Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hmm, zkusil jsem Bermuda Syndrome a musím říct, že jsem si to pamatoval jako hezčí hru. Ten Flashback vypadá pořád líp i hratelnost je lepší. V BS je celkem v pohodě grafika v džungli, ale v kamenných kobkách už ne. Ale i venku to má takovou divnou barevnou paletu. Nikdy jsem to nedohrál celé, tak nevím, jak je to v pozdějších částech hry, ale minimálně na začátku má BS dobré nápady. Ovládání je ještě horší než Flashback a zdá se že i pohyb postavy je omezený a ne tak hezky animovaný. Nevím, jestli se umí zachytit při skoku na vyvýšenou plošinku, ale neumí vyskočit z okraje jedné plošinky na další o úroveň výš, pokud jsou vertikálně stejně zarovnané. BS je dost těžká, ale zase se dá ukládat bez omezení, i když asi jen na jednu pozici, tak nevím, jestli to nemůže vést k záseknutí na neřešitelném místě, pokud to bude uložené v nevhodnou chvíli (nefunguje mi hlavní menu, tak možná používám jenom nějaký quicksave pomocí klávesy.
    Trochu jsem se potýkal s rozchozením ve Windows 10, ale jde to celkem v pohodě, jediný problém je v tom, že v okně je to mrňavé a ve fullscreenu se to roztáhne na 16:9. No a potom to, že nefunguje klávesa esc pro hlavní menu, ale to nevím, jestli je nutné.
  • Někdo se v diskusi na youtube zmíni o hře Supaplex. Tu bych taky rád viděl, je to moje srdcovka a strávil sem u ní (nebojim se to napsat) stovky hodin. Je pekelně těžká a nikyd sem ji nedohrál... a vubec, du si to zahrát :D
  • Hoši, hra teda nic moc, ani tehda...ale ja se na vas proste rad koukam...pripominate mi zlaty časy, jooo bude Dungon Master, nebo treba Ishar, nebo starej Carrier Command ??
  • Odulin
    Jako kluci jsem Flashback dohráli. Nebudu se tu rozplývat, prostě to byla bomba, na kterou dodnes vzpomínáme.
  • Paulcz
    Ani jsem netušil, že tam je nějaký příběh a věci typu metro. Bral jsem to tehdá jako střílečku a je fakt, že to moc hrát nešlo :)
  • corfer
    Super gamesplay.:) Je ale úplně úžasný, kolikrát v historii Pavel na začátku spletl datum vydáni dané hry, aby ho Honza opravil...
  • Flashback je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších her, originální, stylová a nezapomenutelná. Zrovna nedávno jsem si ji zopakoval a i když to přece jen trochu zastaralo, tak patří mezi ty, které mě stále dokážou zaujmout (nejen z nostalgie). Pár poznámek k videu:
    -Animované intro je ve všech verzích (na PC je trochu delší než na Megadrive, a to i pár dalších animací).
    -Pozdější CD verze je svými animacemi příšerná, a to i na dobu vzniku. -Pár let starý remake je ostuda (originál je mnohem lepší i dnes), nemá žádnou atmosféru, animace jsou horší a celkově to působí hodně lacině. Všeobecně podobné 2D hry ve 3D zpracování jsou hrozné. -Původní Flashback je součástí remaku, ale nepamatuji si, jestli jsou nějaké rozdíly proti původní verzi (jenom jsem to chvíli zkoušel). Myslím, že to tam je formou herního automatu s nějakým okrajem, který má připomínat televizní obrazovku a možná tam chybí zvuk.
    -Blackthorne nesahá Flashbacku ani po kotníky, i když sama o sobě to nebyla ve své době špatná hra.
    -Ve hře je opravdu výborně animovaná hlavní postavička a asi málokdo ví o všech možnostech pohybu (chytání, tasení zbraně).
    -Ovládání je trochu krkolomné, ale jde o zvyk a na gamepadu celkem v pohodě. -To skákaní s chycením je opravdu zákeřné, ale není to tak složité, jak Pavel popisuje. Prostě stačí držet tlačítko pro běh a jenom ťuknout na směrovou klávesu. Postavička se rozeběhne a případně sama vyskočí a chytí se, pokud je tam plošinka. Není potřeba ji včas pouštět, naopak v místech, kde chci proběhnout bez skoku se zase přidrží směr. Opět jde o zvyk a pak je to v pohodě, dokonce je to v pozdějších úrovních možná lepší, než kdyby se musel skok přesně načasovat. Nevím teda, jak tento systém autory napadnul, ale největší problém s tím je pouze v tom přijít na to. Při prvním hraní jsme na tom s kámošem na dlouhou dobu zakysli na začátku druhé úrovně, kde se bez toho nedá postoupit dál.
    -Fanoušky hry by mohla zajímat hra evidentně vycházející z Flashbacku, jmenuje se OnEscapee, původně vyšla na Amigu, ale existuje volně šiřitelný PC verze. Kvality Flashbacku ale nejspíš nedosahuje (hrál jsem jenom kousek a bylo to takové podivné). -Do malinké množiny podobných her by se dala zařadit nejspíš i hra Bermuda Syndrome, alespoň podle dema, které jsem kdysi hrál, celou hru neznám.
    • Ještě dodatek k tomu ovládání. V manuálu popsané je (PC verze), ale kdo ho tenkrát viděl nebo měl originálku, že? Je tam také něco navíc k příběhu a mám dojem, že u Megadrive verze byl ještě krátký comics. Já hrál poprvé Flashback právě na Megadrive z půjčovny, ale to byla jenom cartridge bez manuálu, takže jsem na tom byl stejně jako piráti :-)
  • nejlepsi arkada vubec ( amiga verze ).
    • Řekl bych, že v různých portech moc rozdílů není. Ve hře hudba nehraje, v animacích se mi víc líbí PC nebo Megadrive verze, grafika asi vyjde nastejno. Nedávno jsem řešil, kterou verzi si po letech zahrát a skončil jsem u Megadrive. PC verze má ale plus za rošířené intro, pár prostřihů navíc a rázem je to ještě lepší.
      • Ve hre hudba hraje v ruznych akcnich fazich a v cut-scenach, proto bych volil amigu.
        • No mně se právě v těch animačkách líbí víc hudba na Megadrive nebo PC. Hudbu v samotné hře si teda nepamatuju, možná občas něco krátkého zazní, ale to nestojí za řeč. Z Amigy jsem viděl jenom videa na youtube a ani tam nic nehrálo, takže předpokládám, že to bude podobné jako jiné verze. Ale to je celkem jedno, ono asi na všech platformách to bude hodně podobný zážitek, ale četl jsem kritiku na SNES, ale už nevím, co tam bylo špatně.
  • Hanzales
    Dodnes cítím a pamatuju, že po dohrání té hry se mně zmocnily silné emoce a pak jsme ty dojmy dlouho sdíleli s kamarádem, co to dohrál na Amize. Byl to v té době hodně silný zážitek :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit