Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím, mne se naopak po upgradu na Windows 10 trhání u her objevilo *16* , což jsem u Win8/8.1 vůbec nestávalo a celkově mi hry jedou nějak hůře, navíc FPS limit mám omezen na 60.

    Prosím co stím *7*
  • pokud někdo touží zametat za sebou elektronickou stopu tak doporučuji zahodit telefon a používat výhradně Tails https://tails.boum.org/ *3*
  • Ako "popularno naucny" clanok to beriem, ale ked uz chcete pisat nieco technicke a trochu do hlbky, tak lepsie by bolo najist autora ktory sa v tom orientuje. Chapem ze niektore temy ste chceli zjednodusit ale vysvetlenie Draw Calls tymto sposobom by asi bolo lepsie keby tam vobec nebolo. Alebo porovnavat ohladom bezpecnosti a posielanych informacii mobilny os (andorid) a desktop os. Ehm..
  • Označovat Aeronet za ruskou propagandu může jen totální trotl s hlavou vymazanou několika lety protiruské propagandy a USpropagandou proti pravdě
    • a co je to ine? ved na tej stranke nie je jediny normalny clanok...
  • nechápu lidi, co si stěžujou na ztrátu anonymity a přitom používaji Fejsbůůček - 70% uživatelů tam na sebe vybleje úplně všechno...
    • Tak toto je naoko stupidní komentář ale přesto má něco do sebe: Ono si stačí přečíst pravidla a licenční podmínky než člověk klikne na "souhlasím" při registraci. Když je někdo blb, a pak si chce stěžovat, jeho věc. Osobně fb nepoužívám od doby, co si nárokuje fotky a obsah jako svůj majetek (konkrétně od 1.1.2015).
      Otázkou tady zmiňovanou zůstává - kolik a jaká data systém odesílá, kam a proč. S přihlédnutím k faktu, že většina lidí se na internetu chová jako idioti díky své domnělé "anonymitě", netušíc, že každou intervenci lze bez větších problémů vystopovat až ke konzoli, jsem osobně klidně pro, aby každému u čehokoliv co kam napíše, systém automaticky vylepil jeho jméno, adresu a klidně i občanku - tím by se teoreticky dalo všemu "internetovému heroismu" jako ekvivalentu pro lidskou blbost prakticky zabránit, nebo tento fenomén omezit na minimum. Ale to je zkrátka nerealizovatelné (koukám i kolik sem píšících lidí používá nicky a anonymitu, včetně mne, línému se zaregistrovat). Mne trápí jiná otázka anonymity - a to profesní. Dejme tomu jsem kreativec, developer, designer atd - práce, u níž se techniku naučí s postupem času kdokoliv ale nápady se kradou jak mandarinky před 20 lety o vánocích - nakolik je třeba se obávat vytvářet a zasílat data na PC připojeném k internetu? Navíc software s nímž se profesně pracuje, má spousta z nás zakoupený na starší verze , protože platit každý update, i ten "nepovedený" a navíc z platu v ČR je směšné i jako představa - nakolik bude starší verze s novým OS kompatibilní? (př. adobe proffesional, plugin pit-stop - netřeba psát dál) Nakolik mne bude obtěžovat nový OS s licenčními klíči pro nový update nyní na 7čkách dobře šlapajícím softu, o který prakticky nestojím, na základě odesílaných informací jež OS odesílá? Jistě - dá se vložit kousek po kousku "ignorovat" což je piplačka, ale co fungovat nebude, tam zas přijde doba dilematu - rozbíjení prasátek či knasránídlouhosáhlá přeinstalace systému na starší verzi.
      A toto je, přátelé, s prominutím k zblití. A taky jediný důvod, proč jsem OS windows X zatím prsknul jen na notebook toshiba, který mám jen na hraní, a kde softwarová podpora stojí za takový kulový, že nebylo co ztratit. A kupodivu má Microsoft zatím palec nahoru, i když krom vizuálního rozhraní se na tomto nadupaném herním ntb s prachmizerným servisem zatím od 7ček příliš změn neprojevilo - snad jen že se méně hryže (což je možná jen díky dx).
  • Windows 10 je určitě lepší než všechny předchozí OS od MS. Není to ale ještě zcela doladěný systém, takže kdo se chce vyhnout případným problémům, ještě bych počkal. Já nečekal, protože jsem měl na jednom PC už zastaralé a pro mě dávno okoukané Win 7 a na druhém z mého pohledu ne moc hezké Win 8.1.

    Na obou mých PC byla instalace naprosto jednoduchá (jen upgrade). Na jednom PC mi ovšem zcela zmizela DVD mechanika ze seznamu disků a na druhém PC mi zase připojená bezdrátová klávesnice a myš v USB způsobovala BSOD. Pro mě bylo jednoduché tyhle věci vyřešit, ale pro začátečníka to musí být noční můra, takže osobně bych opravdu ještě čekal, pokud jde o začátečníka a podnikovou sféru. Pro znalé hráče, pro které je PC tak běžná věc jako vzduch a voda, bych upgrade rozhodně doporučil.

    Oproti Win 7 i 8.1 se zřetelně zrychlilo naběhnutí systému. U některých her jsem také pozoroval lehký nárůst FPS. Přepínání mezi okny a to i mezi hrama v okně je pak podle mě plynulejší než v předchozích windows. Dost se mi líbí virtuální obrazovky, které mi příjdou kupodivu méně náročné než prostředí v Win 7. Systém taky vypadá moderně. Ovšem pořád je zde řada rezerv i v vzhledu.
  • Pro ty co peji oslavne ody. Prave sem dostal 40 novych PC do kanclu (tzn zadnej herni highend, ale to je fuk). Je to 40 totoznych stroju, dell. Pudou na ne w7, ale dohodli sme se, ze je "upgradujem" na desitky. Z tech 40 se na zhruba 1/3 poved ten upgrade napoprvy ... nice ... jak pisu, totoznej HW, totoznej SW (holy win 7).

    Sekundarni prekvapko ... po upgrade na w10 neslo nabootovat z USB. Overovali sme to nekolikrat, jesli nemame vlci mhu. Po obnoveni img 7cek (boot z placky), to uz zase slo.

    Jako sorry, ale alfa verze nebudu testovat ani doma a to ani v pripade, ze by mi za to nekdo platil.
    • Chim
      U mě doma na první pokus a už měsíc (nebo dva) vše běží téměř bez problémů. Ale uznávám, že 40 vs 1 není úplně reprezentativní vzorek.
    • A mne isla nainstalovat W10 na PC (prechod z W7) a na NB (prechod z W8,1) uplne bez problemov a hned n prvy sup a dteraz s tym neni ziadny problem ani na jednom zariadeni.
      Mozno je chyba medzi obrazovkou a stolickou *1* Pripadne v tych vopred postavenych zostavach, co vo vacsina pripadov stoja za ho*no a pravidelne to hadze hardwarove chyby. Nj, to su tie profi zostavy od odbornikov... sam to doma zlozim lepsie a hlavne zadarmo *7* Ale 40 by som ich skladat asi nechcel *1*
      • taky záleží na tom co na PC děláš, jestli jen čumíš na po*no a hraješ hry, není se o čem bavit. Naprosto souhlasím výše se Zetkem, protože se tu bavíte o dvou rozdílných věcech - profesionálním a uživatelským využitím.
      • On nic neskládal.. prostě jen instaloval windows. To svede kluk ze základní školy, když se trochu zajímá o PC. *3*
        • to mi je jasne, ja som len narazal na to, ze tie skladane zostavy, co som mal cest vidiet, tak zvykli robit neocakavne veci, kore mali normalne fungovat, kdezto pri osobnom skladani (co je vlastne tiez pre skolaka) mi vsetko bezalo jak ma.
    • Instalovat zcela nový a naprosto neověřený systém do pracovních PC je stupidita. Systém je to dobrý, ale je přinejlepším ještě v betě. S USB u win 10 jsou problémy a každý kdo se o IT věci zajímá, tohle snad ví.
  • win 95 - spatny
    win 98 - vyborny
    win 2000 (ME) - spatny
    win xp - vyborny
    win vista - spatny
    win 7 - vyborny
    win 8/8,1 - spatny
    win 10 - vyborny

    Kto to este stale nechape?
    • to vycházíš z premisy oscilace kvality, osobní zkušenosti, anebo dáváš najevo svou vlastní funkčnost na principu binární soustavy? (btw jsi popsal písmeno U)
    • Lol vyborny? Tos asi upad na neco hodne tvrdyho z hodne velky vejsky. Win 7 je masivnejsi SP na vistu, win 8 je jen do…jebany UI se sedmickama vespod a w 10 je jen lejce jinak zmrveny UI, vespod je porad totez. Tomu ostatne i odpovida interni cislovani.

      Jinak w98 byla naprosta rtagedie,radove horsi nez w95. Jakz takz se to srovnalo s se edici. Pan nasledovaly milenia, ktery byly doslova katastroficky ... mas v tom poradnej hokej. Win 2k nebyly vubec urceny na domaci desktop, byla to nahrada NT. XP byly naopak do SP2 naprosto tragicky - radove horsi nez 2k.
    • millenia (sraczka, nepovedena modifikace 98) nejsou 2000 (prvni pouzitelny nt windows, predevsim diky preemptivnimu multitasking)

      98 byly taky spatny, az v SE z toho udelali prvni aspon metastabilni okna
  • Khanemis
    Dle mého názoru velmi povedený článek. Líbí se mi, že se dívá na problematiku systému (i těch otázek bezpečnosti) z různých úhlů a nevykřikuje žádné definitivní soudy, přitom obsahuje spoustu přehledně sepsaných informací a je vidět, že je za ním práce s hledáním podkladů. Volejník válí! Dobrá práce:)
    • Taky jsem si říkal. Nejdřív jsem si autora nevšiml, ale v půlce článku mi to už fakt nedalo, musel jsem přerušit četbu, vyscrollovat zpátky nahoru a přečíst si jméno. Fakt klobouk dolů.
  • Kdo viděl posledního Terminátora rozhodně si nový OS zdarma nestahoval....
    • Jack1947
      Viděl no, nejen proto jsem nestahoval takový balAST, on se mi naštěstí jak už jsem psal ani nenabídnul tudíž to je ok...
      • nightborne
        Asi věděli, že bys stejně nechtěl *1*
        • Draken69CZ
          Tam je vidět ta inteligence Skynetu on nebyl označen za hrozba on se zničí sám, neschopnost reprodukce zaručena.
          • nightborne
            To je fakt hele, mě to taky glitchnulo a nenabízelo W10, musel sem to popohnat externí utilitkou... skynet zřejmě rozeznal můj sebedestruktivní životní styl =D.
            • Jack1947
              Přesně hele, už jsem se takhle spálil S Vistama tehdy před lety ouvej a hádej kvůli čemu kvůli HALO2 hyped srágoře... nevěřil jsem vlastním očím, k Win7 jsem pak přistupoval s hoodně velkou opatrností nicméně se ukázali jako všechno to co Visty nebyli a nebudou... plus s něčím navrch. Z principu si nebudu dávat systém kterej je nedomrvenej že joo?
            • nightborne
              Tak žejo, když ti sedmy vyhovujou, nic špatnýho na nich není =). Já desítky instalovat z principu, prostě k dx12 kartě jsem chtěl dx12 systém... co na tom, že na to nejsou hry, prostě princip *1*
            • Jack1947
              Skynet usoudil že jsem pro něj až moc dobrý, a odolal sem mu... tudíž Mrkváci prohráli a já vyhrál *4* Má důstojnost byla zachráněna.
    • nightborne
      Eh, pardon, Genisys jsem musel vzdát po asi tak dvaceti minutách, takže mám povoleno spokojeně pracovat na W10 =)).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit