Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě tedy AI bohužel připadá dost mizerná, pobíhám kolem se sekerou a většinou mě roboti vůbec netrefí, během tohoto procesu jsem nasbíral notnou dávku nábojů (nehledě na to že můj materialismus způsobil vyrabování snad všech domů - ano některé mají vícero dveří s vícero obsahy) a tím veškerá plíživá sranda skončila.
  • K tomu Gamesplay - já bych to teda přeložil jako "pane, jste loven"... takže s tím honěním, no :) Už bych to neškrabal...
    • Nemám v úmyslu překladači od googlu nějak honit triko, ale jak to přeložil, taky nezní blbě: "Pane, jste pronásledován" :)
  • yenda1
    Vynikající zvuková paleta má lví podíl na atmosféře. Hra mne baví velmi. I jako čilý konzument série Deer Hunter jsem si rád vyzkoušel výměnu rolí.
    Kostra hry je solidní a jsem zvědav jestli na jejím základě autoři vybudují další dílko.
  • Jack1947
    Hral jsem nejakou tu betu/early verzi - nic pro me , a vlastne jsem ani nepochopil co se hra snazila respkt vyvojari nam hracum sdelit - Cíl? tam byl... prezit setkani s roboty? napad zajimavej ale zaslouzil by si i lepsi zpracovani i kdyz vim a verim ze tohle nebyla zadna vysokorozpoctova hra i tak muzou prekvapit ale spatne to uplne neni no... asi to chce trpelivost.
  • Hnisavec
    dá sa to dohrať? má to nejaký koniec?
    • GlaDOS
      Ano, dá se to dohrát.
  • Tak cena/výkon je poměrně důležitá položka, zvláště v našich končinách, kde máme často východní platy, ale západní ceny.

    To ovšem neznamená, že si vývojáři nemohou hru nacenit jak chtějí. Ale je docela fér, že se recenzent zmíní o tom, jestli mu stanovená cena přijde hodně, nebo málo.

    Na 20 USD tahle hříčka, řekněme si to na rovinu, opravdu není.
    • ucho
      recenzent bohužel mluví o 20 eurech, třeba by o 20 dolarech řekl něco jiného, přeci jen je to 25% rozdíl...
  • RangerCZ
    Podle mě tam chybí PvP (robot vs human) nebo originál Co-op
    • GlaDOS
      Co-op a PvP je to úplně poslední, co hře schází.

      Abych to rozvedl, momentálně hra nemá moc velkou hloubku. Na odlákání robotů stačí úplně vždy budík a časem je hraní repetitivní. Generátor prostředí bohužel vůbec nepřináší výhody. V každé hře se totiž musí sesbírat 17 kusů teleportu a ty se navíc musí nosit na centrální ostrov. Je to tedy těžký walking simulator. Nejprve by bylo třeba zmenšit potřebný počet kusů, aby byla každá hra kratší a tudíž se prostředí víc měnilo. Chtělo by to generátor poladit, aby tvořil zajímavější scenérie. Budovy by měly být prozkoumatelné (to je prý technický problém) a je potřeba do hry dodat rozmanitější předměty. Teprve potom se můžeme bavit o co-opu.
  • Lotr
    Nechápu zohlednění ceny jen u vybraných titulů.
    Když už do konečného hodnocení spadá i cena není spravedlivé aby to bylo u všech her?
    • smejki
      Cena by se neměla promítat do číselného hodnocení, neboť to vypovídá o díle a stojí, zatímco cena se mění. Nicméně v textu by případné zhodnocení ceny versus hodnoty býti mělo, pokud to recenzent uzná za zmínění hodné. Jako povinná položka je to ovšem zbytečné.
    • ucho
      mě spíš udivuje, že autor recenze pozná na hře, na kolik cenově vypadá. jako že si autoři nemůžou říct o 20 eur? mimochodem na gamesech je protlačovaný GOG a tam stojí 20 dolarů. na 20 dolarů (15 eur) už ta hra vypadá? tedy přeci jen to už je skoro 150,- rozdíl, což je řekl bych dost... o tom však recenzent mlčí :)
    • shefield2
      Já bych v recenzi například cenu nezohledňoval vůbec, časem stejně spadne na úplně jinou hodnotu a recenze ztratí na aktuálnosti.
      • Keyz
        Bral bych opak. I u luxusního zboží se řeší cena a jaký zážitek máš za danou cenu. Dělají to v Top Gearu a dokonce u módy.
        Navíc je to recenze v daném čase s danou cenu. Tedy zpětně si můžeš přečíst jak to bylo a navíc podle ceny se lidí také rozhodují.
      • A já bych byl ještě pro volnější "pravidla" recenzí. Recenze má vyjadřovat autorův osobní názor. Pokud nepíše vyloženě nepravdy a nesmysly, tak ať zohleňuje klidně i to, že ve hře je moc červený barvy a on nemá rád červenou.
        • Ale houno, pokud ma ciste recenze byt autorum osobni nazor, tak at si udela blog a nepise recenze. Chapu, ze se do recenze promitaji autorovy osobni zkusenosti a preference, ale v recenzi, ktera ma slouzit lidem jako podkladova informace pro koupi hry, by se mel autor snazit byt co nejobjektivnejsi. Cist 12-strankovou slohovou praci o tom, jak je ve hre prilis cervene barvy opravdu nechci.
          • Jak už píše Jam97, recenze je autorův osobní náhled, neni to podklad ke koupi. Můžeš ji tak samozřejmě použít, ale vždycky musíš mít na paměti, že nic jako "objektivní recenze" neexistuje. Recenze se jen liší mírou toho, jak moc si na tu objektivitu snaží hrát a jak moc daný autor používá diplomatické fráze.
            • Jam97
              Ještě k Lojzovi (nejde už dále na jeho koment reagovat), objektivně můžeš (a musíš) hodnotit spotřební zboží, jak jsi psal ty, třeba ty lednice. Tady se jedná o produkt, který tě má nějak pobavit, tudíž každýho vždycky bude hra bavit trošičku jinak. Stejnej typ lednice ti vždy musí (ano, tady musí) fungovat stejně, ale každýmu se může různě lišit názor na vzhled naší pomyslné lednice. Ale ty nechceš na lednici koukat ( na hru ano) a proto to nezahrneš do hodnocení.
            • To jsou proste kecy, recenze na hru je recenze jako na kazdy jiny produkt - knihu, film, lednicku atd. Smyslem je dosahnout co nejvetsi objektivy a pouzivat srovnani s produkty na trhu. Rici, jak ta hra funguje, jakou ma grafiku, zvuk, herni principy, v cem se hra lisi, jake jsou chyby, atd. proste podat informace pro rozhodnuti a nechat at si hrac udela nazor sam. Osobni dojmy a preference (ve stylu cervene barvy) si muze nechat pro sebe, ty me nezajimaji, stejne jako jeho nazor (nazor je jako dira v ().() - kazdy ma nejaky, jak bylo receno ve Statecnem srdci). Dnes si spousta lidi plete zanr, a hleda v recenzi - povidku, blog atd snad proto je v dnesni dobe tolik recenzi, kde vyslovene prehlizi do oci bijici nedostatky dane hry a dava se jim 10 - viz. recenze pana Smutneho na DS2 a DS1. Jinak, kdyz to prezenu, naco je mi recenze, kde autor recenze mi vybaji, jaky mel dobry pocit z lednicky, kdyz zapomene na fakt, ze nema motor a nechladi.
              • Reakce na příspěvek:

                Lojzo, ty jsi proste blbec. Ber to jako recenzi.
          • Jam97
            Ne, autor ti dává svůj osobní dojem. Tobě nikdo neříká, kup si nebo nekup si, to už je jen pak na tobě
            • janchor
              Pokud ti má ale autor přiblížit, jak je hra zábavná, jaké to je ji hrát, bez dojmů se neobejde.
            • Na dojmy ja kaslu, chci fakta od recenze, tak at si muzu udelat nazor na vec sam. To, ze je se autorovi libi cervena barva je naprosto irelevatni, to ze jsou vsechny domy zarive cervene ve hre, je fakt, ktery mi pomuze se rozhodnout, jestli si hru chci koupit nebo ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit