Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hry na cartridgich neni vubec spatny napad. Podle me je to daleko lepsi nez BR nebo DVD. Vyroba behem pristich let nemusi byt vubec draha, jako tomu byvalo treba v pripade N64 kdy se ceny splhaly klidne i pres 3000. Cartridge maji jen same vyhody, vyssi nacitaci rychlost, jsou prakticky neznicitelne (myslim bezne uzivani) kapacita se muze v pohode dostat na uroven BR. jedinny problem jsou ty vyrobni naklady ktere asi porad budou vyssi nez v pripade BR. A za jednu z nejvetsich vyhod povazuju to ze slot kam se hra vklada funguje porad, na rozdil od BR nebo DVD mechanik ktere po case odejdou a nenactou uz nic. Osobne si mylsim ze budoucnost konzoli bude prave tohle, navrat ke cartridgim. klasicka mechanika DVD ci BR zacina byt dost prezitek, uz dneska ma plno lidi pocitace bez mechanik. Samozrejme to taky muze byt tak ze vse bude pouze digital pres internet. Pan Bach je podle me uplne mimo:)
    • Fyzická média jsou totálně mimo. A neekologická.
      • Mám stovky koupených her na PC a PS. Ani jednu fyzicky, vše digitál. Cartridge jsou retro sranda a Nintendo klidně uspěje, protože Nintendo se vždycky odlišovalo a přeju jim to. Ale budoucnost je jen digitální.
    • jack
      Ja hlasuji, ze budoucnost bude digitalni :+). Treba na PS4 uz nemam zádny titul "fyzicky".
  • Mart9
    Jeden dotaz Pavel nepřečetl, i když říkal, že je pěkný(možná vtipný). Prosím napiš ten dotaz sem, autore. Ten dotaz, jak u toho říkal, že přišel víckrát.
  • MickeyMutant
    Warner Herzog o Pokémon Go: Is there violence? Is there murder?
  • bach sa dokaze bavit o teme a zaroven sledovat chat -_-
    • MickeyMutant
      Tahle schopnost se během pár let přirozeně vyvine u otců, kteří musí hlídat dítě a zároveň pracovat/konverzovat/mýt nádobí.
      • dobře jim tak
  • Drinking game: dejte si panáka, kdykoliv Adam Homola o něčem řekne, že je to boží *1*
    • MickeyMutant
      A nezmiňujte Blizzard, nebo budou všichni do pěti minut pod stolem.
    • Zir074
      Mohli by něco takového udělat v 300. díle.
  • MARTASLJ19
    Opäť Adam, no výborne, ten vie vravieť k veci a dobre sa poslúcha...
  • Santo01
    Jak se většinou s Martinem Bachem shoduji na mnoha věcech, dneska teda ustřelil fest, a to ohledně paměťových médií pro NX.
    Vysmívat se "cartridgím", a říkat, že je to relikt minulosti, je to samé, jako kdyby se vysmíval SSDčkům, a budoucnost podle něj měly jen plotnové "mechanické" disky. Nevýhodou cartridgí byla v minulosti cena a maximální kapacita. Pro konzoli typu handheld (nebo handheld hybrid) kapacita okolo 32GB bohatě stačí a výrobní náklady se v ceně hry ztratí (mohou být v řádu desítek centů až pár dolarů, nejde o flashdisk, ale o ROM paměť, ta je na výrobu daleko levnější).
    A teď zásadní výhody cartridgí: nižší načítací časy, vysoká odolnost proti poškození a obecně vyšší robustnost, výborná odolnosti proti otřesům (pro handheld velmi důležité), kompaktní rozměry, lepší ochrana proti kopírování, snadnější a rychlejší manipulace.

    Proč si myslíte, že Sony nahradila v jejích handheldech optické médium (UMD v PSP) za ROM cartridge (PS Vita). A všichni, co zažili oba handheldy, tento krok oceňují.
    Nebavíme se o stolních konzolích, tam zvítězila optická média kvůli ceně.
    • To jsme se asi spatne pochopili - ja nejsem zadnej cartidgofob ;) A s prednostma cartridgi jsem obeznamenej. Ale prijde mi to jako dost radikalni krok vratit se k tomu u domaci konzole, kde byly cartidge pouzity naposledy u N64 - hlavne kvuli vyrobni cene a vubec celymu vyrobnimu procesu.
      • Santo01
        Jenže NX má být handheld s možností připojení k TV, ne čistě domácí stolní konzole. V tom je ten rozdíl :). Jinak to samozřejmě nehrotím, jen mě tenhle názor na použití cartridgí u hybridní handheld/stolní konzole překvapil. Kdyby NX bylo další klasickou stolní konzolí typu PS4, bylo by asi použití cartrdgí podivné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit