Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vávra tvl :-D Dunning-Krugerův efekt v akci :-D :-D
  • Jen ve zkratce, at to mame rychle hotove. Vratit se do diskuze mne neprimel nikdo jiny nez arogantni Vavra, jenz se na svem fb opet nechal slyset, ze se mu tuze nelibi, kdyz se nekdo odvazi Paskvildom kritizovat. Jak alfu shrnout? Lze na jejim zaklade predem vyloucit, ze Paskvildom bude bomba, hra stoleti a dostane pet filmovych Oskaru? Zcela jiste ne. Ovsem jedine tehdy, bude-li vypadat uplne jinak, nez jak zatim vypada. Tedy jako zubugovany pseudointeraktivni medieval mod Google Earth. Libi se mi, jak mnou kritizovani fanaticti fandove Paskvildomu nadale potvrzuji svoji zaostalost, naprostou neobjektivitu a urputnou snahu odvracet zrak od tvrde reality. Usuzovat totiz z poskytnute prealphy, ze to "vypada skvele" a Undeliverance "teda bude bomba a super a diky Dave vole ses borec", muze opravdu jen blazen nebo osoba se zcela vymytym mozkem. Prirovnal bych to k situaci, kdy mne jakozto Vavrova investora tento zavola s tim, ze by mi rad ukazal slibne se rozvijejici, mnou draze zadotovany projekt, at hned dorazim a po mem prijezdu mi ukazal tri radky cecka s include stflib, math a stdio rka, ze to vypada slibne, co? Za to bych jej skutecne nevyhodil dvermi, jak zde jiz drive kdosi vtipne poznamenal, nybrz minimalne zachodovym svetlikem... Opet zduraznuji, ze bych si uprimne pral, aby KCD uspel a byla to nejlepsi hra, bohuzel Vavrovo studio uspesne pokracuje v devastaci mych ocekavani a nadeji na kvalitni produkt. Rad bych se napriklad konecne dozvedel vice o implementaci soubojoveho systemu, dynamickych questech a systemu vlastnosti, skillu, perku a atributech predmetu a vyzbroje v ramci zachovani realisticnosti i hratelnosti. To jsou totiz zasadni veci a po vice nez roce vyvoje uz by mely byt dostatecne rozpracovany a vytecny vzvojar jakym Vavra udajne je, by to mel vedet. To je dulezitejsi nez nekolik kurat a ovce pobihajicich mezi stredovekymi chalupami.. Ruku na srdce, divi se jeste nekdo, ze vydavatele s Vavrou vyrazili dvere??
    • Mohl bys rict konkretne proc ti to prijde tak strasny? Nejak jsem to v tom nenasel. Bohuzel je pravda ze jediny co na ty hre je zatim hezky je pravdepodobne jenom grafika. Nevim proc se tomu castokrat nekde rika ''technological'' alpha, kdyz technologicky je to v podstate priserny, od letajicich bab k strasnejm animacim. Tenkrat jsem nemohl pochopit proc je nektery vydavatele nechteli, ale kdyz jim to ukazovali s takovymhle zpracovanim, neni se moc cemu divit. Nemuzes proste rict ,,animace a pohyb vseho bude vypadat vyborne, jenom jsem na to do ted nemel cas'', to je neco co proste nekdo jen tak neumi, a oni to chteli videt. Vavra se snazi mozna az moc o opak tech ''pí ár keců'', ma k tomu dost takovej selskej pristup, no.
      • Strasny je jednak Vavruv pristup,alergicky na jakoukoli kritiku. Na to,ze mu hru zaplatili fanousci,v tuto chvili vubec nebere ohled. Prostě Vavra je guru ,neomylny,bohem vyvoleny a nikdo mu do toho nebude kecat. Presne takhle působí. Druha věc je, jak se k tomu stavi samotni predplatitele. Prijde mi pokrytecke a hloupe kazdy Vavruv krok glorifikovat a zbozstovat,kdyz v jeho projektu jsou nase penize. Kritika zvnejsku je důležitá, Vavra jede jako buldozer,ktery sam ridi a nekouka nalevo napravo a divim se,ze tohle producentum,tj.backerum,nevadí a jeste Vavru slepe podporuji. To je takove strasne...nepodnikatelske.Nechci aby me ekonomove chytali za slovo,samozřejmě, ze komunitni financování neni totez jako podnikatelska investice. Nicmene i jako drobni podporovatele by meli zadat viditelné vysledky,namisto toho se jim dostava pouze slibu a zcela absurdne nafouknutych predbeznych prohlaseni. Ta preview alpha je v podstatě jedna stredoveka vesnice v Cryenginu bez niceho... Je mozne, ze hra uz je ve skutecnosti dal,je mozne,ze je uz nyni skvělá,je mozna takrka cokoli,ale realne jsme zatim nevideli nic. Prostě to chce trochu racionalniho odstupu a reflexe.
        • Jeho sebevedomi je podle me urcite to spravny. Kreativni reditel proste musi mit nejakou vizi a ty se drzet, a ne poslouchat svoje programatory nebo 14 lety fanousky. Jednou rikal, jak kdyz tenkrat nekomu dal zahrat prvni Mafii, od kazdyho slysel ,,to si delas srandu s temahle nudnejma scenkama, ja chci strilet!''. Vime ted ze bez nich by to byla asi tak o 50 procent horsi hra. Nekolikrat v ruzejch podcastech nebo prednaskach rikal, jak je dulezity nezblaznit se z nazoru a ''rad'' druhejch, ale zaroven poslouchat a pripadne uznat svoji chybu a predelat to.
          Ja osobne souhlasim v drtivy vetsine jeho nazoru o jinejch hrach. On proste jenom tupe nehraje, ale vidi ze ty hry sice jsou dobra zabava pro normalni lidi, ale pritom by sly udelat milionkrat lip snad ve vsem, jenom kdyby ty vyvojari nebyli tak pitomy, a nebo to nedelali na zakazku tem nad nima, ktery tomu vubec nerozumej a chtej jenom prachy. Nechapu jak ho nekdo muze nenavidet za Skyrim, protoze vsechny veci co tenkrat vypsal si zrejme nevymyslel, ty veci v ty hre proste jsou, a i kdyz ta hra cloveka muze jakkoliv bavit, tak musi uznat ze to je udelany proste hrozne, jinak lze.
          Jeho fanousci momentalne pisou jakej je buh u kazdyho novyho screenshotu Kingdom Come, ale urcite je potreba tu hru maximalne podporovat. Ja doufam ze konecne zacne delat nejaky to zpracovani a co nejdriv to updatnout do ty alphy, protoze to jak koukam dost hru ponoruje, lidi vsude jenom pisou ze to ma strasny animace, a obecne je ta hra neskutecne malo znama, viz treba na youtube, kde jejich prvni, hodinu dlouhej live gameplay presahl asi jenom neco malo pres 100k shlednuti za celou dobu.
    • Jack1947
      Ruku na srdce, pár odstavců by ti nezaškodilo. *4*
  • Roztouzenahnida
    Ani to není moc náročné, dá se to zapařit i na průměrném netbooku :) https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VYLHN_SoJRA
  • To je vod toho hipsterskýho egohoniče Vávry? Tfujtajxl
  • Grafiku to ma uzasnou, nicmene bych to ma podle me zbytecne hnusny zabarveni. Ty scenerie myslim delali podle fotek, ale bohuzel meli fotak asi nastavenej na vyvazeni bile ''auto'' nebo tak neco. Vzdycky kdyz takhle fotim tak jsou pak ty fotky hnusne namodraly, a ne jenom ze to je na oko hnusny ale vubec to toriz ani neni realny. Auto AWB se proste jenom hodi akorat tak nekam do zpravodajstvi. Vetsinou rezim ''zatazeno'' venku udela barvy realny, tak jak v zivote jsou.
    U typu takovyhle hry to plati dvojnasob, kdyby ty barvy udelali teplejsi, vypadalo by to podle me mnohem lip.
    • co čekaš od programatoru, kterej porad jen sedi za kompem a ani nevedi jak vypada svet a priroda tam venku
      • Pokud se nepletu tak byli primo v ty oblasti kvuli tem fotkam, a delaj to asi spis grafici, nez programatori :)
  • Je vidět, jak alpha Warhorse strašlivě poškodila. Za včerejšek vybrali tolik peněz, kolik obvykle vyberou cca za týden a pokořili další stretch goal. *1*
  • Malleth
    Ok, je to nádherný, o tom žádná. Úplně jinej level oproti jiným open world hrám, díky smyslu pro detail, kterej sem jinde do teď neviděl. Skvělý jsou i rutiny lidí, když pominu mistra lučištníka co tam mlátí do plotu.
    Na druhou stranu hraju hry zhruba 18 let a ještě sem v žádný hře neměl takovej problém s otevíráním dveří.
    Quest s lukem je extrémě frustrující, ale počítám že to není reprezentativní vzorek a proto si nejsem jistej jestli ho tam měli vůbec dávat.
    Taky je celkem paradox že celou hru je tam crosshair, dokud neequipnu luk :)
    Hudba je na můj vkus hlasitá a epická na to že tam jen honim ovci po návsi.

    Celkově tam ale potenciál vidět je a těšim se až přidaj combat
    • Hudbu doporučuju vypnout. Alpha má skvělé zvukové atmosféry a hudba myslím jen zbytečně ruší. Na dveře se dá zvyknout / počítám, že o tom Warhorse ví a vyřeší. Crosshair u luku chybí asi schválně, ale je pravda, že při hraní zbytečně překáží. Obecně UI bych vyřešil jako mistr Gopher ve hrách Bethesdy. *4* *9*
  • Omlouvám se za offtopic, ale potřebuji poradit. Je mi 12 let a včera jsem si poprvé zkoušel hladit svůj ocas. Hodně se mi přitom zvětšil, ale byl to krásný pocit, tak jsem pokračoval a nakonec na mě přišel takový nádherný pocit, který trval několik sekund a z penisu mi přitom létala nějaká lepkavá bílá tekutina. Bylo to moc příjemné a zopakoval jsem si to pak postupně ještě třikrát. Je to normální? Má z ocasu vždy cákat ta tekutina? Mohu to dělat často a neuškodím si tím?
    • to je samohana, kdyz toho nenechas narostou ti na dlani chlupy a taky prijdes do pekla, mozna ti i upadne ocas a nejsi jesterka takze uz ti nedoroste
  • pekne drahy! Za to ze investuju svoje penize do firmy co bude na mnou sponzorovanem vyvoji "vyrobku" vydelavat docela velky prachy, dostanu jen finalni produkt a z pripadneho zisku nic, zato se vubec nemusim finalniho vyrobku dockat, nebo nebude mit predpokladanou kvalitu... Ale je tu bonus, ZDARMO jim mohu delat Alfa testra a to se vyplati *11*
    • souhlas, akorat te nikdo nenuti a o tom to je. Jinak hry dokazaly vydelavat na lidske nedockavosti- genialni. Kolik by asi lidi dali za novy bmw teba 6 mesicu pred oficialnimi prodeji
  • Danovi tedy musí pěkně stoupat pára z uší, jak všichni zmiňují podobnost se Skyrimem *1*
    • ale vazne je to dost podobne serii Elder Scrolls, nie len Skyrimu *1*
      Hlavne, co sa interface tyka, tam je podobnost viac nez len nahodna, ale ja som zato rad, vyzera to prehladne a prijemne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit