Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ten obrazok o 30-rocnych belochoch s hnedymi vlasmi nie je uplne tak pravda, minimalne mass effect tam nepatri, kedze ten som hral za zensku postavu (lepsie je mi kukat na zensky zadok :)
  • Ahoj. Jestli je to lezba, tak dávám od Tom Braidera ruce *16* pryč a budu spoléhat na Uncharted. Nathan Drake ještě nikdy nikoho nezklamal *3* O Láře jsem si minimálně myslel, že bude frigidní *15*
  • No, tak tu poznamku k moznosti udelat z lary le*bu bych bral spis jako takove pomrknuti smerek k LGBT, mimo to, ze by to byl nehezkej stereotyp(nezavisla, schopna, ok, udelame z ni lesbu...), tak by tenhle napad studio zavrhlo(i kdyz mozna by nejaka bi-curious epizodka prosla*1*). Dale tvrzeni ze autorka je uznavana mi prijde prehnane, mimo par scenaru ke hram toho zas tak moc nevyplodila(autor clanku ji vykresluje skoro jako Tarantina v sukni). Mimo to mi neprijde, ze by bylo nejak extra zajimavy zkoumani ve hrach co to je byt gay, bi nebo trans(proc, who cares?).
    P.S. Autorovo drobne pohoneni ega v druhem odstavci nic moc("Jsou mezi nami hloupi sovinisti a homofobove, kteri feminismus nechapou a/nebo neuznavaji. Ja toto plebejske pleme schazejici se v podradnych hospodach neuznavam a shlizim na ne z vrchu."). *3*
  • Zayl
    "Mít větší pestrost protagonistů je důležité, a mít je aspoň přítomné ve hře, to je k tomu první krok. Zkoumat ve hrát, co to je, být gay, bisexuál nebo transgender člověk, to by přineslo řadu zajímavých příběhů. "

    Jo, když se to napíše zajímavě, proč ne. Udělejte si novou franchise která může být postavěná právě na tom. Ale necpěte převážně (90% světové populace?) heterosexuální hráčské obci tady tohle do krku v zaběhnutých značkách. Je to TAK jednoduché.
    • Zkoumat ve hrát, co to je, být gay, bisexuál nebo transgender člověk,... to by přineslo řadu gayů, bisexuálů atd.
  • No nevím, postava ve hrách by měla být především konzistentní (proč taky měnit něco, co funguje?) a hráč by měl být schopen se s ní sžít. To jestli by měla Lara být, nebo nebýt lesbička je podle mě mě úplně podružný problém. Z uvedeného rozhovoru s Rhiannou Pratchett a celého Damsel in Distress videa jsem pochopil, že jim vadí stereotypizace žen ve hrách, že jsou často vyobrazovány jako slabé, atd. Na to mohu říci jen dvě věci: není to pravda vždy a pokud je, pak tento fakt slouží jako motivace. V době vzniku her uvedených ve videu i dnes tvoří většinu hráčů muži. Myslím, že mužský ochranitelský pud je motivací přímo skvělou, zvlášť když si při tom můžem nahrabat trochu zlata *3* . Spíš by mě zajímalo jaké jiné řešení by si ony dámy představovaly?
    Ještě ke steroeotypizaci obecně: je žádoucí aby se hráč s postavou sžil. Aby toho bylo možné dosáhnout u většiny hráčů, nesmí být herní postava výstřední ani přílíš průměrná.
    • o to jim jde kdyz se hrac dokaze szit s postavou lesbicky zacne to prijimat jako neco naprosto spravneho normalniho
  • TheGGG
    Mě stačil Mass effect a dragon age, tam bylo gayů, lesbiček a bisexuálů na deset let dopředu
    • ty si kluk ? proc mas justina biebera
      • TheGGG
        Protože bagr
    • alespoň si byl mezi svyma...
      • TheGGG
        Asi ne, tebe jsem tam neviděl. Jinak pokud máš tak rád gaye a spol. měl bys navštěvovat jiné stránky, třeba se tam potkáš pleskoslavem
  • Je blbost, že by jiná rasa byla nějak super výjimečná věc. Nebo by to otevřelo nový prostor hrám. Terryho dcera už něco zkoušela kupříkladu u Mirror's Edge a nějaký poprask to nezpůsobilo.
    Dost mi vadí takový ten humbuk, když si někdo vzpomene, že nějaká rasa, nebo orientace je někde nedostatečně zastoupená. Přitom přirozeně je to tak logické a v pořádku. Kvóty na ženy v zaměstnání, kvóty homosexuálů někde, kvóty něčeho jiného jinde. Pokud by o to lidi stáli, tak už jsou hry plné transsexuálních černochů v hlavní roli.
    Navíc nutit za každou cenu většinovému heterosexuálnímu "publiku" hrát za postavu jinak orientovanou jen proto, že je to tak spravedlivé je ujeté. S tím se leckdo nestotožní, jako se standardem. Doufám, že to nebude prosazováno nějakým tlakem a že nebudou v budoucnosti nějaké kvóty v zákonech, kolik jakých hrdinů musí percentuelně ve hře.
    Já si třeba myslím, že by Lara měla být paraplegik. Aby to bylo spravedlivé. A James Bond slepý eskymák!!!! Sam Fisher Asiat s Dawnovým syndromem.
    Ta madam je prostě slepice. Ať se na mě nikdo nezlobí. Ať se drží toho, co jí do teď šlo a raději neexperimentuje. To ať nechá chlapům. (záměrná provokace feministek *5* )
    • TheGGG
      Souhlas, nic proti nim, ale ať to nevnucujou ostatním. Na gay v hlavní roli není nikdo zvědavý a na jejich pochody dvojnásob ne. Za každou cenu bejt korektní je děs.
  • Amylee.Anderson
    Kdyby byl ve hrách nějakej gay a nebylo by to nijak účelné nebo by byl uplně normální, jenom by měl prostě nálepku gay, tak mi přijde naprosto zbytečný a i kdyby, tak by to pány (hlavně z USA) pobuřovalo. Kdyby tam byla lebsa tak je to akorát proto, že se to (z pro mě naprosto nepochopitelnýho důvodu) líbí chlapům. Můj hodně dobrý kamarád je gay a myslim si, že to je každýho věc, ale i tak... Zas tolik k jim nefandim.
  • Pratchett ?? Mrakoplaši těš se , míra homosexuálních čarodějnic vzroste ...

    "Terry Pratchett: My daughter Rhianna will take over the Discworld when I'm gone"
    • Pokud ma Rhianna k Mrakoplasovi stejny vztah jako Terry, pak ho to nijak nemusi mrzet, protoze se dalsi knihy s touto ikonickou zemeplosskou postavou pravdepodobne nedockame. Na jednu stranu je fakt, ze uz je Mrakoplas dost stary na to, aby byl vudci postavou cele zemeplosske serie, ale alespon by mu mohl Pratchett zaridit poradne, "uznavane" misto mezi magy Neviditelne univerzity a ne jen roli pricmrndavace.
  • Kozy
    Mě osobně by teda dělalo velký problém hrát za gaye/ lesbičku (slovo l e s b a je zakázané? Vítejte v KLDR) nebo třeba pyropubistu. Člověk by se měl dokázat s protagonistou nějak ztotožnit což by tady asi nešlo. Když už tak by to mělo být volitelné.

    Prosím, nevkládejte mi do úst to co jsem neřekl.
    • aha, takže ty se dokážeš ztotožnit s prsatou ženskou co bydlí na zámku a nikdy jí nedojdou náboje do jejích bouchaček .45, ale jakmile je teplá tak je problém? Goodbye logic
      • Kozy
        psal jsem i za gaye...
    • Takže tím chceš říct, že ti nedělá problém ztotožnit se s ženskou, ale nesmí to být lesbička? Hm...zajímavé..
      • Kozy
        To jsem neřekl, to víš že dělá, nebo alespoň v nějaký lepší hře. Mám problém hrát i za nelidi. Možná tak v Saints Row jsem hrál za ženu :).
      • Možná se kvůli své sexuální orientaci těžko ztotožňuje s někým, koho vzrušujou ženy *1*
    • slovo lesbа neni zakazane :p
      • Kozy
        A mě to nešlo, tak nevim
    • Pinkamena
      Já nevím, podle mého názoru né každý hrdina musí mít takovou schopnost. Co třeba Agent 47? Je také velice oblíbená postava ale..heh-..nevím kdo tady je chladný zabiják který zabíjí pro peníze.
      • TheGGG
        Už jsem se lekl že řekneš že je agent 47 gay.
        Jinak sice pro peníze nezabíjím, ale za peníze roznáším letáky což je dost podobný
        • Pinkamena
          Agent 47 je podle mne asexuál když už jsme u toho....
          • vlastik.plaminek
            47 je hlavně vyšlechtěný profi zabiják, který kromě své práce nezná nic jiného. Mašina na (tiché a nenápadné) zabíjení nepotřebuje emoce, které jsou pro něj zbytečné a vlastně i nebezpečné, protože zkreslují úsudek. Proto mi příjde srovnávat Hitmana a Laru kapku zcestné.
          • TheGGG
            Proč proboha? Vždyť to je starej klátič

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit