Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • palver
    Nojo, koukám, že cenzor už zase začal řádit - celé jedno vlákno zmizelo. Gone Home je zkrátka nedotknutelná modla...

    Zdá se, že použití slova "homosexuální" a jeho odvozenin je snad horší hřích, než propagace nacismu a komunismu dohromady (nikdy jsem neviděl cenzora tak řádit v diskusích např. o Red Orchestra, a že tam to bylo občas dost na ostří...).

    Je mi vcelku jedno, zda je cenzor na holčičky, nebo na chlapečky. Ale neměl by ventilovat svůj světonázor tím, že bude mazat názory odlišné *10*
    • Jaké odlišné názory? Zmizel jen tisíctý pubertální "vtip" ohledně homosexuality v jedné hře. Ani se nedivím, je vážně neuvěřitelné, jak někteří dodnes chytají tik, jen protože se nějaká hra věnovala lesbičkám... *7*
      • palver
        Tisící pubertální vtip na hru, jejíž celá zápletka stojí na tom, že puberťačka utekla z domova... A protože utekla s lesbičkou, tak je to ohromně přelomová hra, a každý kdo si z ní dělá legraci je homofob a zpátečník. *7*

        Promiň, ale ta hra si kritiku a zesměšňování zaslouží. Kdyby bylo dost takových reakci včas po vydání, spousta lidí za ni nemusela vyhodit peníze a čas - což krásně rezonuje např. v uživatelských recenzích na Steamu. Ale publikující herní rezenzenti si prostě žádnou kritiku preventivně nedovolili, a ve stejném duchu řádí i cenzoři.
        • Proč hledáš falešné důvody tam, kde žádné nejsou? Herní recenzenty... a určitě ne všechny... to prostě oslovilo, podobně jako třeba tohohle týpka... http://www.edgeoftheworld.cz/2014/01/06/gone-home/

          Ten jeho text sem někdo dával už dřív a musím říct, že za mě úplně nejlíp vystihuje, proč je Gone Home pro někoho super. Schválně si to přečti, třeba pochopíš, proč se to někomu mohlo líbit, když tobě ne. A ne, nejde o lesbičky.
          • palver
            Nemám problém pochopit, že se to někomu líbí. Ale mám problém v tom, že by se to muselo líbit každému. Na tu hru jsou dost vyhraněné názory, a například já jsem si ji koupil na základě recenze tohoto serveru - 9/10 bodů, "pohlcující zážitek". *15* asi tak prvních 10 minut... a pak už to bylo jen gradování cimrmanovského prvku očekávání - zklamání.

            Imho je děj plytkou trivialitou, ještě k tomu ne příliš šťastně vyprávěnou. Názor na to můžete mít jiný. Já bych ovšem rád býval byl varován předem, což se bohužel nestalo. Ano, možná to je tím, že jsem o své orientaci nikdy nepochyboval, nebo že se mnou v devadesátých už necloumala puberta, ale zatímco třeba Esther mě vtáhla a i přes mizernou grafiku přikovala k monitoru, u Gone Home jsem většinu času jen nevěřícně kroutil hlavou.

            To Barnstone: A ne, nemusím FPS kosit hromady nepřátel, nebo si dokazovat, co mám jak velkýho. *5* Když použiju tvého příkladu: třeba jdeš jeden den koupit housky a někdo ti unese ženu, tak začneš pátrat... a v případě Gone Home - po dvou hodinách zjistíš, že to nebyl únos, ale jen šla do sklepa pro brambory. *3* . BTW co takle dívat se trošku do huby, než začneš vynášet hloupé soudy o někom, koho vůbec neznáš?
            • jasně ty retarde, celá ložnice je od krve, asi noc oživlých brambor viď? *7*
            • Nikdo neříká že by se to muselo líbit každému. A jak tě může někdo varovat předem, když nezná tvůj vkus? Fakt si to nedovedu úplně prakticky představit... Recenzenta hra nadchne a vtáhne a jak má tušit, že tebe ne?
        • GlaDOS
          Neřekl bych že přelomová, ale z hlediska příběhu určitě originální. Kolik her má v příběhu zapracovanou homosexualitu dospěle? Kolik her se snaží zpracovat naprosto obyčejný příběh? Mám pocit, že každá třetí se snaží být strašně vážná/epická/důležitá, ale v mnoha případech jen kroutím hlavou, zda to mysleli vývojáři vážně.
          • palver
            Proti gustu...
            ... já ráno vstanu, vysprchuju se, vyčistím zuby, nasnídám se, oblíknu, jdu do práce... obyčejný civilní život. A pak mám ve chvílích volna hrát hru s obyčejným triviálním příběhem? Proč jako? Děkuju nechci. To si raději zapálím svíčku a budu čumět do plamene.

            Myslím si, že je dobře že hry (i knihy, filmy, když jsme u toho) zpracovávají zajímavé příběhy. Jinak by lidi raději sledovali záběry z průmyslových kamer v supermarketu, ne? *3*
            • Lol další kterej potřebuje zachraňovat svět, co takhle nápis po dohrání hry "You have a big dick!", to bys byl celej bez sebe viď? Víš co příběh může bejt naprosto obyčejnej, o dvou lidech v jedný místnosti, záleží pouze na tom jak se zpracuje. To je to co mě osobně fascinuje nejvíc - malej osobní příběh, ale zpracovanej originálně, tak aby bavil, aby tam bylo napětí a budovaly se určitý vztahy. Do hrdiny který má klady i zápory a je jako skutečnej člověk se líp vžiješ, určitě líp než do dalšího Duka Nukema kterej zachraňuje svět. Jasně že hra kde si musíš čistit zuby a chodit kupovat housky nebude nic extra, ale třeba jdeš jeden den koupit housky a někdo ti unese ženu, tak začneš pátrat.. ;) Takový hry chci hrát..
            • Ehm, mám rád romány s civilní tématikou (mimo jiné), stejně tak rád sleduji sociální dramata. Každému co jeho jest. Ale byl bych nerad, aby se zde šířilo jakési falešné evangelium o tom, že civilní, znamená záběr z bezpečností kamery a zajímavý = pompézní patos.
          • Má slova příteli. Já se každý večer modlím za každou další hru s civilním příběhem. A možná nejsem sám.
      • ty jejich tiky pritom nechapu. vzdyt je to sexy, kdyz se hra venuje lesbickam (jak gone home, tak i treba ta nova tomb raiderka)
      • Tomb Raider? *4*
  • to bude nezávislý jak filmy od Tarantina
  • ...jasně, ale kdyby vyšla jen na PC, byla by to ta nejindieovatější hra ...ale vychází jen na PS4, tak už není indie...je zábava číst komentáře ubrečených PC master race tady na Games :DDD
    • palver
      Jakých ubrečených PC master race? Je brzo... ještě Ti nezačaly působit ranní prášky, což? *3*
    • Tady ale nejde o master race ani PS4. Jde o to že se upsali pod jednu platformu a prohlašují se za nezávislé vývojáře. Pokud by podepsali Billu Gatesovi že budou vydávat jen pod Windowsy tak je to to stejné - prostě zaprodaci a ještě mají tu drzost hlásit o sobě jací jsou indie vývojáři.
  • Stejně jako u Indy rocku, se Indie hry stávají pomalu ale jistě nezávislé jen podle jména.
  • Jo, to je smutny. Ale zasluzna prace. Pokud bude chtit clovek vedet jak vypadala Anglie, kdyz jeste byla Anglii, bude si muset koupit pocitacovou hru a nebo si pustit Vrazdy v Midsomeru. *7*
  • del0
    KK
    http://i.imgur.com/dEADTkZ.png
  • na PC se narodej aby ho mohli vzapeti odkopnout a upsat se sony s exkluzivitou? tomu rikam jednani...
    • Nevím jak lidé s podobnými názory dokážou přežít v realnem životě
    • Miserius
      A myslís ze ty hry delaj kuli komentum v diskuzich, nebo kuli penezum?
      • To nevíš, že se hry musí primárně dělat pro těch pár "hardcore" hráčů na diskuzích a pak teprve až pro zbytek, jinak je (díky bohu) HC menšina roznese na kopytech? Na prachy se vůbec nemá brát ohled...diskuze jsou milionkrát důležitější a vývojáři budou nepochybně rádi, že se jim sice prodá 20 000 kusů, ale v diskuzích bude vychvalovaná....
    • A co je na tom? Sony zaplatí mě neznámou část vývoje a chtějí za to exkluzivitu. Mě to přijde jako férový obchod.
      Navíc, vývojáři sami řekli, že jednoduše neměli prachy a KS či early acces by jim (nejspíš) finančně nepomohl...
      • GlaDOS
        Samozřejmě, že je to pro ně férová dohoda. Ale už to není moc férové vůči fanouškům. Rapture je duchovní pokračování Dear Esther, které vyšlo na PC. Teď se ke všem hráčům, kteří je podporovali a nevlastní konzoli, otočili zády. Je to podobná situace, jako s novým Tomb Raiderem (který bude "exkluzivně" na Xone).
        • A co měli dělat jinýho? Neudělat další hru jen na PS4 jen proto, aby "nezradili" těch pár hráčů, co si jejich hry koupilo na PC a jejichž počet nebyl dostatečný, aby nemuseli dělat exkluzivitu? Podle jejich slov neměli prachy a když za tebou přijde Franta s kufry peněz výměnou za to, že uděláš hru jen pro ně, přijde mi to v pohodě.

          Je to obchod a pokud si mám vybrat mezi tím, že hra vyjde exkluzivně na PS4 a bude dosahovat nějakých kvalit a tím, aby tenhle tým dělal nějakou s*ačku či hůře, nic neudělal, tak má volba bude jasná...
          • Chudáčci, Dear Esther se jim vůbec neprodávalo.
            http://www.pcgamer.com/dear-esther-turns-a-profit-in-five-and-a-half-hours-sells-16000-in-a-day/
            http://www.pcgamer.com/dear-esther-sells-50000-in-one-week/
          • GlaDOS
            Pokud nemáš žádnou integritu, tak fajn. Dalo by se to řešit jinak. Třeba Kickstarterem, jenže o ten se ani nepokusili. Nebo mohli dojednat časovou exkluzivitu (stejně čekám, že po roce bude Rapture i na Steamu). Vždyť pc a konzole si stejně moc nekonkurují. Řekl bych, že je daleko víc hráčů, co má PS4 jako primární herní zařízení, než těch, kteří ji mají jen na exkluzivity. Nebo raději vůbec neměli ohlašovat pc verzi (což by bylo asi nelepší, když už potřebují finance shánět jinde).
          • Ne každý je prodejná děva jako jsi ty, že se ve dveřích objeví Franta s kuframa peněz a ty padneš na kolena a uděláš pro něj hru jakou ti nadiktuje.
            • drasta
              Ne kazdej je tak rozkosne naivni jako ty... ale musim rict ze je mi to taky lito.
            • Tak tak, souhlasím, rozhodně je lepší Frantu odmítnout a skončit dělání her, protože nebudu mít prachy na další vývoj...
        • aspoň kdyby nekdákali jak jsou nezávislý a indie...
  • oni píšou že chtějí být indie a upíšou se exkluzivitě k jedné konzoli, to si dělaj srandu že jo?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit