Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ten hejt tady je jen kuli tomu ze hra si dovolí říct o mesicni poplatky, to se socky pak muzou pretrhnout... a ze to neni to samy co tupej Skyrim, kerej je bez modu nehratelnej, viz Inventář..
  • http://youtu.be/scj4VIf5SOw tady mate video z dugeonu jsou tam vsechny 3
  • Docela me tu zaujaly nektere negativni komentare tykajici se F2P. Ano jsou tu hry ktere jsou vytvorene ciste pro ryzovani penez jakymkoli moznym zpusobem, ale na druhou stranu jsou tu hry jako napr. GW2 ktere je od zacatku F2P a neni tam NIC co by vas nejak omezilo nebo zvyhodnilo v contentu a presto tyto hry jsou na sebe schopne vydelat a sazet novy content stejne casto neli casteji nez placene tituly.
    Mel jsem moznost si zkusit betu TESO a i kdyz nemuzu rict ze by to byla nejak vylozene spatna hra, tak ani neni nijak nadprumerna. Je to dalsi tuctove mmo o ktere byste jinak ani neopreli kolo kdyby to nebylo TES.
    Hlavni mezi dobrym a spatnym mmo je v tom jestli jeho vyvoj ridi lidi kteri tomu rozumi, nebo nejaky hloupy manager ktery hral maximalne hada na sve stare Nokii a snazi se akorat dela byznis. Jestli je TESO prvni nebo druhy pripad si uz kazdy soudny hrac udela obrazek sam.
    • Nepleť si dva jasně definované pojmy: free to play a buy to play. To jsou dva odlišné modely. *3*

      TESO se svými herními mechanikami je průměrné MMO a nikdo vlastně asi ani nečekal něco nadprůměrného. Problém je podle mě v naprosto otřesné krajině, která je příliš umělá a velmi se liší od svých SP vzorů.

      Na TES měl vždy dělat jen Todd a jeho tým a nikdo jiný. Ukazuje se proč. Anebo měli najmout někoho, kdo někdy vylezl ven a viděl krajinu, protože to v TESO je to nejhorší, co jsem v MMO viděl nepočítaje asijské slátaniny. Krajina není o tom udělat plochu, naházet tam nesmyslně skály (v TESO jsou skály snad úplně všude!), pak rozházet pár stromů, udělat cestu a pár baráků a hotovo. I v MMO by měla krajina vycházet z reálných vzorů a ne z nesmyslných představ autorů.
      • Ta hra nemela byt puvodne placena a kdyby byla F2P tak bychom se tu bavili uplne o necem jinem. To dulezite o co tu jde je ten vzkaz vyvojaru TESO hracum, respektive ne od vyvojaru ale manageru, protoze nikdo milujici hry a TES lore by takovou nelogickou vec neudelal.
        Hra ktera mela byt free bude najednou nejen s placenou krabici, ale i s poplatky a taky s drazsimi verzemi s exkluzivnim contentem a k tomu jeste microtransakce. To uz rovnou muzou vyrvavat na cele kolo honem ryzujem z toho maximum nez opadne hype a lidi si konecne vsimnou co za bazmek tu vlastne mame.
        • a že tu zrovna u týhle hry všichni kvičíte, jakej je to bazmek? Je to jedno z nejlepších mmorpg poslední doby, a najednou vsem vadi vsechno, grafika (totální nesmysl jako vše dál), stylizace, bugy a nevim co jeste, vsichni tu opakujou to samý a děsně si to lajkujou, tady je videt ta omezenost lidí, co chodí na diskusi pod touhle hrou... nikdo vas do niceho nenuti, parte si co chcete, ale tenhle hate vycucanej z prstu, od lidi z nichz pulka hru ani nezkusila, je fakt ubohost.. si hrajte F2P a neprudte furt do ty hry
    • Spatny priklad. Zkus neco jineho,protoze GW2 neni Free to Play. Je to Buy to Play model. Musis si koupit hru a pak mas vse odemceno bez omezeni. Od F2P modelu se to sakra lisi. Lidi si to porad pletou. B2P je treba Secret World, F2P je treba SWTOR.
      To ze ma hra mikrotransakcni obchod, jeste neznamena ze je F2P
      • Pokud bychom to meli pojmenovat podle tebe tak SWTOR je spis P2W:-)
        To jestli si musis nebo nemusis koupit na zacatku krabici je vzhledem k pozdejsim poplatkum zanedbatelny detail. F2P modelu je tu cela hromada ale maji jedno spolecne - nemaji mesicni poplatky, to je ten dulezity detail.
        Od te doby kdy zacly vychazet prvni F2P tituly bylo nepsane pravidlo v tom ze F2P maji nejaky druh omezeni contentu, nebo zvyhodneni za ktere si muzes zaplatit a mmo s poplatky maji zpristupneno vse pro vsechny kteri plati pausal.
  • Hurá denní nášup HYPY je tady.

    A teď něco málo ke hře samotné, takže po prostudování různých všemožných informací, včetně gameplay videií, nicneříkajících nesmyslných trailerů atd. atd. Musím konstatovat, že tahle přehypovaná uber-MMO bomba, je bohužel jen další tuctové fantasy MMO-RPG, jaké jsou na herním trhu již desítky, hra nemá prakticky nic inovativního, nic, co by bylo něco jako trumfové eso vývojářů, kterým by dokázali přilákat hráče a hlavně si hráče udržet.

    A když vidím jak se ty vyžírky chovají k potencionálnímu zákazníkovi ala, zaplať plnou palbu + měsíční poplatky a pořád je to málo, protože když si ještě připlatíš dostaneš navíc bonusy v podobě jiných ras expící itemy a jiné věci, je mi zcela jasné, že tyto vyžírky dopadnou stejně jako mnoho jejích předchůdců a budou rády, že po přechodu na f2p se jím alespoň zaplatí ten jejích mega rozpočet, který z velké části do hry investován vůbec nebyl, ale je vkládán právě na masivní reklamu a HYPU kolem hry.

    Celé se mi to jeví jako špatný vtip a pokus vývojářů vyzkoušet, jak daleko mohou zajít a kolik lze vymanit peněz ze zmanipulovatelného stáda. Páni ekonomové asi zapomněli zakalkulovat do nákladu malý detail a to že není rok 2002, ale je rok 2014, kde finanční modely MMO her jsou již opravdu někde jinde.
    Možná až to bude f2p, tak to jednou vyzkouším, ale peníze do toho opravdu vrážet nemíním.
    Jinak pro všechny zastánce této hry, kteří neustále žvástají něco o tom, že si to socky nemohou dovolit, což je pro TESO jen dobře a podobné nesmyslné bláboly, hrával jsem 6 let WoW na offiko servrech a 2 roky TERU, kterou jsem si platil i po přechodu na f2p model, takže s platbami si opravdu těžkou hlavu nedělám, vydělávám a na hraní opravdu mám, jenomže já již nemíním investovat do něčeho co tady již dávno existuje, to si raději opět zprovozním staré zamrzlé acconty her které jsem dříve hrával. Tak a teď si mě ukamenujte ...
    • hlavne ze si investoval 2 roky do Tery lebo to teda prinieslo brutalne inovacie.. :D
    • Zprovozni si své staré zamrzlé accounty a sem už prosím neloguj. *3*
    • Proč by jsme Tě měli kamenovat za Tvůj názor?? Komu se hrá TESO líbí a baví ho, ať hraje a platí. Koho to nabaví ať si hraje a platí něco jiného, to je přece každého jeho věc!
    • Bohemund
      Hrál jsi tu hru?
      • A v čem by mu jako pomohla zmršená beta, kde se více čeká u loadovací obrazovky než hraje? Až začnou vydávat relevantní trial, pak se klidně zeptej.
        • Bohemund
          To je takový problém si to ESO při čekání minimalizovat a dělat něco jiného? Já to tak dělal a hrál jsem celý víkend. Krom PvP, které nešlo, jsem vyzkoušel skoro všechno. Takže tak
  • Bohemund
    S MMORPG mám letité PvE zkušenosti, od WoW, SWTOR až po GW 1,2, Everquest 2, Neverwinter, EVE. ESO jsem hrál v betě a mé dojmy jsou takové, že mi to nejvíce připomíná WoW, přes všechny diametrální rozdíly, které ty hry mají. Je to tím propracovaným "lore". Nedílnou součástí ESO jsou příběhy míst, lidí, národů a samozřejmě i vás. Když tu hru hrajete a nepřehlížíte "lore" tak cítíte, jako v žádném MMORPG, že do toho světa patříte. Dungeony jsou velice dobře udělané, některé jsou opravdovou výzvou a jsou hodně o vašem skillu. Soubojový systém o třídu lepší než GW 2, přestože v betě jsem měl problém s delayem. Crafting je docela dost jednoduchý ale jsou tam velké možnosti jak si udělat svou originální zbraň, což oproti prostoduchým receptům ve wow oceňuji. Příběh je taky dobře udělaný, občas je docela i emotivní, pokud se do něj vžijete. Co se týče ras, tak některé startovní pozice jsou docela o ničem, pravda, ale ti co hrajou TES hry a mají už svoji oblíbenou rasu, tak tohle hravě přehlédnou, já to tak teda udělal. Na čem bych tělo trošku zapracovat, jsou classy. Do TES světa s takovou tradicí fláknout jen tak čista jasna čtyři povolání, která v předešlých single hrách nemají vůbec žádnou tradici, mi přijde jako chyba. Ale to je jen můj dojem, krom toho mi classy přišly zajímavé a variabilní, hlavně co se týče kombinace skillů ze zbraně a classy. Takže blepty lidí, co to ani nehráli a už to odsuzujou jsou mi uplně šumák, na mě ta hra zapůsobila. Jestli jste fanoučky TES sérií a MMORPG her, tak to podle mě určitě za vyzkoušení stojí. Ovšem nečekejte od toho TES single hru v multiplayeru, to byste byli zklamáni.
    • no treba lotro ma lore jeste o poradny kus dal nez wow, nebo tohle... a taky je zabavnejsi
      • Bohemund
        Máš pravdu, na LOTRO jsem zapomněl, problémem tam ale pro mě je docela malá populace :/ Taky jsem to hrával, je to dobrá hra.
  • todle mmo tak nehorazne pohori ze swtor byl oproti tomu ruzova zahrada muahah *2*
    • Nepohori, alespon ne tak rychle. Budou ho drzet lidi na konzolich. Na jake jine MMO by sli?
      • Toť otázka, jestli budou tuhle hru v budoucnu držet konzolisti..?? Podle tohoto průzkumu:
        http://elderscrolls-online.tiscali.cz/tesocensus-aneb-statistika-nuda-je/
        budou hráči TESO na konzolích tvořit cca 7%. Zatímco o PC komunitu se bude hra opírat 90%.
        Jinak jsem včera zakoupil pre-purchase TESO a už se těším na spuštění.
        • Základní počty říkají, že 7% + 90% = 97%. Kam se poděly ty 3%?
          • 3% má Mac. *4*
    • swtor me absolutne nebavi ani zadarmo, TESO me chytlo hned a nejsem ROZHODNE sam... takže se nemuzu dockat, az natom vydelaj sileny prachy, a bude to uspesny placeny MMORPG a vy všichni zalezete zpátky do svejch děr a pařit ty vaše modly s "100x lepším vším"...
      • me teda v bete swtor chytnul o dost vic nez teso
      • Kozy
        Otázka je jak dlouho.
  • Kinet1c
    Zahral som betu, vyskusal, pozrel kolko to stoji minimum + mesane poplatky, za to my to nestoji, tzn v cislach 55e+15e(kazdy mesiac), za take peniaze si kupim radsej nieco ine
    Ked to prejde na F2P co velmi dufam, tak to je potom o niecom inom, dovtedy, co oni za to pytaju a co hra dava, je nezrovnatelne.
    • standard ediciu zozenies uz od 32eur - zatial najlacnejsie čo som videl
    • F2P hra bude mit mizerny balanc. P2w na kazdym kroku hre vubec neprida. Tzn. pokud hra nenabizi nic jako placena, jako free to lepsi nebude. Jen zadarmo s tunou omezeni.
      • je potreba umet udelat hru F2P a dobrym balancem a neudelat ztoho P2W, myslim, ze nejvic se to akutalne povedlo GW2, ikdyz to neni klasicky F2P, ale B2P a urcite to neni P2W jako v SWTOR, kde kdyz neplatis tak mas akorat dobry SP
        ano a pak je tu PF se svym mnozsvim F2P her, kde je to opravdu P2W a vsude natebe neco blika todle kup....
        stejne jako SWTOR i TESO bude mit svoji stabilni hracskou zakladnu je to proste dost silne lore, ktere ma spoustu priznivcu, ale aby to utahlo mesicni poplatky tomu proste neverim to by se nato museli nabalit i ty co to lore moc nezerou, ale tem zas ta hra neprinasi vubec nic navic oproti konkurenci
      • presne, to uz chape vetsina sveta, krom fora na games.cz.... F2P je mrtvy, tech her je tisic a dalsi tisic v priprave, chysta se maga fail F2P, ví to každej kdo se o to zajímá.. ja zato teso asi zaplatim, podle me to ve finale sezenu levnejc nez se tu píše
        • Lawliet
          F2P nikdy nebude úplně mrtvý. Jako Punk.
          • zajimavy srovnání, to pak vyvětluj tem firmám, co za rok od ted uvedou jejich f2p a prodelaj natom gatě... tem pak nezbude, než si jít zapunkovat pogo v nádražní "restauraci" :)
  • Snad to nedopadne jako STWOR , ale i tak to snad vyzkouším, až to bude F2P což bude jen otázkou času.
    • Jak dopadl? Ma spoustu hracu a vydelava. Jeto jedno z nejuspesnejsich mmorpg na trhu
      • Tady tvrdis stale dokola, ale link nemas, co? Protoze je to nejprodelecnejsi projekt historie, jinak by se teme vydelakam vsude chlubili.
        • Zminuji to poprve,tak jak porad dokola!?
          Ohanis se tim ze nemam zadny link,ale kde ty zminujes nejake zdroje? Kde jsou cisla ze je to nejprodelecnejsi hra/projekt historie?(staci se nad tim zamyslet a zjistis ze je to blbost).
          Jak muzes nekoho plisnit za neco,co sam nedelas? Zacni u sebe *11*
        • Jestli se na veřejnosti chlubí nebo ne je irelevantní. Podstatné je, že EA na SWTOR VYDĚLÁVÁ. To ej alfa a omega veškéro byznysu bez příkras.
          Zde máš odkaz:
          http://massively.joystiq.com/2013/11/20/ea-holds-onto-star-wars-games-license-for-10-years-says-swtor-i/
          • Boze ty ses nepoucitelnej V…U…L. Kdyby na tom vydelavali, tak by se tim vsude chlubili ... a akcie by pekne letely do nebes, ale to clovek bez mozku samozrejme nedokaze pochopit. A protoze je to pruser, tak se tim nikde nechlubi - jinak by se jim klido mohlo stat, ze ze dne na den krachnou. Mockrat to bylo analyzovany od lidi, kteri vedi, a vychazeli z nakladu na provoz a vyvoj podobnych her, vsichni se shodli na tom, ze se to tak mozna zaplati - po par letech provozu, ale vejvar z toho zadnej nebude. Jenom naklady na !vyvoj! nikoli provoz a prodavani obsahu, jsou odhadovany (protoze nikdy nebyly zverejneny) mezi 200-300M$. Tudiz jenom aby se pokryly naklady na toto, museli by mit minimalne milion !platicich! hracu a to minimalne 2-3 roky. Kde by je vzali? Milion hracu to mozna hraje celkem.
            • Mily js ... drzi se to v provozu, protoze se doufa, ze to minimalnizuje ztraty, a aby se ty ztraty minimalizovaly je treba aby to nekdo hral, a samozrejme nekterym nemuze dojit, ze hraci to hrat nebudou, kdyz tam nebude obsah (ktery stejne stoji vicemene za prd - viz bitky ve vesmiru ... lol).

              Oni totiz narozdil od fanboyu nejsou retardovani, takze si umej spocitat, ze pri tom pruseru je proste vyhodnejsi tu hru drzet par let v provozu, a sem tam za "par tisicovek" neco pridat.

              Kdyby ta hra byla tak uzasne uspesna, tak jsou vsude cisla ... jak vydelali dalsich par stovek mega ... sak wowko se tim chlubi kazdej rok. Nemluve o tom, ze v tomto pripade neznam defakto nikoho, kdo by to hral po odehrani pribehu - kazdej dohraje 2x, s tim zjisti, ze 2/3 qstu je stejnejch pro obe strany ... a engame v podobe dokola chozenych 3 ... no dobre ted mozna 10 ... instanci ... lol.
            • Mylé x-ko Ty jsi takový ten diskuzní "starostův syn chytrolín" Jako nepoučetelný v ...u ....l a bezmozek se tu, ale zatím projevuješ jen Ty. Když je to takový "průser", tak proč se hra stále drží a přibýly další 2 velká rozšíření?? kdyby se to podle Tebe jen tak tak zaplatilo, tak do rozšiřování hry už nedají ani dolar a budou jen hledat cesty jak to udržet. Nikdo přece neříká, že z toho musí být "vejvar" Ano doba "deseti násobných" výdělků po roce 2008 skončila a to nejen v herním byznysu. Podstatné je, že zatím kalendářní rok neskončili v červených číslech.
            • Porad michas dve veci dohromady. ja tvrdim ze je to nejuspesnejsich(ne nejvydelecnejsi!!!) mmorpg na trhu. Me jako hrace jejich vydelky vubec nezajimaji. TO ty je sem porad tahas.
              A uplne zapominas ze hraci si hru plati i na free uctu. Bez obcasneho zaplaceni je to prakticky nehratelne. A historie uz dokazala,ze hraci jsou na mikrotransakcich schopni utratit mnohem vice nez pri mesicnim placeni..
              Hrajes si na vseveda ale nejde ti to.
  • Lawliet
    Nezapomeňte se podívat na fanstránky.. : "protože podobné informace kompletně v češtině nikde jinde nenaleznete....."
  • MrSanta
    Já mám (polo)jasno.
    Za Covenant Orka a za Pact Norda. U Dominion to mám půl na půl mezi Khajiitem a Bosmerem. Ale než na ně dojde, tak již budu určitě rozhodnut.
    Doufám, že tam bude něco na způsob vylepšování zbroje jako ve Skyrimu. Tu daedrickou odpornost na svého orka v žádném případě nenavlíknu *1*
    • z bety jsem se o zbroji dozvěděl následující: každá rasa má styl zbroje (tzn. účinek mají stejný ale každý styl jinak vypadá), skrze knihy se budeš moct učit ostatní styly a také jsou tam styly(takže na tvého orka doporučuji nahodit nádhernou bretonskou zbroj), které k žádné rase nepatří jako např deadrický styl. vylepšuješ skrze enchanty
      http://www.youtube.com/watch?v=D2PmbQXah18
      • MrSanta
        Tak to vypadá, že bude můj ork hopsat v orkské zbroji. Ta se mi zamlouvá z těžkých zbrojí nejvíc. A díky za link, hezké pokoukání.
    • Eeeeeh. No a co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit