Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Štve mě, že nedělají verzi bez repráčků.
  • Honzo, krucinal, pises o 3 monitorech a zminujes ctvrty (ze je vyrazne levnejsi), ale orientacni cenu napises jen u jednoho... jeste OK u druheho pises ze jeste k sehnani neni a tak nevis cenu (i kdyz heureka rika neco jineho), ale proc takovou podstatnou inforamci vynechavas?

    PG248Q od 12 600,-
    k nemu pripodobnena levnejsi varianta MG248Q 8 300,-
    udajne neprodavany PG258Q 16 200,-
    a jiz zmineny PG348Q Curved od 31 000,-

    Jinak joysticky jsou fajn, ale nejpohodlnejsi zpusob ovladani mam na svem Benqu, appku display pilot kde vse nastavim mysi v systemu, jakakoliv joga kolem monitoru uz je prezitek. *1*
  • Pred nekolika mesici jsem se na tyto monitory dival s odhodlanim si jeden koupit a nakonec dodnes sedim u stareho Benqu s dvouma cernyma skvrnama a mrtvym hmyzem uprostred obrazovky(uvnitr). Kazdy TN/IPS s 2k rozlisenim a 120+Hz obsahoval nejake zavazne chyby.Tyto monitory za 20k jsou proste propadak. Moc rad bych si nejaky vybral, ale proste to nejde, kvalitou zpracovani jsou na urovni klasickych 60Hz monitoru za 5k a bohuzel obsahuji i stejne chyby ne-li hur. 10 000 jen za G-sync a +80Hz vstupenku do loterie platiti nebudu.
    • Mimochodem, ucel teto kvalitni recenze je tak maximalne informovat cloveka o existenci techto monitoru. Tudiz inzerce. Pochybuji, ze by se nekdo normalni pri vybirani monitoru ridil prave timto clankem.
      • Jn si zhrzený. Já bych třeba taky nekoupil tento monitor. Ale dell jsem prodal a šmejd Benq odešel po 2 letech, takže jde na záruku (má 3 roky) a pak asi i z domu. Tou kvalitou zpracování máš na mysli co? BLB? Nebo design. Celkově je PG348Q nejhezčí monitor co jsem kdy měl. A pokud někdo chce G-sync je to jasná volba. Jestli chceš vidět hnusnej monitor tak se podívej na acer Predator x34. Klasická poťovka po vzoru po vzoru MSI. Asus není neomylnej, ale rozhodně není tak hroznej. No a že redakce dostala zapůjčeny monitory a napsali o tom článek ať už za to dostali zaplaceno nebo ne to je jedno. Nikoho nenutí sem chodit. Já jsem se zakřiveňákem spokojen, tak proč by nemohli být další, kteří se o něm dozvědí právě třeba z tohohle článku. *14* *14*
        • Tebe taky nikdo nenuti cist co Grand pise a reagovat *3* Informovat o tom ze kvalita panelu monitoru za 20k je stejne prumerna jak u toho za 5 mi prijde naprosto ok a zadnou zhrzenost v tom nevidim.
  • Prosím o fotku !mobilem! IPS monitoru focenou ve tmě z uhlu pohledu a ze vzdálenosti normálního sledování. Na obrazovce musí být zobrazen jen uplne černý obrázek. Poté mohu říct jak je na tom monitor s bleedingem apod... spousta lidí to totiž nepozná a mě tyhle věci děsně zajímaj :D
    • Bleeding je myslim problem najmensi a na vacsine kvalitnejsich IPS tazko postrehnutelny aj v noci. IPS Glow je problem podstatnejsi a nezbavis sa ho ani na jednej obrazovke. Ak teda nemas v plane kupit nejake Eizo z rady profesional od 1200 eur hore.

      Osobne som mal Dell U2716D a na lavom roku presvital tak moc, ze to bolo pozorovatelne aj pocas bieleho dna. Vymenil som ho za druhy model, ktory na tom bol s podsvietenim lepsie, ale blbo zase dotykove tlacidlo vypinania. U oboch obrazoviek som po chvili nasiel 2-3 vyraznejsie svietiace mrtve body. Plasty ramu na moj vkus praskali az prilis moc a pri vypnutom stave si monitor celu noc vypiskoval, ako jeden, tak aj druhy Dell.

      Po dlhsej uvahe som nakoniec vratil aj druhy Dell a priplatil za Eizo EV2750, ktoreho celkova suma ma vysla na nie prilis priaznivych 770 eur. Podsvietenie je v poriadku a vseobecne o nieco lepsie, ako som videl na Dell. IPS Glow je pritomny stale, ale je odlisny.Nemeni farbu do bordova, ako to robil Dell, ale do jemnej bielej. Celkovo sa ukazuje aj v mensej forme a nezasahuje tak vyrazne do obrazu. Jas mam nastaveny na 73% a ani v noci s tym nemam problem pri hrani Arkham Knight. Trochu si clovek casom aj zvykne, ale rozhodne je tento jav IPS panelov menej drazdivy na Eizo, ako bol u mna na Dell.
      Co sa tyka kvality spracovanie, tak znacka Eizo je tym znama a mne sa to s tymto modelom potvrdilo. Nema konkurenciu. Plasty nevrzgaju, natacanie obrazovky do stran ide jednym prstom a dotykove "tlacidla" reaguju okamzite a spolahlivo. Hravam na nom dost casto aj akcne rychle hry a ziadny problem s odozvou nemam. Osobne som radsej volil kvalitny a verny obrazovy vystup a premiove spracovanie, ako nejake Hz navyse v elektronike, ktora po par rokoch sklame...

      ps: Obraz ma stale po nejakom roku svojou kvalitou prekvapuje kazdy den. Takisto citatelnost textu je tu prijemnejsia a jemnejsia, ako som videl na Dell U2716D. V oboch pripadoch islo o 27" IPS 2560x1440. Snad som nieco poradil svojimi poznatkami o "nedavnej" vymene obrazoviek.
      • A samozrejme je Eizo bez mrtvych pixelov, ale na to sa aj obzvlast zameriavaju, okrem ineho teda...
    • Tak přišel dnes nový PG348Q výměnou za ten s tím vadným pixelem a bože díky jóóóóóó Backlight Bleed a IPS Glow není téměř žádný z mého pozorovacího úhlu. Když to očóčím na 100% jas tak je vidět Glow i Bleed, ale to asi u každého monitoru, to je totiž vypalovač očí a použil bych ho jedině kdyby mi slunce svítilo do oblíčeje :D. Definitivně mám teď lepší kousek a oba byli ze September 2016. Takže je to prostě loterie, nepočítám ten mrtvý pixel. Takže paráda. *5* Snad žádnej pixel nepřibude *1* a Glow s Bleedem by se měli za měsíc dva provozem vylepšit i když už teď jsem spokojen.
      • No příteli já protočil pět monitorů než jsem si ten šestej nechal :D Od LG až po Dell
        • Jj mít doma solidní monitor to je běh na dlouhou trať. Jsem rád že ta výměna u mě dopadla dobře. Zmizel pixel a jako bonus lepší Glow i Bleed. Jsem spokojen, ať vám také slouží ať už jste vybral cokoliv. Hlavně když je člověk spokojený :)
    • Když u pc ležím tzn. cca 70cm od obrazovky (v noci jas 9%) a oči mám v jeho dolní polovině tak téměř žádný, jakmile změním polohu hlavy, tak tam je celkem Glow a navíc místy mírný BLB, ale nic tragického, navíc toto se po zaběhnutí vetšinou vylepší. Oba předchozí IPS se časem také zlepšily, ale tím ten Glow a BLB nechci omlouvat, prostě tam nějaký je.
      • Jj to co se hybe nebo zmizi po zmene uhlu je klasickej glow ten je holt +- všude. Pokud to ale zustava na svítit na stejnem mmiste je to BLB. Jas na 9% je ale dost monitoru pomáhající co se týče tohohle :)
        • Na noc 9% přes den 29% jasu a je to super. Už se těším na noc s tímhle novým kouskem, vypadá slibně. *14* *14* *14*
  • Je super pozorovat zdejší fóra. Je to fórum o hrách a když někdo napíše že vlastní dva monitory jak ho hned všichni přesvědčujou jak je to naprd monitor a v životě ho neviděli. Typická česká závist. Když se podíváte jinde, tak tam se třeba ptaj jak se mu to pozdává a tak, aby neudělali chybu při koupi, ale tady ne tady je to automaticky krám od ešusu a v podstatě top jsou obyčejné monitory. Já říkám jen svoje osobní poznatky a ne tyto monitory nejsou dokonalé viz. Glow, BLB, cena a dokonce jsem musel vyměnit PG348Q kvůli vadnému pixelu, ale za mě prostě jeho klady převážili a pokud se rozhodnete pro koupi PG348Q nebo PG279Q, tak mohu doporučit. Je ovšem pravdou že k takovému nákupu musíte mít štastnou ruku (nemyšleno peněžně ale jako aby přišel dobrý kus, je to prostě loterie a je to u všech značek, nic není dokonalé). Takže pokud váháte a máte 60Hz, nadupané pc a jste fandou ROG, určitě "must have". A nejsem zaměstnanec ASUS. Ano Asus má také své nedostatky, hlavně v poslední době v jejich QC. *14*
  • edit: reakce na Akrapovic: tvl...z tebe jako zakaznika tyhle firmy fakt musi mit radost
    • Zatímco z tebe musejí mít radost doma. *11*
    • Stěžuj si třeba na ČNB že nás neuvěřitelně obrala. Vykradli nás v přímém přenosu a co kdo udělal? Vy komunisti jste si akorát zvolili zemana a ty jeho kecy jak on to zastaví a tak a to se na tom podílej všichni. Tohle je třeba neuvěřitelné a nic se neděje. Takže nějaký koupení monitoru za směšných 30 tisíc je opravdu úsměvné :D
    • Vem si kolik je to třeba pro němce. Nemůžu za to že tady mají lidé špatné platy. Ale z historického hlediska za to může totalitní režim a to že po revoluci je to to samé jen se vláda přejmenovala. My Češi akorát remcáme u piva a na diskuzích a pak stejně sklapneme a jdete zpátky do fabriky a neopovážíte se ani pípnout a máte strach o místo. Takhle ale budete vždy na tom stejném. Já jsem firmu vybudoval od píky. Zradili mě u toho nejbližší kamarádi. A to co miluju je kecy lidí který akorát žvatlaj se staženým ocasem. Typycký příklad našeho premiéra.
      • fajn tak mi teda vysvetli, kdyz to mas tak zmakle a hrajes BF1 na 120FPS, proc bych si mel kupovat monitor s frekvenci 180Hz ?
        • I když škoda slov, je vidět že si viděl rozhraní tak akorát z pohledu zastrčení usb do dírky :D I když asi nevíš ani co je rozhraní ani co je usb.
        • A je snad na každém jestli chce takový nebo makový rozlišení a velikost displaye a nebo jeho zaoblení nebo snad ne? Právě díky tomu že to má rozlišení Full HD to má takovou rychlost obnovy a grafika ti na nižší rozlišení také logicky počítá rychleji nebo i tomuhle ty nevěříš? Oni jsou taky nějaké standardy a propustnosti a posílat třeba 4K ve 400HZ bude docela solidní datový tok nemyslíš.
        • Ty trumpetko. Já ho ale hraji na WQHD a né na FULL HD. 1920x1080 = cca. 2 mil. víme? 2560 x 1440 je cca. 3,6 mil pixelů víme? tzn že když bych to pustil na full hd a ne výkon v tomto případě nejde lineárně s pixelama dolů tak budu na cca. těch 200 fps. Tzn. že bych to využil každopádně já osobně teď používám 144HZ u PG279Q(180hz neumí) a 90HZ u PG348Q(Umí až 100, ale nechci to taktit na max, takhle jsem spokojen, PG279Q netaktim vubec a nechavam default 144Hz, to mi zatím stačí. Za chvíli tu máme nové grafiky, tak pak to můžu okořenit zase) a právě proto tam je ten G-sync, aby sis to užil i na těch 120FPS, ale to asi nikdy nepochopíš. *1*
          • noo tak to jsi fakt borec, ze vytahnes ze sveho kompu o cca 50FPS vic nez vsichni ostatni...protoze prumerne FPS na 1080 u BF1 ve fullHD je mezi 140-150 na Ultra a i na High to bude tesne
            • Titan pěkný ale to já raději počkám na nástupce GTX 1080 to je pro mě správná volba i když těžko říct o kolik bude vyšší výkon. Není potřeba to zase tak hnát. Už přesedlání z 970 na 1080 byl obrovskej skok. *14* *14* *14*
            • no byt tebou tak se citim jako socka mit v kompu jen 1080 a ne Titana...
            • A i kdybych tam zbytečně nastavil vše na max. a neutáhl to, tak se s tím dá žít. Pokud nástupce GTX 1080 bude tak dobrý jako když přišla právě GTX 1080, tak by se opravdu šiklo něco se 400Hz :D Né 400Hz je joke, ale proč ne nebráním se tomu. No a na novou generaci karet si počkám, pokud se mi to bude líbit koupím, pokud to nebude mít přínos nekoupím, je demokracie. Mě to nikdo kupovat nenutí já se o tom rozhoduji sám :D
            • Vytáhnu než jako kdo, navíc jsem to počítal teoreticky. To že nějaká máňa z prasečáku si nastaví nějaký detaily tak já je musím mít taky, abych pak měl zbytečně ubráno na výkonu? Já nikde nepsal jaké mám detaily pouze píši o rozlišení. Vždy nastavuji detaily tak aby to bylo graficky co nejlepší pro moje oči a ruku na srdce, je tam spoustu věcí co se dá upravit, a jako bonus to pomůže výkonu a vůbec to nepoznáš. Každopádně za mě si myslím že 144hz je celkem dostačujících asi proto nemám monitor se 180HZ :D. Rád bych ale viděl třeba 144Hz vs 400Hz, jen jestli by šel poznat ještě takový rozdíl jako z 60hz na 144hz :D A proč bych měl bejt borec, já pouze reaguji a směji se ufňukánkům jako ty. *1*
    • To stejné je asi jako co proč si lidi pořídí Rog Spatha i když stojí 4500kč. Protože je prostě nejlepší v mých očích *1* A firmy jásají stejně tak jako jásám já když mi zaplatí klient za práci. Je to trh. Oni ti to nevnucují, je a jen na tobě jestli to koupíš. Jo a mám taky GTX 1080 a buď rád že ty lidi za to ty nekřestaňský peníze vyhazují, kde by jinak asi firmy brali na vývoj. GTX 1050 a její výrobní cena je skoro zanedbatelná oproti GTX 1080 kdežto tržní cena je astronomicky jinde. Takže díky lidem jako já tyto firmy mohou dále vyvíjet. Ano je to dražší poměr cena/výkon, ale nenajdeš silnější jednočip :D Bohužel tady je vidět krátkozrakost po bývalém totalitním režimu. Ty lidi to mají v hlavě pořád pomotané.
    • Tak mě mrzelo, že to tady lidi hejtí a přitom tady může být někdo kdo uvažuje o koupi, tak se snažím přidat objektivní názor. Mě počítače živý, mám na to i firmu, tak jsem si pořídil tyto dva krasavce (PG279Q a PG349Q). Co jsem si měl pořídit jiného, když jsem chtěl G-sync a IPS. Prostě to je drahé, ale tak snad člověk si koupí na co má. Já jsem kvůli tomu nedělal půjčku v bance *1* Někdo raději letí na dovolenou a pak remcá a někdo si koupí monitor. Taky neříkám jak někdo vyhodí desetitisíce za dovolenou u nenažraných chorvatů nebo jinde. LOL.
  • victor
    :) Tak předváděčku bychom měli za sebou a vrátíme se k svým 27" TN za 1000 Kč z bazaru .
    Vážně je tato chudobná výbava (1x HDMI 1.4, 1x DisplayPort ) novým standardem Asusu i u monitorů přes 30K? To mne tedy spokojeností nenaplňuje , abych si pořizoval HDMI switche a VGA/S-Video převodníky ,hlavně když mi bude monitor naprosto zbytečně z podstavce zobrazovat pitomé logo ...
    • Btw, to zobrazování loga se mi líbí. Když jsem kupoval tak jsem si říkal jaká je to pouťovka, ale je to fakt dobrý. Byl jsem mile překvapen. I bych využil spodní podsvícení jako má Acer X34A, kdyby tu nějaké bylo.
    • Souhlasím, mohli jich tam dát více (ale to to tak trochu souvisí s g-sync mám takový pocit), ale mě to naštěstí nějak neomezuje. Co je zase fajn je USB 3.0 HUB, to využívám nějak často teď, nechce se mi popocházet k pc . *1* Co je naprostá bomba je ovládání pomocí joysticku. Konečně pohodlné a rychlé ovládání monitoru.
  • Test herních monitorů s bezdrátovou klávesnicí a myší. Honzo, ty vole..
    • Testuje přeci, jestli má větší lag monitor nebo myš *1*
  • Ze tady je HW sekce je super, jeste by to chtelo doladit tak, aby to tolik nepripominalo reklamni letak.

    Jinak honba za frekvencema u monitoru je kravina, malokdo tady se zivi jako CS:GO progamer a i ti nejlepsi nakonec stejne hrajou na 144Hz monitorech. Mit 180 FPS (nemluve o 240!?) u AAA her dneska je utopie, ani s 1080 toho nedosahnete leda tak s detailama na minimu.

    Trochu pochybuju o vyhodnosti koupe pocitace za 50k, abych na nem hral ve full hd s minimalnima detailama na monitoru za 12k ...
    • A navíc pořizovat si GTX 1080 pro Full HD rozlišení je tak trochu nesmysl. Rozdíl výkonnosti FULL HD oproti WQHD není lineární ale exponenciální, takže se to vyplatí.
    • No nevím kde na toto chodíte. Já hraji většinou svých her okolo na PG279Q okolo 120 FPS. Např. to vaše zmiňované AAA tak např. poslední AAA vemu třeba Battlefield 1 a tam dávám přes 100 FPS a je to rozdíl oproti 60HZ to si můžeš být víc jak jistý. No a když zapnu starší tituly (rovněž graficky na úrovni) už se chytám těch 144Hz. Když du na PG348Q ten má max 100Hz, ale já ho nechci taktovat na max takže jede "jen" 90 a zase je to u panelu této velikosti vidět a navíc grafika se mírně víc zapotí než u WQHD ale pořád ne tak jakou u zatím nesmyslného 4K. Takže shrnutí, člově nemusí být gamer aby poznal ten rozdíl a dokonce i oči mi přijdou že jim to vyhovuje více. Bavím se o dlohodobému sedění u pc více jak 8H denně. Pro rejpali ne opravdu tak nehraji, ale na monitoru i pracuji. A z tvého příspěvku cejtím akorát závist, protože se oháníš nepodloženými fakty. Já k tomu mám na rozdíl od tebe objektivní názor protože můžu srovávat. Nehejtím lidi co na to nemají. A naopak oni by neměli otravovat lidi co na to maj. Naopak hejtím závistivce co akorát říkaj nesmysli. Jo ve 120 taky dojedeš do prahy. Na pak se nech povozit Mercedes nejlépe amg a přid se podělit o to jak vlastně ta 120 je lepší :D ubožáku. *1*
      • Draken69CZ
        To je to MBéčko pro socky co nemají na Brabus? *15*
        • Osobně ale ani jeden z vozů nevlastním, i když tu 120 jsem měl. Uvedl jsem pouze jako příklad. Ani bych je asi nechtěl, ale vypadají moc pěkně.
        • Proti gustu žádný dišputát *5*
  • "Problem full hd a kvalitnejsich monitoru je ten, ze hry porad nemaji tolik polygonu a tak kvalitni textury, aby to v takovem rozliseni vypadalo dobře."

    "Star Citizen... od začátku počítají se 4K. Obličeje v SC mají až 4x víc poly, než současné AAA konzolové hry."

    Líbí se mi to argumentovaní hrou, která nikdy nevyjde, a když to v roce 2032 náhodou vyjde, tak to bude zastaralé, jak nevím co. Příště ti doporučuji argumentovat hrou, která už vyšla nebo vyjde v horizontu roku.
    • Dokončená hra = příběh, lore, mechaniky atd. = hratelnost, ale tady je řeč o grafice. Tu hru si můžeš zahrát a vizuál si otestovat už dneska, takže meleš naprosto mimo...
    • Nevím na co chceš argumenty. Nemusíš na nic čekat aby sis zahrál v lepší kvalitě. A hlavně argument detailnějších textur atd. Vsadím se že doma nemáš ani SVGA jinak by si nemlel takové bláboly. Běž ty své moudra šířit jinam, vůbec netušíš a připadá mi jako kdyby si na tom monitoru porovnával fallout 2 jako ten negramota Bob.
    • SQ42 vyjde v horizontu roku
      • To říkej trollovi se skleněnou koulí. *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit