Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kapitalisticka prasata nikdy nemaji dost *1* Dalsi z rady veci ktere byvali zdarma a dnes se zpoplatnuji, nase generace se nepochybne dozije poplatku za vzduch.
    Jenom vic penez do kapes miliardarum at si muzou koupit par novych ostrovu a raketoplanu .
  • Kejsí ku*va Rajbek: Mrdky nenažraný na Steamu chtěj zpoplatnit mody a Homole to obhajuje
  • A co že se to vlastně stalo za takovou pohromu?
  • Stahovat a instalovat modifikace pro Skyrim z Steamu je nesmysl. Je tu nexus a z něj stahujte. K tomu použijte jejich Nexus Mod Manager (nebo další na této stránce dostupné managery). Na Steam v tomto případě zapomeňte.

    Idea přispět autorům na tvorbu modifikací je dobrá a už dávno existuje a je dokonce v praxi. Tak jak to udělal Steam, to je ovšem nepřijatelné a každý s rozumem by to měl odmítnout.

    Někdo kdo s modováním Skyrimu nemá zkušenosti, by si měl uvědomit, že je naprosto běžné mít aktivních několik desítek modifikací a že číslo aktivních módů někdy dosahuje dost přes 100. Představte si, kdyby se trend placených modifikací ujal. Celková cena hry by pak teoreticky mohla stoupnout třeba i na stovky Euro, pokud by člověk musel platit i za modifikace.

    Měli by to nechat, jak to je. Pokud autor chce peníze, může si o ně říkat jinak a nemusí nikomu platit židovský úrok.
    • nahlášeno za antisemitizmus
      • Nahlášeno za blbost.

        K věci: Termín židovský úrok se používá minimálně v historii k označení specifického úroku, který býval ve výši kolem 80 %. Takový úrok dávali výhradně židé, kteří k takovým praktikám mívali povolení, či minimálně bylo takové chování tolerováno. U křesťanu stejně jako u muslimů býval úrok dlouho zapovězený jako něco nečestného a nečistého. Přišlo mi to vzhledem k naprosto ubohému rozložení zisků mezi Steam, Bethesdu a autora modifikace celkem trefné.
        • TheGGG
          hlavně že jsi nezapoměl zmínit chudáčky muslimi, co se děsně štítí úroků. No radši nebudu psat nic dalšího, eště bych dostal ban. *3*
          • co to meleš *1* *1* *1* *1*
            • Eh, to samozřejmě patřilo tomu kopytu nad tebou.
            • Toho motta vytyčeného druhým souvětím tvého příspěvku se drž. Vykonáš tak mnoho dobra nejen pro čtenáře zdejších diskuzí, ale i pro češtinu, která v tvých prackách dostává řádně na frak.
  • Odpověď Cheskovi, jednomu ze zlodějů, který už má jeden mód stažený ze Steamu z placené sekce.

    The owner of Nexus, Dark0ne, responded to Chesko on Reddit:

    "Hmmm, the reason we're positioned there is because (1) I don't want to charge for mods and (2) even if I wanted to, I can't. Valve approached me about being a service provider, where I could take up to 5% of their cut of things and it was seen as the Premier League paying a very, very tiny amount towards grass roots football. Which is handy, because it'll end up paying about 10% of the cost of upgrading and running the forum server in light of the increased traffic we have right now, which adds nothing to the upkeep of the Nexus sites. Every little helps, right?

    It was offered as a gesture of thanks, directly from Valve, to Nexus and several other tools and sites in the community for the continued work done within the community, and is accepted as such, with the stipulation that it wouldn't stop me from forming my own opinion and sharing said opinions openly and publicly. And I said up to 5%, so if a mod author selects 5 service providers, each service provider gets 1% of Valve's cut. I knew this was coming since they messaged me a few weeks ago, but I had no idea when. I was under no NDA, though, and a few mod authors approached by Valve have said the same. Wasn't for me to get involved, I'd already made my news post pre-empting everything.

    Not really too worried about that one biting me in the ass.
  • archie777
    Nutí vás někdo používat Steam? Nutí vás někdo hrát Far Cry 4? Indie pixel art hry? NE. Vám ale příliš svobody vadí. Chápu ale, že každý náctiletý intoš má potřebu se proti všemu jasně vymezovat. *16*
    • Když chci hrát legálně Skyrim, musím mít Steam. Takže ano, když chci Skyrim, někdo mě nutní mít a používat Steam.

      Na používání Steamu není nic svobodného.
      • No a?
        On tě někdo nutí hrát jakoukoliv hru?

        Když chci, aby mi auto jelo, musím do něj lít PHM. Ale to já nechci, já chci aby aby auto jelo i bez zbytečného benzínu/nafty, který smrdí, musí se kupovat a já ho prostě nechci. Takže: buď tam budu PHM lít - nebo pojedu autobusem.

        Stejná analogie.
        • Analogie úplně vedle, protože zaměňuješ technologická a smluvní omezení - ta první, na rozdíl od druhých, nejsou libovolná a snadno změnitelná.
          Ale selhává ti to i fakticky: je pořád snazší jezdit autem bez benzínu/nafty (tj. na plyn, elektřinu nebo třeba zapřáhnout koně), než hrát legálně Skyrim bez Steamu.
      • ok, pomineme to, ze diky vyuziti steamu mas aspon v kapse automaticke stahovani aktualizaci. Asi ocividne nepamatuješ dobu, kdy se vse patchovalo rucne, a hledat na netu patch pro danou jazykovou verzi hry bylo kolikrat na palici. A nelibi se ti, ze ma Skyrim povinny Steam? tak to proste nekupuj, jak psal vyse Archie, nikdo nikoho k nicemu nenuti.

        A blabol, ze na pouzivani Steamu není nic svobodného me také dostava. To same mohu rici, ze na pouzivani bankovních uctu není nic svobodného. Vždy se najde negramotny blbec, který chce baksis vyplatit na ruku a hned si ho ulozit do slamaku.
        • Ty vole, děláš si prd*l? Jestli si neuměl najít web autorů nebo weby s patchema nebo vygooglit patch, tak jsi byl pěkně neschopný. *1* Nebo jenom lžeš, páč si to nezažil, a meleš takový ty řečičky na obhajobu Steamu.
          • tak napr serie mechwarrior (nebavime se o mech online)... byt tato serie vychazela pod kridly microsoftu, tak patche nepatrily zrovna mezi jejich silne stranky, pac mi to tu hru vzdy dokonale podelalo nebo clovek zazil jeden error pri instalaci za druhym (ano a mel jsem original krabicovku). A pokud melu recicky, tak tady zase nekdo ze sebe dela chytreho, byt v realu je zhruba na urovni intelektu pata a mata dohromady. Kdysy nebyly internety tak jak dnes. uz vidim, jak by sis doma vesele gůůůůglil patche a neustale je stahoval, kdyz byl net pres dial-up. Ale jeste zpet k tematu. Me osobne nebavi kazdy mesic procesavat stranky tvurcu hry, zda-li nahodou nevydali nejaky ten patch. Kdyz je tady ta moznost, ze to nejaky program dela za me, tak proc ne ze. To je same, jak kdybych bojkotoval pracku jen proto, ze je to cool a ze to rikal pepik od vedle a chodil prat k rece a byl bych za nejvetsiho masera.
      • archie777
        Tak pokud je tvoje definice svobody nárok na koupi jakéhokoliv produktu za TVÝCH podmínek, pak ano. Nikdo nebrání žádné společnosti prodávat svoje hry klidně rovnou přes svůj web nebo za stravenky.
        • Hlavne ak to bude kazdy tak brat a hru si aj napriek tomu, ze nechce pouzivat steam a vie ze k tomu aby tu hru hral ten steam pouzivat musi, tak hry budu samozrejme vyzadovat steam stale.
    • me je 45 a jsem pouze vyucen...nedelej rovnice když neumis pocitat:)

      jinak samo meles houvna..ale nemam naladu s tebou prit..
    • Fetujes nebo jsi jeden ze zlodeju co se snazili prodat cizi praci? A co do toho tahas FC4?
      • archie777
        Jo určitě chodím prodávat mečíky na Steam *7* A FC4 do toho tahám proto, že se u každé druhé hry objeví kupa haterů, kterým vadí že vůbec vyšla nebo považují za drzost, že stojí peníze. Nikdo tě nenutí jakýkoliv produkt kupovat, J A K Ý K O L I V. U Steamu jsou to stejné diskuse. 99% normálních lidí je rádo že sežene 99% her digitálně a za 10 minut je ma na disku. Pak je tu ale pák trollů, kterým vadí že za to Steam požaduje peníze, že má různé DRM, monopol atd. Neznám nikoho, koho by Steam sral, aniž by to nebyl pirát, kterému vadí ochrana.
        • mel bych mit rozum..ale..Archie jsi c*rak. Diky za ban..
          • Takhle mluvit s Earlem..., pardon s Archiem.
        • Ty si dobra dylina....stejny jako novinar co tohle napsal. O modovani a obci moderu vis giganticky kulovy.
          • archie777
            Nic to nemění na tom, že nikoho Steam nenutí dát za mód hustozelenéhohořícíhomeče ani cent. Pokud moder souhlasí s podmínkama Steamu, je to jeho věc.
  • Jinak rozdělení z koupě je 30% Valve, 25% modder a 45% Bethe. Takže asi každej ví která s*ině chce rejžovat. Toto není nic pro modderskou obec. Navíc je vidět že se našlo jenom pár magorů co tam dali zatím svůj produkt. Zbytek si už z toho udělal legraci. Bohužel každému co zamítnou humorný mód ztrapňující platící systém tak má ban na týden. Dneska to psal tvůrce HD genitálií pro koně za 99 euro.
    • Ako a snad cakas, ze steam to bude na svojich serveroch hostovat zadarmo? A ze firma ktorej patri ta IP len mavne rukou a povie si ved co nech si len na nasej IP kludne zarabaju my z toho nic nechceme?Mozu byt vobec radi, ze je to az 25 percent a nie menej.
      • Ty kkte, mody zvysujou prodej her, a to odjakziva. Spousta her by se bez modu prakticky vubec neprodavala a Skyrim je jednou z nich.

        Ostatne jak myslis ze se do toho dostane treba lokalizace ...
      • Nexus dava 100% castky co das autorovi. A spravuji desitky tisic modu a program na mody....25% je plivnuti do tvare.
        • Nuz keby samotni zamestnanci z bethesdy mali 25 percent z predaja tak su radi:) Niezeby mali zle platy, ale pochybujem, ze keby sa to spocita tak je to 25 percent. A to, ze natom nexus nechce zarabat je ich vec, potom ale musia zhanat peniaze na serveri atd inde.
        • Přesně. Kdokoli říká něco jiného je u mě fakt imbecil.
      • jestli někdo ma narok na nejaky peníze tak prave bethesda, je to jejich hra a mají tam prava na uplne všechno. jen nevim proc na tom chce rejzovat ten tlustej vocas..asi za to ze dela prostředníka..
        • 10 % Steam, 40 % Bethesda, 50 % modder. To by mi přišlo fér.
        • archie777
          Ze stejného důvodu, proč chce papírnictví rejžovat na prodeji sešitů *6* Já bych si raději koupil nějaký větší Skyrim mód jedním klikem za pár dolarů než stahovat nějaký externí instalátor. Nepříjde mi to jako past na chudáka uživatele.
          • když by sesity byli odjakživa zdarma a diky nejakemu papirnictvi by se za ne najednou muselo platit castka nad ramec výrobni ceny tak by ses na to asi koukal jinak zejo?
            • vyborne, krasna idea. Jde videt, kolik je autorovi roku.... Dejme tomu, ze jsou ty sesity opravdu zadarmo. Uz te vidim, jak rano usedáš do auta, autobusu, na kolo, popr. na plastovou detskou tatrovku (nehodici se dopravni prostředek skrtnete centrofixem na monitoru) a jedes přes par okresu do papírenského zpracovatelského zavodu, odkud si ty sesity, které jsou zdarma dovezes domu. Ale to ne, verim, ze je snadnejsi si pro nej udelal par kroku do nejbližšího města a vyzvednout si ho. Zni to pekne, bohuzel pro tebe je realita dnesniho sveta uplne nekde jinde, kazdy chce za svou cinnost peníze. Ono totiž i kdyby ty sesity byly zdarma, tak je někdo musí do tech obchodu dovezt, ten obchod samozrejme nekomu patri a dotycny plati samozrejme najem. Pak tam je také někdo, kdo primo v tom obchodu pracuje a ten také chce svou mzdu.
            • To by ale platilo len vtedy ak by to papiernictvo vyzadovalo aby sa vsetky zosity predavali len cez nich, a zakazalo by aby zosity nadalej boli zadarmo.
  • Jen z legrace jsem zkusila prodat mod, který jsem našla na Nexusu, tak uvidíme co se stane a jestli to mají nějak zabezpečené*4*.
  • Jo a autore. Ta smesna petice ci usmevna jak si ju nazval uz atakuje 50 000. I kdyby byla jen 1/3 realna, takanine za 24 hodin je vice jak 10 000 podpisu ty humore.
  • Hnisavec
    čím skôr Steam skrachuje alebo bude mať konkurenciu tým lepšie....Tlsťochovi horí kúdel u riti,,,,predaje klasických PC, ntb, grafických kariet padajú každý rok a každý to okresáva na minimum a do pár rokov tu je streaming a Steam bude na dve veci....cíti svoj pád a krach, keď nezachytí nový trend, tak sa snaží ako správny semita ryžovať čo najviac ešte...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit