Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obávám se, že NV Grid zůstane maximálně jako multi-GPU farma pro rendering pro studia dělající triky a efekty do filmů apod. S čim dál nafukujícím se internetem by NV Grid farma musela být v každé zemi kvůli latencím a dnes i čim dál častější ztrátovosti (tohle vnímaj nejvíc asi online hráči a tom čim dál víc). Dovedu si klidně představit situaci, že uprostřed největší ponoření se do hry mi padne konektivita nebo se prostě něco stane po cestě, takže si nakonec stejně pustím nějakou tu hru, co mám u sebe na disku.
  • No neviem som docela skepticky. Jednak nVidia nikdy nepredavala priamo hotovy produkt a ich pokusy s tabletami su skor na okraji zaujmu. Tak isto co prinuti hracov prejist z konzole/pc (steamu) na GRID ? Ty co hraju tieto plnohdnotne hry uz pozadovany HW maju a GRID nepotrebuju, causal hraci alebo ty co nemaju HW (napriklad maju tablet alebo atomovy notebook) by si sice zahrat mohli ale preco by do GRIDu investovali ked doteraz nemali potrebu investovat do hrania ? Jedine ze by GRID strasne podliezal cenu ale potom by ma zaujimalo ako moze nVidia z toho profitovat. O co viac bude hracov hrat cez ich GRID o to menej budu kupovat aj ich GPU a ak by si nebol GRID schopny zarobit na prevadzku tak pojdu do straty. Osobne mi to skor pride ako tlak na presun hier do urovni sluzieb s predplatnym modelom. A nie len online ale vsetky druhy hier, nehovoriac ze pri tomto modeli sa zaroven vyriesi aj piratenie z coho musia byt nadseny aj vydavatelia. Otazne je co nato povie Valve,Sony a MS.
  • Kdo by to byl před pár lety řekl, že ten, kdo nakopne cloudové hraní, bude Nvidia. Podle mě tahle funkce budoucnost má a vzhledem k tomu, co a za jaký peníze umí Tegra, bych se nebál říct, že průkopníkem a budoucím lídrem bude právě Nvidia.
  • protože kupříkladu streamování na Shield Tablet je bez 5Ghz routeru prakticky nemožné

    To je samozřejmě blbost, sám sem si to vyzkoušel, 2.4GHz a obyčejný router a pak 2.4GHz a "nvidia doporučený" router, na obou v pohodě. Streamuju si i hry skrz GameStream z domu, o Vánocich jsem tak dohrál Borderlands bez nutnosti sebou mít herní PC.
    • ales.smutny
      No vidíš a mně to nevzalo tři různé 2,4 GHz routery. A stačí se podívat na oficiální fóra. Je to jako hodit si korunou a modlit se.
  • jirkamonika.monikajirka
    OnLive melo jednu obrovskou nevihodu a to tu ze meli daleko servery tady podle mapy co ukazali mozna je jeden primo u nas v cr jen v evrope jich bude nejmene pet co sem koukal mohl by to nekdo potvrdit nebo vivratit predem dekuji
  • tohle tu uz bylo pred nekolika lety pres OnLive. Myslenka je to dobra, ale vyzaduje hodne rychly internet, kvuli obrovsky bitrate, kterou s sebou 1080p/60fps nese, takze to i tak bude vyzadovat decentni pc, ktery to dokaze v realtime rozkodovat

    asi nejvetsi problem, ktery zabil uz onlive je input lag, ktery se odstranuje jen obtizne a nakladne. U strategii a pomalejsich her to jeste az zas tak nevadilo, ale treba strilecky byly doslova nehratelny.

    za me celej ten koncept imho budoucnost ma. otazka ovsem je, jestli uz prisel ten spravny cas.
    • NE nema budoucnost protoze input lag bude VZDY O HODNE vetsi nez pri ovladani hry na svem zarizeni kde kabel ovladac-zarizeni ma 1,5m oproti km kabelu k nejakemu serveru nehlede na plno routru/switchu po ceste takove "hrani" je proste humus pro masochysty ci lidi se spomalenym vnimanim tem nebude vadit to ze zmacknou cudlik a "akce" se provede se spozdenim
      • No to je relativne. Paradoxne je vela krat rychlejsie poslat balik dat zo sietovej karty na cestu okolo sveta po internete a zvladnut to za par desiatok ms ako cakat kym sa vypocita frame a vypluje sa na monitor. Ak herny engine bezi na 30Hz tak jeden frame ma 33ms co uz nieje nezanedbatelne, hlavne ak sa tam narata latencia klavesnice/mysi a tak isto monitor. Samozrejme to iste je aj pri online spracovani, otazne je ale ci sa to nepodari casom nejak vyriesit.
        • Vetsi blbost uz slo napsat jen tezko ...

          A jak myslis tvle, ze se ten obraz bude generovat? Telepaticky? Kdyz mas dobrej spoj, tak mas latenci rekneme 30ms. Posles paket (po UDP, takze muze zmizet, a taky bezne mizi) ten povali 15ms tam, pak se bude neco pocitat a pak teprve ti muze prijit za dalsich 15ms nejakej vysledek tvy akce.

          Takze misto toho, abys cekal 30ms nez stroj zobrazi vysledke tvy akce, budes cekat 60ms. A to pri stesti, protoze v realu to bude nasobne vic. Zkus si neco ovladat po Gbit siti, nekde si puc treba redukci na USBcko a podivej se, jak zuzo to funguje ... a to ses na LAN. Tedy mas latence pod 1ms.

          Tohle se da pro hry, u kterejch na latenci prd sejde - pomaly strategie, tahovky, farmville a podobny blbosti.
          A to pomijim naroky pri kompresy videa, coz je neco zcela jinyho nez dekomprese. A je to radove narocnejsi, nez posilat par paketu na tema souradnice/vektor.

          Takze naprosto knicemu
    • Obrovský bitrate to nebude, na aktuální GRID/Gamestream by v pohodě stačil 5Mbit, na tohle to podle mě v pohodě pokryje 20Mbit. Video komprese značně pokročila. Na dekódování není potřeba "decentní PC" ale jen grafiku, která bude zvládat hardware dekódování daného kodeku v daném rozlišení. A to má nVidia u svých grafik samozřejmě podchycené. V podstatě to že práce s videem probíhá v grafice značně snižuje "input lag". Takže primárně jde o odezvu internetu a celkově kvalitu spojení (packet loss atd... rychlost je druhořadá). Pokud máš ping na seznam.cz větší než 40ms tak bych čekal problémy.
      • Jasne. Ale porad to znamena ze musis mit dedikovanou grafiku, slusny internet a potazmo router. Tim padem se zcela eliminuje zakaznicka skupina lidi co maji notebooky do 20k a chteli by na nich hrat crysis na nejvetsim rozliseni. Naopak, ti, kteri maji nvidia grafiku a vytuneny router, se s vetsi pravdepodobnosti vybodnou na nejaky streamovani a tu hru si proste zahraji na svem pocitaci.
        • Grafika bude stačiť slabá. Hlavne aby mala moderný videoprocesor. To je všetko pretože bude v tomto prípade naozaj oba ako zobrazovadlo. Ako pri streamovaní filmu. Takže by mal stačiť aj slabý NTB (kľudne pripojený na externú TV či monitor).
  • v 1. rade ide o cloud, tj po vypnuti alebo zmeneni pravidiel si tu hru uz v single nezahrate
    v 2. rade grid vam nebude garantovat internetove pripojenie
    nechapem ludi co sa na to daju
    • 1. To ti ale hrozí aj na Steame či Origine alebo iných klientoch. Nepoužívaš ani jeden z nich?
      2. Toto je dôvod prečo by som do toho nešiel. Ale mať rýchly net tak by som rozmýšľal.
      3. Je tam aj veľa iných aspektov. Napríklad budem si môcť hru nastaviť podľa potreby (nerád používam postprocesingové antialiasing metódy, ktoré pridávajú do obrazu blur)? Budem môcť použiť klávesnicu a myš? Ak by som mal rýchly net, tak by ma skôr trápili tieto otázky.
      4. Aké budú poplatky? Nevíde ma to vnakoniec iac ako keď budem upgradovať domáci PC? Tohto sa obávam najviac.
      • Ano i nie. Na steame je stale moznost si tu hru zalohovat (ci uz priamo steamom, co je ale moze byt potom trochu komplikovane nainstalovat ak steam nepojde) alebo si ju proste niekde nakopiorvat a pri origine ju staci len niekde nakopirovat, kludne na externy disk. Ak ale niekto zrusi danu hru na gride alebo odstrihne uzivatelovy konto , tak proste dojazdil.
      • ad1. fakt nepouzivam, prestal som pouzivat, ked som zistil, ze steam dal prvy ban na ucet
        *4*
        • A nevieš náhodou z akého dôvodu? Tohto by som sa celkom obával. :-)
      • 1) I když se někdy stane, že stáhnou na Steamu hru z nabídky, tak si ji stále můžeš stáhnout a hrát, pouze noví zákazníci si ji nemohou zakoupit.
  • jirkamonika.monikajirka
    konecne nekdo popsal pravdu je videt ze s te se toho ucastnily ostatni weby v cr jsou des co pisou .
    • Prosím tě a co se v tomto článku píše tak objevného? Tvá reakce mi příjde naprosto neodpovídající obsahu článku. O projektech nVidie se píše všudemožně a vždycky to vyzní podobně: vyvijí se, částečně funguje, zajímavá budoucnost, uvidíme.
  • nechapu, jak v tom kazdej vidi budoucnost, podle me je to 100 kroku zpatky a doufam, ze je brzo tyhle choutky prejdou
    • Proč je to 100 kroků zpátky?
      • protoze to neni v nicem lepsi, nez to co mam ted a v podstate me to jen omezuje od modovani,offline hrani a nemluve o odezve
        • Však to není náhrada současného hraní ale jeho doplnění pro ty, co nechtějí utrácet za herní mašiny, případně pro ty, co chtějí hrát a být přitom mobilní. Podle mě to má budoucnost. O módy bych se nebál. Časem bude podpora i modifikací her. Modifikovatelnost her je naštěstí dnes už standardem (u dobrých her, ne u smetí, co vydává EA, Ubi apod.).

          Offline hraní je v současné době kolikrát nutnost díky velmi špatnému pokrytí sítě. Naši milí operátoři místo investic vynášejí zisky za hranice a stát na to jen kouká a nedělá nic. A zrovna nedávno bylo schváleno vytunelování O2 PPF, tj. rozdělení operátora, vyčlenění ziskových a investičních částí podniku. To ještě bude zajímavé, ale to je jiné téma. Až tu bude pořádné pokrytí, bude offline hraní zbytečné. Pokrytí internetem jednou bude úplně všude.
      • Protože má v jeskyni moc tlusté stěny a tak by nedostal signál do obýváku. *5*
    • Paulcz
      nikdy to neskončí, až pomine vlna streamování přijde další marketingový blaf
      • Keyz
        Pak vyhodíš ty 4 krabice které již nebudou v módě za dalších 5 krabic, protože vymyslí něco navíc a aby to mohlo fungovat, tak si budeš muset koupit další krabici. Nebude vůbec možné aby to uměla jedna krabice! (pak by se na tom nešlo pořádně namazat)

        Klasika *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit