Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • AI nikdy nebude fungovat na stavajici architekture pocitacu.
  • Ty vole co to je.. Neprejici zastup skarohlidu ? :(
  • Možná jednou bude SE dobrá a komplexní hra s planetama atd. , ale mám pocit , že já už budu dědek.
  • No zatim je to jenom pozlacene ho..o
  • Na svoji první hru, propadák Miner Wars dostal Rosa investici 1 mega euro, cca 25 miliónů českých korun. S tím se docela dobře začíná kariéra herního indie vývojáře...
    • http://mam.ihned.cz/c1-54768530-wdf-neuhradila-zavazky-to-nesmi-byt-zastreno. :-P
    • 25 mega je nic.
  • Tady článek a rozhovor na toto téma:
    http://connect.zive.cz/clanky/marek-rosa-diky-space-engineers-vyvineme-ai/sc-320-a-173164
    Viděl jsem před časem. Jeho záměry v oboru AI jsou známé již delší dobu.

    Hry z něj můžou udělat multimilionáře, ale AI z něj může udělat miliardáře. Držím mu palce.
  • Pozor na to co děláš Marku, já to taky myslel dobře ale pak se to celý nějak pos*alo...
    • neboj sa robko, až tak blbo to nedopadlo a po antibiotikách a očkovaní tvoj vynález zachránil asi najviac životov, inak by sa amerika a rusi už dávno pobili, a to isté platí pre indiu a pakistancov a tiež aj iné krajiny.
  • Marek je bůh!
  • Ako herny vyvojar mi Marek Rosa nepripada zrovna moc doverihodny. Nieje horsi ako vecsina hernych developerov ale rozhodne by som ho nepasoval ako nejakeho cool friendly typka. Miner Wars bol tak trochu odrb na zakaznikov a Space/Medieval Engineers, no uvidime ako sa to vyvrbi. Zatial chytil aktualny trend a vezie sa na vlne. Je fajn ze stupa zaujem o vyskum ohladom AI ale pride mi to tak trochu bezcielne. Minimalne z tych informacii ktore pustaju na verejnost. Tiez to prehnane nadsenie ako sa AI bude sa ma ucit. Samozrejme zatial som nezachytil co pouzivaju ale napriklad taka neurovnova siet sa da slusne vytrenovat, ale vzhladom na to ze simuluje funkciu realneho mozgu, akurat vyrazne rychlejsie, je tak isto aj chybova. Bez specifickych uprav a zasahov do fungovania do takej siete, nikdy nebude jej vysledok 100% spravny, vzdy bude urcite percento vystupu chybove. Minimalne v priemysle ma takato ai dost obmedzene pouzitie.
    • Miners Wars byl odrb, s tím musí souhlasit snad každý. Zatím se zdá, že Space Engineers na tom jsou lépe a své sliby dodržuje. I když občas má problémy s tím, že říká věci, které by asi neměl - viz jeho plán s přidáním planet do SE, který je podle mě hodně přestřelený.
      • Proboha, co to tu vy dva melete?

        Zaprvé - AI je proste umělá inteligence. Že bude chybová, no a? Člověk je taky chybový a nedá se snad používat pro práci? Prostě vytvoří AI, která sice bude chybovat, ale bude to sakra inteligentní AI...

        A zadruhé - zatím splnili v SE všechno, co řekli, kyslík přidali asi měsíc po tom, co oznámili, že na něm začnou pracovat, hra je čím dál lepší a planety implementují bez problémů. Nechápu, co se to tu vždycky proti Markovi vyrojí za odpůrce, KSH mají, minimálně momentálně, ve svých hrách dost slušně našlápnuto a už dlouho se mi nestalo, že bych čekal na každý nový update s takovým nadšením (a to každý čtvrtek, či úterý u ME)!

        S pozdravem,
        Ludvík Trečko
        • Keen aj Marek su mi viac menej volny. MW som kupil este v early access (aj ked vtedy sa to tusim volalo este inak) a nakoniec som bol sklamany. Hlavne pristupom. SE/MW ma moc nezaujimaju. Nikde netvrdim ze su to zle hry, len by som za jeho uspechom nevidel iba tie hry ale aj aktualnu vlnu stavebnicovych hier vdaka Minecraftu.

          Co sa tyka AI tak prave chybaju od nich nejake konkretnejsie info. V zasade len povedali idem si plnit detsky sen tym ze vytvorim nejaku univerzalnu AI a davam do toho 10M$. To je tak asi vsetko co Rosa povedal. Ako OK, ale rozhodne to nieje nic prelomove ani nieco z coho padnem na zadok.
          Zatial len basnil aka bude ta AI uzasna a univerzalne pouzitelna az sa im to podari. Lenze rozne vedne aj technicke odbory potrebuju riesit rozne typy problemov a na vsetko sa AI nehodi. A prave ako priklad som dal aj neuronove siete (ktore pravdepodobne pouzivaju). Na simulovnie v hrach alebo nieco podobne to moze byt fajn ale rozhodne by som taku AI nenechal riadit alebo vytvorit nejaky kriticky system alebo technologiu.
        • SE je jedna z mých nejhranějších her. Vlastně hraju jen to Elite a FSX. Své sliby v SE sice plní, ale mám pochybnosti, pokud jde o ty planety. Až to bude ve hře, přestanu mít pochybnosti.

          Rozhodně mě nemůpžeš považovat za odpurce KEEN a Marka. Naopak. Jsem jeho velký příznivce. Ale to neznamená, že nebudu k určitým věcem skeptický.
  • Marek chce udělat nějakýho pseudo terminátora a pak to střelit Googlu.

    Peněz určitě bude mít hafo, když si vemete, že SE se prodalo 1m. Kdyby prodávali SE za plnou cenu 23€ od začátku, tak maj 23 * 1 000 000 * 27 = 621 000 000 Kč
    Na to že před 6 lety neměl nic docela slušný
    • Marek Rosa je génius.
      • Lžete! Jste muž a prostě lžete pane Vávro!
    • Steam si bere 30%...
      • no ok
        ale když řekne, ze do toho narve 10m$ z vlastní kapsy = 250 000 000 Kč, tak za chvíli bude moct konkurovat lidem jako Babiš, Bakala atd

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit