Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Tímhle si u mě Bílý dům a Trump neskutečně klesly, nojo ale dnešní doba kdy hry pomalu budou moct i za nevyhlášenou 4tvrtou světovou *7* smutné.
    • "Hňump" u mě nemůže klesnout níž. Je to takový Homer Simpson aneb NESKUTEČNĚ TUPÝ AMERIČAN... s ním to amíci teda "vyhráli"... jestli vypukne 4. světová, tak ji podle mě "způsobí" tenhle hňup a tak, že to bude zápletka fakt jak z nějakého dílu Simpsonů, ale k smíchu to sakra nebude...
  • Kompost
    absolutne kazdy masovy vrah v historii pil vodu. voda stoji rocne mnozstvo ludi zivot z najroztodivnejsich pricin. co nase deti? myslel na nich niekto ked im nalieval do pohara toto tekute zlo? ziadam dorazny zakaz vody! podporujem propylenglykolovu alternativu!
  • A neměl by se vinit z těchto tragédií pachatel? Proč se vždy hledá omluva?
    Jo tak on hrál na compu, takže byl vlastně pachatel obětí videoherního průmyslu!
    • Ale tohle je běžná praxe snad od dávnověku. Chceme-li něco zakázat (resp. nařídit), tak najdeme pomluvu (resp. klady), masově ji rozšíříme a následně, když je alespoň většina proti (resp. pro), to zakážeme (resp. nařídíme). Další kousek svobody ukrojen a davy jásají.

      K tomuto postupu lze najít asociace ze spousty (dnes tzv populistických) nařízení, jako byla v US doba prohibice, v EU zákon o migrantech, u nás zákon o kouření, v Rusku Zákon o zákazu protestů atd...

      Tahle to prostě v politice funguje. Vyskytne se problém a hledá se nejsnažší řešení, nikoliv nejsmysluplnější, bohužel.
  • No jenom jestli jádro pudla není zakopáno o kousek vedle, teď mě tak napadlo, že v americe jsou obrovsky populární komiksy, kde je to samé "bang a boom", zatímco v česku byl nejpopulárnější čtyřlístek. No asi by Donald měl zakázat komiksy, zcela zřejmě je to v nich. =)
    • A starej dobrej časopis Vpřed s Rychlými šípy! To byly časy....
    • ucho
      ty jsi asi dlouho zadny komiks nevidel, co? :D
    • Tak o to se již pokoušeli. V 50. letech byly právě tyhle obavy, že komiksy, jako relativně mladá věc jsou to, co narušuje mravní vývoj mládeže a docházelo k jejich cenzurování, zakazování a dokonce i veřejnému pálení.
      Komiksy to nakonec přečkaly, tak snad to přečkají bez úhony i hry, pokud k něčemu takovému dojde. Ale samozřejmě lepší, když se tohle stádium úplně vynechá.
  • jamar28
    Mimochodem kdy se začne mluvit o zákazu knih? Mnoho z nich přece svádí lidi (co lidi, celé davy lidí!) k násilí, v první řadě bychom se mohli zaměřit třeba na Bibli a Korán...
    • Kde presne svadi Bible k nasili?
      • MickeyMutant
        - Leviticus 24:16 Kdo bude lát jménu Hospodinovu, musí zemřít. Celá pospolitost ho ukamenuje. Jak host, tak domorodec zemře, jestliže bude lát Jménu.
        - Deuteronomium 13:11 Musíš ho zabít (toho, kdo tě ponouká sloužit jiným bohům). Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu. Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha, který tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví.
        - Deuteronomium 22:20-21 Jestliže však byla ta řeč pravdivá a u té dívky nebylo shledáno, že je panna, tedy vyvedou dívku ke vchodu do domu jejího otce, mužové jejího města ji ukamenují a zemře, neboť tím, že smilnila v domě svého otce, dopustila se v Izraeli hanebnosti. Tak odstraníš zlo ze svého středu.
        - Leviticus 21:9 Když se dcera některého kněze znesvětí smilstvem, znesvětila svého otce; bude upálena.
        - Leviticus 20:10 Kdo se dopustí cizoložství s ženou někoho jiného, kdo cizoloží s ženou svého bližního, musí zemřít, cizoložník i cizoložnice.
        - 2 Paralipomenon 15:13 A každý, kdo by se nedotazoval Hospodina, Boha Izraele, propadne smrti, ať malý nebo velký, ať muž nebo žena.
        - Numeri 31:17-18 Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. Všechny děti ženského pohlaví a ženy, jež nepoznaly muže a neobcovaly s ním, nechte naživu pro sebe.
        - Exodus 31:14-15 Budete dbát na den odpočinku; má být pro vás svatý. Kdo jej znesvětí, musí zemřít. Každý, kdo by v něm dělal nějakou práci, bude vyobcován ze společenství svého lidu. Šest dní se bude pracovat, ale sedmého dne bude slavnost odpočinutí, Hospodinův svatý den odpočinku. Každý, kdo by dělal nějakou práci v den odpočinku, musí zemřít.
        - Izajáš 14:21 Připravte jeho synům jatky pro nepravost otců! Nepovstanou, nezmocní se země a svět nezaplní městy.
        Víc se nevejde*5*
        • Trest smrti používají některé země i dnes...
          Jinak Starý zákon stanovil co je to hřích, ukázal na to že všichni lidé jsou hříšní. Starý zákon byl tedy vychovatelem, který vedl ke Kristu, který jako jediný jej naplnil, tedy nezhřešil. Sám pak položil svůj dokonalý život za všechny hříšné lidi, aby lidé z právního pohledu nemuseli za svůj hřích zemřít. Kristus tedy Boží zákon nezrušil, ale povýšil na zákon lásky. A Bůh se nezměnil, zůstal stejně spravedlivý...
          Domluvil jsem vy pohani *3*
          PS: čekám kolik teď dostanu mínusek*1*
          • MickeyMutant
            Kristův život nebyl dokonalý, jak píšeš. Čožpak i on na kříži o Bohu nezapochyboval mocným hlasem volaje: "Eloi, Eloi, lema sabachtani?", tedy "Bože, Bože, proč jsi mne opustil?"
            • Nikoliv, Bůh je Otec, Ježíš je Syn, Duch svatý je činná síla, kterou provádí svou vůli. A Bůh Ježíše opravdu v okamžik smrti opustil, přestal nad ním držet ochrannou ruku, aby mohl skonat násilnou smrtí. Ježíš umírá pomalu a osamocen v odloučení od svých blízkých, proto řekl: "Bože, proč jsi mne opustil." Jakoby říkal i ty Brute.
            • MickeyMutant
              Petr: "Jezis Kristus je Buh, ktery ma tri osoby."
              ↑↑↑ Křesťanská víra v kostce.

              P.S. - Mě ale vždycky zajímal ten Duch svatý. Co to je, ten Duch?
            • Takze ty mu zakazujes psat o cem uzna za vhodne? To je ta tvoje "nenasilna" vira? *15*
            • Nepis o tom, cemu nerozumis. Kdyztak se jen slusne zeptej. Jezis Kristus je Buh, ktery ma tri osoby. To co popisuje byl jeho vnitrni vztah s Otcem.
        • To je ovsem Stary Zakon, cize obdobi nekolik tisic let pred nasim letopoctem. V te dobe nebyl trest smrti nijak vyjimecny a slouzilo to i jako pravni rad pro tehdejsi narod Zidu. V soucasnosti plati Novy Zakon a Cirkev nepripousti individualni vyklad a nikde v uceni Cirkvi vyzvy k nasili nenajdes. Prave naopak.
          • Zagro
            Další černoprdelník :)
          • MickeyMutant
            Ptal ses, kde přesně svádí Bible k násilí. Příště si rozmysli, na co se ptáš, aby ses nedozvěděl něco, co nechceš slyšet.
            • Ano, cenzor by mel zasahnout pokazde, kdyz mas bolest v zadku a zjisti se, ze si upravujes argumenty tak jak se hodi. *3*
            • Cirkev i Zakon se pise samozrejme s velikymi pismeny. A podle mne by uz cenzor skutecne mel zasahnout a smazat Vas i s jamarem.
            • MickeyMutant
              Ty promiň, ale tvou otázku jsem nepochopil ani teď. Jak by tedy zněla, abych se v ní dokázal aspoň jakž takž zorientovat? "Kde přesně svádí Bible k násilí, tedy v Novém zákonu a dle oficiálního výkladu dnešní církve?" Nějak se v tom ztrácím a přiznávám, že na otázku s tolika různými podmínkami bych asi nebyl schopen odpovědět.

              P.S.: "zákon" i "církev" se píšou s malými písmeny. To jen, abys si šetřil Shift klávesu.
            • Ja se ale ptal na neco co plati dnes a ne pred 5000 lety. Ale promin, priste budu klast otazky jako malemu diteti.
          • jamar28
            Tak to je hezké, že se křesťanský bůh za těch pár tisíc let polepšil. Je super, že to všichni křesťané chápou a nikde na světě bys nenašel jediného z nich, který by třeba chtěl kriminalizovat homosexualitu, nebo prováděl teroristické útoky na potratové kliniky...Oh wait!

            Ale máš pravdu - Bible ani Korán nemůžou za to, že se najde hromada magorů, co si je vyloží po svém a fanaticky. Ale dívat se na to optikou těchhle zaprděných regulátorů her, měly by se "svaté knihy" regulovat ještě mnohem víc než hry.
      • jamar28
        Nvm zeptej se Konyho a jeho Boží armády nebo jak si to říká.
        • Kdyz nevis tak nepis.
          • Zagro
            Co to meleš?! Starý zákon je jeden velkej masakr.
  • MickeyMutant
    Ve skutečnosti se to má s tou schůzkou v Bílém domě tak, že jedna strana potřebuje prodat hry co největšímu počtu lidí, pokud možno i batolatům, druhá si zas dělá vočko u svejch voličů, kteří by nejradši nabrali na vidle každýho, kdo má doma elektriku místo poctivejch petrolejovejch lamp. Vyberte si favorita a fanděte.
    • Kompost
      ale prd. kazdy predsa vie ze batolata uz davno presli z hier na crack. petrolejky sem ani radsej netahaj, cierna magia v nich je, diablov vynalez. ohen ma byt uprostred zemljanky a ma ho udrziavat zena!
  • To video je fakt hnus. Ani jednu z těch her jsem nehrál právě kvůli tomu zobrazování násilí. Nepřijde mi na nich nic zábavného. To neznamená, že se vyhýbám všem násilným hrám, hrál jsem mafii, skyrim, zaklínače, mount and blade... , ale u těchto her je to zabíjení natolik stylizované, že se mi neprolíná s realitou. Ono zmáčknout spoušť je v reálu, když ti rupne v bedně, strašně jednoduché. Kdo někdy držel v ruce zbraň, ví jak se v tu chvíli cítí mocný. Slabý pohyb prstu může vzít někomu život. A pokud je člověk otupělý vůči násilí, tak jako o tom psal již dříve jejdásek, pak nemá sebemenší zábrany.
    • Hanzales
      No vidíš. Já hrál a hrál, od předpuberty Wolfem prvním začínal jsem, z těch her na videu jsem hrál většinu. Někdy jsou scénky krásně vytrženy z kontextu. U Wolfa to byla dokonce vtipná scénka, nemluvě o rozprsknutí hlavy SSákovi z alternativní historie. Postřílení civilistů v COD byla kontroverzní ptákovina (stejně jako povinné mučení v GTA5) a rozumný člověk to nechá odehrát kamaráda, který si to umí nevzít osobně, koukajíc na pixely. Tak jako tak jsem od malička zůstal pacifista a i dnes pokud by jsi třeba úmyslně zašlápl pavoučka, přes hubu bych ti nedal, ale vyřval bych do tebe díru ;o) Stejně tak se těším až si brzo zastřílím na střelnici (jejda, málem jsem napsal na celnici), ale střelil bych maximálně do obrovského medvěda, který by si nechtěl nechat vysvětlit, že mu nechci ublížit a že už zase půjdu (chtěl by mě sníst i s kulovnicí).
      PS: Docela by mně zajímalo, kdyby se takhle od doby co jsou hry sestříhaly všechny unikátní scény z her a filmů (headshoty v MP nepočítat), jak by bylo co dlouhé a nechutné ;) Nehledě na to že i hry i filmy mají rating a blbě hlídaný prcek se dostane k obojímu. Takže je to hodně i o rodičích.
      No a u těch pár exemplářů, kterým ruplo v bedně, někoho postříleli a náhodou hráli i brutální hry je to i o mnohem více faktorech. Ta hra mohla být spouštěč, stejně jako cokoli jiného. Kdyby dotyčný nehrál nějakou tu hru a viděl před tím zkratem už stejně vyzkratovaného mozku třeba Texasský masakr motorovou pilou, vzal by si do školy motorovou pilu a to by nebylo dobré.
    • já nejsem schopen praštit psa, když zlobí, přitom jsem si násílí v The Evil Within užíval, takže tak..
    • jamar28
      "Kdo někdy držel v ruce zbraň, ví jak se v tu chvíli cítí mocný. Slabý pohyb prstu může vzít někomu život." - Jestli se ti tohle honí hlavou, když vezmeš do ruky zbraň, neměl bys to nějak řešit?
      • Já k tomu mám přímo odpor, proto se násilí vyhýbám i ve filmech, sportu, atd. Zbraně do ruk zásadně neberu, neboj, ale znepokojuje mě, že jiní lidé ve společnosti mají tu míru snesitelnosti o hodně jinde.
        • jamar28
          Tak možná nesuď ostatní podle sebe. Já třeba hrál od útlých dětských let DOOM nebo GTA, brutalita ve hrách či filmech se mi líbí, ale násilí v reálu (i drobné, jako třeba šikana nebo tak) se mi přitom hnusí na té nejhlubší úrovni. Že mi přijde vtipné někomu ve Falloutu udělat z hlavy marmeládu přece probůh neznamená, že bych to chtěl udělat ve skutečnosti.
        • Me znepokojuje, kdyz nekdo chce zakazovat ostatnim hry.
      • Právě takový zbraně do ruky nepatří a jak píše, tak je ani nehrál. Tedy s tím vůbec nesouvisí.
  • Statisticky významná korelace mezi hraním her a násilnými činy není. Je však vysoká korelace mezi sledováním Fox News a mírou retardace amerického prezidenta. Vzhledem k tomu, že si může dovolit vlastnit ty nejfajnovější zbraně hromadného ničení, je z něj daleko větší hrozba pro nevinné lidské životy než nějaký blbeček s ušmudlanou pistolkou.
    Na něco se "no scientific evidence" hodí a na něco ne, že Trumpíku?
    • Akorát škoda, že ti z tzv. "hnutí odporu" aka demokrati (vlastně aka normální rebuplikáni, kteří jen nemají problém s potraty) prohlašující, jak je Trump nesvéprávný a nebezpečný pro zemi, jdou nyní s Trumpem jako poslušná ovečka. 80mld$ EXTRA na armádu NA ROK (celkem 800mld$ - 14x víc jak to nebezpečně se vyzbrojující Rusko) mu poslali lusknutím prstu (víc, než Trump chtěl), žádné debaty, nulové protesty. Obama mu s radostí předal zvýšené pravomoci špehování (které tento "moderate" republikán sám zavedl). Hitlery najednou souhlasí s mexickou zdí... a s novou deregulací Wall Streetu republikány (vítej nový ekonomický krachu) jsou demokrati taky v klidu. Jo, holt když vládne jen jedna strana, strana korporátních prostitutek pracujcích ne pro lidi, ale pro sebe, banky, zbrojovky a výr. fosilních paliv, naprosto na očích lidem a bez ostychu... když vejdou do politiky jako sotva střední třída a odejdou jako milionáři (Obamovo jmění 80mil$+, za jeden projev na Wall Streetu půl mega atd.)... tak se holt může stát, že se stane prezidentem člověk typu Trump, zvlášť když hodně nasliboval. Bohužel moc nesplnil. Asi měl tu čest vidět JFK video z úhlu pohledu, který ještě neviděl... :D
  • No nezávidím dnešním dětem. Nejen, že si už pomalu ani nemohou hrát venku, jelikož všichni hrají doma hry, ale už si ani nebudou moci zahrát v 7-8 letech Nightmare Creatures, Silent Hill, Residet Evil, Syphon Filter apod., jako já. *9* Nepamatuji nic tak dobře, jak jsem si po jednom kamarády vodil dom a nechal je hrát Nightmare Creatures a jen čekal, jak se leknout té první větší příšery, když prorazí vrata na začátku první mise. *1*
    • jamar28
      Viď, zlaté devadesátky, lezli jsme po stromech (bez helem a chráničů a bez jištění!!!), celé dny lítali po venku (bez mobilů a bez rodičovské kontroly!!!!!) a GTA mastili 10 let před dosažením legálního věku. *1* Jaká monstra z nás vyrostla a ke kolika masakrům denně v ČR dochází. *15*
      • jeanczarny
        Já se občas divím, že jsem dětství přežil se všemi končetinami, prsty a stejným počtem očí...když si vzpomenu, co jsme prováděli, z toho by dnešním rodičům zšedly vlasy na hlavě :D
      • Teraz ked rodicia pustia dieta same vonku a nieco sa mu stane, i maly uraz, tak maju na krku policiu a socialku.
  • Hry totiž mohou úplně za všechno. Za válečné konflitky, hladomor v Africe, Trumpa i Zemana jako hlavy států, nebo třeba globální oteplování. V USA hledají všechny možné vyníky nedávných masakrů a tak místo omezení zbraní, omezí násilné hry. A co takhle omezit násilné filmy nebo násilné knihy? V zemi, kde se dá koupit zbraň stejně lehce jako u nás zmrzlina, se není čemu divit, že je kriminalita i úmrtnost na tak vysoké úrovni.
    • Teď jsem teprve shlédnul to video. Ještě, že tam nezařadili fatality a x-ray útoky z nových Mortal Combatů :-D uznávám, že dětem takový obsah do ruky nepatří, ale je jen na rodičích, co dětem (ne)dovolí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit