Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavně žádnej spěch, je jasné, že plán se dodržet musí, ale klídek pohoda jazz a nohy v teple. Můžou s dostupnými prostředky dělat co chtějí, vesmír takovej playground, já věřím, že Chris Roberts Tom Sawyer a spol. nejsou typy lidí co by to brali lehkovážně a ve finále výsledek dopadne dobře.
  • Tohle bude největší provar herní branže. :D
    • A ty budeš u toho! Všichni ti pak budeme říkat: Caryfucku, tys na to kap a my hlupaci jsme do toho vrazili takovy prachy. Kde ja za tech 1400 Kc mohl dnes bejt. Ale nechme co by kdyby. Ja ti reknu kde jsem uz dnes. V Arena Commanderu si uzivam to nejlepsi sci-fi space sim. :) Neboj, provar to nebude uz z jedineho duvodu. CIG uz nyni vlastni technologie, po kterych slinta nejeden vyvojar. SC totiz neni jenom megalomansky projekt v zanru, ale i siroke pole pusobnosti pro testovani novych moznosti a posouvani hranic. Chris Roberts je nyni takovy Elon Musk herniho prumyslu. Zadny vyvojar v historii nemel k dispozici tolik svobody a financi. Vis broucku, ono by to chtelo se trochu informovat nez zacnes nekde trousit moudro. Neboj, nedelam si iluze, ze ti jde o smysluplnou diskusi, ale stejne. Kibic patri pod stul. *3*
      • 1400Kč? asis myslel 14.000,- radši se podívej na kurz Kč vuči dolaru. A to je jen začátek
        • Ja som kupoval základný balík s loďou za 780kč, to že chce niekto podporiť vývoj a nasype do toho 14.000kč je jeho voľba. A už to hrávam cez rok a stále ma to baví, aj keď je to len Alpha.

          Ja zase napríklad nechápem, ako niekto môže vo WoT utrácať tisíce za prémiové tanky. Každý virtuálny tank za cenu plnej hry, to sú pre mňa blázni *15*
        • Vim kolik jsem zaplatil A SC stale stoji kolem 55 USD. Tak jakych 14 tisic? *1*
  • Dle meho to zas tak dlouhy vyvoj neni.Treba GTA5 bylo ve vyvoji 4 roky, Star citizen svym zpusobem take. Vyvoj zacal pred sesti lety, ale pred 4 roky teprve prisli na kickstarter s konecnou preprodukci.Z toho co ukazali na CitizenConu jsem slintal naposledy dva dny, pritom space sim nemusim.
    • Vývoj súčasnej podoby SC rozhodne nezačal pred šiestimi rokmi. Pred KS kampaňou pripravili akorát technologické demo, z ktorého sa nakoniec nepoužilo vôbec nič. Po KS kampani sa síce oficiálne vývoj začal ale to zahrňovalo od nuly vybudovať týmy, zriadiť štúdia, atd. Plus ešte v jednej chvíli zistili, že im komunita poskytne mnohonásobne viac prostriedkov, ako pôvodne dúfali, takže sa v jednej chvíli rozhodli celý projekt masívne rozšíriť oproti pôvodnému zámeru vytvoriť indie hru pre nadšencov.

      Dá sa povedať, že reálne a naplno ten vývoj beží tak od r. 2014, čo celkom odpovedá súčasnému stavu hry. Za to stádo trolov presvedčených, že vývoj trvá nekonečne dlho si pravda môžu tak trochu úplne sami, snaha o transparentný vývoj sa im v tomto smere pekne vypomstila a nepomohol tomu ani fakt, že Chris je v odhadoch nepoučiteľne prehnaný optimista.
      Ale to sa dá pochopiť, pred nimi takýto spôsob vývoja tak veľkého projektu neskúšal asi nikto, holt sa musia učiť na vlastných chybách.
    • btw: zatim maji 130 mil
      https://robertsspaceindustries.com/funding-goals
  • alien5
    https://www.youtube.com/watch?v=fhQBVxSRMN8&list=PLSawX2LaQpo_6s2UQQ3Q-0RppHbrxdnWB&index=23&t=2464s
  • Kdyz vse vyjde jak ma tak tohle bude jeste vetsi prusvih nez no man sky, akorat s tim rozdilem ze refund nebude.
    • Johnny
      jasně až na to že když se podíváš na vide NMS tak tam je vicemene ukazano jak to vypada a jaka to bude nuda. Aspon ja si od začatku řikal že to bude nuda a měl sem pravdu. Star Citizen hraju a hraje se to přesně jak to ukazujou na videich takže bohužel klučino žádný prusvih nebude..... Vim že to je jenom trolling ale i tak :-P
      • To je subjektivni, me NMS bavi, zato tohle mi prijde slabe. Kdybych si to koupil, potvrdilo by se mi to a mel bych taky pravdu :-).
    • Fordzy
      Jediný průšvih jsou tvoje komentáře na které je i adblock krátký.
    • Blue.Shark
      Krásnej charakter. Pomalu jsem začal zapomínat, že dneska je v módě přát každýmu, ať padne na hubu *7*
  • V článku není zmíněna jedná zásadní věc. Zároveň žádají nepřímo o další peníze, jelikož si můžeš kupovat další lodě za reálný peníze a ceny nejsou zrovna lidové. Jinak Star Marine nevypadá zatím jako něco úžasného
  • Tak na důchod bude co hrát
  • Text článku:
    "Vývojářský tým ale rozhodně nebude nikdy jmenovat přímo jména vývojářů, aby nedocházelo k jejich obtěžování a napadání..."

    Text zprávy:
    "...,the individual developer names assigned to the tasks will be omitted (for obvious reasons), we’ll remove the JIRA details..."

    Nikde tam nečtu nic o "oběžování a napadání". Píší tam "for obvious reasons". Nezveřejňovat jména zaměstnanců a jejich přidělení k jednotlivým úkolům (stejně tak třeba jejich plat) je celkem obvyklá praxe, která se provozuje roky rokoucí - mimo jiné to nezjednodušuje práci záškodníkům nebo headhunterům.

    Kde přišel pan Smutný na myšlenku, že jména nejsou zveřejněna z důvodu "obtěžování a napadání"?
  • Chmm ... slibotechny ... lol

    Schvalne https://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen dostupnost ... konec roku 2014 ... lol a chteli na to ... 1/2M

    Ted sem jen zvedav, kdy jim dojdou $$$ ... jelikoz uz propalili 4 roky, tak toho uz moc zbejvat nebude. Videl bych to tak +- na ten max jeste rok.
    • Vis, ale ono se od te doby ledacos stalo a zmenilo. To bys musel ten vyvoj sledovat. No a kdyz ho nesledujes, tak vis prdlajz. Napriklad jsi nepochopil, ze puvodni pozadovane penize byly na hru, kterou uz soucasny SC prekonal asi 10x. Nebo myslis, ze se vybere 100 mega a za to se da lidem hra za 4 miliony? Chris nepatri mezi lidi, kteri si reknou "Pani, sto milionu, to si muzu koupit vic aut a domu na plazich." On i ostatni si uvedomili, ze muzou vyrobit hru daleko lepsi nez predpokladali. Tak zacali prekopavat plany a pomerne brzy prisli s konceptem, ktery sel hodne nad ramec puvodniho zameru. Vyvoj rozlozili na deset let a od zacatku tvrdili, ze se pokusi ten zaklad dodat za 4 roky, ale ze se to zrejme zdrzi. Vsichni jsme to vedeli a vsichni s tim pocitame. Herni komunita je velice dobre informovana primo od zdroje. Mimochodem, jaks prisel na to, ze tech 130 mil je propalenych? Jen drobna matematika. Lepsi grafik bere cca 6000 USD. CIG ma asi 250 zamestnancu po celem svete. Ne vsichni jsou grafici, ne vsichni berou tolik, nekdo vic, nekdo min. Berme to jako prumer. To je 1,5 mil mesicne. Coz je 18 mil rocne. Zaokrouhlim na 20 protoze neco sezerou kancelare a rezie. 130 / 20 je neco pres 6 let. A to se bavime pouze o penezich od backeru. Pak jsou tu jeste investori, kteri meli dat dohromady podobnou castku a subscribers, kteri prispivaji 10 USD mesicne z vlastni vule. To je kolem 250 mil dolaru. Cili CIG ma priblizne penize na 12 let vyvoje. A to je presne to co avizuji. 10 let kontinualniho vyvoje s pribyvajicimi mechanikami a obsahem. Na jare vyjde Squadron 42. Obsah hry je dokonceny. Ted se to sype do Enginu a testuje. Proste, nevis tak neprepinej. *15*
      • Na druhou stranu, kdyz po me nekdo chce penize na nejaky projekt, ocekaval bych, ze dodrzi parametry toho projektu a neudela z toho neco jineho. Tohle je podvod, ze by i SM zavidel :-).
        • Blue.Shark
          Když běžel Kickstarter, bylo jasně řečeno, že s přibývajícími financemi budou do hry přidávány i další moduly. Stretch Goaly byly zveřejňovány po celý běh kampaně a CIG dokonce jednou udělalo anketu, kde byli hráči dotazováni, jestli mají být zveřejňovány další stretch goaly. Hráči si to odsouhlasili a teprve když se vybraly peníze na celý Robertsův vysněný projekt, stretch goaly přestaly přibývat. Rád bych byl součástí více podvodů, kdy dostanu desetkrát více, než za co jsem si původně zaplatil.
    • Ten skluz je pochopitelnej. Planovali si malej projekt na dva roky, vybrali vic nez je zdravo a do ted maji neco pres 130 milionu dolaru.
      https://robertsspaceindustries.com/funding-goals
      Pokud maji splnit co naslibovali a udelat mega vesmirny GTA, tak si rad pockam. Stale lepsi nez jen dalsi neprime pokracovani Wing Commandera, jak bylo puvodne v planu.
    • alien5
      Ignorovat troll.
    • https://robertsspaceindustries.com/funding-goals

      nehci ti kazit tvou krizackou vypravu, ale prachy jim asi nedojdou :)
    • Blue.Shark
      Věděl jsem, že se ukážeš a zopakuješ svoji mantru *15*
      • jj fanboyove porad doufaj, co jim taky zbejva zejo ... $$$ v riti, a vysledek nikde.
        • Johnny
          já za to nezaplatil ani korunu! Ale je to masakr a fakt to má budoucnost, je to promakaný baví mě to! tak sem si aspon za 20 éček koupil nějakou loď abych aspon něco málo přispěl, takž to určitě neni proto, že sem v tom utopil majlant tak to přece budu obhajovat. Jinak Jaktože mě SC nic nestal? protože sem si koupil tehdy novou grafiku a byl tam voucher na tři hry, tak sem si jako jednu z těch her zvolil Star Citizen!!
        • Zagro
          Koukám, že ze sebe pořád děláš stejnýho hňupa ...
        • Blue.Shark
          Zkus to zopakovat ještě jednou, třeba se fakt něco stane *15*
  • Tohle "zpřístupnění rozvrhu a vývojového plánu" je jenom jeden velký trapas, když rozebírá program maximálně 30dní dopředu.
    To ale absolutně nikoho nezajímá!!! Lidi chcou vědět, kdy vyjdou velké milníky a to samozřejmě vývojáří nikdy nezveřejní, protože fanoušci by je za informaci typu "tímhle tempem verze 4.0 tak 2018-2019" ukamenovali.
    • Blue.Shark
      Verze 2.6.
    • muj nazor je že by meli nejdriv dokončit vlastní jádro hry, t.j. otevrený vesmír, multiplayer, souboje, remesla a pod. Pak mužou ladit druhorady složky hry, ktere nejsou až tak podstatne, jako je FPS, kampaň, planety, hangary atd.
      • ted uz v podstate delaji vsechno naraz...jinak po 2.6 prijde rovnou 3.0 kde ma byt mimo jine obrovke rozsireni jiz existujiciho perzistentniho vesmiru....prakticky ma jit o cely sektor = neco jako slunecni soustava. Nyni je perzistentni vesmir velky asi jako vetsi okoli jedne planety
      • Hanzales
        Jsem dočetl ten "plán" a akorát si tak říkám, že čím je projekt větší, zde navíc běží souběžně několik podprojektů zároveň, tím musí být větší peklo uhlídat celkovou ideu, ukočírovat všechny podsekce, rozvrhnout kdo co kdy a jak udělá, aby se někde zbytečně nečekalo, nebo nebyl daný tým, či talentovaný jedinec nevyužit atp.
        Pomalu si říkám, že už aby jen na to byl malý tým lidí co tohle všechno řídí.
        ¨Nechceš jim tam Bobe napsat a poradit jim? Třeba jsou v koncích ;o)
        • Jasne ze musej bejt v riti, kdyz naslibovali tuny cipovin a nemaj funkcni vubec nic. Takovyhle veci se delaj tak, ze udelas treba jeden planetarni system pustis do nej hrace a na nem ladis, ale mas funkcni hru. Rozhodne nemuzes delat 30 veci zaroven, takhle to nefunguje a ani nemuze. Jednoduse proto, ze vsechno souvisi se vsim, a co se ti zcela 100% stane zcela vzdy je jednoduse to, ze kdyz ty dve (nebo jeste hur vic) casti spojis, tak zjistis, ze to proste nefunguje a ani nemuze.

          A pak to zacnes vsemozne lepit, patlat a matlat, jen abys to nejak narouboval na sebe, cemuz presne odpovida vysledek.
          • A to je presne to co CIG nedela. Nepatla a nematla. Testuje online na malem kusu herni mapy. Nejen ze ma k dispozici asi milion testeru, ale slusnou zakladnu lidi, kteri aktivne hlasi bugy. Jak uz jsem napsal jednou. Nevis, tak neprepinej.
          • Tezko rict co vsechno patlaji dohromady. Ale FPS zlozka muze byt dulezita protoze slibili velke lode s vicclennou posadkou, kde muzes udelat vysadek na nepratelskou lod a obsadit ji. To by mne zajimalo kdy dodaji do hry tohle. Nebo treba mimozemstany. To asi budou hrat nasi vnuci.
            • Jasne, urcite budes mit sanci proti 5ti hracum, kdyz ty budes mit 4 NPC ... az ti 10x zasebou seberou lod, tak udelas co? Vykasles se na to a pudes jinam. Aleternativne proste budes tyhle lode a veskerej obsah s tim souvisejici ignorovat, a s tebou i 99% ostatnich hracu, coz ovsem taky treba nepujde. Takze druha moznost je ta, ze ve hre budes mit 20, 30, mozna 50 tymu, ktery budou ovladat celej vesmir. Znelibis se jim? Ok, sejmou te jakmile opustis nejakej bezpecnej prostor.
            • neni problem abys to hral sam, treba 5 lidi uz muze pilotovat docela velke lode, navic vzdycky muzes najmout NPC...ja taky nejsem extra tymovy hrac ale nebojim se, ze bych nemel co delat ;]
            • Jasne, jenze oni zatim nemaj ani vesmir, ani ty lode ani zadnej pribeh, ani slusnou strilecku ... takze co vlastne maj?

              A ja osobne ti klidne takhle od boku strelim, ze to nebude fungovat. A reknu ti i proc. Staci se podivat kolem. Kolik % hracu hraje v nejaky parte a sou schopny se nejak dohodnout na pravidelnym spolecnym hrani? Naprosty minimum. Tzn je to obsah pro promile hracu.

              Podivej se do libovolny MMO, a podivej se, kolik % hracu chodi nejaky guildovni akce ... 00prd. Proc? Protoze realne na to abys poskladal skupinu 20, potrebujes minimalne 100 aktivne hrajicich, a i tak budes mit problem (dela neco jinyho, nechce se mu ...). Procpak wowko zrusilo velky raidy? Na to abys moh realne koordinovat posadku lode potrebujes ale jeste vic ...potrebujes si stema lidma rozumet a bejt snima sehranej. Jenze pepa nemuze v sobotu, franta zase v nedeli ...

              Staci se pak mrknout trebas na BDO ... kdyz projdes seznam guild, zjistis, ze realne v intecich hry (=ucastnej se valek ...) fuguje tak 30, mozna 50. Ostatni proste nejsou schopny poskladat lidi. A to samo vede k tomu, ze lidi utecou i ze hry - kdyz je 1/2 jejiho obsahu zalozena na hrani v guilde a tom, ze pokud se pravidelne nesejde 50+ lidi nema smysl se o nic snazit ...
            • to uz muzes udelat i ted...par velkych lodi uz je funkcnich, ikdyz asi jen u Starfareru by to melo vyznam
          • tak jiste...treba takove WoWko...taky nejdriv udelali jen Stormwind a poslali tam hrace a pak 8 roku ladili :D
            • Blue.Shark
              A stadion v Sydney už někdo viděl před tím, než ho postavili? Tvoje argumentační fauly mi zvedaj náladu, člověče *15*
            • A ty stovky planet uz nekdo videl?
            • myslis ten vesmir ve kterem budou stovky vymodelovanych planet ? :)
            • Wowko je jina liga, nejhranejsi mmo, na to se star citizen nechyta. Ale patlaji to dodnes, to je pravda.
              Ve wowku mas vymodelovamy cely svet kdezto vesmir je je vakuum, cize je tam radove min prace. Navic lodicky ktere vypsdaji jak popelnice. Ale Blizzard je uplne jina liga.
            • A je ti jasne, ze ty lidi do toho nikdo nenuti ? A pokud by nekdo z nich zazadal o refund a jako duvod uvedl to co rikas ty, tak mu nejspis vyhovi ?
            • Nevsim sem si ze by bliz nejdriv vybral $$$ od hracu, nasliboval jim dalsi mmorpg ... a pak udelal diablo. Jo, hosu, D3 melo byt jako wow. Jenze se jaksi v prubehu vyvoje ukazalo, ze to nefunguje jak by chteli.

              Zato sem si vsim, ze sem si za 3 kila koupil minecraft, zcela fungujici byt (i podle autora) nekompletni, a jeste stale do nej dostavam novej obsah. Ale i kdybych nedostal vubec nic, tak sem si koupil zcela fungujici hru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit