Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • H1Z1 bude prvni vlastovka od sony
  • Osobně mám nemilé tušení, že platforma "early access", která je jinak podle mne dobrý nástroj pro nezávislou tvorbu, pod vedením vychechtaných kravat směřuje k šikovné pomůcce k odstranění problému s PR lhaním a klamáním veřenosti před vydáním, jakožto zároveň též s problémem vydávání silně nedodělaných produktů.

    Takže ne že se přestane lhát a produkty se začnou dotahovat do konce. Ne ne ne, kouzelná fráze "early access" zajistí klid pro PR oddělení (my vám předváděli early access verzi, smůla že plná verze vypadá naprosto jinak, ani i nám je to líto ale nenaděláme nic mimochodem už jste si objednali nové DLC?) a klid pro manažerské pozice, které mají mít zodpovědnost za zdárné dokončení vývoje a betatesting (early access milí zákazníci, takže jakékoliv vztekání nad padaáním hry a bugy na fórech nebo dotazy ohledně vrácení peněz za nefunkční produkt jsou zbytečné).
    • Jack1947
      Na rovinu, EA verze her ( EA trefné přirovnání k EA = Eat ass ) např AC a jiné by byly posléze neprodejné. Možná jo, někdo by koupil nevím. BF/COD by naoupak skoupily ve velkým utrhali by za tyhle nedodělky prsty hlavně aby nasypali prachy EA (paradoxně) se mohla rochit. To jen tak na okraj.

      Aneb koupily jste si nedodělanou hru, věděli jste to ... né že né. (Steam)
  • Fotka mluví za vše. Vyžraný zombík čumící do blba se snaží přemýšlet. A pak to tak dopadá.
  • Jack1947
    Přemýšlí o EA - to fakt ne... to bych čekal že takovéhleho neduhu se konzolisté vyvarují ale zdá se že to je dneska moderní aby každá platforma měla své F2P a ještě Early Access services. *7*
  • Dogkiller
    Early Acces a Free 2 Play jsou pro mě ta nejsprostější slova ze světa videoher.
    • Proc je podle vas EA spatne?
      • Jack1947
        EA a EA je špatná... jenže to je o lidech, když chtějí hrát dříve a taky si za to zaplatily proč by nehráli a když chtějí brečet taky jim nikdo nebrání. Nevidím na tom zas tolik špatného, suma sumrům můžou jen na tom vydělat. *3*
    • Janun
      Zrovna sem se vrátil k ToRu. Hrál sem jeste jako p2p. Ted sem si zaplatil subscribe a neregistruju rozdíl. Jen je tam víc lidí a část z nich neplatí, ale to mě netrápí.

      To samé Aion hrál sem kdyz to byla novinka. Když hraju ted zaplatim gold pack a sem v pohodě.

      Jestli někdo chce hrát zadarno, tak prosim, ale musi počítat že bude omezenej, nikdo mu nic nedá zadarmo. Já si zaplatim za měsíc 200-300kč a nebrečim furt jaký je F2P zlo.
      Když na to nemám tak nehraju!
      • Veskoslav
        Zrovna Aion je zlo, které Tě nutí platit. Jeden z nejhorších F2P systémů, co je. Tam je to spíše demo a vše okolo zaplať. To není F2P...To je P2P systém. A ne, nemusí počítat, že je omezený, když je to F2P model hraní. To si hodně pleteš.
    • Veskoslav
      To bych rozhodně netvrdil. Ono stále platí, že není EA a F2P jako EA a F2P.

      Z F2P modelů, které naprosto vyhovuje je například Dota 2, Team Fortress 2, PoE, War Thunder, dokonce mě překvapil i Tom Clancy's Ghost Recon Phantoms, poslední Might and Magic karetní, Hearstone, Star Conflict či LoTRoatd. Naopak Aion, 4Story, LoL, WoT a WoWp atd považuji za nevhodný typ F2P modelu. Takže paušalizování je fakt blbost. Některé hry prostě mají dobře nastavený model a F2P je ideální. Jiné ho mají nastavený tak debilně, že raději to nehrát. Takže ano. F2P je i není špatný. Záleží ale jak citlivě je nastavený.

      A co se týče EA? Nikdo Tě přece nenutí. Já mám 3 hry v EA: Wastenland 2, DayZ a Planetary Anihilation. A všechny jsou skvělé a peněz nelituji. Přijde mi, že defacto netušíš, proč a pro koho je EA. A to, že ho někdo zneužije? S tím bohužel musíš počítat, stejně tak financování na KS. Vždy je to riziko. Navíc po pravdě, kolik nových je v "EA" a přitom se to tváří jako hotová hra? Navíc jak jsem psal, nikdo, opakuji nikdo Tě nenutí kupovat cokoliv v EA a i kdyby všechny hry tuto možnost nabízely, tak stále můžeš počkat, až EA zmizí. Nemyslím si, že by to znamenalo konec vydávání her ve finální fázi, když se jim vývoj zaplatí z EA.
      • Kr.Pa
        No jo, aby si fanaticky Veskoslav opet nekopnul do Lolka ...
      • faitheater
        "A to, že ho někdo zneužije? S tím bohužel musíš počítat"

        Ono nie je problem oklamat zakaznika aj "hotovou" hrou - vid. BF4 a podobne pripady.
        S klamanim a zneuzitim sa zial musi pocitat vsade.
    • Overwatch
      Tak to bych se být tebou začal obě věci učit snášet, protože s oběma termíny se budeme setkávat stále častěji a častěji, ať se nám to líbí nebo ne...
    • Erien
      F2P souhlasím, ale s early access ne. Nevím co je na tom špatného. Nikdo tě nenutí tu hru v té fázi vývoje podpořit a můžeš si počkat, až bude hotová. Pro hráče to je jenom výhodné, jednak za tu hru zaplatí méně, než kolik bude stát ve finále a ještě si ji zahraje dřív. Ano jsou to hry, které mají chyby, a pracuje se na nich. Jenže některé hry co vyšly, tak mají víc chyb, než ty v early access. Starbound který jsem si koupil, je parádní a skvěle hratelný. Za to Battlefield 4 jsem nemohl hrát ještě pár měsíců po vydání.
      • Kori
        Třeba u Starbound mám právě takový pocit, že vypustili hru v early access sice v hratelné verzi, ale s malým obsahem (po pár hodinách nebylo co objevovat), všichni to kvůli hypu na steamu nakoupili, a teď se rok neděje skoro nic. Vývojáři jsou už v balíku, tak je nic netlačí a hráči jenom tratí.
    • f2p je zlo, to ano. Early Access nikoliv.
      • Jeto presne na opak, f2p ma smysl, ale ea je akorat tak ke skode veci.
        • Isto nie, pausalizujes a to nefunguje ani pri F2P ani pri EA.

          Vyjadrenie Larianu a dolezitosti KS+ EA: http://news.softpedia.com/news/Divinity-Original-Sin-s-Multiplayer-Was-Made-Possible-by-Early-Access-450281.shtml

          Recenzie len zopar tohtorocnych EA hier:
          http://www.metacritic.com/game/pc/divinity-original-sin
          http://www.metacritic.com/game/pc/xenonauts
          http://www.metacritic.com/game/pc/the-banner-saga
          http://www.metacritic.com/game/pc/the-last-federation
          http://www.metacritic.com/game/pc/infested-planet
          • Nevim proc do toho pletes KS, ten jako alternativni zpusob investorstvi smysl ma. Prodej nehotovych her nikoliv. Betatesting si lze zajistit i jinak a je postavene na hlavu uz to, ze testeri plati za to, aby mohli vubec testovat hru a jeste vic, ze z toho profituje Valve, ktere zaroven rika, za nic nerucim.
            • Takze KS zmysel ma, ale EA co je to iste, len namiesto slubov, je aj ukazka produktu nie...ved logika.
      • z F2P pařim hlavně Dotu 2, War Thunder a Planetside 2, ani jedna z těch her mi jako tak hrozné zlo nepřijde
    • dovolim si prihodit jeste oldschool retrographics pixelart lowbudget starbucks indie game

      nerikam ze jsou indie spatny, naopak, treba Banished, Kerbaly, Space engs atd. jsou hezky hry, na co jsem alergicky je, kdyz se nekomu nechce babrat s grafikou, tak tam udela 50x50 sprity a v devlogu to nazve retro a super awesome zatimco chlasta kafe ze starbucksu za kilo. Kdyby rady to kilo dal grafikovi...
      • Hrozné je taky to, že začala kostičkovaná invaze. Poslední dobou je víc a víc 3D kostičkovaných blbostí, neboť lidi milují kostičky... !Minecraft!
        • Tak samozřejmě Minecraff...
          a když má člověk ještě dobrý železo, tak si může dovolit třeba toto: http://www.youtube.com/watch?v=lh2QtFDISk0
          • Což se pak může zvrhnout to tohohle: http://www.youtube.com/watch?v=0yf1QrR5V1A
      • rady = radsi, nejak jsem premyslel o necem jinym a vloudilo se me to tam
  • fámy nelhaly, trávník u Sony je skutečně zelenější

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit