze?
  • Překvapuje mě, že PS4 Pro dává hrám jen 5GB RAMěti. Měl jsem za to, že když už do ní Sony přidalo ještě 1GB navíc právě proto, aby se tam naskladnil systém, když běží nějaká aplikace na popředí, že té paměti budou mít aplikace k dispozici víc.

    Jinak specoška dobrá, ale absolutně nic zajímavého na XBOX imho nevychází (resp. nic zajímavého, co bych si díky kompatibilitě s Windows 10 nemohl zahrát i na PC, pokud bych o to stál).
    • "Scorpio by měl hrám dávat k dispozici 8 GB paměti oproti 5 GB u PS4 Pro"

      To je rozhodně CHYBA autora článku. 5GB alokovala pro hry standartní PS4!
      PS4 Pro dává 5.5 GB rychlé GDDR5 RAM a ten 1 GB navíc pomalejší DDR3 je pro jiné aplikace na pozadí.
  • Jsem nějak zmaten z PC komunity... Ještě včera to byly řeči o tom, jak těch 6TFLOPs nezvládne 4K 60FPS, a když už, tak při mizerných detailech... Teď MS představí Forza tech demo, které běží 4K 60FPS locked a ještě u toho ta konzole odpočívá, a zas něco vadí... To je stále dokola, místo toho, abychom se radovali, že je zase na čem hrát...
    • 0011
      Což o to, mašinka je to zajímavá, ale neznáme cenu a nevíme, jestli na to budou exkluzivity, pokud na to nebudou exkluzivity a cena bude příznivá, mohlo by se to prodávat slušně jako o dost levnější alternativa herního PC, ale řekl bych že pořád většina lidí doma stejně nemá 4k tv a kvůli lepším FPS nebude upgradovat z xbox one/s.
      Tyhlety lepší verze konzolí nemají moc smysl, pokud do konce roku ps4 pro výrazně nezlevní, taky si sám koupím slim, Forzu Horizon 3 si můžu zahrát i na PC, ale Personu nebo Zeldu si zahraju jenom u konkurence.
      Konzole už nemají šanci být výkonnější než herní PC jako tomu bylo naposled při vydání PS3, tak by se měli soustředit na to, že pro ně vydají kvalitní obsah jako tomu bylo dřív za zlatých dob ps2 a ne vydat každé 2-4 roky novou konzoli. Alespoň ten Scorpio bude mít zpětnou kompatibilitu s x360 hrama, zatímco Sony dlouho procházeli remastery.
      • koupení PS konzole se fakt vyplatí kvůli těm exluzivitám jako:
        Uncharted 4, The Last of Us, Heavy Rain, Horizon Zero Dawn, Nier Automata, Nioh, Bloodborne, ...atd.
  • Myslím ,že jediné co se ze Scorpia potvrdilo , jsou poměrně nepatrně navýšené takty , 4GB RAM navíc a pro mne za mne ukradení hodný Blueray ... Technologie Polaris/Vega a Jaguár článek nepotvrdil . Takže lehké opucování PS4 Pro u Sony , místo jejího generačního následníka vypadá stále reálněji .
  • Otazka na LV426: Ty mas PC za 60 litru? Pokud ano, tak nerozumim, proc s takovym HW mas neustale potrebu se vyjadrovat ke konzolim...mit takovy material jen na hrani, tak jsi prece uplne za vodou. Pokud ne, tak porovnavas neco co nemas s necim co nemas. Potom nechapu, co to mas za podivny mindrak...a mimochodem, ne kazdy potrebuje vyhodit majland kvuli grafice (schvalne nepisu kvuli hrani). A ver mi, kvalita a narocnost hrace se neodviji od sumy zaplacene za HW...ale to ty stejne nepochopis.
    • Veskoslav
      Ale vždyť prakticky doteď byl LV typická herní "socka". S 960 na zádech a knihovnou tak plnou, že i Somálci mají ve spižírně více zásob.
      • Ty jsi zase diskuzni "socka", totalne bez argumentu. *3*
  • Jakožto PCčkář jsem velmi rád, protože ten vyšší výkon konzolí by také mohl znamenat, že vývojáři budou dělat hry, které jsou na tom graficky ještě líp.
    Bohužel, díky naprosté většině PChráčů, kteří hrají na totálních krámech, které jsou výkonostně pod součastnými konzolemi, je ten vývoj grafiky na PCčku bržděn opravdu dost a vývojáři pak nevidí smysl dělat něco lepšího na PC, když vám to těch pár procent nadupanch kompůstejně nezaplatí.

    Snad bude mít Scorpio úspěch.
  • flash789
    No jo bezva, ale k cemu to je kdyz tam nevychazi nic zajimavyho, Forza a Halo to nevytrhnou. Kdyz si podivam kolik exluzivnich her ma PS4 tak se cely Scorpio muze jit zahrabat.
    • přesně tak. Xbox má absolutní minimum zajímavých exluzivit. Zatímco PS4 v posledních letech jenom samé hity.
      Uncharted 4, The Last of Us, Heavy Rain, Horizon Zero Dawn, Nier Automata, Nioh, Bloodborne, ...atd.
  • Další dobrý marketingový tahák: 4K a 60 FPS - no tak na to můžou u AAA titulů zapomenout rovnou. 4K a stabilních 60 FPS u náročných her mnohdy těžko rozdychává i GTX1080, která je i v proti HW Scorpio úplně jinde. Jak už tady zaznělo. 6 Tflops : S tím by se dala při Full HD vyčarovat hodně solidní grafika při 60 fps. Ale co? 4K tv musí přece jít na odbyt. Je to jedno s druhým.
    • snorgrind
      Jako je to skoda, udelali podle me vykonove fakt peknou krabicku a ted ji musi zlomit vaz 4k rozlisenim a samozrejme nativnim aby se mohli vysmivat sony. Misto toho aby udelali svoji verzi anti-aliasingu jak to dela sony.

      edit: Podle me by se meli zasadit o graficky nastaveni ve hrach aby si kazdej mohl vybrat jak to chce hrat.
  • Hodně bude záležet na kvalitě a počtu exkluzivních her. Kdysi dávno jsem si pořídil X360 kvůli tomu, že se mi nechtělo čekat na GTA 4 pro PC. Kromě toho jsem odehrál Alan Wake (pak jej stejně předělali i na PC) a Bayonettu (byla také na PS3). Ještě Forza byla fajn, a to je tak všechno. Na Playstation vždy bylo a je kvalitních exkluzivek mnohem víc. V MS by měli zabrat a pořádně si pošéfovat dobré vývojáře.
    • XBOX uz nema zadne exkluzivni hry.
  • Moc nechapu tu honbu za vyssim rozlisenim. Osobne mi HD rozliseni staci + AA, AF, .... stabilnich 60fps staci. Spousta starsich her pak vypada a hraje se lepe jak novejsi kousky u kterych si podobne nastaveni dovolit treba nemuzu. Kdyby se jednalo o pokrok v pomeru kvalita/potrebny vykon, ale opak je spis pravdou *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit