Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Poněkud zapomenutá hra. Sám si vůbec nepamatuji, jestli jsem hrál plnou verzi nebo jenom demo a vlastně na ni nemám žádné vzpomínky, kromě toho, že byla. Tipuji, že mě to asi moc nebavilo.
  • S Cybermage jste mi udělali opravdu radost. D. W. Bradley je podle mě největší RPG designér té řekněme "staré" doby a jeho Wizardry 7 považuji za nejlepší krokovací dungeon všech dob (hrál jsem je s přestávkami zhruba 2 roky).
    Snad jen k těm Wizards and Warriors bych dodal, že jsem je hrál hned po vyjití, daly se normálně dohrát, a myslím že jsou jedním z posledních skutečně vynikajících "dungeonů". A podle mě nebyly těžší, než Wizardry 7, to je jen taková vzpomínka lidí, kteří W7 zase tolik nehráli.
    Dungeon Lords byla už hra poměrně dost nedodělaná a celkově to pro Bradleyho zjevně bylo příliš "velké sousto", ale minimálně dungeony z Dungeon Lords jsou pořád špičkové a kvůli nim stojí za to, si hru zahrát.

    Je podle mě velká škoda, že Bradley se nechytil éry Kickstarterů. Dneska by podle mě mohl udělat ultimátní dungeon a lidi by mu na to s radostí dali peníze. Možná už je moc starý? Za každou informaci bych byl vděčný, online nedokážu najít, co teď dělá, jestli neumřel atd.

    PS: A dík za inspiraci na další chybějící kousek do mé sbírky originálek!
  • Santo01
    Musím celkově pořad Retro GamesPlay (nejen tento díl) ohromně pochválit. Dříve jsem ho ke své velké škodě ignoroval, ale v poslední době jsem mu přišel na chuť. Více než samotné sledování hry mě baví právě povídání okolo hry (okolnosti vzniku, dobové recenze, střípky a zajímavosti, komentáře od lidí na Youtube). Takže to končí tak, že pouze pouslouchám audio, a občas se mrknu na obraz *3* . A ať je vedle Pavla Honza Olejník nebo Petr Poláček nebo kdokoliv jiný, vždy je to perfektní. Tomuhle pořadu velmi prospívá dvojice účinkujících. Viděl jsem jeden díl, kde byl pouze Pavel, a i když se snažil, absence kolegy byla znát. Díky moc za tuhle kvalitu obsahu. *14*
    • Souhlasim! Porad je vzdy necim zajimavy, ikdyz se jedna nekdy o zanry, ktere treba nemusim, vzdy se neco dozvim. Jednonacne vyber ucinkujicich, slusne chovani a celkova kvalita se bohuzel s fight clubem neda vubec srovnat... Dekuji kluci! Hlavne neprestavejte! *4*
  • kubi-wan
    Teda, Cybermage jsem nikdy nehrál, ale připomnělo mi to mou v dětství oblíbenou, podobně bizarní střílečku CyClones od Ravenů, na který bylo nejhustší docela netradiční rozhlížení myší, který ještě nebylo mouselookem v pravym slova smyslu. Ale hra to byla super, s peckoidnim soundtrackem, při kterym bylo střílení zláků o to šťavnatější *5*
    Díky, mami, žes nám tuhle hru tenkrát z Levných knih přinesla! *1*

    https://www.youtube.com/watch?v=j89-QcpA4Yc
  • No, asi budu jediný, ale rád bych něco řekl. Retro GamesPlay je super. Nejen proto, že se občas jedná o hry, které jsem sám hrál ve svých náctiletých dobách (tudíž nostalgie), ale převážně - u mě - díky duu, které to hraje. A tady je problém u posledních videí. Nejen já jsem si určitě všiml, že chemie mezi Honzou a Pavlem zjevně funguje. Je to něco jako u klasických "buddy movies". K tomu ještě příprava před hrou, nastudování historie, technické stránky, kulturnímu kontextu, sexuální orientaci atp. A vychází velice solidní video jak formou (v rámci možností), tak obsahem. A teď budu trochu jízlivý, za což se omlouvám. Ale není mi už patnáct a rozhodně mi nepřipadá jako solidní obsah i forma to, co mezi sebou předvádí Pavel s panem Poláčkem. Na Pavlovi je vidět, jak ho to s Petrem moc nebaví. Pokud nemá Honza čas, tak se na to raději vykašlete a prostě až se oba sejdete, tak se oba sejdete. Berte to jako feedback. Pokud vám připadá fajn koukat na lidi, jak hrají hry a občas něco pronesou, tak fajn. Každý ke svému. Ale měl jsem pocit, že tohle není klasický YouTube kanál. Děkuji a mírněte se u mě s vulgárními výrazy :))
    • Coffin.Corner
      Řekl bych, že mnohem víc než (ne)soulad ve dvojici, ať už originál RE-TRO, RE-ZÁSKOK, nebo ZÁSKOK-TRO, je vidět, když Pavel spěchá protože pět minut po natáčení něco má. Není to tak časté a dokážu to pochopit, ale ta nervozita se podle mě do hraní promítá mnohem víc a nezachrání to ani Honza.
      Takže mě záskoky nevadí. Naopak, hrozně rád bych mnohem častěji v retru viděl Lukáše Grygara, protože vánoční "speciál" Thiefa 2, s ním a s Petrem, byl jeden z nejlepších letsplayů, jaký jsem kdy viděl.
      • grygar se na vysilani/nataceni pripravuje, kdezto dobrovsky je strelec, co radsi jede z cisty vody

        podle toho pak taky vypada, kdyz se nedostavi olejnik
    • Luke
      Ahoj! Díky za reakci. Osobně vnímám pestrost ve složení "před kamerou" pozitivně. A že se s Petrem doplňujeme jinak než s Honzou? To mi dělá radost. Ostatně, zrovna u Cybermage jsem ani nedoufal, že se nám podaří vydolovat tolik relevantních informací, protože o vývoji se toho moc neví.
      • P.S.: Honzovi vzkaž, že on by byl Murtaugh a ty Riggs. Nebo on by byl Tango a ty Cash.
      • Pavlíku, ty ses zrovna chytil toho obsahu. Já mluvím převážně o tvé a Honzově chemii. To je součást formy. Součást vaší prezentace. Je to něco, co se nedá nastudovat. A je to - podle mě - hlavní důvod proč ta retro videa fungují. Nejste jedni z mnoha. Já bych moc rád uvedl nějaký příklad. Nějaké přirovnání. Napadají mě jen nový Apple. Pokud se vrátím v čase, tak Keynotes s Jobsem, Forstallem, Schillerem, Cuem a Chrisem Federighi byly a jsou velice zajímavé, protože předávájí v prezentacích svůj zápal pro věc, svou energii, entuziasmus pro společnou filozofii. Dnes je v těch prezentacích spousta jiných zaměstnanců, kteří ale jsou do těch prezentací zapojeni jen z toho důvodu, aby byla vidět rozmanitost. Jenže rozmanitost nezaručuje kvalitu. Nebo jinej příklad. Předpokládám, že máš přítelkyni. Třeba je to ta pravá. Víš, že ti to s ní funguje, ale nevíš proč. A teď si představ, že bys chodil s přítelkyní tvého kamaráda, se kterou si moc nerozumíš. Přesně ten samý pocit mám já, když vidím tebe interagovat s Petrem. Nefunguje vám to a snižuje to výsledný produkt - video. Na videích s Honzou je vidět, že tě to baví. A já se osobně přikláním spíš k tomu, abyste ta videa dělali spolu i přesto, že byh jich bylo míň. Protože kvalita je podle mě nadřazenější kvantitě za každou cenu. "Just My Two Cents."
        • Jo pod to se podepišu, změna je občas dobrá, ale jsou zkrátka dvojice, kterým to spolu šlape, Laurel a Hardy, Suchý a Šlitr, Voskovec a Werich, Simon a Garfunkel, Tom a Jerry, Suchánek a Genzer.. no a Dobrovský a Olejník je podobný případ *4*
    • DwaR
      súhlasím, že "klasická" zostava je na retro najlepšia, ale nemám problém ani s alternatívnym zložením a som rád za každé video. zmena je život :)

      P.S.: kacírsku myšlienku, že video vynecháme ani nezvažujte. už tak ich je pekelne málo a záskok z hrej je aktuálne slabučký.
      • Ale neprotiřečíš si? Klasická sestava je nejlepší, ale když tam není, tak ti to nevadí. Já bych raději tu nejlepší sestavu:)
    • Narayann
      Asi bych to formuloval jinak.Ale vesměs souhlasím.Nic proti Petrovi, ale "každopádně"(Honza ocení, že v tom není sám *1* ) nejlíp když Pavel hraje a Honza povídá. *3*
      • jj, pavel jak to dycky hraje true retro bez ukroku, labuznik
        • Narayann
          No ono občas ani není v ovládání na výběr. *2*
          • mi prislo, ze takhle hral i shadow warriora
            • jo blbost, to hral zrovna ten zrzavejsi...
  • Odulin
    *14* Tak jsem se ho přece dočkal. Tak schválně, kdo tohle hrál?
    • Pan_Klobouk
      Malokdo, tohle byl zapomenuty kousek i v dobe vydani. ;) Aspon tedy v nasich krajich.
    • Narayann
      Odpovím ti jinak.Už vím co budu hrát v neděli. *4* Do té doby chci doslovat proletět Chuck Yeagers Air Combat.*14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit