Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • palver
    Tak to vypadá moc pěkně. Uvidíme *4*

    Ovšem eufemismus "maršál Ney, nejstatečnější ze statečných" mě opravdu rozsekal. *1*

    Sám Napoleon by tuhle Neyovu eskapádu označil poněkud jinak. Vysílat jednu vlnu jízdy za druhou na za obzorem sešikované (ještě k tomu britské) pěchotní čtverce bez možnosti dělostřelecké podpory není statečné, ale pitomé...
    • ales.smutny
      No ale i když by mu za bitvu asi dal pohlavek, Napoleon a vojáci Neye skutečně označovali za "le Brave des Braves", nejstatečnějšího ze statečných ;) Myslím, že od italského tažení.
      • palver
        ... toho Neye, který před posledním návratem Napoleona slíbil věrnost Ludvíkovi XVIII a přísahal, že Napoleona zajme a přivede živého, nebo v kleci?... aby se potom obratem k Napoleonovi přidal a takto mistrně za něj vedl bitvu, zatímco Bonaparte někde blil v křoví?

        Jojo "le Brave des Braves"... francouzskou mentalitu asi nikdo rozumný nepochopí.

        Nicméně... vřelé díky Neyovi - přehrávat si, jak francouzský generál opakovaně tupě decimuje celou svou jízdu včetně nejelitnějších "Grenadiers à Cheval", či "Dragons de l'Impératrice" mě nikdy neomrzí. A doufám, že tato hra mi to umožní vidět tento debakl v nové perspektivě *3*
        • Měl to od té doby, kdy svým kouzlením zachránil sbor v Rusku. A kdyby člověk načetl, co kde Ney osobně dělal, uviděl by, že ta přezdívka není tak nepřiléhavá. A též bych doporučil i něco jiného než Wiki a Bondarčukovo Waterloo.
  • Magister_Peditum
    Vypadá to zajímavě, hlavně ten systém kurýrů. K dokonalosti už jenom chybí, kdyby občas hra poslala hráči záměrně zmatený nebo špatný rozkaz, stejně jako se to občas stávalo ve skutečnosti.
    • Inquisitor
      A nebo by nedorazil vůbec.
  • Super :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit