Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BookerDeWitt
    Nemůžu si pomoct, ale ten iBuyPower se mi neskutečně líbí.
  • Celkem mě to i lákalo. Ale proč si má do obýváku kupovat krabici od bot, nebo něco, co vypadá jako přenosnej mrazák? *11*
  • Těšil sem se na to, ale tohle je fail (kromě od valve a iBuyPower), tohle si koupí jenom skalní fanoušci co mužou vyhazovat peníze z okna.
    procesor i7 a 2x titan - LOL - podobně výkonná sestava by šla sestavat za daleko menší peníze, navíc to je do budoucna zbytečnost akorát budou problémy s lagama když tam sou dvě gk.
    Druhý extrém - mobilní procesor s mobilní grafickou kartou za $1090
  • No, když se spočítá cena Steam Machine a dvaceti her, tak to možná bude levnější než konzole a dvacet her, ne?
    • Zalezi jaky parni stroj, jakych her a v jakem rezimu, jak ti steam machine dlouho vydrzi a podobne. Je tam mnoho promennych, aby to slo jednoznacne rict.
    • Lawliet
      Good point. Jenže. Na Steam machine zřejmě rozjedeš jen to, jak moc výkonej SM budeš mít. Kdežto na konzoli rozjedeš všechny beze změny. Taky kupovat si hry jen podle toho, jestli je rozjedu až takovej skok kupředu podle mě není. Nicméně přiblížit takhle hraní i babičce a jejich 20 her s intuitivním menu a bla bla play game by šlo brát za určitej krok kupředu. Doufám ovšem v něco komplexnějšího, jako hry optimalizované pro SM.
      • Pravda pravda, ale prakticky stoupl vykon cpu za poslednich 5 let jen o necelych 30% (vykon na takt jeste min) viz. srovnani prvni az posledni i7 v testu pctuningu. A grafiku si vymenis. A BF4 rozjedu na 5 let stary grafice na low a 50 fps. Takze ani tam neni nejaky raketovy tempo.
  • Vždyť to ani není hezké.... Xbox One je oproti tomuhle vítěz Miss Console 2014. To je samozřejmě věc názorů, ale já jsem se vyjádřil jasně. Kdybych si už nekoupil PC a měl se teoreticky rozhodovat jestli vzít tohle nebo Xbox One/PS4, vzal bych konzoli. Nemám hold jistotu, že rozjedu hry ve stejné kvalitě jako ostatní (jak bylo psáno v článku). Prostě mě nepřesvědčili. Až vyhraji ve Sportce, tak si koupím klidně celý balík a zbytek dám do chudobince. Jsem zvědaví jací lidé si právě toto zařízení koupí. Mě osobně stačí zdrhnout s ovladačem.
    • Kvalita bude srovnatelna s vykonem HW, pokud nebude nejaky bug v SteamOS, nebo nebude nejaky hw bug nebo nekompatibilita v samotnym HW, ale docela pochybuju, boxy budou vyrabeny v malo konfiguracich a urcite budou sdilet stejnou desku. Uz kvuli tomu (prakticky to bude jak Apple, tam diky tomuhle vsechno funguje) bych nemel problem temhle pc verit. Navic jsem za poslednich 5+ let nevidel problem s kompatibilitou, nizkym vykonem "jen tak". Vsechno byla vada sw/hw, ktera sla vyresit.
      • Jack1947
        Takze diky vade HW zacli jezdit hry pomaleji, pomaleji... nez uz dost. Ty si fanboy Steam machine ? Ano, predrazene pc. Dokud nezacne byt nestabilni Steam OS a nezacne bugovat sam sebe bude to ok. Jen do te doby.
        • Ano, a Ferrari diky pokazenymu motoru nepojede rychlej nez Oktavka, zlomena ocelova deska unese min jak drevena a tisic dalsich pitomych vymluv. *3*
          • Jack1947
            Realny ne, je to pc a to ti neberu tak proc pises blbosti... to jsem psal jo ? Vidim ze se jen bavis, jenze skutecne se nebavis vubec (normalne). Kazdy ma svou pravdu jen ja ji vidim realneji, jak by me mohlo neco presvedcit toto mit nebo koupit. V tom nevidim moc valny potencial. Pokud bys rad posledni slovo ... klidne . Videl bych to od tebe na trolleni a trolly znam vbelice dobre radi placaji s cizim casem a znamenite se bavi. Jo a nerad bych mel svoji pravdu, ta muze byt spatna ovsem tvoje pravda me nepresvedcila. Ja umim uznat ze se mylim.
            A ty? Nepis ze konzole... bla bla.
            • Jojo, povez mi, jak ty to vidis realneji. *5*
          • Jack1947
            Myslim jen ze se snazis tyhle krabice obhajovat, dobre narovinu jsme oba hejteri a ja mam tedy aspon duvod pro "hejt". A ty, ty ne... meles z vody.
            • Zvlastni, ze ty, kterej pises "steam os se bude porad dokola kazit a nefungovat" naprosto bez niceho co by to podlozilo porad meles neco o tom, ze nemam argument, kdyz jsem ti je psal. Oh wait, ja zapomel... "tohle se nepocita" *15*
            • Jack1947
              Uz je to nuda, za mene ze stoji mene. Resi se tu celkem blbosti, rozumny argument mit nemuzes tak si vlastne rekl ze to je jen PC ktere je postavene a na kterem hry nejspise skobrtat budou nebo to je PC 2-3 x tak drahe co normalni kde hry budou jezdit ale za tu cenu eh. Myslimze debata je u konce. Dokazalsi akorat ze neni co napsat, jen psat nesmysli. Obhajoba na bodu mrazu, "jen slysim a me se libi ze napises ano ale nesouhlasim... bla bla, jo a sem konzolak a nelibi se mi tenhle pristup. Nak si to preber. *3*
            • Konzole jsou za mene penez? To jsi krom konzolisty taky docela spatnej poctar. Zkus si to spocitat znova. *3*
            • Jack1947
              Nezlehcuj, tuto situaci... Sam jsem konzolista ale nic moc dobreho v tomto stroji zatim ani do budoucna asi neuvidim. Konzole treba nejsou tak vykonne ale herne jsou za mene penez, hry hry ty si nepocitaji. Dulezita je hlavne krabicka, kdyz je dostatecne vykonna tak ok. Hry jsou samozrejmost, dotuji jeji zivotnost nedpovedel si ani na jednu otazku. Obhajoba PC jenze ja mnemam nic proti pc, me se jen nelibi Steam OS- krabice.
            • Predpokladam, ze sis nenasel co slovo hate znamena, jaky ma vykon xbone a pc, ty videa z forzy a tvuj "duvod" proc steamos a steambox bude porad dokola pokazenej je vycucanej z prstu. *15*
          • Jack1947
            Nevim , co sem pletes tohle ale jeste sem nikdy neslysel "vymluvu" ze diky vade HW se zacli zpomalovat hry, to pises ty a nepis blbosti. Srovnani s ferrari je zcestne, tedy pokud se ti to stalo ale ja o tomhle jeste neslysel. Slysel jsem ze PC zacli starnout a hry se zpomalily ale ne diky vade hw... hmmm...
            • Nechapu. I kdyby teda HW problem neexistoval, jak to popira moje tvrzeni, ze vsechno jde vyresit a ze PC prakticky nemuze byt "pokazeny" a davat mensi vykon nez by melo (pokud samozrejme nechciplo uplne). *7*
      • Když si koupím horší model, pojedu hry hůře než model za vysněných 1300 dolarů. Ten za těch 500 doláčů bude jen základní model. Tak jsem to myslel. Není jistota, že hry pojedou na všech modelech stejně plynule.
        • Samozrejme, vykonnejsi model bude mit vyssi vykon (obviously). Ale vzit kvuli tomu konzoli, je jak nechat si zaplatit 500 misto litru, protoze litr je mensi nez dva tisice. Vubec to spolu nesouvisi.
        • Tilwaen
          Tak svým způsobem to dává smysl, že postupem času budeš muset na nynějších slabších sestavách z nabídky ustupovat z nároků na detaily, pod kterými hru spustíš. Platí to stejně tak i u každého jiného PC. Nicméně dá se očekávat, že s vnitřnostmi, které tam mají teď ty nejlevnější modely, spustíš všechny současné hry víceméně stejně dobře (+- naplno). Navíc - jinak by přeci nebyl vůbec důvod, aby vydávaly více rozdílných (dražších) verzí, kdyby to mělo jet na všech úplně stejně *4*

          To, že si za podobné peníze můžeš sestavit obdobné/snad i lepší PC, je potom věc druhá.

          Edit: vztahuje se na příspěvek předtím, než jsi to editoval.
    • Jack1947
      Pozor na ...
      Pan učitel češtiny (anonym) Kterej by ti mohl rict, ze pravdu nemas.

      *15*
  • Jack1947
    To jim to " Pokud by se jednalo, o vydelavani na hracich postradalo by to smysl..." *3* Moc nevyslo, 499 hmm nejlevnejsi... a 2584 asi upadli z kosmu ne ? Konzole jasne no ale zaparium si na na nich spoustu her, stoji jako "zakladni" model a vzhledove i gamepad je hezci... takze se jen potvrdilo co jsem si myslel davno. Bude to jen predrazena, "radoby" "konzole" ktera prevyssi jeste cenu prumernneho pc tedy ne v te nejdrazsi ale pak zase bude celkem nepouzitelna. No zasmal jsem se at ten honem rychle zpatky na zem, jeste ... DEKUJI, STEAMBOX si nechte, neni hezkej a v zakladu... no bry ale vykon bude nejspise pokulhavat.
    • Ano ano, vykon bude pokulhavat, zejmena te verze s 780Ti, vsak to je jen nejsilnejsi jednocip grafarna od Nvidie, takovymu PS4 nebo Xbone to neni ani po kotniky. I ta i7 v nem nic moc. Muahaa demence ftw. *5*
      • Jack1947
        Demence, jenze az na te exkluzivni krabicce se ti bude posekavat ten bastl ze Steamu zasmerju se ja a dalsi konzolisti. *3* Si povime.
        • Tilwaen
          Naopak. Koncept čistě herního OS, což by tedy SteamOS více či méně měl být, je pro hráče výborná věc. Pokud dokáží nějakým způsobem snížit spotřebu zdrojů systémových procesů (což v porovnání s Windows asi nebude až takový problém), potom se tomu nedá než tleskat. Navíc se dá předpokládat, že to nebude o nic exkluzivnější krabička než ta, kterou právě používáš.

          Mimochodem, neví někdo, jak to bude s DirectX? Nepředpokládám, že by jim na něj Microsoft popustil práva, a s OpenGL si nynější hry podle všeho moc nerozumí. Jak to budou řešit?
          • S OpenGL si moderní hry nerozumí zejména proto, že je v OpenGL údajně málokdo chce programovat. Nutno podotknout, že hry běžící na PS3 používají jakousi odnož OpenGL, stejně tak 3D na Linuxech, věcech od Applu...
            Rozdíly v rychlosti mezi OpenGL a Direct3D (tahle součást DirectX je 3D grafika) jsou víceméně tak malé až nulové - spíše by se daly očekávat v konkrétních případech, kdy jedno může být lepší volba než to druhé (trošku stejné jako volba programovacího jazyka, všechny umí vesměs to stejné, ale záleží na tom, co chce člověk dělat). Možná je nějaký úkol v D3D složitější/jednodušší než v OpenGL a naopak... Hardwarové podpora není problém, OpenGL umí stejné věci jako DirectX (shadery, tessellace...), ale prostě Mircosoft :D

            Troufnu si tvrdit, že OpenGL má nespornou výhodu v tom, že taková aplikace může běžet všude. Kdežto DirectX funguje jen na platformě Windows. Nu, a pak Valve tvrdí, že OpenGL je rychlejší a to údajně i na Windowsech.
            • Výkonově je OpenGL a Direct3D podobné, jen novější fičůry bývají o něco rychlejší v OpenGL. Jinak většina dnešních her, především ty 'velké' běží na OpenGL. Když někde čteš 'podpora DirectX 11', tak to může být buď v Direct3D >= 10 nebo v OpenGL >= 3.0. A taky dost často jsou podporovány obě.

              Fakt nevím, jak se tady na gamesech zase rozšířila tahle historka o DirectX vs OpenGL.
            • Tilwaen
              To ano :-) Mně šlo právě o to, že SteamOS nebudou Windows, tzn. nebude to právě podporovat DirectX, který využívá valná většina her. A zase aby takto "přeportovali" každou hru ze své nabídky mi přijde celkem dost časově náročné. Nadruhou stranu, když chtějí Steam spouštět i pod Linuxem, tak to tak asi budou muset udělat.

              Já jen kdyby k tomu věděl někdo něco více, co s tím zamýšlejí *4*
        • Kdybys o ty krabicce neco vedel, nenapsal bys takovou kktinu. Nehlede na to, ze PC si muzu poskladat z ceho chci a dat na to OS jaky chci. Ale chapu, ze omezenec co kupuje za 10 tisic krabice co neumi pomalu ani prehrat film z flashkyd s jinym file systemem si tohle nedokaze ani predstavit.
          • Jack1947
            Napis ze hejtujes konzole, to je pro me snazsi nez pomerovat co je lepsi... me se jevi konzole sry a to ze to je sestavene je tak akorat na lidskou lenost a neni to vyhoda ale spise zapor , pokud to stoji tolik. BTW Me nazory , nemusi byt tve ale nesnaz se kazat o tom ze to je vyhoda. Napis mi jinou vyhodu, ja ji stale nevidim. *9*
            • Ehm, to ze hotova sestava je hotova sestava je fakt a je to duvod proc se sestava kupuje, to ze pro tebe je to nevyhoda je mozny, ale koho to zajima? *7*
          • Jack1947
            OO diky, krome ucitele si i velice spatny psycholog, ano na konzoli jsou jen omezenci co... predstavit dokazu ale jsem dobrak tak ti tuto krabicku preji a ted jake jsou vyhody oproti sestavenemu (vlastnorucne) pc ? Povidej a pouc me. *4*
            • Vyhoda sestavy je treba v tom, ze uz je sestavena. *3* Nad dalsima vyhodama se muzes zamyslet, verim ze to zvladnes.
  • Rofl prej "za 499 usd si radsi koupim konzoli"... Ano, konzoli co nic neumi misto xkrat vykonnejsiho pc bez omezeni funkcnosti, s moznosti upgradu a tisicem dalsich vyhod za stejnou cenu. *15* OLOLOLOL
    • Ale ona ta konzole neco umi a proto si ji miliony hracu kupuji. A hruby vykon neni vsechno a sam o sobe nic neznamena, dulezite je jak a jak efektivne, ho vyuzijes. Ja jsem zatim ps4 ani xbo nekoupil, ale obavam se, ze steam machine mi nenabizi prijatelnou variantu. A ani nevidim ty tisice vyhod, spis radu rizik a problemu.
      • Jack1947
        Snad jedinej prispevek pod kterej muzu napsat , ze opravdu vyjimecne souhlasim s mistrem Jejdaskem. (poprve a zrejme naposledy).
        • Souhlasit muzes jak chces, ale neni to pravda. Zazracna optimalizace je konzolistuv vlhky sen a ve skutecnosti W7 a W8 zadnym zabijakem vykonu nejsou a ty winy na XB1 a linuxy na PS4 o moc lepsi nebudou. Forza je jeden z mnoha dukazu.
          • Jack1947
            Me se libi, kdyz napises misto NORMALNI ODPOVEDi, jen to co jsem napsal... to znamena ze zadne jine vyhody nejsou... no argue. *3*
            • No mozna jsi to nepochopil, ale fakta se pocitaji vsechny, ne jen ty co uzas za vhodny. A slozenou sestavu si lidi kupujou hlavne proto, ze je slozena. Zadny jiny vyhody ani byt nemusi.
          • Jack1947
            Hmm, zrovna Forza neni nejlepsi priklad proc se vozit po jedne ne moc povedene "optimilizaci" na cele konzoli... Kdybys hejtoval jak uz jsem napsal v mojem vlakne pochopil bych.
            • Se mi libi jak na kazdou vec napises "dobre, ale tohle neuznavam, najdi neco dalsiho". *5*
      • Ano ano, PS4 a XB1 vyuzivaji vykon oproti PC tak efektivne, ze Forzu 5, ktere demo jelo na PC na full detaily museli orezat aby ho konzole vubec rozjela plynule. Nejaka dalsi povidacka o tom jak je konzole efektivni a PC ne?
        • Forza na PS4 nejede a na xboxu je mozna zprasena, ale to byli alieni taky, to jde vyhradne na vrub vyvojaru, nikoliv konzole. A jak jsou konzole efektivni poznas hned, kdyz si udelas pc s ekvivalentnim hw jako ma PS3 a zkusis na nem rozjet treba AC4. Nebo viz zprava, ze BF4 s Mantle je udajne o 5 % rychlejsi a to je moznost optimalizace her na konzolich daleko vyssi, mantle resi jen jedno z uzkych hrdel PC platformy.
          • Oprava, ne o 5, ale o 45 % rychlejsi.
        • Tilwaen
          Tak také záleží na tom, na jakých "střevech" ji na tom PC pouštěli, ale je pravda, že to byla dost úsměvná kauza *1*
          • Nejaky hi-end herni pc, asi i5/i7 a grafika pokud se nemylim 780. Pointa je, ze pc s i5 a 760 se da postavit za cenu ne o moc vyssi nez ten failbox a vykonostne staci na 90% her co vychazi na full detaily. A jako bonus zadny omezeni.
            • Jack1947
              Ja jsem nepsal ze si ale ze to muzes napsat, jo a psat to nemusis... beztak jen naopises vyhody tehle predrazene krabice dit si ji uzij, jen kazdy to papat nebude tot vse.
            • Presne tak, sice se to stalo, ale kdo to rekne nahlas je hater. Vzdyt ty ani nevis, co to slovo znamena. *7*
            • Jack1947
              Ano, ja mam totiz jediny svuj nazor a nikdo vic. *15* Pobavil si me, nejde o to ze si hater kvuli rozdilnym nazorum, je to o tom pac tve nazory nejsou uplne tak pravda, uz jsem psal ze
              hazet do kontenejneru kvuli jednomu fiasku s pravda Launch hrou... ano tro beru jako HATE pokud se nedoctu od tebe nic lepsiho je to plivani a myslim ze uz mi nemas vic co rict. PS: KOnzoli bych asi nekoupil dneska, zatim me nezaujala ani jedna... a ty mels konzoli podle me si ji videl nekde z Pendolína a udelal sis "vlastni" nazor mmm...
            • Neni nic jednodussiho, nez si najit videa z ty Forzy, jak vypadala na PC a jak vypada na konzoli. Dal si muzes najit benchmarky a ceny komponent a neco si z toho poskladat. Ale ano, jsem hater, protoze nesdilim tvuj nazor. *3*
            • Jack1947
              Dekuji, napsalsi za me. SES HATER , uz vic slyset ani cist od tebe nemusim na toto tema. Bez argumentu... bez niceho. *4* To jsem si oddychl. Uff
  • Dle meho je to jeden velky fail. Kdyby alespon ty ceny byly rozumne. Ale co, uvidime jak se te veci povede...
  • Trochu moc kohoutů na jednom smetišti . Ty standardy si každý výrobce pojal po svém a zase tu budeme mít několik tříd vzájemě pravděpodobně někdy kompatibilních - jako dosud .
  • keby nejaky vyrobca prisiel s tymm ze ntb HW nacpe do slim skrinky (nieco by sa dalo nahradit standard. komponentami) a chladenie tak dosiahne vcelku slusny kompromis medzi velkostou, vykonom a cenou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit