Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lze je presouvat musis ale je dat v darku *6*
  • Wau, ta hra vypadá pěkně vymazleně!

    http://mariojeborec.blogspot.de/2014/10/15-den-o-dva-tydny-pozdeji.html
  • Wau, ta hra vypadá už dost vymazleně!

    http://mariojeborec.blogspot.de/2014/10/15-den-o-dva-tydny-pozdeji.html
  • Soutěž o dodatek do hry SimCity 5 double-city pack! Více na www.simcityforum.cz
  • Ahoj, určitě se to někde píše, ale jsem ženská, tak mou otázku určitě pochopíte :)
    Jak začnu recyklovat? Postavím centrum a začnou sami? Děkuji
  • velky trapas že hra dizajnovana na online hraní nemá vyhledávaní her
  • hra je super, můžu jen doporučit, pro fanoušky série je to must have záležitost a nejlepší díl série, to tvrdím z pozice fandy co hrával jedničku v 90. letech na 286kách. Ty kritiky jsou veskrze oprávněné, ale i tak klady převažují a postupně se to odlaďuje, hra bude už jen lepší a lepší...

    pro všechny, co jim vadí malá mapa - tady to prostě není o růstu do šířky, ale o růstu nahoru a paralelním hraní více měst, je to jen o zvyku.
    • Já mám v úmyslu si to koupit, ale až to bude trochu odladěné a vydají k tomu větší města. Ta hra má potenciál. Jen se musí odladit.
      • Jason_dinAlt
        Jsem na tom stejně.
  • Prosím o radu ohledně pracovních sil - mám neustále nedostatek a nevím zaboha co s tím. město roste jak o život, bourám fabriky, residentní zóny už není kiam stavět a stejně pořád chybí pracovní síly. Jak tohle pls řešíte?

    Pravda že dojíždění pracovníků mezi městy moc nefunguje, oni sice jakžtakž dojíždí, ale je jich málo a město odkud jezdí řve že je tam nezaměstnanost...

    Jinak s autorem souhlasím v jednom - když postavíte všechny "speciální" budovy, tak vám zaberou půlku mapy a to je teda maxiopruz...
    • I kdyz budes mit jen 5 tovaren,porad jich budes mit nedostatek. Reseni? Kasli na to. Jednou za cas zbourej opustenou tovarnu(kvuli nedostatku lidi) a hraj dal. Nebo si postav Velke dilo(jmeno si ted nevzpomenu)kde bydli lide,a castecne se tve problemy vyresi. Ale zase to vyzaduje prisun velkeho mnozstvi energie a vody,takze je to naprd.
      Hra neni vyvazena,je tam plno nesmyslu a nelogicnosti. My to nevyresime
      • ok díky, ale čím to je ten nedostek lidí? Říkal jsem si, jestli nedělám chybu, že stavím školy - oni se vzdělají, začnou makat v commercial, který pořád roste. Když chci dělnické město, znemaná to teda držet commercial na střední hustotě + v residential nestavět parky? To je teda pakárna...

        Jinak musím říct, že proti 4ce mi dost chybí marina, pláže apod. Taky je škoda, že zizelo zemědělství - to byla hezská specializace města, ty vesničky vypadaly pěkně. A celkově chybí teraformace, ty mapy jsou impotentní, rovné, žádné kopce, žádná jezírka. Nepotřebuu tool, ale zajímavější mapy.
        • Klidne me opravte,ale co je mi znamo tak pocty lidi vs pocty zamestnancu v teto hre proste nikdy sedet nebudou. Je to vlastnost hry(pro vetsinu lidi bug). Zjednoduseni,jedno z mnoha,ktere ze Simcity5 dela lego stavebnici a ne simulaci mesta. Proste hra je nedokonala,zjednodusena az k morku kosti(projevi se to hlavne pri populaci 80K +) se spoustou bugu. Nekomu se to libi,jinemu ne. Ale prilis logiky v teto hre nehledej
          • Ty velký čísla a údaje o populaci jsou vesměs kecy. Hra může vesele hlásit, že ve městě žije 200 000 lidiček a víc, ale ve skutečnosti je jich tam tak max 30k. Ten zbytek je tzv. phantom pop. Nikam nechodí, nikdy nepracujou... nikde nejsou. Ven unikl kousek kódu hry, ve kterým je funkce, která tyhle čachry provádí.

            Pravda pravdoucí, zase až taková simulace (jak se tvůrci dušovali) to není, ale stavebnice je to pěkná, o tom žádná. Jenže co je lepší plácnout na krabičku?
  • Hraju v regionu sám a musím říct, že posílání věcí mezi městy nefugnuje dobře - voda, elektřina, splašky v jednom mám nadbytek, druhý řve že je toho málo.

    Nejhorší je export elektřiny - mám vše nastaveno, ohromný přebytek elektřiny, ale když zapnu hru druhý den, tak se stane že systém nepochopí hned, že si elektřinu bere odjinud a už se vezu: kasina bez elektřiny, vodárna bez elektřiny, tím pádem druhé město bez vody, bankrot během 3-4 hodin.

    Taky moc dobře nefunguje sdílení popelářů, 2 v jednom městě seberou víc než 8 v jiném, stejně velikém.
  • No jo, ale jak vrátit město vydělávající na prodeji milióny a s rozpočtem mínus X desítek tisíc zpět na vyrovnaný rozpočet? Zkoušel jste to někdo? Já s tím docela válčím, samozřejmě se vše musí povypínat, ale jelikož má město přes sto tisíc obyvatel, tak to může trvat celé dny herní doby (nikoliv ingame, ale vašeho času), než dosáhnete opět vyrovnaného rozpočtu s 10%daněmi a b ude vás to stát takových tisíc kliknutí na rozbořené budovy a kopec dalších problémů (zdraví, kriminalita, pokled vzdělanosti se všemi možnými důsledky). Je to strašně těžká hra pro udržení vyrovnaného rozpočtu. Recenzent píše "netrapte se X desítkami tisíc v mínusu rozpočtu", ale co po vyčerpání všech surovin když se město musí přeorientovat třeba na kasína? Vsadím boty, že by recenzent poradil, že z nastřádaných peněz opět poostavíme funkční město s jinou specializací, ale záporný rozpočet necháme jak je. Což je chyba.
    • ja jsem poradny mesto jeste nerozjel ale myslim že figl na vyrovnany rozpočet (i když ten rozpočet neni nutny protože mužeš vyrabet i z recyklovaneho odpadu) je v tom že máš víc mest a necháš je spolupracovat a rozdelíš naklady. když hraješ jen jedno mesto a tam maš vše, policii, služby atd tak je jasny že naklady jsou vysoke.
    • Priklad-postavis si mesto s par lidma(vicemene nezalezi na poctu,snad jen aby tve tovarny mely lidi) a tovarny na pocitace(+procesory). Netezis nic. Pomoci obchodu(dep) dovazis suroviny potrebne na vyrobu pocitacu a procesoru. Pocitace prodavas. Cisty zisk asi 50K z jednoho nakladaku. Pokud mas cca 2 depa a 4 tovarny na procesory a 3 na pocitace,vydelavas 1-5 milionu mesicne(zalezi treba i na vzdelanosti zamestnancu). Tvuj denni zisk ti to bude ukazovat treba -20000,ale na tom nezalezi. Porad vydelavas,aniz bys cokoliv tezil,takze na zdrojich vubec nejsi zavisly. Samozrejme pokud budes treba recyklovat odpad,nebo si prece jen budes tezit sam,zisky umerne rostou.
      Miliony pribyvaji a pribyvaji....
      Maly tip na residental zony-pokud nechces aby v nekterych castech mesta rostla hustota obyvatel,ale potrebujes rozsirit cesty,proste residental zony odstran(ne buldozerem!) a baracky stat zustanou,ale uz nerostou. Jediny problem bude,kdyz nahodou shori. Pak musis residental zony opet vytycit.
    • postav ješte více parku a ješte více residential
    • walltar
      Když dojdou suroviny tak prostě začneš ty suroviny dovážet z marketu a jedeš jen na své advanced specializaci. Ale aby si měl vyrovnaný rozpočet a k tomu ještě třeba vyráběl počítače tak musíš mít město co má tak 10K plus což vůbec není lehké pokud chcš mít velou policejní stanici a podobně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit