Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co v tom traileru dělá tank tygr ? Jestli je takový i zbytek hry tak děkuji nechci .
    • Taky jsem si pustil trailer až teď. Jedou s ním i PzIV F2-G což je taky záležitost až kolem roku 1942. Asi alternativní historie, kdy se spojencům povedlo probít z obklíčení a bitva o Francii se protáhla. Nebo chtěli dát němcům pořádnější tanky, aby měli čím ničit Matildy.
      • Možná tomu tak je, ale už jen díky tomu si hru nepořídím. Byly by to vyhozené peníze.
  • "Hrdinná obrana Francouzů tehdy naopak umožnila stáhnout ocas a vypařit se jejich britským spojencům." Ne opravdu ne a znovu ne. Hitler nechal stáhnout spojence. Jinak z toho mohl být pěkný masakr.
    • hitler tenkrat udelal chybu, ty vojaky co nechal utect, to jsou presne oni, kteri pak pomohli porazit nemce v africe a umoznili otevreni druhe fronty
      • Jestli by mu pak vůbec ještě něco zbylo s čím by mohl jít do Afriky. Němci byli roztažení v úzkém pásu, na který začali spojecni útočit. Reálně hrozilo odříznutí čelní útočné skupiny a obklíčení. Navíc němci jeli naplno od Lucemburku, přes Belgii. Vojáci potřebovali odpočinek a technika po tom "závodu" taky nebyla v nejlepším stavu. Takže útok na zakopané brity a francouze lehkými tanky (většinu tvořili PzI a PzII) ve špatném stavu a vyčerpanou pěchotou by byl pěkný masakr. Navíc němci se snažili vyjednávat s angličany, takže je chtěli zajmout.
        • hitler chtel jen ukazat svym generalum, kdo je tady sef, tak umyslne zastavil postup, delostrelectvo a letecka prevaha by z britu nadelali kasi, ti by na otevrenych plazich a bez zasob vydrzeli sotva tyden
          • Rozkaz primárně nešel od hitlera, on ho pouze schválil. Bylo to v době kdy jim do toho ještě nekecal (proto se jim taky dařilo). Důvodem byly britské a francouzské protiútoky. Němci postupovali moc rychle a nebyli zorganizovaní - tanky ujely pěchotě a logistice, navíc byly téměř v nepřetržitém pohybu - únava lidí, problémy se zásobováním, poruchy techniky po "non-stop" jízdě z Lucemburku až na pláž. To jsou všechno logické důvody, ten s hitlerem a luftwaffe je velmi málo pravděpodobný.
    • Masakr by to byl pro obě strany, toto byl celkem logický tah.
      • Nemyslím si, mohli je odstřelovat a poslat na ně celou luftwaffe a spojenci neměli odpověď na tanky.
        • Stav německé armády kolem let 39-41 je silně přeceňovaný vlivem propagandy. Ve všech taženích zvítězili díky taktice, nikoliv technice nebo množství. Luftwaffe byla horší v porovnání s RAF. Neví proč by neměli spojenci odpověď na tanky. Byli zakopaní a měli protitanková děla. Navíc sami měli tanků dost a minimálně srovnatelné, ne-li lepší. V tu dobu němci neměli ani Tigry ani Pantery, ale páteř stále tvořili PzII, Pz38(t) a v menší míře i PzIII (37mm) a PzIV (KwK 37 L/24) všechny byly navíc relativně slabě pancéřovány na svou dobu. Naopak britské Matildy nebo Char B1 byly pro němce skutečně problém, který zastavili až s pomocí původně protiletadlových 88. To byl mimo jiné i důvod zastavení postupu němců. Když hrozilo, že je spojenci útoky na úzkou zásobovací linii odříznou a obklíčí. Doporučuji spíš nějakou knihu nebo kvalitnější dokumenty. Ale Hollywood nebo WoT historians mají většinou dost zkreslenou představu, jak to vypadalo tenkrát.
          • promiň, ale nějak mi to nesedí, proč Britové zdrhali, když měli lepší podle tebe v podstatě všechno??? dzo :)
            • Francouzské tanky byly velmi dobře obrněné a s adekvátní výzbrojí, nicméně slabinou byla jednomístná věž, kdy velitel byl zároveň střelec, nabíječ a ještě měl velet tanku. Což rapidně snižovalo jejich účinnost v boji i přes jinak celkově lepší technické parametry.
            • jamar28
              Má pravdu, Němci měli opravdu horší techniku než spojenci. Francouzské tanky té doby byly oproti těm německým špičkové. Němci zvítězili díky taktice a lepšímu nasazení tanků. Frantíci je používali jen pro podporu pěchoty a rozprostřeli je řídce po celé frontě, zatímco Němci je nasazovali hromadně. Přečti si o taktice blitzkrieg.
            • Doporučuji mrknout na mapu průběhu bitvy o Francii. Zdrhali proto, že nepřítel byl jinde než ho čekali (projel skrz Ardeny do týla - tam se bojuje snáz), ale nebyli dost rychlí (rozumněji velení nedokázalo průžně reagovat), takže němcům se podařilo je odříznout. Francouzi na tom byli co se týče velení ještě hůř, když britové viděli, že bojují prakticky sami - francouzi kapitulují, raději stáhli co mohli k případné obraně ostrovů. Respektive to byla ukázka kdy se potkal moderní styl vedení války na straně Německa se zastaralejším ze strany spojenců, kteří čekali pokračování zákopové války. Nebylo to tolik o technice jako o strategii, taktice a průžném velení. Stejně jako v Polsku nebo ze začátku v USSR, než se roztáhli na moc velkou plochu a prodloužili zásobovací linie. Princip byl rychle prorazit do týla, jakmile měli obránci němce v zádech tak začali logicky ustupovat.
  • Ta hra se dle mého názoru vůbec nepovedla, možná kdyby vyšla před 10 lety, ale dnes je to sunt.
  • To je ten hrozně nadhodnocenej film od packala Nolana?
    • Ten film, který v mnoha ohledech ojebává historii?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit