Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak již bylo zmíněno, přijde mi zrovna toto jako pokus, jak vymámit z lidí peníze ještě před tím, než hru vůbec dokončí. KS má pomoci společnostem začít a ne je konstantně živit. Když se po úspěšném startu společnost není schopna sama postavit na nohy, tak by měla zkrachovat a ne okrádat fanoušky o peníze. Pokud se jedná jen o vypočítavost, ještě hůř.
    • Pomoc zacinajicim vyvojarum byla mozna puvodni idea kickstarteru, nicmene ted uz je to proste dalsi distribucni kanal a hry si na nem defacto predobjednavas (byt s urcitym rizikem).
      Nevidim na tom nic spatneho.
    • Narážíte snad na jistý projekt, který živí jisté studio již pár let a zatím mají jen alfu ? *2*
    • KS je o nakopávání projektů a ne firem. Nikde není řečeno že to nesmí použít opakovaně.
      Můj úhel pohledu, neberte doslovně, existuje tuna výjimek: Existují malé hry, které studio zvládne zafinancovat samo. (Těm říkám levné. Není na nich nic špatného.)
      Existují velké AAA projekty co mají brutální náklady a morbidní tržby. Ty ti s radostí zafinancují velcí vydavatelé (Říkám jim velké. Není na nich nic špatného.)
      A pak je něco mezi, kterému říkám středně drahé hry, sami to neodfinancují a velký vydavatel si o to neopře bicykl, protože neočekává takový zisk.
      Bohužel neznám jinou metodu jak středně velké projekty odfinancovat než KS. A protože já podobné hry rád hraji a on je rád vyrábí, vzniká přirozená symbióza, kdy mu posílám prachy na vývoj. Jinak bych takovou hru totiž ani nedostal a nemohl hrát.
      A radši dobrovolně přispěji na hru co mne zajímá, než třeba povinně platit z fondu kinematografie každou chujovinu, na kterou vysomrá nějaký filmař dotaci.
  • Hnisavec
    lol...akože sorry, ale KS by mal slúžiť len ako pomoc indie vývojarom alebo skrachovaným legendám. Ale Fargo už má mega úspešný KS za sebou, Wasteland 2 mal slušné predaje, robí sa konzolová a Goty edícia a jeho fotríkovci sú slobodomurárskí miliardári z Bilderbergu. Prachom už musí mať dnes i na 5 hier a žobrať opäť od chudákov na KS mi príde absolútne za hranicou morálky a etiky.
    • archie777
      lol morálky a etiky.. nikdo nikoho do investice nenutí + dostaneš za to hotovou hru *6*
      • dostanes za to hotovu hru... lol... za podporu aspon za cenu hotovej hry dostanes hotovu hru. :) Co myslim je ze hotovu hru nedostanes ak mu das $5, ale trebars az od $20, co je cena za aku sa take hry predavaju...
      • Nikto nikoho nenuti... pravda..., ale to neznamena ze Fargova moralka a etika je velmi zla. Navyse, Wasteland 2 sa predal len kvli jeho menu. Je to podpriemerna hra v kazdom smere a zastavaju sa jej len taki, co sa nechcu citit zle, ze to podporili na KS, a ano aj ja som to podporil, ale uz nikdy nic viac od inExile moje peniaze nedostane.

        Navyse si pozicali toolset aj od Obsidian-u tak to je vrchol. A textury HLAVNE z Unity Store.
        • to neznamena// preklep... to nevylucuje je spravne... sorry.
    • Ať si na KS chodí kdo chce. Je to jen a jen o přehledu a důvěře fanoušků, kteří (ne)zafinancují projekt. Všichni co financují jsou snad svéprávní. Díky KS může i velký vývojář jít bez rizika ztráty do rizikových projektů pro úzkou základnu hráčů.
      • Hnisavec
        vedľa ako tá jedľa...KS je projekt pre hardcore komunitu zväčša PC hráčov. Tá je ale extrémne počtom obmedzená a tým pádom je samozrejme i budget peňazí ktoré môžu ísť na projekty limitovaný určitým stropom. Takže keď sa tam dovalí projekt od profi vývojarov, čo peniaze už na hru na 100% majú a vyberú len na základe svojho mena veľkú čiastku, tak táto čiastka bude chýbať a nezafinancujú sa projekty vývojarov, ktorí to nemajú ako inak zaplatiť než cez KS. Ako prvý pokus zistiť či je o jeho hry a meno záujem ešte beriem, ale vybral 10x viac ako potreboval, teraz to už je len vidina lacných prachov bez námahy na istotu.
        • archie777
          znalost poměru inXile - neověřená teorie, příběh o omezeném budgetu omezené skupiny hardcore hráčů - neověřená teorie, znalost finančního pozadí inXile - neověřená teorie... je absurdní si myslet, že pokud by na KS nebyl Torment a Wasteland, tak by se peníze hrnuly na květinové projekty arménské indie artové scény, tvoje teorie platí možná na prodejce praček na maloměstě
    • Kozy
      Naprostej souhlas.
  • shut up and take my money
    *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit