Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čekal jsem že 2DS a N3DS bude pecka , ale je to prostě tak že jedno je levný a druhý nepřekvapí oproti klasickému 3ds , kdyby v balení 2ds bylo pouzdro , větší baterie a dvě hry a cena byla kolem 3tis jako je tedka tak by to byl trhák , ale jako majitel 2DS si nestěžuji , bohužel mám zrakovou vadu a 3D efekt mi neděla na oči dobře tak doufám že za pár let bude nové výkonější 2DS a s lepší baterii , přiznám se na mobilu mě hry nebaví od mala mám nintendo a taky u něj zůstanu :-) 2DS má výhody a nevýhody ale to každý zná na všem se najde chyba . Já jsem nenáročný , rád si pro relax zahraju hry a cena her hold nevadí ale když jsem měl DSi tak cena byla levnější ale chápu tu 3D technologii her , a halvně vím že co je na nintendu jinde u konkurence nenajdu :-) a časem to bude unikát .
  • Je vtipné, že se u nás za +-3000 prodává 2DS bez ničeho (ale s nabíječkou, wau!) a za stejnou cenu se teď dá v USA sehnat zlatá limitovaná Zelda edice 3DS XL i s hrou v jednom balení.

    Takhle se, mí milí, s**e na Evropu.
  • "... tudíž konkurovalo nebezpečně chytrým telefonům" - "chytré telefony" zná asi každý, ale prosímvás, nevíte někdo, co jsou to zač ty "nebezpečně chytré telefony"? ;)
    • milos.bohonek
      Narážel jsem tím na to, jak chytré telefony přebírají statut přenosné herní konzole a pro dedikované hanheldy tak představují nebezpečnou konkurenci. Ale jo, koukám, že to nemusí úplně tak vyznít. :)
  • za 3 litry je to nehorazne predrazeny - vzhledem k pouzitym materialum a komponentam odhaduju aspon 80% marzi

    a k tomu kazda hra za litr, coz mi prijde u handheld titulu s grafikou z roku 2000 docela absurdni
    • Může říct, jen člověk, co nikdy nic od nintenda pořádně nehrál.

      The Legend of Zelda: The Link Between Worlds - 1029Kč - Stojí to za kažou korunu!
      Donkey Kong Country Returns 3D - 1099Kč - Nelituju koupě!
      Kid Icarus Uprising - 799Kč (ve slevě) - Jediné čeho lituju je, že jsem to nekoupil hned po vyjítí.
      Fire Emblem Awakening - 899Kč (sleva) - Jak jsem vůbec mohl tuhle hru odkládat?

      A to je jen špička ledovce.

      Hry od Nintenda se člověku zaplatí kvalitou hratelnosti. A hi-res grafika? Není potřeba! Nová Zelda vypadá naprosto dokonale, v některých scénách v Kid Icarus mi klesala čelist... Oproti tomu taková Vita, která má krásný hi-res, ale jediná hra co tam za něco stojí je rozšířený remake hry na PS2...:/ (Persona 4: Golden) - zatím ne, díky...
  • Vysvětlete mi prosím někdo z redakce proč jsou pořád narážky na ten 3d efekt??? V nintendo komunitě se naopak brblá nespokojeně pokud hra není celá s 3D efektem(aktuálně pokémoni). Všichni kolem mne ho používají a je netuším jak k tomu docházíte?
    • ringmancz
      ne každej to vidí, tak jak má
      • Tahle věta - "Ale krásně ukazuje, jak zbytečný ten celý 3D efekt je, když se bez něj vesele obejde." v článku podsouvá jak 3d efekt je k ničemu. To už jsem tu zaregistroval i v jiných článcích, to není jen tento, kdy se v závorkách ironizuje ta 3d featura jako, že jí nikdo vlastně nepoužívá. Už jsem to registroval kdysi o Modráka pak u Petra Poláčka a teď znovu. Už mi to přijde jako zažitý žurnalistický český nešvar.

        Zrovna u těch Pokémonů byla na AJ fórech u hráčů nespokojenost směrem k nintendu, že nejsou plně ve 3D. Nintendo i ubezpečovalo(uklidňovalo) hráče, že pokémoni jsou jen z části 2d(vyjímečně) a další hry budou s podporou ve 3d. U hráčů totiž vidím přesný opak, že jsou s tím 3d zobrazením spokojený a je málo lidí co to nepoužívá. Opravdu by mě zajímalo jestli má někdo studii s opačným výsledkem o kterou se ty závorkové ironizující věty dají opřít.
        • Souhlas, taková nová Zelda (The Link Between Worlds) je s 3D efektem naprosto nádherná, obvzlášť v těch 60fps co běží. Osobně mě spíš bije do očí, když si kvůli něčemu ten 3D efekt vypnu a pak ho zapomenu zapnout - vždycky mi hned přijde, že je tam něco špatně...:/

          Mám pocit, že recenzenti hrajou jen ty hry co recenzujou a od začátku nechávají slider dole. Já už mám na 3DS nahrány stovky hodin a nedokážu si to, u 3DS her, bez 3D představit.
          • milos.bohonek
            Mám nahráno podobné množství a 3D zapínám jen naprosto výjimečně, když ho chci omrknout nebo když jej hra "vyžaduje" (což je, jestli mě paměť nešálí, jen občasný případ first-party her od Nintenda - viz pár levelů v Mariovi 3D Land, Zeldu jsem ještě nezkoušel), ale nikdy s ním nehraju dlouho v kuse. 3D efekt mi není příjemný, subjektivně můj zážitek z hraní neobohacuje, nutí mě držet 3DSko v jedné pozici a akorát vysává baterku. Takový je můj dojem a překvapuje mě, že spousta lidí to vidí přesně naopak. Což vlastně rád slyším, že ta 3D funkcionalita nakonec přeci jen k něčemu je a lidi jí využívají. :) Takže díky za pohled z druhé strany.
            • Díky za reakci :) Osobně preferuji právě 3d efekt zapnutej a lidi z okolí taky. Samozřejmě jsme remcali mezi sebou - proč to nemají sakra ty pokémoni full 3D :D. Osobně vypínám 3D jen při dojíždějící baterce a nebo takovému tomu pěknému počasí, kdy je na displej sotva vidět :D Mě se ten efekt ve hrách moc líbí.

              Článek o 2DS povedenej. Hezky to shrnuje jak to je hlavně cílený na děti a dostat k nim Pokémony a samozřejmě s tím i další hry :D
  • Tak co myslíte, jak dlouho se ještě tyhle krabičky na trhu udrží, respektive kdy už se Nintendu nebo Sony nevyplatí vydat další generaci v dnešní drtivé převaze mobilů tabletů a jejich levných her na cesty ? Nebo věříte, že si vždy svoje kupce najde kvůli lepšímu ovládání a hrám ?
    • Ferdis2
      3DS bola až do toho týždňa najviac predávaná konzola na trhu, takže sa to Nintendu určite vyplatí....
      • to byl i xbox360 a ps3 a nic na tom nevydelali..
        • Ferdis2
          Náklady na vývoj 3DS a tebou uvedených platform sú niekde úplne inde a
          hlavne vývoj 3DS hry stojí vydavatela zlomok tej konzovej a predáva sa ako rohlíky (teda hlavne v japonsku).
          Úspech tohto handhaldu je jediný dovod, prečo Nintendo nepadne na držku i po takom prusere akým je WiiU...
    • Na vánoce si kupuju 3DS XL. Tablety a mobily nemůžou handheldům konkurovat jednoduše proto, protože nemají tak dobré hry. To je celé. Na tabletu jdou opravdu výborně dobře sekat melouny nebo matlat cestičky ve Where's My Watter, ale pořádné dungeony, strategie nebo RPG s herní dobou 20+ hodin a vymakaným příběhem si tam prostě nezahrajete (čest vyjímkám, které sice existují, ale je jich jako šafránu - např. první Baldur's Gate nebo KOTOR).
      • Jack1947
        Mobily to uz je (bude) pomalu zachvily jak na PC "zahrajes na plne detaily? jo se 2jadrem minimalne..." teda az na to ze se daji "herni" stroje sehnat za podstatne nizsi castku. I kdyz plati ze Handheldy maji sve exkluzivky ale co neni muze/bude pac jsou zatim na zacatku sveho vyvoje.
      • Lawliet
        No abys za chvíli nezabrečel. Jednak mobily jsou vykonější, než ten tvůj handheld a jednak se obecně ví, jakej potenciál v mobilním hraním je skryt. Je to jen otázka času.
        • Nezabrečím *3* Některé mobily jsou možná výkonější, ale o to vůbec nejde. Na mobilu si nezahraju Zeldu, Fire Emblem nebo Maria. Na mobilu můžu tak možná 5 minut matlat prstem v casual ptákovinách.
          • Lawliet
            Jde tu o to, že mobilů, jako herni platformy si začíná všímat stále více herních studii *15* takže ať se ti to bude líbit, nebo né her co neodpovidají zařazení "matlat prstem v casual ptákovinách" stále přibývá a bude přibývat nehledě na to co tu povíš. *1*

            PS: máš tam hry jako Dead Space, Mass Effect, Kotor (jak jsi psal), Batman Arkham Origins..Age of Empires..
            • Hm, možná když si k mobilu připojím klávesnici a myš tak si to zahraju, bežně je sebou nosím v kapse.... mimochodem hrál jsem na mobilu baldurs gate 2 mojí srdcovku a přesto že by se zdálo že taková hra se bude dobře hrát dotykově, není to zas tak super a když už tak na tabletu se to alespoň trochu dá. Mobily budou vždycky pro casual gaming a věci typu ninja fruit nebo flashové hříčky typu her v prohlížeči a můžou se výrobci her třeba stavět na hlavu, ale nikdo mě ani drtivou většinu lidí nedonutí hrát komplexní rts na mobilu. Lidi na mobilu hrají z nudy, a když pojedu na dlouhou cestu x hodin busem nebo vlakem a budu si chtít zahrát opravdovou hru, tak si radši zapnu notebook
            • frantisek_nejezchleba
              řešíš hry, ale neřešíš ovládání. Na mobilu se hry ovládají triviálně. Nedovedu si představit situaci, že by mi dotyková ploška přivedla lepší herní zážitek (pominu-li oddychovky jako sekání ovoce apod.), než skutečný ovladač s analogy. Existují sice hry, které z toho těží, ale Dead Space, Age of Empires a Batman to nebudou. KOTOR a Mass Effect možná, ale stále bych – pokud bych si měl vybrat – při hraní těchto her upřednostnil herní konzoli.
            • No jo, ale to jsou porad porty velkych her, nikoli puvodni tituly urcene primarne pro tabletove hrani. Proc bych hral Batmana na tabletu, kdyz je i na PC a to v mnohem vetsi kvalite a hratelnosti? Radeji si sednu k Nintendu, kde jsou puvodni vymakane trvanlive tituly.
    • Jack1947
      Jiste ze jo, takovou malou uzavrenou komunitu si myslim bude mit vzdycky.
      • eb42
        Uzavrena komunita? 37 milionu prodanych 3DS ;)
  • Nu čte se to od fanouška dobře, ale připadá mi to jako labutí píseň Nintenda . Cartridge a 3 hodiny hry na "jednoúčelové" zařízení za cenu použitelného tabletu...
    • Rozdíl mezi tabletem a handheldech od Nintenda je ten, že na Nintendu se dá opravdu HRÁT. Na tabletu můžeš maximálně blbnout.
    • Hry od Nintenda na 3DS určite nie sú na 3 hodiny. Narýchlo prejsť pokemona - tak to maš tak 10h, ale keď chceš môžeš tam stáviť aj stovky hodin a ešte stále budeš mať čo robiť. Animal crossing sa dá hrať mesiace, kým prejdeš Mária na 100% tak to sa zapotíš
      • Brumla myslel vydrz baterie predpokladam...
  • BoB.2
    No mohl by posloužit jako slušná zarážka pod dveře tvar na to má.
    • haha, tenhle fór jsem ještě nikdy neslyšel
  • Veskoslav
    No nevím jak ostatním. Ale nové 2DS mi přijde jako plastová hračka od Pingpongů, která naprosto postrádá velikost 3DS a cenou je taktéž naprosto debilně nastavené.....Nevím, kdo si to koupí.
    • Já určitě ne, protože nesnáším ledvinky. Proto nosím na zádech krosnu s Oujou a fullhd televizí.
      • Aby s tím rastrem na TV obrazovce byl správně retrocool ;)
      • Lawliet
        Naco full-hd k oujé? *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit