Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další z řady F2P a dalších her co by měli být od 18 let a spadat pod regulaci o hazardních hrách. Pokud se tam objevují věci jako loot boxy a zvlášť pokud jdou koupit za peníze, tak není rozdíl v tomhle a automatem v hospodě. Divím se jak rodičům, tak úřadům, že proti tomu nezakročí. Ale tak chápu, že je to všechno "zadarmo".
    • KrPa
      "lootboxy" jsou ale u F2P jediny zdroj prijmu
    • jamar28
      To je na ještě nižší mentální úrovni než "já bych všechny ty internety zakázala".
  • WarThunder je super ale nenávidím letadla v tankových bitvách, to byl fakt blbej nápad (slušně řečeno).
    • PreidaQ
      Na druhou stranu, jestli se nemýlím, základní idea War Thunderu byla (a možná stále je) taková, že se všechny tři druhy bojiště (země, nebe, voda) spojí dohromady.
      • Byla, jenže pak zjistili, že jim letadla ty tanky rozbombardujou za chviličku. Docela jsem se těšil, až budu lovit nějakého chudáka v tanku :D a tak když zavedli tanky samostatně, tak jsem to přestal hrát a vrátil jsem se k osvědčeným singlplayer hrám.
  • jamar28
    Ještě jedna novinka o War Thunder - má suverénně nejhoršího klienta, kterého jsem kdy zažil. Takovou vtěrku člověk nezažil - neustále něco aktualizuje, aniž by se zeptal, opakovaně se zapíná i když ho vypnu, aktualizaci, kterou ukončím, si za pár minut v klidu zase zapne a to nejlepší? Mám ho přes Steam, začal mě štvát, tak jsem ho přes Steam odinstaloval - nebo jsem si to alespoň myslel, protože podle Steamu se sice odinstaloval, ale další den, jaké to překvapení, opět nějaká aktualizace hezky na pozadí, abych si ji nevšiml. Takže jsem ho chtěl dát pryč přes ovládací panely, ale tam pro změnu vůbec nebyl, ačkoliv je tam každičká jiná hra poctivě vidět a je možné ji během pár vteřin odinstalovat. Takže jsem si ho fakt musel najít v adresáři a vyhodit manuálně. Neskutečné...
    • Ono jde všechno povypínat, jen nesmít být člověk úplný BFU a místo kliknutí pouze na velké tlačítko "Play" navštívit i nastavení. Jde vypnout jak automatické spouštění, updaty na pozadí i režim stahování updatů (např. zakázat P2P).
      • jamar28
        Věřím tomu, ale ono taky existuje něco jako uživatelská přívětivost - to je třeba právě to, že člověk očekává, že ho nějaký klient nebude neustále otravovat. Instalovat si to kvůli tomu znova nebudu, prostě to letělo z disku, třeba bych to v nastavení i našel, kdyby mi nedošla trpělivost. Jestliže nějaký program uživatele otravuje, je to v první řadě chyba tvůrců toho programu. Dřív ten klient tak otravný nebyl. Můžou si trhnout a dál tím odrazovat hráče, mně už je to jedno.
        • KrPa
          dle meho si mel zapnute tzv skryte aktualizace, klient jel v omezenem modu a cekal na aktualizace hry a ihned stahoval, pak pred zapnutim hry nemusis cekat na velky balik aktualizaci, tohle uz pridavaji do svych klientu i jine firmy
        • Možná kdybys strávil alespoň zlomek času toho, co si tady stěžuješ, tím že bys napsal jednu větu do googlu, tak si pak nemáš na co stěžovat. Na úvodní obrazovce klienta jsou 2 nastavení - jedno u grafiky logicky pro grafiku ve hře ještě než ji spustíš, abys hru nemusel restartovat kdyby to šlo změnit jen ve hře a druhé přímo pro klienta je nahoře na liště. Zase tak složité to není. Asi by to mohlo být vše pod jedním tlačítek, ale logicky dává smysl to mít i oddělené, když každé nastavení je pro něco úplně jiného. Jinak ten update na pozadí může být otravný, ale určitě má smysl pro ty s pomalejší linkou, kdy bys zjistil, že je několika GB update jakmile bys chtěl/měl čas hrát. To potom odradí zase jiné lidi, ale pokud se ti to nelíbí, stačí odškrtnout jedno políčko v nastavení, to je celé.
          • jamar28
            Dřív se ten klient choval úplně normálně, jeho odinstalace byla spíš impulzivní, protože mě několikrát zdržoval zrovna ve chvíli, kdy se mi to fakt nehodilo. Mohl jsem si to všechno zjistit, ano, uznávám, ale to pořád nijak neospravedlňuje fakt, že ten klient je tak neskutečně vlezlý, že nejde odinstalovat přes Steam a nezobrazuje se v programech v ovládacích panelech. To ti přijde normální? Abys něco "odinstaloval" a ono si to v klídku běželo na pozadí? Jaký typ programů se takhle chová?
            • Jde o to čem říkáš požadavek na vypnutí. Steam se ti po kliknutí na křížek taky nevypne, ale zůstane běžet dokud ho nesestřelíš v liště. Klient WT v defaultním nastavení funguje stejně a hromada dalších aplikací se chová podobně - třeba Skype. Nicméně u toho WT to lze bez problémů změnit. To, že je někdo líný si zjitit jak to funguje, nadává na klienta a urážy ty, kteří se mu snaží vysvětlit, že nemá pravdu je spíš smutné.
            • Nevim co je za modu mi tu krast nick, ale sou mezin nami holt trotlove jako ses ty a dalsi imbecilove, ktery nechapou, ze steam se po pozadavku vypnout proste vypne, a po pozadavku odinstalovat proste odinstaluje, coz pro tuhle sracku neplati ani jedno ani druhy.
            • Takže tebe rozčiluje že něco navíc běží na pozadí (co se navíc dá jedním kliknutím zakázat), ale spouštíš to přes Steam, který ti zbytečně jede na pozadí během hraní a to už tě netankuje?
            • Nechápu důvod to spouštět přes Steam, když ho to nepotřebuje, spíš naopak je riziko, že se to nebude kamarádit. Daleko jednodušší je vzít klienta přímo ze stránek WT. Přijde mi že ty problémy snad přímo vyhledáváš :)
      • PreidaQ
        Nechtělo se mi věřit, že to tam někde je. Vždycky jsem prolezl celé to nastavení s grafikou a žádné nastavení updatů nenašel. Až teď po letech, když na to celé znovu čumím, tak jsem si všiml toho tlačítka "launcher settings" vedle tlačítek minimalizace a zavření. To jsou věci.
    • KrPa
      ono se to da vsechno v launcheru povypinat
    • Já normálně vyřadil launcher z programů po spuštění a spouští se jenom když já chci. Když WT ukončim, launcher spuštěnej nezůstane. Jestli nebude problém mezi PC a židlí...
      Mě štve, že stejně jako u spousty dalších her neexistuje žádná možnost jak stahovat updaty bez P2P. Takhle si zahraju cca jeden víkend za měsíc.
    • PreidaQ
      To mi připomnělo, když jsem zrovna kvůli War Thunderu dostal měsíční ban na internet na koleji za používání P2P. Aktualizaci WT jsem tehdy rychle vypnul, ale mrška se aktualizovala dál na pozadí. Na druhou stranu následující měsíc byl nejsvobodnější měsíc celého mého života.
    • To neni zadna novinka, to uz je peknych par mesicu zpatky a tim u me osobne taky skoncili a to tak ze navzdy. Zasirat si sytem servisou kterou nanic nepotrebuju aby se po kazdy aktualizaci nainstalovala znova rozhodne nehodlam ...

      BTW: Muzes postnout ticket na support steamu, kdyz nas bude dost, tak to vykopnou z nabidky kvuli instalaci malware, coz tohle jednoznacne je.
  • War Thunder není zdaleka dokonalá hra. Nevyváženost některých strojů (v drtivé většině jsou nářky hráčů na některé stroje spíše L2P problémem ale najde se i pár strojů, které potřebují vyšší či naopak nižší battlerating), občas pofidérní model poškození, dlouhý grind (i když osobně mi přijde mnohem snesitelnější než u konkurence), některá rozhodnutí samotného Gaijinu, u kterých si normální hráč klepe na čelo a taky třeba zrovna ne moc transparentní přístup (ze kterého vzniklo "Sekrit documents"). Na druhou stranu pokud člověk sleduje dění okolo hry, jako třeba reddit, je vidět, že Gaijinu na hře opravdu záleží, jenom to dělají tím svým přístupem. Několikrát jsem viděl, kdy CEO Gaijinu osobně diskutoval s hráči o problémech. Jde o to, že War Thunder je hra, která přes všechny problémy má stále co nabídnout. Když se například snažím něco udělat a zjistím, že se mi to nepovede a zaplatím za to, tak si řeknu: "Jop, to se dalo čekat a je to moje chyba". Mezitím co u konkurence je to v půlce případů: "Jop, zase mě zradilo RNG". To prostě pro mě není zábava.

    Takže ano. I když je WT plný spousty chyb, je to nejlepší, co je pro mě na trhu. Můžu pomalu postupovat. Začít u arkád, pokračovat na realistické bitvy a občas si zkusit simulátor. Když se mi nedaří ve vzduchu, tak prostě zůstanu na zemi a naopak. Osobně doufám v to, že se Gaijinu a WT bude dařit.
    • KrPa
      ten grind menili v prosinci, jak vysli tanky 6. urovne (Br 8+), tak snizili pocet RP na moduly i tanky a snizi cely nakupu modulu a tanku a zvysili zisky z bitev, v prumeru okolo 20%, do te doby nebyly hratelne bitvy BR 7+ bez premka nebo 2x kilu nez smrti, ted uz to jde
      • Ještě když nebyly tanky, tak byl progress parádní a nejlepší bylo, že nebyla posloupnost strojů, ale hned se zpřístupnil celý tier po nákupu několika letadel z předchozího tieru. Navíc se radikálně snížily odměny SL i RP a cena munice a oprav šla nahoru. Z té doby mám ještě pořád zásobu několika milionu SL, dneska už jsem rád, že je to +/- co vydělám utratím. I když to byl zase opačný extrém, kdy to šlo skoro až moc rychle a snadno, pak ale přitáhly šrouby až moc.
        • KrPa
          to odemykáni tak pořád funguje, jenže některé stroje jsou na sebe napojené, nejčastěji různé verze jednoho modelu stroje
          • Jenže předtím nebylo nutné vyzkoumat a koupit X strojů před ním, stačilo odemknout tier a pak už měl člověk volnou ruku. Napojené je snad téměř vše.
      • Já vím. Myslel jsem to spíš ve smyslu, že je u tanků hranice, kterou když překročíš tak se hodně sníží počet zkušeností, které dostáváš. Například rozdíl mezi 1 a 3 zničeným tankem je hodně velký v počtu zkušeností, které dostaneš ale rozdíl mezi 3 zničeným tankem a 6 je jen třeba poloviční.
        • KrPa
          poprave jsem nikdy nejak nezjistil klic, ktery odmenuje hrace zkusenostmi, dle me to je podle celkoveho score, killy nad urcity pocet jen pridava SL
          • Jde o to, že pro hráče je výhodné po 3 killech v tanku opustit bitvu a jít do další.
  • Nechybi v tom seznamu clanku z minuleho roku nahodou zminka o pridani francouzskych tanku a jednom z nejvetsich updatu 1.75 pro War Thunder vubec?

    https://warthunder.com/en/news/5210-news-update-1-75-la-r%C3%A9sistance-released-survey-added-en
    • KrPa
      je to ve videu
      • Mas recht tam dole je nejaky video... moje chyba.
        • KrPa
          ty tanky jsou stejne hrozny srot :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit