Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A hlavne nové trucky boli zadarmo. DAF XF Euro6, Volvo FH16, Scania Sreamline, Mercedes Actros a ten dodatočne licencovali a doplnili to.
  • ETS2 je pro me jedna z nejoblíbenějších her, který mám. Z přístupu vývojářů, kteří hru pravidelně vylepšují bezplatnými updaty, by si ostatní mohli vzít příklad. ATS koupím určitě taky.
  • O cem je vlastne gameplay tehle her? To jako jedu po silnici s truckem a kocham se krajinou/mestama a snazim se nebourat, nebo je v tom neco vic?
    • Tilwaen
      Stejně jako v Elite: Dangerous je nejzábavnější to létání samotné, tady je nejzábavnější ježdění.
    • Pethulla
      Tak nějak. Ještě bych dodal dojetí si pro návěs a zaparkování návěsu na správné místo. Jasně, takhle to zní jako pěkná kravina, ale opak je pravdou. Navíc to má takový ten syndrom tahovek: ještě jedna zakázka a už fakt končím!
  • Není to vůbec špatná hra (v daným žánru je to to nejlepší) a dokáže zabavit na pěkných pár hodin, ale nemůžu se zbavit pachuti, že to, co nám tady představují, už tady po technické stránce bylo v ETS 2. A má to zachránit jen nový prostředí USA a pár nových mašin? Jako DLC dobrý, jako nová hra za plnou palbu zdaleka ne. A že by pak název Euro Truck Simulator nedával smysl? V sérii NHL si taky zahrajeme zápasy mimo kanadsko americkou ligu a nikdo nic nenamítá. No, nechme se překvapit, ale z prezentovaných informací jsem poměrně skepticekej. Schází nám tady konkurence jako sůl, no a s ní i svěží vítr do plachet těžkopádné SCS.
    • MikeR
      Oni se taky nijak netají tím, že ATS bude v podstatě pod kapotou stejná hra jako ETS2, vlastně i většina novinek vytvořených pro ATS se dostává nebo dostane pomocí updatů do ETS2. Rozdíly jsou v tom, co dělá Evropu Evropou a Ameriku Amerikou. (Jako máme to stejný co v Americe, ale říkáme Le Big Mac.)

      Jasně, chápu, že z pohledu evropskýho hráče to i může znít jakože by stačilo vydat to jako DLC pro ETS2, ale ta hra především míří na americký trh, v Evropě se určitě nepočítá s tolika prodanými kopiemi. A zase chtít po Američanovi, aby si koupil ETS2 (který třeba hrát nechce) a k tomu dlcéčko, aby teda v tý hře co nehraje mohl hrát americký tahače na americký mapě? To by se neprodávalo. To bys taky takhle nekoupil, bejt Američan. *1* A jako v případě ETS2, tak i do ATS už jsou domluvený nějaký licence značek tahačů a na dalších se pracuje. Na to být v nějakým dlcéčku by taky asi výrobci neslyšeli.

      Jinak je v SCS projekt, který se rozhodli nevydat jako samostatnou hru, ale jako nadstavbu ETS2: Euro Coach Simulator. Ten projekt je teď trochu u ledu kvůli finišování na ATS, ale nezapomíná se na něj. Nakonec budeš v ETS2 moci vozit po Evropě i kaštany a nebudeš si kvůli tomu muset kupovat celou novou hru, jen DLC/datadisk. To je myslím moudřejší rozhodnutí než cpát do ETS2 Ameriku. A vidíš, přesto byla fanouškovská obec rozdělená, půlka si přála mít autobusy jako samostatnou hru, půlce připadalo lepší mít nadstavbu pro ETS2. Nikdy se nezavděčíš všem.
    • Inquisitor
      Jo ale v Americe by se to asi moc dobře neprodávalo pod názvem Euro Truck Simulator.
  • Ať se daří. Eurotruck Simulator je poctivá hra, která skýtá mnohá překvapení.
    • Mart9
      Jaká například? Díky.
      • Svým konceptem. Má sice spoustu chyb, ale umí zaujmout široké publikum. Jsem rád za každou českou hru, která je na trhu.
      • Třeba když jedeš po dálnici a místo odbočovacího pruhu odbočuje celý pravý pruh, zatímco jen ten levý pokračuje dál. Nebo když ve Francii najdeš naprosto stejnou křižovatku jako v Česku.
  • Paráda, na to se těším. ETS mám jako odpočinkovku, pár zakázek tak 2x do měsíce a stále se u toho bavím. Kvalitní simulátor kamionového zaměstnání. Jen přijde, že barevná hloubka na posledních 6-ti screenech umístěných tady na games, nějak... "zkýčovatěla" nebo jak to říct. Najednou to připomíná spíš GTA (no možná skoro fantasy) než simulaci trucků... Snad je to jen chyba těchto pár screenů.
  • Vypadá to slušně. Amíci si konečně zajezdí se svejma vehiklama. A ta úvodní muzika je super!
    • MikeR
      Ondřej Matějka. Dělal muziku pro jejich předchozí hry, ale třeba i pro Bohemku. Flashpoint, ArmA, všecko taky jeho věci. I když proti některejm jeho kouskům je tohle trošku slabší, tak pořád to zní super, má fakt obrovskej talent a vkus, aby muzika k tý který hře perfektně seděla. *4*
  • No tak nevím nevím... Není to už několikrát nastavovaná kaše? Aby to ještě někomu chutnalo. Nevidím SCS do kuchyně, ale na první (i druhý) pohled je to zase ETS 2 v jiným prostředí. Graficky je to ETS v bledě modrým a aspoň z videa není vidět žádnej wow efekt. AI doprava je poměrně hloupoučká a fyzika nula nula nic. Jasně, budou tam nový mašiny a bude to v zemi truckerům zaslíbené, ale není to trochu málo?
    • Co tam chcete víc, střílet po drogových dealerech?
      • Co víc? Však to i zmiňuju. Vylepšit fyziku vozidel, chování AI dopravy a graficky to taky už není žádnej majstrštyk. No a taky nějakej ten ambientní život, kterej není ale úplně random, by nebyl špatnej - chodci, zvěř (i srážka se zvěří) + náhodný události. A co třeba nahodilý šťáry policejní hlídky nebo "celní správy"? U ETS 2 taky dost vadí repetitivní prvky, jako třeba exity u dálnic... Je toho prostě fůra.
        • Jo, ty nájezdy jsou opruz. Jinak chodci v ETS2 jsou (ikdyž jen někde). Ta celní správa by nebyla špatná, pokuty za ilegály. *1*
          • No a co třeba dynamický eventy jako dopravní zácpy, nehody a opravy silnic? Nebo přeloženej kamion, kterej sice můžeš zkusit dopravit, ale jakmile tě zváží policie nebo prolustrují celníci, máš problém. Jo, to by byla paráda! A i změna počasí tady nemá na gameplay velkej vliv, což je škoda. Silnej vítr je v reálu pro kamioňáky velkej problém, v ETS ne. Nebo technikcký problémy jako upečený brzdy, defekt pneumatiky,... Tempo implementace novinek je u SCS pppppoooooommmmmaaaallllýýýý :-(
            • Inquisitor
              Nebo minihra s výměnou kola o půlnoci na dálnici uprotřed sněhové bouře :)
            • christianus
              Nebo event kdy tě na dálnici přepadnou uprchlíci a nalezou ti na návěs. *1*
            • Ty přetížené kamiony byly v 18WOS. Tak by to mohli dát i sem.
            • Zácpy, nehody a opravy silnic tam jsou.
  • Jeste by bylo dobre napsat ze v comunity HUBu na steamu se odhalilo ze uz jsou v ALFE schovane DLC, takze to bude asi hodne velke ryzovani penez, jestli je to tedy pravda.
    a kdyz jste ti novinari tak by jste to mohly zkusit overit *1* *1*
    • To bude stejné jako u ETSky. Každý nový skin jako samostané DLC. plus asi i maúy jednotlivých států.
    • Pethulla
      No vidíš. A já zase slyšel, že ačkoliv hra bude při vydání obsahovat jen jeden stát, dalších pár by ji mělo následovat formou bezplatného DLC. Takže jsme ve stavu "jedna paní povídala..." a na to, jak to ve skutečnosti bude, si budem muset počkat až do vydání.
      • Doted prodavali kazdou blbou samolepku jako samostatne dlc.
        Kazdej clovek s mozkem vi moc dobre jak to bude.
        • Pethulla
          MikeR ti dobře odpověděl, tak jenom doplním, že nové kamióny do hry přidali zdarma, nové města taktéž, zbrusu nový systém počasí jakbysmet - tohle všechno jsou věci, za které by si mohli nechat zaplatit.Takže to, že chcou nějaké drobné za tyhle kosmetické balíčky, které opravdu pro hru nejsou vůbec důležité, mi vůbec nevadí.
          Kdyby se všichni vývojáři starali o svůj produkt jako SCS, tak by tu mohlo být herní labůžo.
        • MikeR
          Zato tři roky zadarmo updatovali hru jako takovou. Nemluvím o odstraňování bugů, o který by se měl slušnej vývojář postarat (a i na to se kolikrát kálí). Mluvím o doslova tisícovkách drobnejch i větších vylepšení, desítkách zcela novejch featur, všechno zadarmo. ETS2 kterej vyšel kdysi a ETS2 dneska jsou dvě úplně jiný hry, v podstatě nesrovnatelný. Která jiná společnost pro tebe tohle bude dělat tři roky? A to ještě s ETS2 zdaleka nekončej. Vono se kolikrát říká B bez A.

          A ne všechny paintjob packy byly zpoplatněný.
  • BangMeInBangladesh
    Tak na to se tesim, vzpominam jak jsem jeste na skole hraval 18 Wheels of steel hry.
    • Mě právě u euro truck simulátoru chybí ta vysílačka co je v 18 Wheels :D .. otázky na traffic a na počasí. To byl dobrej doplněk
      • MikeR
        Přesně, tyhle drobnosti dělaly 18WoS živější, člověk z toho měl takovej uvěřitelnější pocit, že sedí v trucku, i když grafika byla primitivní, fyzika veškerá žádná a AI na pěst. Přestože SCS udělali za těch pár let obrovskej skok na všech těhlech polích, přestože ETS2 je úžasná hra v mnoha ohledech, tak nějak se do toho nakonec nezažereš jako před lety do PttM nebo Haulina. Doufám, že právě takový ty věci jako vysílačka přijdou zpátky, jestli ne v initial release, tak aspoň časem. O tom, že by se měly vrátit policejní vozy se už něco naznačovalo, takže snad to jde dobrým směrem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit