Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kr.Pa
    Jedna vec me ted sakra sere na steamu, a to asi uz 2 roky: VOIP , ktery nejde vypnou!
    Z neochopitelnych duvodu se to v nektrych hrach zapina a nekterych ne! V dnesni dobe!
  • proc zde vlozena youtube videa nemaji v ovladacim panelu moznost prepnout do full-screen rezimu? covek tak musi zbytecne prechazet primo na stranku youtube
    • ucho
      to záleží na tom, na jaké video se odkazuje.
  • Porovnávat Steam a GOG, to chce pořádnou dávku fantazie. Oboje razí naprosto odlišný obchodní model, obchoduje s jiným artiklem a buduje jinou vizi.

    No, Steam vás tu všech pět může hejtovat jak chce, na druhé straně je 65 miliónu aktivních uživatelů s dlouhodobým růstem. GOG? Hanba psát ...
    • XorxoxTalarius
      Oba dva jsou sluzby prodavajici hry. Tak proc by to neslo srovnavat? Prodavaji nove hry? Prodavaji, tak co?
      A jinak tu nikdo nehejtuje, vedeme dikusi, jestli vis co to je?
    • ale ono to není tak rozdílný, vem si, že GOG už prodává taky nový hry, prostě nezávisláci se spíš nechaj překecat k tomu, aby využili DRM-free, zatímco ti páprdové z herních molochů to furt odmítaj přijmout... a právě proto, že to 65 milionům lidí vlastně ani nevadí (nebo spíš nemaj jinou možnost), se obávám, že se to jen tak nezmění...

      jasně, že steam většině nevadí, člověk si prostě zvykne na všechno :P
      • Já třeba žádné DRM nepociťuju. Steam mi naprosto vyhovuje, hry už nakupuji jedině tam. Mám tam přátele, vidím co hrajou, co doporučují, co ne, vidím co se prodává, co vyšlo. Zkrátka full servis. Asi tak to vidí těch 65 milionu lidí, ne že by jen neměli alternativu.

        Každopádně každý podle svého. Jen ten hejt Steamu je směšný, protože Steam prostě funguje a vyhovuje drtivé většině lidí.
        • Ano a jeste by ti to mohlo reportovat kdy jdou jist a kdy jdou na zachod, abys nahodou o neco neprisel.
          A ne, predstav si, ze tech 65 milionu lidi proste nema jinou moznost, jak si ty hry zahrat, nez si tam Steam nainstalovat. To neznamena, ze vse 65M je z nej na vetci.
          Mas nejaky podklad pro tvoje tvrzeni? To je totiz stejna logika, jako tvrdit, ze vsem vyhovuje, ze poskytovatel pripijeni k elektricke energii je CEZ. Ale to, ze CEZ vlastni kabely a tudiz musis mit smlouvu o pripojeni jen s CEZem uz nezminit...
          • Ano, klidně by mohlo. Říká se tomu sociální síť. Rád jsem v kontaktu s ostatními lidskými bytostmi ty oslíku.
            Na Steamu mám kolem 200 známých. Většina jich tam má přes 200 her. Zhruba 15 her z toho Steam bezvýhradně vyžaduje. Tak a teď mi pověz proč si tam lidé hry kupují a hrají, když jsou vlastně tak nešťastní? Jen blábolíš, nic víc.
            • Ja si tam koupil treba kolekci adventur od LucasArts (Dig, Loom..).Takze se pocitam do toho stada 65 milionu. ale jinak patrim spis k odpurcum Steamu. Oproti Gogu je to slabota (z meho pohledu samozrejme) :)
        • To, že tobě a hromadě dalších lidí Steam vyhovuje, ještě neznamená, že se nenajdou lidi, kterým vyhovovat nebude. To není žádný hejt, normálně se tomu říká "opačný názor" a směšného na tom nic nevidím.
  • staci rict

    http://i.imgur.com/dlZXjiH.jpg
    • spatne vlakno fugg
  • Keyz
    Jo borci. Pro mě lepší jak Steam. Je to bez ochrany a tedy mám svobodu v manipulaci s hrou. Obchod je přehledný to samé fórum a vždy mi odpověděli v pohodě a rychle.

    Snad se to rozšíří.

    Hovadské achievementy na steamu nepotřebuji abych machroval a hra na to, že hry tam jsou vlastně bez ochrany když ochrana je steam je komická.
    • Jason_dinAlt
      Jak tě Steam omezuje že nemáš "svobodu v manipulaci s hrou"? Neber otázku jako provokaci. Opravdu mě to zajímá. Sám používám steam téměř denně a nemám vůči němu žádnou zásadní výhradu. Pozitiva pro mne naprosto převládají. A to, že nemám krabičku v poličce, jak někteří rádi poukazují, pro mne znamená, že ušetřím místo doma. Srovnávám to například s audio CD, které se mi někde válí zahrabaný ve sklepě.
      • Hru z GOG mozem kludne nainstalovat aj cez virtualbox alebo vmware player. Sam som tuto moznost uz vyuzil u hry ktora nesla na W8. Tak isto aj krabicove verzie starych hier.
      • Inštalačky z GOGu sú lepšie v tom, že ich stiahneš, napáliš a viac net nepotrebuješ. Na Steame aj keď si vytvoríš zálohu a napáliš ju, potrebuješ nielen Steam klient(logicky), ale msíš byť online, čiže pripojený k internetu. V offline režime sa to nedá.
      • Je to omezujici radou zpusobu uz svou podstatou. Steam je online DRM. To m.j. znamena, ze pri hrani her zavislych na steamu jsi zavisly na treti strane, kterou nemuzes zmenit, na jejich sluzbach, funkcnosti techto sluzeb a na internetu a to i v pripade, že kupujes singleplayerovou retailovou hru. Driv jsi koupil hru a mohl jsi ji hrat bez omezeni, na nicem a nikom jsi nebyl zavisly amohl sis s ni delat co chtel. GOG se tomuto konceptu velmi blizi.
        • Já naopak ocenuji, že díky Steamu odpadl StarForge a další nesmysly co se objevily klem toho roku 2005. Pokud se nepletu, můžu si stam nainstalovat na jakémkoliv počítači a do něj si instalovat libovolně z knihovny. Jen přihlášený musím být pouze na jednom z nich.

          Což chápu, že kdybych měl dva kluky a každý by měl svůj počítač, byl bych rád pokud by mouhli současně používat můj účet a hrát třeba spolu.
          • Tilwaen
            To mohou, pokud alespoň jeden z nich bude Steam používat v offline režimu; nicméně Jejdasek má pravdu v tom smyslu, že kdyby se najednou Gaben rozhodl, že se zebe udělá největšího padoucha na světě a Steam ze dne na den zrušil, tak máme my jako uživatelé velké kulové. A nikdo není schopný předpovědět, co bude třeba za dvacet let, a zaručit už vůbec ne.
            • Tilwaen
              Nemá? Donutil jsi mě udělat něco, co jen tak nedělám - přečíst License Agreement:

              "Valve hereby grants, and you accept, a limited, terminable, non-exclusive license and right to use the Software for your personal, non-commercial use (except where commercial use is expressly allowed herein or in the applicable Subscription Terms) in accordance with this Agreement, including the Subscription Terms. The Software is licensed, not sold. Your license confers no title or ownership in the Software. (...) All title, ownership rights and intellectual property rights in and to the Software and any and all copies thereof, are owned by Valve US and/or its or its affiliates’ licensors."

              "DISCLAIMER (Zmenšeno programem na lowercase, omlouvám se za malá písmena na začátku vět):
              valve and its affiliates and service providers expressly disclaim (i) any warranty for steam, the software, and the subscriptions, and (ii) any common law duties with regard to steam, the software, and the subscriptions, including duties of lack of negligence and lack of workmanlike effort. steam, the software, the subscriptions, and any information available in connection therewith are provided on an "as is" and "as available" basis, "with all faults" and without warranty of any kind, either express or implied, including, without limitation, the implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose, or noninfringement. (...) also, there is no warranty of title, non-interference with your enjoyment, or authority in connection with steam, the software, the subscriptions, or information available in connection therewith. this section will apply to the maximum extent permitted by applicable law."

              "to the maximum extent permitted by applicable law, neither valve, its licensors, nor its or their affiliates, nor any of valve’s service providers, shall be liable in any way for loss or damage of any kind resulting from the use or inability to use steam, your account, your subscriptions and the software including, but not limited to, loss of goodwill, work stoppage, computer failure or malfunction, or any and all other commercial damages or losses. in no event will valve be liable for any indirect, incidental, consequential, special, punitive or exemplary damages, or any other damages arising out of or in any way connected with steam, the software, the subscriptions, and any information available in connection therewith, or the delay or inability to use the software, subscriptions or any information, even in the event of valve’s or its affiliates’ fault, tort (including negligence), strict liability, breach of contract, or breach of valve’s warranty and even if valve has been advised of the possibility of such damages. these limitations and exclusions regarding damages apply even if any remedy fails to provide adequate recompense."


              Vážně na to nemá nárok?
            • Gabe jednou prohlasil, ze steam necha radsi padnout, nez by ho prodal. Jestli na tom bude trvat, je to casovana bomba, az zestarne. A na co vsechno ma narok, treba v oblasti soukromi, nebo jake ti dava zaruky, to si laskave precti ve smluvnich podminkach, ktere jsi odsouhlasil.
            • To je uplnej nesmysl, z pravniho hlediska nema Gaben na neco takovyho narok.
      • paklize mi sluzba vnucuje, ze mi na pozadi musi bezet nejaky jeji softik, ktery a) bere systemove prostredky (je mi fuk jak male) b) komunikuje po siti vice mene bez meho vedomi, tak je proste neco spatne. Desim se dne, kdy si budu chtit za kazdou cenu zahrat neco, co bude Steam vyzadovat (nastesti na PC hraju jen starsi hry a emuluju PS2 ...)
        • Pokud vím, můžeš steam vypnout / zakázat firewallem a hrát v offline modu. Ne? Schválně si dejte správce programů, at víte, co všechno na pozadí běží. Steam toho sežere doopravdy minimum.

          Když už tolik řvete po nezávislosti, proč nemáte Linux?
          • Ja mam linux, pouzivam ho nekdy od roku 97. Offline mod je jen docasny. Po case te to nepusti hrat hru, dokud te online neoveri. Trapne to mam hlavne u jednoho notebooku, ktery poustim jen obcas, takze prihlaseni je vzdy expirovane a casto jsem s nim mimo online pripojeni, to si pak proste nezahrajes.
          • Tilwaen
            Je srandovní, že se jim nelíbí využívání zdrojů ze strany Steamu a Ty jim nabídneš Linux, na kterém spoustu her musí emulovat *1*
          • Linux nemam treba proto, ze na stejne masine i pracuji .. a bohuzel maxko pro Linux neexistuje. Co bezi vsechno na pozadi vim (a spravce programu ve windows ti jeste neukaze vsechno ... porid si process explorer), ale to neznamena, ze chci aby tam bezelo neco, co proste nemusi a cehoz vsechen ucel je me stvat.
        • Jason_dinAlt
          Tak jestli ti vadí toto, tak snad si ani raději nikdy neotvírej seznam běžících procesů jen od základního nastavení windowsů a neprocházej si logy od firewallu, abys viděl co všechno komunikuje ven. Pak bys musel ustříhnout připojení do internetu a jet všechno offline.
          V době multicore procesorů a RAM v hodnotách GB je zátěž ze strany steamu zanedbatelná.
          • zanedbatelna jiste je ... ale 100x nic umorilo vola ... a kdyz si o 100 zbytecnych procesech (a sorry, Steam jako obchod je urcite fajn, ale ta online buzerace je proste zbytecna) na pozadi reknu, ze jsou zanedbatelne, je z toho slusna zatez.
        • XorxoxTalarius
          Jeste zapominas podotknout ze pri instalaci hry si nainstaluje co se mu zlibi, nemusim asi rikat jaky efekt melo nainstalovani AMD CPU ovladacu na muj Intel :)
          • Tak údržbu registrů a kontrolu běžících programů jsem se naučil dávno před steamem.
          • ucho
            instalaci těch dalších věcí můžeš odmítnout...
            • Jason_dinAlt
              Jo to dělá spousta her. Při prvním spuštění se přeinstalovávají nějaké "nunté" moduly. Myslím že jeden z nich by mohl být DirectX a počítám, že se to pokaždé instaluje v poslední verzi. Težko říct. Zatím nemám pocit, že by mi to nějak škodilo nebo, že by mi rozbilo něco na jiném místě. I když mohlo by se mě to zeptat, zda souhlasím aby mi hra nainstalovala toto a támhleto.
            • XorxoxTalarius
              To uz vazne nevim ... ale od te doby po kazde steam instalaci kontroluju nainstalovane programy a provadim udrzbu registru.
            • ucho
              a víš, u který hry to bylo?
            • XorxoxTalarius
              To by bylo fajn, ale nebylo to kde odmitnout. Klikl jsem hrat a nainstalovalo mi to dalsich xy veci.
      • nevím jak u ostatních, ale mně už ze zásady vadí, že je to DRM a že se předpokládá, že kdyby tam žádný nebylo, tak bych to ukradl...

        jedinou skutečnou výhodu, co steam má, jsou automatický aktualizace (který si ale jiný lidi třeba zas vypínaj), ale to je minimálně pro mě osobně všechno
        • Jason_dinAlt
          Já si ani neuvědomuju, že tam nějakou ochranu mám. Nijak mě neomezuje.
          Těch výhod je tam víc. Například to, že hry nemusíš nikde mít lokálně uložené a nezabírají místo. Nemusíš nikde skladovat krabičky od her. Asi to není oficiálně povolené, ale ten účet můžeš s někým sdílet. S kámošem jsme si kopuli hru společně na střídačku ji hráli.
          • pro mě je největší + to, jak snadno vznikaní groups, dobrá komunikace s přáteli a pozvánky do her, VOIP. Nijak nezatěžuje RAM, nemusím se bát, že ztratím klíč (doufám že zálohu účtů mají dobře pod zámkem a offline).

            Taky mám do poliček spíš knížky, takže když si chci něco zahrát, stačí si pustit na chvilku nějaký film a hra je do hodinky nainstalovaná.

            Na druhou stranu, vůbec se mi do počítače tahat Origin a přitom je to to samé.
            • jasný, na zajišťování mulťáku to je nejjednodušší způsob... ale já právě nic online nehraju :) a přesto mi ten steam nutěj... a to není správné, áno? :)
          • na GOGu by novej Deus Ex taky nezabíral místo a neměl by DRM...

            a sdílení her z GOGu? taky to není oficiální (spíš je to nelegální), ale oba (nebo pět) můžou hrát současně
      • XorxoxTalarius
        Uz jsem psal jednou, hru ktera vyzaduje steam si bez steamu proste nezahrajes a kdyz se tam nemuzes skoro dva mesice prihlasit, tak jsi proste v prdeli. Tady si stahnu instalacku a vic neresim.
        • Jason_dinAlt
          Nepamatuju si, že by to někdy neběželo. Párkrát možná login trval asi minutu a při vánočních slevách, kdy byla extrémní zátěž se mi nepodařilo dostat na ten jejich inventář, abych prodal kartičky, ale hrát se dalo v pohodě.
          Jak se může stát, že to to dva měsíce neběželo? To mi zní dost podezřele.
          • XorxoxTalarius
            No proste ti na email neprijde overovaci kod, takze se tam neprihlasis. A muzes se na hlavu stavet :)
            • Mně přišel vždy do druhého dne.
            • Jason_dinAlt
              To si asi měl fakt smůlu holt no. Už chápu, že je nemáš rád. Při tak velkém počtu uživatelů je reálné, že sem tam se stane nějaký problém. Aspoň, že nebyli zlí a nevybodli se na tebe úplně.
              Tak aspoň nám ostatní přej, aby se nám nic podobného nestalo.
            • XorxoxTalarius
              Jop, jak rikam, resil jsem to s nima asi dva mesice, nez se uvolili a mohl jsem se prihlasit bez nej. No a pak zacal chodit i ten overovaci kod.
            • Jason_dinAlt
              Vždycky přišel. Jednou jsem ho našel v nevyžádané poště.
              Kadopádně to nemusí být problém steamu. Zkoušel si kontaktovat jejich podporu?
    • ucho
      můžeš sem dát pro porovnání, kolik máš her v knihovně na GOGu a kolik na Steamu? zajímal by mě poměr.
      • ucho
        jinak teda já:
        205 GOG
        628 Steam

        v rámci podpory DRM free her se snažím kupovat určité věci spíš na GOGu, ať mají lepší statistiky k přesvědčení dalších vydavatelů.

        jinak co teprve takový Humble Store. člověk má většinou k dispozici Steam verzi i DRM free verzi...
        • dotaz, to je fakt úctyhodné číslo, ale kolik si z nich hrál? Já osobně si hry kupuju nezávisle na slevě když si jí prostě chci zahrát, ale tohle nakupování do zásoby moc nechápu, je mi 28 a ač pařím hodně tak doposud jsem nehrál ani polovinu toho, co máš na steamu, pokud ovšem nepočítám x variací tetris z digiher... ale zas na druhou stranu já sbírám známky, někdo hry, ale zatímco cena známek stoupá tak cena her rapidně klesá a nikdo netvrdí, že tu steam bude věčně
          • ucho
            taky nekupuji jen to, co je v největší slevě. odvíjí se to od toho, kdy chci danou hru hrát. výjimečně i nějakou hru předobjednám nebo koupím v den vydání. nákupem her kromě vlastního zabavení sleduji i podporu jejich tvůrců v další práci... no a k otázce, kolik jsem toho hrál. to se velmi špatně vyčísluje. odhadem by to snad těch 30 % být mohlo. uvidím, jak s tím seznamem pohnu letos. spíš většinu her hraju tak s tříletým zpožděním, což má i svoje výhody :)
            edit: no a až steam spustí tu family cosi věc, tak jistě někomu můžu udělat radost :D
            • jo to bude fajn, chci nějaký hry půjčit bráchovi a od něj si zahrát taky nějaký hry ale steam pořád používáme ve stejnou dobu nebo jsme oba v práci takže na tuhle funkci se těším. Jsem rád, že někdo takhle podporuje herní průmysl, snažím se sehnat i věechny hry který jsem v mládí napirátil takže mi zřejmě nezbude než jít na gog, ne že bych proti němu něco měl, ale když už mám origin, steam a uplay, achjo..... doufám že to neskončí tak, že budu mít téměř stejné množstcí klientů jako her
      • GoG asi 120 a Steam tak 30, každopádně GoG jede nahoru a Steam spíš dolu. :D
        • Tilwaen
          Čím jede Steam dolů?
          • Ze Steamu je pomalu herní Facebook a nikdo si vůbec neuvědomuje, že je to DRM. Ale když jde o jiné DRM, tak přichází pohroma.
            • Tilwaen
              Taky tam občas bývají super akce, to se musí nechat :-)
            • GoG má lepší, ale to je subjektivní názor. :D
            • Tilwaen
              Kdyby jiní distributoři nabízeli takové služby, jako nabízí Steam, tak by s nimi pravděpodobně také nikdo neměl takový problém *4*
      • XorxoxTalarius
        96 Steam
        61 GOG
        Ovsem GOG neustale roste :)
        P.S.: Vim ze si se neptal mne, ale napsal bych to same co Keyz.
        • cca 30 Steam
          3 GOG
        • ucho
          no ty jsi alespoň odpověděl na to, na co jsem se ptal :)
      • staci rict!

        http://i.imgur.com/dlZXjiH.jpg
      • Keyz
        O mnoho více na Steamu. Staré hry nesbírám do kolekcí jen některé co jsem hrával a hodně jich již mám v krabicích. Protože nové a novější hry jsou hlavně na steamu, tak nemám na výběr.
        • ucho
          je takový problém odpovědět na konkrétní otázku konkrétní odpovědí? se za něco stydíš?
        • tak tak, steam jsem si založil až ve chvíli, kdy jsem si koupil v krabici Deus Ex HR a zjistil, že si to bez steamu nezahraju (jo, je to na tý krabici napsaný, ale tenkrát jsem tomu ještě nerozuměl a nechápal, že když mám fyzický DVD a steam je obchod s digitálníma hrama, že je mi to DVD vlastně bez steamu k ničemu)

          takže na steamu mám jen pár novinek (Tomb Raider, Bioshock Infinite a pár dalších, protože neexistuje legální alternativa), na GOGu kolem 200 koupenejch her
          • Taky to mám podobně, mám DVD s Empire TW a Napoleon. Už při rozbalení mi bylo podivné, že je tam jen jedno SN na obě hry a během instalace už to jelo přes Steam. Nakonec jsem zjistil, že si to můžu stáhnout online v jiné lokalizaci, což jsem uvítal, protože ruku na srdce, ale ten dabing a cz titulky jsou hrůzné. Nedávno se přidalo ještě CoH, kdy se mi po letech po instalaci a pár hodinách stahování patchů a jejich instalaci nedařilo připojil na relic server a tím aktivovat hru, po chvíli pátrání jsem na forech zjistil, že CoH zmigrovalo na steam.
  • Robotron3
    A dneska přidán Bloodnet, jupí! *4*
  • Muj nejoblibenejsi obchod. Jen skoda, ze na evidentne fungujici model, nejsou schopni nalakat i ostatni vydavatele s novymi hrami. Nicmene hned, jak bude na gog k predobjednani Zaklinac 3, tak kupuji.
    • To ze se vydavatele boji jit na gog je kvuli piratum, kteri svym jednanim poskozuji pc herni platformu.
      • Kr.Pa
        A dochtori se boji, ze si jejdasek svym jednanim poskozuje mozek
    • Jestli ti nevadí mít krabicovku doma, můžeš si ji koupit a použít klíč k přidání do knihovny GOGu. Funguje to u současných zaklínačů a počítám s tím (doufám :-)), že u trojky to půjde taky.

      http://www.gog.com/witcher/backup
      • Přiznám se, že to mě nenapadlo. Hodí se mít "zálohu" pro strýčka příhodu. Otázka je jestli mi uznají aktivaci sběratelských edic prvního a druhého dílu, když už mám v knihovničce oba díly z různých akcí co pořádali? Jedničku jsem mám dojem dostal automaticky zdarma jako vlastník krabičky a dvojku nedávno rozdávali jako dárek k jakémukoli nákupu. Ale stejně si vystačím jen s EE verzemi, od sběratelek se obsahem nijak neliší a mně hřeje u srdce ten fyzický přidaný obsah. Ne nový skin jizvy pod okem :D Shrnuto podtrženo, díky za informaci ;)
      • Jason_dinAlt
        Jo jo. Třeba na aukru je několik prodejců, kteří se žíví prodáváním kódů pro elektronickou distribuci a tak za pár korun rozprodávají krabičky. Nezkoumal jsem to podrobně, ale možná to budou prodávat i s médiem. Pouze bez toho kódu.
    • Mám za to, že u nových her by to nemuselo fungovat tak dobře. Současná nabídka GOGu cílí spíše na "srdcaře", pamětníky a jiné Hráče. U nových her je většina zákazníků s trochu jiným přístupem (či vztahem) ke hrám. Možná se mýlím, ale vidím to takhle.

      P.S. Nic proti podpoře GOGu koupí Z3, ale do domu mi smí akorát ve sběratelské krabičkové verzi :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit