Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hmm rozmýšľam, že si zahrám 4k stratégiu z vesmíru. Čo by ste odporúčali?
    Endless Space? Sins of solar empire? Star Ruler 2? alebo toto? alebo niečo iné?poradte ďakujem vopred
    • Uprimne? Master of Orion 2 je dodnes s velkym naskokem to nejlepsi, co v tomto zanru vyslo. Navic imho vubec nestarne a i graficky je uplne v pohode.

      Jsou i dalsi kvalitni kusy, za me Galactic Civilizations 2 a Imperium Galactica 1 i 2 (jednicka ma super pribehovou kampan). Ale kral je jen jeden.
      • Tak MO2 tenhle týpek pravděpodobně nerozdejchá, jde mu o grafiku… Výborná hra, souhlas. Ale nejlepší? No, sám bych to netvrdil, na druhou stranu, která hra se nedá po čase zkoušení poměrně spolehlivě udolat i na nejtěžší… Dobrá, výjimky budou, moje srdcovka se jmenuje Civilizace 4, ostatně přemódovat se dá i na vesmírnou 4X. GC2 mě jaksi nechytla, nedal jsem tomu dost času, na trojku se určitě – herně – mrknu… Na Youtube hned teď…
  • Když jsem zaznamenal tuhle hru, snažil jsem se pro sebe vypátrat, co je v žánru nového, co je lepší, případně, co mi uteklo… Podotýkám, že za 4X považuju hry, kde se kolonizuje vesmír (neřešit), a v téhle škatulce mám (měl jsem) naposledy uložený Endless Space. A ani ten nebyl perfektní, přesto jsem ho 2x dohrál, podruhé na nejtěžší, což se zprvu může zdát sakra nemožný… Nemohl jsem neprozradit :o)
    Zpět na začátek, vypátral jsem Distant Worlds: Realtime s pauzováním a la Crusader Kings v obrovském vesmíru, kde si připadáte fakt maličký, s propracovanou automatizací… Zkouším to 3. den, umím kulový, hraje za mě víceméně automat. Přesto to je hrozně chytlavý a hlavně OBROVSKÝ (max. mapa)… No jo, už jsem říkal, jdu radši hrát - Distant Worlds: Universe *4*
  • těmi "vývojáři" myslí pán recenzent toho jednoho člověka?
    • Ku*va tohle mě dokáže nas*at... jednoho člověka? Ten jeden člověk by udělal při nejlepším textovou adventuru sic o vytváření grafických assetů neví ani prd.
  • bylo by fajn, aby se Games.cz podivalo na nedavno vydany "Star Ruler 2" a nadchazejici "Galactic Civilizations 3" nebot jsou lepsi nez Star Drive 2
    • Ta prvni hra mi nic nerika,ale GC3 tu byl zmineny pred par dny.
  • SD1 mě docela bavilo, ale spíš než frustrace z AI mě dostávalo, že ani po updatu po nějakém roce nebyly opravené balistické zbraně a zásobovací droni se stále ztráceli. Balistiky neměli žádnou predikci dráhy letu nepřítele a tak zkrátka hulily tam kde nepřítel je a vůbec jim nevadilo, že než doletí projektil, budou na kilometry daleko. Tak byl člověk chtě nechtě nucen používat rakety a energetiky a takové energetiky časem nepřítele úplně krájely a bylo jedno co proti vám stálo.
    Když v rozbitém stavu jedničky ohlásili vývoj dvojky, zlomil jsem nad tím hůl a dobře jsem udělal. Ještě že jsem si dvojku nekoupil i když je pro vlastníky jedničky zlevněná.
  • Tak s kritikou AI bohužel souhlasím, logiku ignorují a jsou bezhlavě suicidální a agresivní, což je škoda, neboť to výrazně omezuje možnosti taktiky a diplomacie. Na druhou stranu taktické souboje flotil jsou podle mě na výborné úrovni - vaše povely flotilám skutečně hrají roli a mohou rozhodovat bitvy. Podobně důležité je i vybavení lodí, nezřídka vám nepřítel smaže flotilu určitou zbraní, na kterou ale je možné najít recept a po refitování flotily v příští bitvě mít úplně opačný výsledek, což je rozhodně plus. Dal bych spíše 7/10 a modlím se za opatchování AI:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit