Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednoduchý. Nedělejte z Japonců bohy, každej Polák taky není hned zaklínač.
  • frag.ment
    Jrpg mě nijak netáhne, ale když vidím obrázky z her a přečtu si o čem to má být, přijde mi to těžce na jedno brdo.. Nezajímavé, příběh většinou stupidní, grafika, stylizace.. to raději nebudu komentovat.. A ujíždí si na tom osoby, které se pak tváří hrozně zajímavě a cítí se být na vyšší úrovni bití..
    • ono je treba si taky uvedomit ze jsou lidi ktery muzou zapadni hry a ty japonsky, a ano, urcite diky tomu maji lepsi prehled a vidi do obou taboru lip nez jednostranici..takze jo, jsou na takove vyssi imaginarni urovni byti, aspon co se tohohle problemu tyka..ono tim saktulkovanim koneckoncu clovek ochuzuje jen sam sabe..stejne jako v pripade PC vs konzole..proc si delat vrasky kdyz muzu mit oboji..
    • Yup zaostalej ignorant mluví retardovanejch weaboos, to je to o čem sem psal dole. :/ :D
      Pravda je taková, že sou si rovni.......jen předsudky a zkreslená představa .
    • bití? Jako, že se vzájemně mlátěj?
  • >A fascinující je, že člověk věří, že to tak v Japonsku vážně může být.
    うん、このゲームの題材になっている現象、いわばアイドルとそれを伴う特有の文化、はここ数年日本(と韓国)に流行っているんだ。だがゲームが描く「創造力を活かしてファンの心に自分の想いを届ける」なんて楽観的な希望で動く営業じゃない。むしろ、『手垢塗れの天使』のような抜きゲーのほうが現況に等しいかと。アイドル好きな人におススメ。
  • Weaboos a z druhýho spektra proti nim dutý zaostalý kontervy :D Parádní diskuze.
    • Inquisitor
      Tož jsem si já stará konzerva musel vygůglit co že je to ten weaboos :D
      • Záleží kterou definici si vštípíš páč dneska jich je docela dost.
        Pravej Weaboo je většinou beta elitář kterej nemá rád nic nejaponskýho jen protože to není z Japonska a haní západní tvorbu aniž by ji znal respektive není schopnej poskytnout argumenty proč, případně má velice zkreslenou představu o Japonsku a myslí si že je to jakási utopie plná archetypů jako v některých anime.
        Chová se jako znalec Japonska ale nic o něm neví a myslí si, že umí Japonsky ale zná jenom profláklý fráze jako je kawai,desu a podobnej bs.
        A high level sou ty který souložej s waifu poštářema a krměj anime wallpapery když maj "narozeniny".
        No a pak tu sou konzervy ty sou prakticky stejný jako weaboos ve spoustě bodech jen na druhý straně barikády.
        Každopádně to, že někdo nemá rád anime apod. z něj hned nedělá hloupou konzervu stejně tak jako to, že ho někdo má rád z něj nedělá Weaboo a na konci dne je to jenom o přístupu.
        • No a pak je tu Malloy. Zakrnělý a zahořklý čecháček, který má potřebu urážet ostatní lidi, které baví něco jiného než jeho. Doufám že jsi na sebe pyšnej.
        • To je hodně slabá definice, hlavně u konzerv. Jaký jazyk si myslí, že umí konzerva? S čím souloží konzerva? Čeho si myslí, že je znalec?
  • fuj, je to hnus. Když vidim ty obrázky v náhledech, jsem rád, že jsem se narodil ve Střední Evropě
    • Ve zkumavce.
      • Já myslim, že vás oba seškrábli někde na veřejných záchodech.
  • TheGGG
    na animu koukám, ale tyto jejich přeplácané plastikové jakože anime slátaniny s bomba uber nápisy a překombinovanými pravidly, to je za trest... takový weeaboo naštěstí nejsem...
    • Farnham_The_Drunk
      Neeee to naštěstí nejsi, ty jsi naštěstí Justínek bobrů.
  • Tak pro jistotu dat za sedm, aby se nahodou neukazalo ze v japonsku delaji originalni hry jsou v mnoha vecech lepsi nez ty zapadni. To by pak mohlo dojit k tomu ze by to lidi chteli zkusit a muselo by se o tom vic psat a zapadni sediva a nudna produkce by nemela na ruzich ustlano. Tahle hra si bez problemu zaslouzi 8/10 (mozna i 9/10) ale to by nesmel byt strach dat podivnosti z japonska vetsi znamku aby nahodou recenzent nebyl v ocich naseho polsko/cesko/zapadniho publika za podivina.

    PS: mimochodem Fortissimo PAL edice tehle hry bude mit jednou velkou cenu:)
    • Vogon
      Můžu se zeptat jaký je rozdíl v bojovém souboji TMS a P4/P3? Jinak mě osobně právě na Personách(3,4) nejvíce bavily všední starosti postav a v případě P4 pozemský kriminální případ, fantasy podivnosti(Konec P4, příběh P3) pro mě byly nejslabší složkou těch her, a tohle vypadá že to míří daleko více do fantasy.
      • Soubojak porad vychazi z pres turn battle systemu jako ma P3,4 nebo lucifers call, tedy takove kamen nuzky papir. S tim ze tady je kladen velky duraz na spolupraci postav a ackoliv v samotnem souboji jsou postavy jen tri, tak diky navazovani komb muzou bojovat i ty postavy ktere momentalne na ,,place,, nejsou. Zalezi na tom jak ma ktera postava nastavene skilly ve slotech, takze kdyz postava pouzije treba mazan na ktery je dana potvora nachylna aktivuje se tim chain na postavu ktera je mimo bitevni pole. Ale musi mit nastaveny skill kterym takzvane na ten mazan muze navazat. Timhle stylem muzou v jednom kole vzasade utocit vsechny postavy po sobe. To znamena kdyz mas tri postavy v boji a pet jich sedi na lavicce tak v jednom kole muzes provest az 18 utoku. Skilly se ucis ze zbrani ktere se vyrabeji z materialu co nafarmis (podobne jako se ucily dovednosti ve FF9).
        hra neni jen o prolezani bludist a bojovani, jak se nam snazi recenzent tvrdit, ale obsahuje radnou davku pribehovych udalosti, vcetne nepovinnych ukolu, dejovych linii jednotlivych postav a samotneho hlavniho pribehu.
        Hra taky pomerne aktivne vyuziva obrazovku ovladace pro komunikaci s NPC a postavami, zobrazuje detailni statistiky priser pri boji, nebo je na ni bestiar atd. Je to zabava tak na 50-80 hodin s moznosti new game+ ktera odemyka par superbossu.
        grafika je celkem povedena, na moznosti WiiU super, me akorat sral japonskej dabing na pevno, protoze me irituje kdyz nekdo ve hre mluvi a ja mu nerozumim ani slovo a ctu jen titulky:)
    • corfer
      Co je ale na téhle hře konkrétně tak moc originální? Vždyť ty japonsko-čísnké věci jsou tak zoufale fádní minimálně vizuálně. To že někomu ze zad trčí růže ještě není známka originality, spíš naopak... Tyhle detaily smrdí snahou autorů za každou cenu vymyslet něco šokujícího, což je mimochodem problém i Dark Souls. Myslím si osobně, že je daleko přínosnější budovat nějaký brand, než takhle bezhlavě chrlit ty takzvaně originální tituly.
      • japonsko a cina jsou dve naprosto odlisne zeme, teda krome toho ze tam maji sikme oci. Tahle hra brand je, SMT a FE jsou dost vyrazne serie. originalitu bys poznal kdybys zanr jrpg hral, vysvetlit to nekomu koho to nezajima nejde.
        • corfer
          Kromě toho, že jsou Japonsko a Čína dvě odlišné země jsou také největšími asijskými producenty asijských RPG... Nebo snad nemám pravdu?
          • Pletes si japonec s korejcema
    • Třeba jako Attack on Titan (A.O.T) Wings of Freedom. Ničíš nějaké velké mimino v plenkách. Vše korunuje hnusná grafika, divoká kamera a primitivní styl boje aneb mačkej co to dá a ono to udělá nějaké kombo a postava při tom vylétne a možná ukáže i kalhotky. Ještě zaheká jak to bývá honimírů z Japonska běžné. Navíc se to nedá ovládat a jede to 30 fps nestabilně.

      Vskutku originální. Tyhle hry se dají za takové neduhy strhat k hranici 5 a ještě máš prostor to dorazit na 0. Příšerné záležitosti.
      Jedna z mála her která má kvalitu a je to vidět, je MGS.
      • Ta hra je podle anime, takže tak polovinu toho co si vyjmenoval neberu vážně. Nepřátelé takhle vypadjí i v předloze - mají být groteskní. A zrovna Attack on Titan nemá zas nějakej fanservice že by někdě bylo vidět spodní prádlo, to si asi pleteš s jinýma hrama. Ale z toho tvýho komentáře je cejtit celkově hate na japonsko a anime. A pokud si to hrál na klávesnici tak si debil, na ovladači se to hraje nomrálně. Co bych vytknul je to, že HUD je obrovskej a souboje jsou moc lehký.

        A souhlasim s komentářem nademnou MGS nikomu nevadí to je zajímavý. Kde mimochodem každá k*nda má obří kozy, jen podprdu, roztrhaný silonky a přes silonky tanga. Kde se člověk schovává v krabici. A obří roboti bučí jako krávy...
        • me treba attack on titan vubec nezajima, na anime nekoukam, takze by me ta hra nic moc nerekla.
          Ale je fajn ze se tyhle hry dostanou i na zapad, driv to tak nebylo, japonci 70% svoji produkce nepousteli vubec ven, z obavy ze se to nevyplati kvuli takovym lidem jako je i. Nastesti se ukazalo ze na zapade je hodne lidi kterym se jejich hry libi. Tady u nas v cechach je ale situace porad stejna, lidi hrajou mafii, zerou knedlo vepro, nadavaj na politiku a chlastaj pivo a japonsky hry jsou pro ne neco jako situace kolem uprchliku pro vetsinu naseho naroda:)
      • Tokyo Mirage Sessions vadí ale MGS, kde jsou roboti ve tvaru zvířat, borec v uplejch hadrech, zelený PVC žáby atd nevadí. Doporučuju se na MGS kouknout trochu pořádně.
    • trosku problem je, ze ty japonsky prehnany omalovanky jsou vsechny stejne barevny, takze defacto ta produkce navenek pusobi stejne sede jako na tebe ta zapadni, jen v jinych odstinech

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit