Já byl ještě nedávno odpůrcem okruhových závodů a při prvním setkání s demem Grid jsem byl nějak otráven a chvíli na to ho odinstaloval. Nedávno jsem však neměl co hrát, tak jsem zkusil dát znovu šanci demoverzi této hry a už mě nemohla pustit. S Mustangem jsem si to šmároval vždy na první místo a pak jsem si říkal, že bych asi měl jít do plné verze a po dvou hodinách strávených u demoverze jsem se už naprosto nemohl dočkat na chvíli, kdy hra dorazí a já okusím i jiné okruhy než nabízelo demo a vyzkouším další skvělá auta.
Auta se ovládala parádně (až na jednu formuli, kterou jsem neměl rád), každé se chovalo na vozovce naprosto jedinečně a po dohrání jsem byl přesvědčen, že tohle je závodní hra, jak má být.
Když jsem si pak říkal, co budu hrát dál, zkusil jsem Need for Speed Shift, jehož demoverzi jsem také zkoušel a měl jsem z ní stejné pocity jako při prvním hraní dema Gridu. Tak trochu jsem si říkal, že mě snad chytne i tahle hra a budu mít zase co hrát, ale bohužel se tak nestalo. Možná je Shift skvělý a má své milovníky, fanoušky a zastánce a jedná se o skvělý simulátor, ale pro mě je větší zábava vzít auto v reálu a zajet si někam. Shift mě prostě nebavil.
No na závěr bych chtěl říct, že na ten Grid 2 se docela těším a doufám, že bude mít minimálně stejné kvality jako první díl a nebo bude ještě lepší. A ještě jsem se zapomněl zmínit, že Grid měl skvělou atmosféru, kde postupování kariérou a získávání si jména reputačními body získávanými za dobře odjeté závody mělo prostě šmrnc.
(editováno v 13:25)
9.1.2012