Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Holldir
    několik nedotažených detailů by řešili jistě jen ti nejzarytější fanoušci. Ale dva detaily opravdu nemůžu opomenout. Dva detaily které se sakra liší od hry. Vlastně tři....Trpaslíci mají být mnohem menší než prasečí rypáky...takže buďto jsou všichni zelenokožci s jejich vzrůstem ti malí plíživí goblini nebo jak se jim říkalo a ti velcí bílí jsou skřeti (což asi těžko) a nebo udělali skřety stejně velké jako samotné trpaslíky a acronta jen jednou tak vyšší jak samotné trpaslíky...což je prostě epic fail....

    Další detail kterej se dá možná ignorovat. Postava trpaslíků. Tam nemá být každej trpaslík stejnej. Určití trpaslíci mají být slabší a jiní zase mnohem silnější a s postavou válečného bijce...čtvrtý by od třetího měl jít poznat na první pohled a když se dívám na Tungdila, Gandogara, Boindila a Boendala tak v jejich postavích opravdu moc rozdílů nevidím

    A poslední věc mě napadá jsou Alfové.a elfové Možná je to, ale jen můj pocit a mohu se plést páč je to fakt dlouho co jsem to četl, ale elf pokud vím není bílý jak stěna...a alfové mají být naprosto stejní jak elfové až na oči za bílého dne
    • Veskoslav
      V legendách alfů se píše, že elfové a alfové mají alabastrově bílou a jemnou pleť. Zvlášť u elfů je vhodnější užití kůže jako plátno než u jiných ras.
      • Holldir
        No jak jsem psal mohu se plést a asi jsem se v tomto spletl
  • Holldir
    Já fakt doufám, že ten pajzl v galerii s tou podkovou a krátkých vousech není Tungdil. Páč ten za celou první knihu (a možná ani nikdy v dalších dvou dílech) neměl na sobě plátovou zbroj, ale jen koružkovou zbroj. A rozhodně si nepamatuju na piercing
  • Graficky teda solidní vykrádačka Hobbita :|
  • A takový dobrý knížky to jsou.
    • Paulcz
      Jestli má fantasy nějaké klišé tak to je "trpaslík vychovávaný lidmi" :)
  • Na hru jsem byl zvědavý ale škoda že to takhle dopadlo. Snad až opadne cena a výjdou nějaké ty patche... Mám ale dotaz na čtenáře fantastiky. Hledám fantasy literaturu která by nebyla pro teenagery a úplně klišovitá... Mám na mysli klasiku s elfy, trpaslíky, draky atd. Jen prostě pro dospělé. Existuje něco takového? Četl jsem Sapkowského i Tolkiena, čekám až R.R. Martin vydá další díl, momentálně mám rozečtený Malaz. A samozřejmě jsem kdysi přečetl tunu klasické fantasy. Mě vždycky fascinuje že autoři FANTASY literatury jaksi opomíjejí onu fantasii. Např. klasická fantasy by se dala pojmout tolika různými způsoby ale vždycky skončíme u klasických elfů, trpošů a lidí. Proč jednou nemůžeme vidět příběh kde vystupují i méně profláklé rasy. Nebo jinak, proč vždycky musí být skřeti, goblini, vlkodlaci upíři atd. ti špatní? Příjde mi že spousta autorů až křečovitě přilnula k Tolkienovi a jeho odkazu a nebo se snaží o totální odlišnost ale pak to mnohdy končí dost podivným mišmašem.
    • Díky všem za typy na zajímavou četbu, určitě se tím proderu.
    • neni to klasicka fantasy, ale pro me zajimave cteni je od Roberta Holdstocka - Les Mytag a Lavondyss
    • Wheel of Time - hooodně dlouhé čtení, podobně jako Malaz. Pak ještě Discworld...
    • Vogon
      Nečtu fantasy a mimo Tolkiena žádné fantasy s trpaslíky, elfy, apod. neznám, ale doproučím ti taky něco.
      Terryho Pratchetta jsi četl? Pokud chceš netradiční fantasy, tak si rozhodně přečti něco od něho. Taky doporučuji knihy od Joe Abercrombieho, obzvláště pokud tě nebaví klasické pojetí zla a dobra. Trilogie První Zákon, Nejlépe Chutná za Studena, Hrdinové a Rudá Země.
      Jinak jestli si četl Martina, tak doporučuji sci-fi Hon na Lovce, kterého je spoluautorem,
      • Pratchetta mám načteného celého a i nakoukané divadelní hry. :)
    • Jak píší ostatní, klasická fantasy s těmi rasami, jenom dospělejší, se hledá těžko, tak jenom doplním kolegy alespoň o další kvalitní fantasy série k těm, co už byly řečeny:
      Princ ničeho od Bakkera
      Stín krkavce od Ryana
      Prachmistři od McClellana
      Páni parchanti od Lynche
      Příběhy z meekhánského pohraničí od Wegnera
      Třeba něco z toho chytne i bez elfů a trpaslíků *4*
    • Tilwaen
      Jak moc to bude splňovat tvou podmínku dospělosti nevím, ale mně se líbil Vlad Taltos od Stevena Brusta. Jsou to takové patálie nájemného vraha ve světě, kde jsou lidé minoritou; nějakou magii a netradiční stvoření tam také najdeš.

      Pokud už se pro tuhle sérii rozhodneš, pozor na pořadí knížek, autor je nepsal chronologicky. Sice se to snažil psát tak, abys mohl začít kteroukoliv knihou a chytl se, nicméně podle mě je určitě nejlepší vše číst chronologicky.

      No matter how subtle the wizard, a knife between the shoulder blades will seriously cramp his style.
    • Steven Erikson a jeho Malazská Kronika, ještě jsem nenašel nic, co by ho překonalo. Pozor, je to fakt dlouhé čtení a některé souvislosti se dozvíš až v dalších dílech, Odměnou je neuvěřitelně propracovaný svět, realisticky se chovající postavy a několik úchvatných eposů (např. Coltain a psí řetěz)
      • Malaz mám právě rozečtený a jsem spokojený ale hledám i něco dalšího. A právě mě zajímalo jestli existuje i nějaká klasická fantasy ale pro dospělé.
        • Pethulla
          Klasická? To je těžké. Tady je pár tipů, ale žádná z nich není ve stylu člověk/elf/trpajzlík/drak (spíš tam teda chybí). Supr je Abercrombie, to je ale spíš temná fantasy s hajzlíky v hlavní roli.
          Pak třeba Rothfuss a jeho Kronika královraha je úžasná, ale pořád se ještě čeká na závěrečný díl.
          Hodně chválený je Marco a jeho Tyrani a Králové, ikdyž podle mého to žádná hitparáda není. Takový slabší Abercrombie.
          A vedle nešlápneš s Kayem, ten ještě nic špatného nenapsal. Ale zase, je to taková fantasy nefantasy.
          A pokud bys chtěl něco méně akčního, něco, kde se spoustu času nic neděje a co je spíše zaměřené na jednotlivé postavy můžeš zkusit Živé lodě od Robin Hobb.
          • S Rothfussem absolutně souhlasím. Málo co mě v posledních letech dokázalo takho okouzlit. Už aby ten třetí díl dopsal *3*
            • Mě teda Rothfuss moc nezaujal. Je to hrozně dlouhé, ale přitom se tam skoro nic neděje, skoro jak scénář k televiznímu seriálu. Přitom jinak čtu všechno možné a délka mě rozhodně neodradí, jen to nesmí být takhle seriálové, aby se ten příběh nikam neposouval, jen se tak převaloval na místě.
  • Super recenze .. abych použil slova klasika: "Pod to bych se podepsal"
    Pro fanouška série a nadšeného čtenáře Heitzových trpaslíků, je to super hra, která nabídne nový pohled na vlastní prožitek ze čtení knihy.
    Bohužel ten proklatý soubojový systém a umělá inteligence ten dojem kazí a v zásadě mě dál posouvalo jen to, že jsem se těšil na to jak bude zpracován další vývoj .. souboje se časem staly nutným zlem.
    Taky hned po zapnutí hry na člověka dýchne nedodělanost a nepečlivost v úvodním menu .. omlouval jsem to v domění, že jde o malé studio s nezkušenými nadšenci, ale z toho mě Pavel tedy vyvedl ... v tom případě to omluvit nelze a je to škoda, protože Trpaslíci nedostávají úplně dostatek prostoru (můj názor) jak ve filmech tak ve hrách,nebo knížkách až na pár výjimek a tohle je tak trochu promarněná příležitost.
    • ked si chces uzit trposov, tak si daj WH total war. je to labuzo :)
  • Veskoslav
    Defacto "přepis" knížky do hry v poměru 1:1:) Dabing a hudební ozvučení pecka, zpracování taktéž na jedničku, jenom ten soubojový systém je takový hodně nedořešený a hru projedete za 6-7 hodin.
    • Pro mě je hra zklamáním - nuda - jak píšeš přepis knihy. Čekal jsem od toho mnohem víc akce - spíš něco ala Diablo.
      • Veskoslav
        Očekávát od příběhového RPG, kdy tvůrci už při kampani řekli, že se budou soustřadit na příběh, H&S rubačku ala Diablo aneb příběh si šel popovídat s pornem, je asi stejné jako čekat, až Hitler znovu povstane:)
    • ja som dosiel k v pribehu k tej rokline, kde na utesoch su orkovia s lukmi. asi 5x som to skusal prejst, akedze sa mi to nepodarilo, tak som uz tu hru nespustil. Kolko toho este mam do konca hry?
      • Tu bitvu jsem dělal několikrát, ale nakonec se mi povedla. Je tam i druhá možnost se dostat dál. Na severu od té skřetí bašty je na mapě brána, která se dá otevřít pomocí zvonu, lebky a bylinek. Jak a co ti poví NPC, které tam po bitvě zachráníš.
    • Morraw
      6-7h *8* Tak to je šílený extrém. To mi nepřijde jako úplně dodělaná hra. Došly peníze nebo byl takový plán?
      • Veskoslav
        Takový byl plán, ale já to fakt proletěl, abych zkusil, jak se to hraje, takže možná jsem extrém já:) Navíc spoustu věcí znám z knížek, takže různé hádanky či rozhodování jsem věděl ihned, což pro nečtenáře bude občas problém.
    • Mel bys prispivat casteji, lidi se tu ted min hadaji a je tu nuda odkdy jsi odesel.
  • na hru se tesim, hlavne je o me oblibene rase,jo jsem trpofil :-D a jsem na to hrdej,vic takovych klasickych her a budu spokojen.osobne jsem doufal ze to pojmou formou opravdu otevreneho sveta s moznosti budovani jako v minecraftu.ale nemuzu chtit vsechno treba nekdy nekdo do neceho podobnyho pujde...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit