Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stačí si dat kameru Tele, amatére.
  • Hravam Fifu s priatelkou a popravde len "mackame" tlacitka na ovladacoch.
    Ziadna velka taktika, odkopnut, prihravka, faulovanie.
    Podstatne ze ju to bavi a mna potom tiez :)
  • Chim
    Já v FMku nikdy s kamerou žádný problém neměl.
  • Hraju PES a přidávám se k těm, kterým se lépe hraje na bližší straně, ta vzdálenější je pro mě prostě nějak až moc vzdálená, snažím se to řešit zoomem a nakloněním, ale tak komfortní jako dolní strana to není.

    Nehraju každý ročník, většinou PES, někdy jsem zkusil FIFU, ale dost často se mi stávalo, že volba kamery měla dost zásadní vliv na mou celkovou šikovnost. Vysvětlit to neumím, ale pokud jsem měl nepřekonatelné problémy především s bráněním, tj. moji obránci se mi zdáli být vždy až moc daleko a byl jsem snadno obejit nebo přesprintován. A kupodivu moje trápení vyřešila změna kamery.
  • Zajimave tema (tedy pro fotbalovoherni fandy), myslim, ze by si klidne zaslouzilo jeste o par odstavcu a vice "vaznejsi" pojeti.

    Take trochu preferuji "horni" lajnu, situaci navic casto take trochu komplikuje stin stadionu.

    Osobne ale jeste vetsi problem pro hratelnost vidim ve druhe casti nakousnute ve clanku - hra v "hloubi" celeho pole. Prudky pas za obranu, nabeh z hloubky, na to proste defaultni FIFA neni stavena. Nebo asi lepe receno moje navyky.

    Preferovani exponovanejsiho kridla je vlastne take problem, ale ne az tak velky - protoze alespon z poloviny jakz takz fotbal emulujete. Kridelni hru predvadite, ackoliv nevyvazene, co se stran tyce.

    Ale nejake dalekonosne pasy z prostredka zalohy? Xabi Alonso, Pirlo a spol.? To uz zacina absentovat. Jasne, "through ball" odnekud par metru za vapnem do vapna, to se ve hre dava dnes a denne. Ale ze by nejaky Xavi ve stredovem kruhu videl z vlastni pule nabihajiciho Iniestu, jak prekrizi mezi obrance a nasel ho tricetimetrovym pasem, to uz ne.
  • Díky za článek. Zrovna u FIFY ani psa jsem to, že bych hrál primárně přes 1 stranu nepozoroval, ale zkusím se na to zaměřit :)
    A teď jeden hokejovej problém, kterej mě při čtení napadl.
    Po letech hraní modovaného NHL 2004 na PC, jsem pořídil PS4 a NHL17 a super...dokud jsem nezačal hrát online.
    Proč?
    Můj problém tkví v ovládání, resp. v možnosti přepínat mezi skillstickem a hybridním stylem. Už několikrát se mi stalo, že jsem vedl o např. 2 branky nad soupeřem, který evidentně stejně jako já využíval skillstick. On si však cca 5 minut před koncem zapauzuje hru - přehodí si ovládání na hybrida a najednou dělá krásný kličky, střely mu padaj do šibenice atp.
    Zápas otočí a mě naštve.
    Existuje nějaký řešění jak hrát jen s hráči kteří využívají stejné ovládání?
    Díky za příp. rady.
    Pan Hokej
  • homeles8
    Já mám problém se supštěním :( Po několika měsících jsem si chtěl zahrát fifu 15 a program přestal pracovat :( Vyzkoušel jsem všechny vygooglený řešení, al enic nepomáhá:(
  • Mart9
    Mám to přesně naopak, vždycky se mi líp hraje na tu bližší lajnu, protože se mi větší paňáček lépe ovládá. I když zrovna u FIFY 17 mi to vadí nejmíň.

    Je potřeba zmínit, že u obou těch her je možné nastavit kameru. U FIFY jak úhel, tak výšku a zoom.

    A spíš by to chtělo článek o tom, proč je sakra celých 20 let v hokeji výchozí pohled s ledem na výšku??? To prostě nechápu. Od ročníku 2003 si dávám postranní pohled jako u fotbalu a mám pěkně přehled. A navíc to vypadá reálněji.
  • Stačí využívat radar anebo jiný pohled kamery (vertikální) - když si to otočíte, tak soupeř taky pravděpodobně hraje víc na viditelnou stranu a tak, pokud si osvojíte hrát efektivně i na "neviditelnou" stranu, tím získáte velkou výhodu. A není to nic těžkého se to naučit.
  • Absolutní souhlas s tím, že využívám každý poločas tu bližší stranu víc, než tu vzdálenější. Nedělám to naschvál, ale už několikrát jsem se nad tím zamyslel.
    • Přesně jak říká Mart9. Se článkem souhlasím, ale taky jsem míval právě problém, že jsem hrál víc na tu bližší stranu, protože je na ni prostě víc vidět. Spíš je smutnější, že i kdyby tento problém tam nebyl, tak se Fifa moc neblíží reálnému fotbalu, aspoň v posledních letech. Nejlepší byla tak Fifa 12 nebo 13. Fifa 17 je úplně zběsilá a rychlá, kde se téměř vůbec nevyužije fotbalová chytrost, ale hlavně se musí rychle "mačkat"... z toho vyplývá nereálný presink a rychlé útoky s bezchybnými přihrávkami (kde je ve hře nastavená chybovost přihrávky snad na 0,0001). Já si umím zvyknout ve hrách téměř na vše, i celkem na toto, jenže problém je v tom, že takový způsob hraní fotbalu mě bohužel moc nebaví... to už i Fifa 15, kde vládli sprinty sprinty a sprinty byla zábavnější.

      Jinak Fifa 17 má tu kameru jinak, než ostatní díly (dá se říct lepší), protože je celkem daleko od hřiště, takže je vidět skoro na všechny hráče... tudíž mě už nedělá velký problém hrát rovnoměrně na obou stranách, nebo tak jak bych si představoval. Ale jak píšu, kazí to zase jiné věci.

      A nejotravnější je fakt, že Fifa ovlivňuje tvé hraní. Vyhraješ pár zápasů a hráči hrají sami perfektně. Pomalu ani nemusíš držet gamepad a ten gol ti tvé mužstvo dá. Naopak prohraješ pár zápasů a hráči hrají jak ploužící se lemry. Balon jim odskakuje, jsou pomalí a prostě celkově hrozní, takže se člověk na gol musí sakra nadřít. Z toho bych blil.
      V sezóně at si to klidně je, ale ne v multiplayeru, kde hraješ po každý s někým jiným a měli by být šance od začátku vyrovnané! Bohužel nejsou.

      Už jsem tu zmiňoval. O PES neuvažuju. Odfláklá PC verze a licence nejsou (hraju jen multiplayer, takže patche jsou k ničemu).

      Takže mám od fotbalu menší pauzu a třeba jednou bude zase Fifa dobrá, nebo PES alespoň stejný jak na konzole...
      • Mart9
        A máš povypínané všechny ty pomocníky?
        • Co tím přesně myslíš? Když hraješ multiplayer, tak si tam toho moc nastavit nedá... tedy abych to upřesnil já, hraji v 95% FUT.
          • Mart9
            No takové ty pomocníky u míření, u přihrávek, jak jde zvolit jestli to budeš ovládat manuálně, nebo ti hra pomůže se směrem přihrávky a tak... Jak je to v onlinu nevim, ale bylo by divný, kdyby tam stejné nastavení ovládání nebylo. Ve starších ročnících to vypnout šlo určitě.
            • Ne. Je to ve hře. Hráči hrají pouze tak, jak jim to hra dovolí.
            • Mart9
              Tak v tom případě je to v hráčích a ne ve hře. Ty sis stěžoval na hru.
            • Jj jenže to nastavení ve FUT uděláš akorát pro sebe a ne i pro soupeře. Takže dát si manuální přihrávku proti soupeřově automatické je sebevražda.
    • Mart9
      Špatně si to pochopil a kápl si tím na celý problém toho článku. Zatímco Václav hraje NA VZDÁLENĚJŠÍ lajně, protože mu ji neskrývá okraj obrazovky, já i ty hrajeme na BLIŽŠÍ lajně, protože je blíž, jsou na ni tím pádem větší paňáčci a lépe se mi ovládají.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit