testovaci text

Diskuse pro Článek Sengoku - recenze

V malém, leč půvabném altánku, postaveném uprostřed sakurového háje, si Date Narimune nalévá svůj poslední šálek saké. To by jej díky jeho alkoholismu dříve či později zabilo, nebýt lepry, jež mu z obličeje udělala trosku, odpovídající jeho reputaci mezi ostatními vládci...
« Novější 1 Starší »
(nové) starkater (anonym)
-3
nejlepší hra co jsem hrál byl Lara Croft neni to špatná hra ale grafiku jsem musel řešit hodně krát jinak supr *2* *9*
8.12.2011
(nové) Kim (anonym)
škoda že není v cz už jsem starej učit se en *9*
8.12.2011
Nikdy není pozdě začít *3*
8.12.2011
(nové) Kim (anonym)
to máš pravdu ale už mne to nejde tak do hlavy.
8.12.2011
(nové) huhi (anonym)
Muj otec v padesati rikal ze uz je na to stary a v 60 se nakonec zacal ucit. Dnes zvlada aspon zaklady a neni tak ztraceny
8.12.2011
(nové) Scream (anonym)
+2
Já musím napsat, že mě hra hodně bavila. Jo vojenská složka, je promitivní a diplomacie toho moc neudělá, ale to je jenom pro začátek, když člověk u toho stáví plno hodin a naučí se jak to používat, tak se podaří udělat aji věci, co člověk na začátku považoval za nemožné.
Jako, že se mi povedlo stát se šogunem s klanem, který na začátku ovládal 4 provincie, byl vazalem jiného klanu na ostrově Kjúšú na kterém se pozačátku rozjede pořádná válka, kdy každý klan válčí s nějakým jiným klanem.
8.12.2011
(nové) Mirek (anonym)
-6
rád bich si zahrál tuhle hru. mám moc rád historii a hrál sem hoi co se mi moc líbilo. enem to bylo česky. nevíte estli bude čeština? já sem se teprv snažím něco naučit z angliny ale moc mi to nejde tak bich chtěl češtinu.
8.12.2011
(nové) Martin (anonym)
+8
:-) Chlape, na co ti bude čeština když česky neumíš?
8.12.2011
(nové) money (anonym)
+1
nech ho snaha se cení :) on to dožene jen musí chodit víc do školy a méně pařit hry :) (doufám že tam nemám nikde chybu :)))
8.12.2011
(nové) Dru Zeree (anonym)
+1
Myslím, že Europa universalis 3: Complete (která obsahuje datadisk Napoleon a In Nomine) u nás byla vydána v češtině *3* .
8.12.2011
byla
8.12.2011
Já jsem Sengoku pořídil chvilku po vydání, jelikož mám tuhle periodu japonské historie rád, ale po pár hodinách jsem to smazal a vrátil se k EU 3.

Výzkum prakticky není, válčení (což je snad jedna z nejdůležitějších věcí této doby) je naprosto stupidně zjednodušené, systém levy jednotek z provincií mě pořádně popuzoval. Rozvoj provincií taky skoro není, respektive je nechutně jednoduchý.

Člověk by čekal že diplomacie bude lepší, ale opak je pravdou. Je to další Paradoxovská rádoby-diplomacie které chybí širší možnosti při kterých by si člověk zaintrikařil. V EU 3, kde má člověk jiné starosti, se to dá ještě tolerovat (nebo v HoI, kde člověk kočíruje stovky divizí na několika frontách), ale tady to prostě jde až moc vidět, protože tu není co jiného dělat.

Pokud jste uvažovali o koupi, nemůžu doporučit, radši pořiďte HoI 3 nebo EU 3.
7.12.2011
(nové) huhi (anonym)
+4
Sakra chlape nestvi ! Ja bych rad omrknul treba EU3,ale jako neznalemu mi to nic nerika. To nemuzes vypsat cely nazev? *2*
8.12.2011
(nové) ales.smutny tiscali.cz (sugestivní psychokomunista)
+2
(nové) huhi (anonym)
Dik. Vypada zajimave. Uz jsem o tom kdysi slysel,ale nestiham hrat vse co bych chtel. Tak mozna ted...
8.12.2011
Jo, to promiň, děkuji tady panu Smutnému že za mě zaskočil. Ono už tak to mělo požehnaně znaků ;).
8.12.2011
Aleši, rád bych se tě zeptal, jestli jsi hrál (nebo hraješ) Crusader Kings? A pokud ano, přijdou ti obě hry po srovnání stejné nebo jsou Crusader Kings lepší? Díky za odpověď.
7.12.2011
(nové) ales.smutny tiscali.cz (sugestivní psychokomunista)
CK jsem kdysi hrál...ale už je to doba. Co vzpomínám, tak tam bylo víc propracovanější celkové spravování území a rozvoj. Tady mi zase přišla o něco silnější ta drobná politika, kdy se člověk crcá i s malým lordem, protože skrz něj může vést cesta dál - tedy, že malé kroky mohou mít postupem času hodně velké následky.
Ale záleží asi nejvíc na tom, jaký má člověk vztah k dané tematice. CK jsou přístupnější, protože ten svět všichni tak nějak známe a Sengoku jde zase v tomhle na dřeň a o to je náročnější na "akceptování":) Jednoduše, někomu, kdo někdy nepropadl, alespoň na chvíli, samurajům apod bych Sengoku s čistým srdcem nedoporučil, spíš bych ho nasměroval přes Shoguna 2, ten je přístupnější.

Sakra, to je zase odstavec, i když to mělo být krátké souvětí :)

edit: Ale když se nad tím zamýšlím, u CK jsem vydržel déle...což asi odpovídá na klíčovou otázku:)
(editováno v 20:41) 7.12.2011
Ještě jednou díky za (pro mě) vyčerpávající odpověď :-)
7.12.2011
(nové) Ulin (anonym)
+1
Hra mě, na rozdíl od ostatních her od Paradoxu, nezaujala, nejspíš kvůli tomu, že k Japonsku nemám žádný vztah. Spíš je to taková předehra Crusader Kings 2, což bude teprve pořádná strategie.
7.12.2011
« Novější 1 Starší »
Tento formular nevyplnujte!!!
Jmeno:
Email:
Text:
povolené tagy

Přidej příspěvek

píšete jako anonym, chcete se přihlásit?
Opište kód z obrázku: Kód je nečitelný, ukaž jiný
Přihlášeným uživatelům se kód nezobrazuje.

Proč se registrovat:

• nastavte si vlastní ikonku (profilovou fotku)
  • systém si pamatuje vše co jste četli
  • máte možnost přispěvky později upravovat
  • Vámi vložené odkazy jsou aktivní (klikací)
  • možnost sledovat své příspěvky
  • nemusíte opisovat kontrolní kód (captcha)
  • jako přihlášený lze psát také anonymně
  • přihlásit se - registrovat se