Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hele odborníci, mě jste strašně pobavili tím jak se tu mele o zoufalých pcčkářích a o tom že nic exluzivního pc nemá

    ummm.... tak co třeba wow, starcraft, dota, lol, counter strike, lineage, world of tanks, guild wars a další další hry co hrajou asi jen tak MILIONY hráčů a země která si z pc hry udělal NÁRODNÍ SPORT?

    děláte si v hlavě iluze něčeho co ani není, jako když se pražák hádá, že praha je lepší než brno :-) tumpety ;)
  • No nevim, tohle nemuze prezit, to se upece po par hodinach provozu ... zadnej nasavaci prostor pro grafarnu, pidivetrak na CPU, pidivetrak ve zdroji ... Navic to bude v provozu generovat poradnej randal.
    • jj, taky si myslím že nejinovativnější společnost v herním businessu to uplně posere a ty konzole se budou používat jenom jako zarážky do dveří
  • Hrozná pixla. Ještě navíc to vypadá jak naházený bez ladu a skladu, třeba ten HDD jsem čekal tak nějak po notebookovsku a ono to visí na kšandách. Pak ty strašlivý větráky .... kdepak, tohle jako konzole nebude.
    • Tyvole prober se. Je to zatím jen prototyp! Oni to ještě vylepší, protože hodně lidem (záleží jak to bude fungovat) se to nebude líbit. Věřím tomu. ;)
      • Zajimave, kazdy, kdo logicky pripomene, jak blbe je ten prototyp navrzeny je v u l. Ale hlavne ze ty uz ted stoprocentne vis, jak to budou vylepsovat...
        • Říká ti něco "prototyp"? Víš vůbec co to znamená?
          • Ano a i prototyp navrhnu tak, aby nebylo na prvni pohled jasne, ze se to neuchladi.
            • Pane nejste od dětského pořadu indian ?
  • Ja na pocitaci pracuji a delam spustu jinych veci, na hrani ani tolik casu nemam. Proto bych mel asi dual boot. Tobe to tak vadi?
    Steam ma offline mod, nevim o zadnem vyjadremi, ze by se to melo menit a WIN smeruji do cloudu uplne stejne.
    • Ma offline mode na 14 dni a pak se musis pripojit, jinak mas smulu. A ty pracujes v MS, ze vis, co prinesou dalsi Win?
    • offline mod je jen docasny
  • tonnymontana
    jasny jejich krabicka bude hezka a kazdej kdo ma rad techniku se po ni alespon otoci:) spis me nastval ten jeji steam OS. beta uvolnena podporuje pouze Nvidia grafiky co jsem pochopil z dokumentace + pouze UEFI bios (ja ho nastesti mam ale dost znamejch nema) potom i ta doporucena konfigurace + misto mi prislo prinejmensim na linux zvlastni. uvidime ja se tak nejak z natesenosti bojim ze to takova pecka nebude. daval jsem tomu sanci a tise si rikal ze pak na linux bude dost profi SW a i nejake novejsi hry ale asi ne:/ uvidime me ty jejich posledni kroky moc nepotesily
    • Ach jo, super komentar, ale co tak si zjistit nejake info nejdriv? SteamOS momentalne podporuje jen Nvidia karty proto, ze proste ted maji odladene ovladace jen pro ne. Na stejne kvalitni podpore grafik od AMD a Intelu se intenzivne pracuje.
      • tonnymontana
        promin ale napsal jsem neco jineho? to co si napsal je duvod proc amd nepodporuji ja napsal ze nepodporuji amd:D neboj precetl jsem si to cele takze vim proc ale to nic nebere na tom ze to tak je a aby sis nemyslel ze jsem nejakej hater ja bych byl rad kdyby se jim to povedlo..
  • Keyz
    http://www.tomshardware.com/picturestory/644-build-an-azza-z-steam-machine.html
  • Výhody STEAM OS a machines:
    1) PRO VALVE - Zbaví se závislosti na MS, který WIN jako herní platformu nepodporuje a WIN směřují ke stále větší uzavřenosti. Ani jedno se Valve nelíbí.
    - Možnost získání zákazníků, kteří koukají spíše po konzolích
    2) PRO PC HRÁČE - OS vyladěný pro hry. Znáte tu písničku o konzolích, které se slabším HW konkurují PC, protože OS nežere systémové prostředky? OS přesto bude otevřený a pokud někdo bude mít zájem, může se vyřádit do aleluja
    - Ušetří pár tisíc za OS - Vyladěnější hry. Vývojáři budou optimalizovat na pár konfigurací. Bude to dobré vodítko na nákup komponent, pokud si někdo nebude chtít koupit PC v konfiguraci Steam machine. Zároveň nikomu se nebrání si postavit dělo a jet na více monitorech, ultra rozlišení, náročných nodechm extra nastavení atd.
    - Možnost zahrát si bez laborování "konzolově" před TV. I PC hráč si může chtít zahrát v obyváku. Může mu i stačit levný Steam box, který může používat jako HTPC a steamovat si do něj hry, které se mu lépe hrají s ovladačem.
    3) PRO KONZOLOVÉ HRÁČE - Nová možnost, co si do obyváku koupit . Někdo by si třeba rád PC exkluzivity zahrál, ale nechce se mu řešit PC, případně hrát s myší a klávesnicí. Konkurence pro MS a Sony, budou se muset více snažit.

    Zkrátka nechápu hate některých. Věichni na tom můžeme jen vydělat.
    • Dokud nebude hw unifikovany a os uzavreny, tak neocekavej zadne velke zlepseni ohledne optimalizaci.

      Pro konzolove hrace bude vyhodou,ze sepc hracikínecne naucihrat s gamepadem a zbavime se ve vetsine her bremene k+m.
      • uzavreny lofasek, si to nech zapsat na matrice do obcanky

        system nemusi bejt uzavrenej, aby byl odladenej, samozrejme, ze kdyz si pak do steamos budes pridavat nakej balast, tak ho to muze negativne ovlivnit, ale kdyz ho nechas cistej, tak mu ta otevrenost nijak neuskodi
        • Kdyz se te otevrenosti nebude vyuzivat, tak neuskodi. Ohromujici postreh. A kdyz pak hra nebude, na koho se bude nadavat? Na vyvojare. Takze to budou muset osetrovat a optimalizace jsou v tahu.
    • A co podle tebe primeje vyvojare vyvijet hry na PC krome Win jeste na Linux? Jinymi slovy proc delat hry pro OS, ktery ma mezi hraci zastoupeni kolik, 1%? Uz takhle je spousta dobrych titulu, co se na PC neobjevi.
    • Vesměs souhlasím a možná bych doplnil...že se může dostat více do podvědomí linux OS a zkušenosti s tímto systémem.
    • Keyz
      Bereš to ale pouze pro hráče. Hodně lidí má PC kde i pracuje a tam nejde udělat OS aby byl tak vyladěn pouze na hry. Pak tahle výhoda odpadá.

      Jakmile tam půjde lehce vše co na Windows pak o tom lze přemýšlet ale zase to asi nebude tak lehký systém když se to bude muset poprat z mnoha věcmi aby tam šlo vše.

      Navíc zase hrozí nucení být stále online jakmile se jím to rozjede aby vše bylo se steamem a tedy DMR. Takto jak to mám momentálně mi to vyhovuje. Něco mám na steamu něco něco hraji vesele staré / nové hry a všemožné programy zde fungují dobře.
      • Ja na pocitaci pracuji a delam spustu jinych veci, na hrani ani tolik casu nemam. Proto bych mel asi dual boot. Tobe to tak vadi?
        Steam ma offline mod, nevim o zadnem vyjadremi, ze by se to melo menit a WIN smeruji do cloudu uplne stejne.
    • Dokud budou nejpoužívanější enginy jako unreal a cryengine dělaný na directx, tak to bez windowsu půjde jen těžko - resp. ty velký hry na tom budou chybět
      • Tohle nemusí být na dlouho. Já spíš vidím větší problém v ovladačích. Používám linux docela dlouho a nekvalita grafických ovladačů je největší problém. Teď mám počítač s AMD a ještě před beta ovladačem 13.11 některé nenáročné hry (např. grimrock, expeditions conquistador) byli v linuxu prakticky nehratelné. Ve windows mi jeli na plné detaily. Ovladač 13.11 sice zvládne ty hry na plné detaily, ale je hodně nestabilní (často se neprobudí, po probuzení se objevují artefakty, které zmízí až po restartu grafického rozhraní atd.). Takže i kdyby ty enginy byli přepsané pro linux pochybuju, že si je lidi s AMD v roce 2014 zahrají na steam os.
        • Ovladace nejsou problem ... staci kdyz prijde vetsi vyvojar, a postavi AMD pred hotovou vec - bud za mesic dodate plne funcni ovladace, nebo na krabici napisem, ze na AMD/ATI to nefunguje. Ovladace pro NV jsou na tom o poznani lip. Ne sice idealne ... ale vetsinou to funguje.

          A ono pokud valve prohlasi, ze dokud nebude AMD dodavat funckni ovladace, tak nevydaj zadnej box s ATInou ... tak to muze bejt uz slusnej kopanec.
          • Ano, kazdy normalni vyvojar si to totiz dobrovolne rozhazi s vyrobcem kvuli platforme, kterou nikdo nema. Ty uz to prosim te nehul...
      • Nepisu nic o tom, že uspět se Steam OS bude pro Valve sranda, ale že na tom všichni vyděláme.
        Jinak Cryengine se naLinux portuje.
    • 2) dobre tak si dám steam OS do sveho pc, bral bych ho hned ale k cemu potrebuju tu mašinu? *8*
      • Nepotrebujes. Valve to je v podstatě jedno
        a)Pokud Ti vyhovuje stávající PC tak ho používej dál. Limitem mohou být pouze ovladače
        b) Pro nové PC máš několik možností:
        - Pro pohodlné Valve nabízí hotový Steam box
        - Pokud si chceš PC postavit sám, buď hraj na jistotu a podle své náročnosti a peněženkysi ho postav podle vybrané konfigurace Steamboxu, nebo experimentuj a postav si ho jak chceš, buď proto, že si rád s HW hraješ nebo chceš ultra nastavení, hrát ve 3D, ve více monitorech atd.
      • to valve bohate staci... chtej rozsirit vyznam svyho distribucniho kanalu, v tomhle to mas jak sony a ps s jejich krabickama, primo na nich taky prd vydelaj
        • ps=ms

          (to je asi jako ptat se, proc si porizovali lidi xbox, kdyz tu tenkrat ms mel uz davno dominanci na pc)
    • prodelat na tom muze jedine valve, kdyz to neklapne, ale zbavit se zavislosti na ms a jinych vydridusich je natolik lakava, ze je treba to zkouset, dokud to nevyjde *5*
    • Hanzales
      Souhlasím, souhlasím a souhlasím :)
  • Keyz
    Tedy vlastně krabice s PC komponentami a jen to má jiný OS ta krabice má název.
    To si může udělat doma každý.
    Klidně se krabice může jmenovat: Arnold, Rambo, Segal (řazeno podle HW výkonu).

    No jestli to přetáhne konzolové hráče a bude to lepší pro kvalitu her, tak to je pozitivní. Konzoloví hráči by mohli mít levnější hry a možná více brát tu krabici jako věc která se dá vylepšovat a nebude zde zabírat místo 5 let.
    • Jack1947
      Pc a pritahne vice hracu ? Pochybuji ... jde predevsim o hry , nedovedu si predstavit ze by zde vznikla "PC alternativa konzoli".
    • ucho
      myslím, že ti unikla podstata :) SteamBox bude těžko přebírat konzolové hráče... ale je možné, že si někdo vedle konzole koupí i SteamBox...
      • A proc by to proboha delal, kdyz ty same hry ma na te konzoli?
        • Ano a kolik jich je? Vetsinou strategie nebo hardcore zalezitosti. V soucasne dobe je to spis naopak. Vic her je pouze na konzole.
          • ucho
            no když to říkáš...
        • ucho
          představ si, že všechny PC hry na konzole nejsou... ty si myslíš, že ano?
      • Keyz
        Kdyby si namísto konzole koupil tohle. Pro PC hráče to nemá přece extra smysl. Když hraní u TV je jiné než hraní u PC v sedě.
        Navíc si to mohou postavit lehce samy.
        • TAk si to postav sám, pokud chceš,toje Tvoje volba. Valve to je úplně jedno.
          • Jack1947
            Kdyz to nikdo nekoupi bude jim to taky jedno ? *15*
            Nehlede nato ze prodeje nemuzou cekat moc vysoke, no mozna...
            • No zatimco na zadarmovem OS vydelaji majlant...
            • Samozrejme. Jim jde o rozsireni Steam OS, nehodlaji vydelavat na HW.
        • ucho
          Ne, nemohou si to lehce poskládat sami. Já bych si žádnou neforemnou bedýnku do obyváku necpal, ta prostorová úspornost je potřebná. A těžko si to bude kupovat místo konzole, když konzoli chce kvůli řadě exkluzivních titulů, kterých ve finále nebude málo. Tedy nic by tím nevyřešil.
          • Keyz
            Tak tvar bedny lehce vyřešíš. Je tolik beden hezčích menších / větších jak tohle anebo konzole.

            Bohužel hodně lidem nevysvětlíš, že na konzoli za těch 5 let utratí hodně za hry když stojí o dost více jak na PC anebo na steam box.

            Pak jedině ta exluzivita a síla značka. I když nejlepší by bylo kdyby všechny bylo na všechno :)
            • ucho
              jasně, na PC je všechno zadara... :D
              řekl bych, že například Sony nabízí takové možnosti, že průměrný hráč utratí kulový a her si užije dost. ale tohle hodně lidem nevysvětlíš...
  • Na tohle jsem zapomnel, tohle se sem hodi:
    http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/742/5253/original.jpg
    *1*
  • PCčkáři jsou tak zoufalí, že upínají svoje naděje k hybridní konzoli. Chudáci malí chlupatí. Povím vám tajemství. Bude to fail a bude se to prodávat asi jako pc hry v součastnosti :DDD
    • je vás takových víc? a scházíte se případně někde? :D
      • vlastik.plaminek
        Každé odpoledne na skupinové terapii *1*
    • Ale neupinaji. Jen par pomatencu si mysli, ze tenhle zazrak je spasi. Vsichni normalni dal zustanou na svych stolnich PC s Win a za par let po celem Steamboxu nestekne ani pes.
      • tak pockej, az ti na win normalne bez online uctu a pripojeni nepude nic nainstalovat (a ze k tomu 8.1 spejou) *5*

        pak uvidime, jak bude jeste linux zlatej
        • No a? Ted si snad hru ze Steamu bez online uctu a pripojeni nainstaluju?? Logiku nekterych lidi opravdu nepochopim.
          • Jenze ty si na widlich bez zaplacenyho uctu u M$ tu hru online nezahrajes. A to ani f2p.
            • Jediny natvrdly ses tu ty. Na zacatku jsi psal ze se musis zaregistrovat s Windows 8 a na to ja reagoval, jaky je rozdil mezi tim a Steamem. Nevim o tom, ze by se za online aktivaci Win platilo... Mne je Xbox a PS ukradene, stejne jako multiplayer. Hraju SP hry.
            • 2Killer: Ty ses hodne blbej vid? Za acc na steamu se plati? A od kdy? Za online hrani u M$/Sony se palti mesicni poplatek, zcela bez ohledu na to, jestli hrajes jejich nabo cizi hru.
            • Fakt, tak to mne zajima. Jak si zahraju hru, kterou MUSIM aktivovat na Steamu bez Steamu. To bych rad vedel, hned bych to se vsemi udelal.
            • zahrajes, steam je sluzba/aplikace, ktera ti nijak nebrani instalovat si tam jiny sluzby/aplikace, valve (aspon zatim) neni sony ani ms, aby ti lustrovalo, co muzes a nemuzes mit ve svy vlastni krabicce
            • Opet no a? Stejne tak si tu hru nezahraju bez uctu na Steamu. A to ani f2p.
    • ucho
      PC hry se zase tak špatně neprodávají, samozřejmě ty drahé AAA tituly mají problém, ty musejí prodat strašně moc kopií, ale indie tituly menších týmů si na sebe vydělají slušně. a kolikrát na konzolích hrát nejdou, takže se mohou dostat do obývacího pokoje. já si tedy úspěch odhadnout nedokážu, bude to zajímavé...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit