Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak po zahrani bety (2 chary, jeden level 15, druhy 8) musim rict, ze tohle vydavat v P2P modelu hranici az s drzosti. Hlavni problem je, ze ta hra je proste nuda... nudne questy a spousta chozeni po graficky nezajimave krajine, ktera vypada neuveritelne prazdne a nezazivne. Uz dlouho se mi nestalo, ze bych se do hrani nejake onlinovky musel nutit. Tohle jste mohli v blede modrem hrat uz X krat v ruznych F2P titulech a kolikrat v zabavnejsim provedeni. Soubojovy system to diky chybejicim kolizim nijak nezachranuje a v kombinaci s opravdu prisernymi animacemi pohybu a boje to pusobi az smesne. Graficky to je prumer, na rok 2014 spis podprumer a jsou tu lepsi F2P tituly i po teto strance (obzvlast ty, co maji letos vyjit). PvP je zabavne, ale uz tu mame delsi dobu GW2 se svym WvW a bez mesicnich poplatku...
    Nijak nehodnotim bugy ani rychlost loadu lokaci, je to beta a navic se jednalo o stress test (nicmene se da rozhodne cekat, ze loading bude utrpeni prvni tydny po vydani stejne).
    Kdyz k tomu pridame "paradni" imperialni edici, ktera pridava bonus na expeni a mounta, musi byt kazdemu jasne, ze autori chteji jen nahrabat maximum penez, nez se jim hraci po dvou mesicich rozutecou. Bonusy za priplatek jsou bezne v F2P hrach, ale tady to beru jako dalsi obrovske minus.
    Jedinou zachranou by mohl byt kvalitni end-game - ale to, jak vypada zacatek tomu opravdu nenasvedcuje.
    Z pohledu PC hrace se tedy jedna o naprosty prumer, za ktery se absolutne nevyplati platit. Zajimave to bude pouze pro vlastniky konzoli, kde se bude jednat o bezkonkurencni hru.
    Osobne nemam problem s P2P a v pripade kvalitniho titulu bych si klidne hru platil - jenze toto je nudne a po vsech stranach prumerne MMO, ktere by maximalne mohlo souperit na F2P scene (kde se po par mesicich ocitne, nebo zanikne uplne).
    • ale pokud já vím tak u mnoho MMO chodíme po grafice nevím co čekáš .)
      za 1. musím uznat co sem dělal questy vubec mne to nepřišlo nudné u hodně questu si musel číst co tam je napsane protože se tam musíš rozhodovat .) hra nabízí také frakce jako si potkával v Singleplayer
      za 2. v tu komentuješ grafiku v betě je hra po grafické stránce low a roztáhne to i low pc .)
      za 3. animace boje sou dobré nevím jak si to hrál ja to hrál z pohledu té postavy a bylo to jak když bych hrál singl
      za.4 každej druhej Pre order ti na každou MMo hru něco dá
      bonus na Expení sou prsteny jeden dáš svemu parťakovy a pak spolu hrajete a sou zvíšené expy jak tobě tak i jemu a hlavně se to dá získat i ve hře z questu
      phe mount kterej stojí kolikrat i z prd je pomalej a hned ho někdo sundá neni moc win
      za 5. GW2 dobrá hra ale pvp WvW ale v Elderu je více možností jak to tam dobýt :) ve WvW je jen jedna možnost jak dobývat pevnost .) to si zapoměl dodat
  • Řeší se tu často peníze - jestli je 1000 Kč + 300 Kč měsíčně (je to víc) hodně. Já problém ale vidím jinde. Tyhle peníze dáváte za neznámý produkt. Kupujete si bílou krabičku, o které víte jen něco z recenzí, z gameplayů a z ohlasů. Jenže jak jste sami viděli, recenze bývají dosti zkreslující, gameplaye točí různí lidé a věřte tomu, že se dá natočit tak, že hra vypadá jako super gamesa, nebo naopak jako totální odpad a ohlasy - sami jste to viděli = od nadšení po chrlení nadávek. Vydatavtel vás nutí zaplatit za něco, co si prostě nemůžete reálně vyzkoušet - sami jste viděli, že beta k vyzkoušení nestačí.

    Já bych platil třeba i 1000 Kč měsíčně za hru, o které bych byl přesvědčen, že je naprosto perfektní, že má nezpochybnitelné kvality a hlavně, kdyby mi vydavatel dal možnost si kvality hry vyzkoušet bez placení.

    Když už si Zenimax tak věří a šel do B2P modelu, měl svou sebedůvěru potvrdit tím, že by vydal nějak trial. Na mě to působí tak, že se prostě bojí tohle udělat, že chtějí peníze od každého - tedy i nakonec i od nespokojeného zákazníka. Tohle mi vadí u všech her obecně. Nenabízí možnost si produkt vyzkoušet, nebo ho vrátit.
    • Za to u singlovek má čelověk určitě hned jistotu :)
    • Jack1947
      Vzdyt byla BETA a ty sis ji vyzkousel, ted vis ze to neni to prave. Nekoupis = tady to splnily ty podminky na vybornou... aha on to byl Stress-test. I tak super ne. Vem si takove BF vydali to jak to dogrcali v bete, jim jen hnuj. Tady huj ? *3*

      Litr za hru mesicne? , takovoz hru bych si ani snad neumel predstavit.
      • Beta je beta. Dojmy jsou, ale jsou to pořád jen dojmy z bety. Chce to mít možnost ozkoušet si hotový produkt. Nechápu, že tohle hráči už dávno nepožadují po každé hře. Hráči jsou sami proti sobě díky svými fanboysitví a siláckým řečem, že 300 měsíčně je nic.
    • za 1000 měsíčně by ta hra musela vypadat jak simulátor ze Star Treku
      • To bych taky bral. A samozřejmě bych tam zkoušel hry od Shakespeara jako commander Data. *1*
  • jen tak pro zajimavost, kdyby se do toho nekomu chtelo ....

    "[eng] Nord", -- SI_ITEMSTYLE5
    "[eng] Argonian", -- SI_ITEMSTYLE6
    "[eng] High Elf", -- SI_ITEMSTYLE7
    "[eng] Aldmeri Dominion", -- SI_ITEMSTYLE11
    "[eng] Ebonheart Pact", -- SI_ITEMSTYLE12

    Prelozit klienta by asi slo (tohle je vysek, je toho cca 3k stringu - samo jen a pouze klient, nikoli qsty, to by bylo dalsi hromada).
  • Ostáva dúfať, že peniaze ktoré táto hra zarobí budú investované do ďalšieho offline TES, ktorý nás ohúri aspoň tak, ako nás ohúrili vo svojich dobách Oblivion a Morrowind.
    • Vsechny prachy z toho pujdou na umoreni nakladu s tim spojenych. A konzolovitost nasvedcuje tomu, ze ve skutecnosti ani moc nedoufaj ze by to na PC scene mohlo mit uspech, zato konzolisti moc mmo titulu nemaj, natoz zadarmo.
    • už by to KONEČNE mohli udělat ve stylu Daggerfall (aspon, pokud ne Arena), tohle zmenšování a napírání všeho 10m od sebe je k ničemu, PC nato už rozhodně sou. Mě nebaví potkávat jednu jeskyni vedle druhý atd, chci taky trochu volnýho prostoru, víc zemí, aby tam bylo vše od sněžnejch plání, hor, lesů, stepí až po pouště, bažiny atd... k tomu příslušně oblečený a snědý/vybledlý postavy, 10000 měst a hlavně velký a složitý dungy, Oblej a Skyrim sem prostě nedohrál, Arenu, Daggerfall a Morrowind jo, takže jedem hoši, práce jak na kostele!
    • Lawliet
      Ve výrazný odklon od Skyrimu bych nedoufal příteli. Popravdě mi ani nepříjde logické, aby brzy vyšlo další TES. To by na ESO moc netrhli, když je to vlastně multiplayerový v něčem horší v něčem možná zajímavý Skyrim mířící na konzole, tak se jim nevyplatí z ovcí dělat rozhodující se ovce. Co kdyby je třeba napadlo, že jako singeplayer se to hraje líp?
    • KIMCID
      amen
  • Pro mě onlinovka, kterou si prostě koupím a zkusím, bude-li dobrá, rád zaplatím další měsíc dva tři...jinak ne, jednoduché.

    Mimoto pokud se nemýlím, tak teď probíhal stress test, tak se nikdo nemůže divit, že se mu něco dlouho loaduje nebo laguje...to je skutečně demence :)
    • A jak myslis ze to bude vypadat po spusteni? Nehlede na to, ze drtiva vetsina kritiky miri na obsah - nijak vyjimecny vuci vsemu co tu je. Navic to ma (coz je naprosto jasne videt) uplne stejny problem, jako vetsina soucasnych mmo ... po par uvodnich tydnech nebudes mit s kym hrat. Opet jsou lokace rozdeleny podle lv ... takze kdyby nekdo prisel za 1/2 roku ... tak si to da jako singla (ne ze by to ted bylo vyrazne jiny).
    • Amen
  • tonnymontana
    Tesil jsem se docela hodne ale po tom co jsem videl combat video kde zbesile behala postavicka kolem "bosse" a z meho pohledu jakoby neustale mackala jedno tlacitko tzn neustale nejake firebol nebo co to bylo a pak po deseti zmena na blesk, zase deset boltu a blesk... strasne me to zklamalo tohle by me opravdu nebavilo:/ comb at je hodne dulezity o mmo preci jen ho je tam hodne, bohuizel tech par videos kde combatje me hru znechutilo . pritom prvni videa sveta a priser me celkem navnadila. asi zkusim letmo betu jak to doopravdy je ale at nepocitaji stim ze si koupim hru s mesicem, na to to podle me bohuzel pri release nema. rad bych se pletl kvalitnich mmo je jak safranu, jedine co to drzi nad vodou je snad eve kde je pristup vyvojaru neuveritelny, aktivni podobne jako v omnoho vetsim wow. btw vcera bylo v eve pres 50k lidi online nevim co to bylo ale docela solidni cislo tusim rekord byl nekde tesne pod 70kou
    • Celkem by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem kvalitní MMO, když píšeš, že jich je jako šafránu, já bych spíše napsal, že kvalitních MMO se vůbec nedostává ... ale drtina většina je kopie ala wowko, které už je také v prde..
      • MMO hry obecne me moc nezajimaji. I kdyz i ty urcite maji sve hvezdy. Me zajimaji jen MMORPG hry,coz je obcas hodne velky rozdil a ty kvalitni jsou. Vyjmenovavat ti je nebudu,protoze kazdy ma jiny vkus a jen by jsi mi tu napsal proc se ti nelibi. MMORPG her je dost i originalnich,ale po tech lide ve skutecnosti netouzi(prestoze o tom porad zvani na forech) ,takze je hraje jen minorita hracu(za sebe muzu rict-nastesti).
        A WoW neni zadna originalni hra. Je to normalni kopie hitu jako Asheron Call nebo Dark Age of Camelot.
    • Dovolil bych si oponovat jedno EVE a dost není kvalitních MMO jak šafránu *1* Hlavně EVE je trochu jiného žánru. Jinak ten kombat system není až tak špatný jak to vypadá z videa. Rozhodně se dají skilly nakombinovat z několika stromů. Což zajišťuje trochu variabilitu skillu. Určitě zkus betu. Není to špatná hra *3*
  • No do 4.4. zadnou recenzi neuvidis. Spis si k tomu pricti dalsi tyden ci dva.
  • Jason_dinAlt
    Po předchozích špatných zkušennostech již záměrně nesleduji vývoj nových (ne jen) mmo her. Takže se zeptám přítomných na jednoduchou otázku, abych měl aspoň základní představu. Co tato hra prezentuje jako svoji silnou stránku? Co si autoři myslí, že mají lepší než konkurence? Doufám že to není pouze jméno "Elder scrolls", protože to by bylo sakra málo.
    • 1. Značka TES. Doslova říkají, že si konečně budou moci hráči zahrát TES s kamarády.
      2. Pvp. Největší region je pvp (i s pve prvky, ale pvp je naprosto zásadní). Celé lore bylo upraveno ve prospěch pvp.
      3. Bojový systém. Vyzdvihují, že je bojový systém velmi podobný tomu ze Skyrimu.
      4. Vývoj postavy. Často zdůrazňují, že hráč může nosit jakoukoli zbraň a jakýkoli typ brnění nehledě na třídě. Také připomínají větší volnost ve vývoji postavy.

      Pro ostatní: Ten člověk se normálně zeptal a vy mu tu idiocky odpovíte, ať se jde podívat na ofic. stránky. To je fakt rada nad konečník. Podle mě je lepší mu normálně odpovědět...*7*
    • Je to presne jak pises - proste znacka prodava ... navic kdyz se podivas na celou historii serie, zjistis, ze Oblivion a skyrim sly s kvalitou (a predevsim RPG prvky) poradne do ... ... tak to asi tak 100x zhorsi, a mas TES online.
    • Jason_dinAlt
      Díky za základní info. Takže nic převratnýho v plánu není jestli jsem to dobře pochopil. Takže si teď jen počkám na recenze hratelnosti. Ale bojím se, že pokud zavedou měsíční poplataky, tak to bohužel už nebude pro mě. Času na hraní už není tolik, co bývalo, takže pro mne je vhodnější model mikrotransakcí.
    • Lawliet
      Největší výhoda této hry je, že to je to dělaný na konzoli a na konzoli to také výjde. Tam je obrovská mezera v trhu a na konzolový trh bylo TES miřeny už od Skyrimu, kde si konzolová populace pískala s gamepadem v ruce. Takže teď mají to samé, podobné spojene s MMO, kde se mohou poměřovat s ostatními hráči a hrát si konečně taky nějaké MMOčko... Takže nehledě na to, kolik hráčů to odradilo, na konzoli to bude pořád téměř jediná MMORPG, takže megaserver by neměl být prázdný.
      • Kozolisti ovsem nebudou hrat s PC hracema dohromady - viz oficielni FAQ.
      • Jason_dinAlt
        Tak jestli je to (i) pro konzole, tak to chápu. "megaserver"? Tam bude jeden server jen? A lidi s myší budou hrát s/proti lidma s gamepadem?
        • walltar
          U téhle hry ti neposkytne klávesnice a myš nějakou výhodu. Jestli budou hrát všichni si nejsem jistej, ale pokud by hráli, tak si nemyslím, že nějak poznáš člověka co hraje na konzoli.
    • Ty jsi ale provokatér *1* Jestli se chceš něco dozvědět o TES a jejich silných stránkách co prezentují autoři, běž si to přečíst na officiální stránky. Tady se jako odpovědi totiž dají kopírovat předchozí reakce *2*. Pořád tu narůstájí dva názory. Jeden jak je to strašně špatný ( Haters ) a druhý jak je to slušný a hratelný ( Funboys ). A to se tu mele už několik stránek a ve finále jsou odpovědi pořád stejný, skoro už kopírovatelný *1* Takže jestli se chceš o hře něco dozvědět, nesmíš chodit na předškolácký a školácký fóra games.cz
      • Veskoslav
        Mnohdy je lepší se ptát přímo než to hledat;)
        • Jason_dinAlt
          Každopádně je to pohodlnější. A pokud se najde někdo, kdo je ochoten odpovědět, tak není problém. Pokud někomu vadí, že se opakuje jedno pořád dokola, tak toto je nešvar hodně častý jakéhokoli diskuzního fóra. Ale pořád lepší diskutovat stále dokola k tématu než třeba takové "diskuse" jako na některých zpravodajských serverech. To je panečku pěkná žumpa lidskýho myšlenkovýho odpadu ty jejich diskuse.
      • Jason_dinAlt
        Ano mám možnost jít na ofiko stránky a dohledávat informace tam. Ale také mám možnost se zde slušně zeptat přátelských a hodných lidí, co sem chodí. Zvolil jsem druhou variantu a potřebné info jsem dostal.
        A ano. Pohybují se zde lidé mdlého rozumu, ale také normální pohodoví jedinci. Ovšem tak jako v skoro každé komunitě.
    • Trafil si.
      Tak je to hlavne pre fanuškov The elder scolls, čiže je to MMO z tohto sveta, ani menej, ani viac...skušam hrať Betu a vyzera to ako Oblivion, samozrejme môjmu nahypovanemu a namodovanemu Skyrimu sa to nevyrovna, ale pači sa mi to, myslim že grafika je dostatočna, na MMO velmi slušna, trošku mam problemi s angličtinou, inak by som do toho určite šiel...
      Mňa ostatne MMO vôbec neoslovili-stačilo par obrazkov a mal som dosť...PandasMutas... ale tento svet mi proste chuti...
      • ...pametam sa, ako sme pri Oblivione slintali nad grafikou a musel som uberať rozlišenie, aby som mohol mať krajšie detaili a grafika mi to nestihala, ako som čakal na to, že ked si kupim lepšiu, aby som si nepokazil dojem-a teraz je tu MMO...
        • Tj, sak taky grafika bylo na Oblivionu to jediny, co stalo za hovor, ale hrat se to moc nedalo ... jako RPGcko, ktery dohrajes na lv1 ... A ta uzasna motivace plnit qsty ... abys ziskal zbroj ... kterou po tom co se vyspis ... a zvedne se ti lv .. nosi kazdej bezdomovec.
    • Mam takovej pocit, ze nejvic vyzdvihuji prave to, ze je to TES :/. Ale me osobne na tom zaujalo asi nejvic z toho co jsem mel moznost videt je pekna krajina a relativni rozlehlost lokaci a sveta. Jinak to na me pusobi jako tuctovy MMO.
  • Pro mě za mě, ať si celou tuhle přehypovanou sra*ku strčí třeba do pr**le, tak to jsem si trollovský ulevil :-)
  • ...akorát to klasicky vubec nemotivuje hrát to v partě, prostě to de podle mě prolitnout celý solo, nevim jak to bude na vyšších levelech, to tam asi par dungu tezsich bude... tohle mě na tech mmorpg co sem hrál fakt štve, je to jakoby SP akorat tam pobiha X lidí a něco furt melou v chatu... Pro mě je nejlepší hra tohodle typu stále Anarchy online, ale to je bohužel v tyhle době už prakticky nehratelný...
    • no dungy chodime v parte a pvp taky :) ostatni se da solo..
    • walltar
      Tak po lvl 50 je myslím content dělaný pro skupiny ... takže tam nevím jak to půjde sólo.
      • ok aspoň tak, ale solovat to do 50tky... měli by zapracovat na tý teamový složce, ted to od toho hrát to veskupině spíš i odrazuje (neni quest share, vlezete do dungu a ste každej v jiný instanci, je to dost easy i solo atd..)
        • Hele, ono prvnich par dnu/tejdnu ... kdyz to stihnes, to skupinove hrat budes ... u kazdyho bose v ramci testu (a samo nefunkcnosti ...) cekala hromada lidi, stacilo do nej jednou strelit, a kill si dostal. Blby je, ze de k zemi tak rychle, ze nekdy ani strelit nestihnes. Kdepa sou bosove jako trebas v riftu, kde muzes klido pri invazi pres celou mapu ... a porad jeste zije ... a to i v pripade, ze pujdes na ty uplne low a ucastnit se bude 50+lv ... i kdyz ma100x vetsi DPS ... tak ty bosove sou staveny na to, ze je bude nejakou chvilu ubijet i nekolik desitek hracu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit