Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Coraabia je podle mého soudu velice zajímavá hra s obrovským potencionálem a už teď je na ní vidět dost práce.
    KLADY
    1. Rozmanitost, svět, přístup ARK8 , za mě OBROVSKÉ plus je fakt, že nejsi odkázaný utrácet peníze za hru aby jsi se bavil. Z tohodle pohledu mi přijde Coraabia velice štědrá. Samozřejmě je všeho více s přibývajícím lvl. A to i toku měny, za které se dá díky systému bazaaru koupit jakákoliv karta dříve či později. Dále denně dostáváš Xot( měna za peníze ) , to samé za úkoly a také dostáváš náhodné karty.
    Lidi co tu tvrdí o tom jak je to orientované na placené hráče ... zasmál bych se jim :). Ano z něčeho ta hra žít musí, ale tady je to o tom - chci si něco zahrát hned .. ano koupím a přispěji na hru a nebo si počkám a stejně to mám.
    2. Systém dvou světů při čemž na jednom grinduješ a dostáváš odměny a hlavně hraješ proti uměl AI, která začíná být fakt občas zajímavá :).
    • ZÁPORY :
      Hře jako takové chybí dvě zásadní věci soudě podle mě a myslím, že je to právě jádro problému o kterém tu mnozí píší.
      1. Špatně fungující P2P - Prostě občasný hráč, který si chce zahrát s ostatními hráči téměř nemá šanci, protože momentální systém turnajů je sice lákavý a zajímavý, ale díky tomu že se jedná o hodinové turnaje, musíte mít prostě štěstí, že se zrovna trefíte do začátku nějakého. A do toho se střídají formáty ( např omezení na TOP karty nově. ) Na jednu stranu obrovské plus !!! A zábava, ale na druhou stranu si prostě díky tomu moc neužijete, teda pokud nejste ti, kteří mají čas hrát několik hodin denně. A to mě mrzí. Přitom by to asi šlo líp.
      2. VYŠŠÍ SMYSL VŠEHO ... ano a to čtu i zde v příspěvcích. Stavba balíků, vymýšlení strategií i hra ( duel ) samotná je zábavná a baví, ale všechno tak nějak prostě nemá moc smysl.
      Krásným příkladem je nárůst hráčů, když je nějaký EVENT, kdy ARK8 dá časovou aktivitu o zajímavé ceny,ale ještě zajímavější je to, že většinou na základě toho jak to dopadne, se ve hře něco stane. Těchto EVENT" je však "zatím" snad .. tak zoufale málo. ... a spíš poslední dobou to jde směrem zajímavých odměn( které potěší právě určitě každého hráče co nechce nic platit ) , ale jinak je to takové hluché.
      A to co je mezitím bych shrnul následovně.
      Ze začátku úžasný multivesmír, těšíte se na každý další odkrytý kus textu ze světa a vše je tak nové a pěkné. Po čase ........ Hlucho, ticho, nic se nikde neděje. Nějaký ten vyšší smysl? ...
      Jediné hlídat turnaje již zmiňovaně , hratelné jen v určité době a vyhrávat je.
      Prostě nevím. Myslím, že vše co to má mít vývojáři mají k dispozici, jen nějak nechtějí ??!( můj názor !?? ten svět rozhýbat a dát do pohybu.
      Chat ... možnost friend listu ... klanové války ... války frakcí se třeba přímo vybízí. Obrovský potenciál mocenského a politického vlivu a machinací. Je takových věcí ... jen prostě hráč se jak jsem již zmiňoval téměř na ničem nepodílí.
  • Lotr
    Až to nebude pay to win tak mi řekněte
    • zadne pay to win nejdrive si zjisty info a pak tu pomlouvej
      • Lotr
        Ehmm je to pay to win.
        Karty které si můžeš koupit za reálné peníze jsou OP.
        Proti balíčkům za reálné peníze neexistuje adekvátní strategie. (krásný případ je balíček založený na odečítání karet. Bez toho aniž by jsi si zaplatil nešel poskládat balíček který by se tomu ubránil)
        Nejde si koupit všechny karty za herní měnu.
        A pokud ano je tak přemrštěná že ušetřit na jednu by trvalo i 6 měsíců každodenního hraní.

        Jistě mnohé se mohlo za tu dobu co nehraju změnit ale jak sami vývojáři deklarují. Nemají zájem podporovat neplatící hráče.
        Na fórum o tom byl krásný topic kde to přiznali. Neplatící hráč pro ně není důležitý a nemůže čekat žádnou podporu nebo výhody platícího hráče. Tak to myslím jeden z vývojářů jasně řekl.

        Tahle hra je extrémně pay to win a vždy byla. Což je také důvod proč to svého času hrálo aktivně jen okolo 60 lidí.
        • kdyź už má někdo nutkavou potřebu rvát prachy do kartiček, ať jde hrát magicy
      • nighters
        Je to bohužel pay to win, neboť si můžeš koupit ty nejlepší karty ihned.
        • To ale neni P2W. To by bylo az tehdy, kdyby nejlepsi karty neslo ziskat jinak nez koupi.
          • P2W hra je kazda hra, kde nad souperem ziskavam vyhodu tim, ze si neco kupuju za realny cash.
            To ze ty karty ziskat jdou za stovky hodin grindu roli nehraje. Pripad uzavren.
            • ignorante *3*
        • Tak to asi těžko ve sběratelské karetní hře - to nikdy nepůjde. Poprosil bych tě, aby jsi si zjistil co znamená free to play a pak vynášel soudy. Dle tvého příspěvku se ti totiž dost plete..

          Děkuji :)
          • Hra kde si muzu kupovat neco co mi dava vyhodu nad souperem neni p2w?
            • uz mlc prosimte, kdyz te to to tak strasne zere bez se nabodnout na kul, bude o jednoho remcala min. Uz jen tvoje jmeno je zavadejici
            • Aha, takze cheaty na kterych vydelava primo vydavatel hry jsou OK, ale cheaty ze kterych nic nema jsou spatny? Ja v tom rozdil nevidim.
            • s-a-b-r-e
              Ale ono právě záleží na tom, jestli je hráč schopen nebo neschopen výhodu využít. Pay to win model je, že hráč si zaplatí a zaručí si tím vítězství a ne, že si zaplatí a když není bez mozku, tak až potom někdy vyhrává. Je ale pravda, že jenom hraním se jen tak ke všemu člověk nedostane.

              A nevím, proč bych měl kvičet jako píchlé prase? Je rozdíl, když herní design počítá s možností nákupu "lepších" karet, třeba tím, že jdou přebít těmi "horšími", a když hráč dělá něco, s čím tvůrci nepočítali.
            • Nezalezi jestli jde nebo nejde neco porazit a nebo jestli hrac vyhodu zvladne nebo nezvladne vyuzit.
              Kupovani vyhody za realny penize je proste p2w, cheat hotovo.
              A vsadim se, ze kdyby nekdo pouzival v nejaky fps aimbota tak kvicis jak pichly prase nehlede na to jestli by vyhraval nebo ne.
            • s-a-b-r-e
              Dneska jsem to ráno na zkoušku pustil a teď večer to teda vypínám a můžu ti říct, že žádné pay to win to není. Sice si můžeš koupit karty hned, ale bez zkušeností z hraní ti je to k ničemu (protože opravdu nevíš, jaké může mít ta daná extra super karta využití). Navíc i s volně dostupnými kartami (osobně jsem do toho nedal ani korunu, jenom volný čas) se dá obrátit celá hra v jednom souboji. Herní systém je fakt propracovaný a dá docela zabrat, než člověk zvládne sledovat vše podstatné...

              P.S.: Jak dlouho jsi to hrál, žes usoudil, že jde o p2w?
            • A proc bych mel davat nejaky priklad f2p her? Jen jsem tvrdil, ze kupovani vyhody je p2w. *7*
            • Dle vaší logiky ale tím pádem neexistuje moc F2P her ... napadají mě akorát MOBA klony. Co dále? Hoďte sem nějaké příklady, ideálně novějších (browserových či ne) her.
            • Vyborne. Platici hrac si kupuje neco ihned, neplatici to musi vygrindit. V tom pripade ma platici hrac neco co neplatici v ten moment nemuze mit = p2w. Pripad uzavren. Proto jsem psal, ze jestli nekdy jednou za desitky a stovky hodin grindu dovoli i neplatici neco mit vubec nehraje roli.
            • Je to takova hra, kde si muzes koupit za penize neco, co ostatni hraci bez penez nemohou ziskat. Precti si definici P2W. Posledni dobou se tim vsichni ohani jak mantra, pritom Hearthstone je pro ranked play brutalne vic P2W nez Coraabia .. :P
            • Ne.
        • a co cekas? kazdej furt akorat frfla jak je vsechno z F2P kategorie strasne P2W.. dokolecka dokola *7*
  • tomocz
    Dřív mě to i dost bavilo, jen se mi to časem nějak ohrálo (to ostatně i Heartstone). Každopádně jim fandím klukům :) Jen jsem zvědav, jak se jim podaří z toho udělat české Hvězdné války, jak prohlašovali :D (Mimochodem film Skeletoni, který hře předcházel, je docela koukatelný (je třeba počítat s tím, že to studenstká tvorba))
    • to mi pripomina, ze autori snad maj v planu udelat film v Coraabstine.. *1*
    • No můj zásadní problém s tímto projektem je, že nemá žádný styl. Hvězdné války měly promakané univerzum, to co je v Coraabii je leda tak parodie. Už jen to, že se na hře podílelo prý kolem tří set grafiků z celého světa dává jasně najevo, že to pohromadě moc jednotný styl ani držet nemůže a působí to spíš jako komunitní omalovánky..
      • Možná až moc rozmanité, ale grafiku určitě chválím. S čím mám problém, tak to je hratelnost. Jsem odkojen Magic:Gatheringem a pravidla hry Coraabie mi přišly úplně stupidní. Je to prostě jako karetní "vojna", silnější karta vyhrává. Každá postava má víc parametrů a vyjímečně se boj zajímavě zamotá, ale většinou nuda..
        • silnejsi karta vyhrala de videt ze sito nehral a nevis co tu placas za kraviny rare karta de v klidu porazit v poho i obyc kartou ale nato musis mit aspon mozek
          • Pises jako kdybys zadnej nemel. *12*
          • Hral jsem to dost dlouho. Jasne ze jde porazit rare karta. Proste jen ten princip, souboj dvou karet s nekolika parametry, ke kterym prihodis par dalsich pro zmenu pravidel souboje - me prestal bavit.
      • Oproti Star Wars je však Coraabia příliš temná. Což mě vyhovuje, ale masám se líbit nebude - soudím z toho, že Lynchova Duna působila podobně a větší popularitu nezískala.
      • Já ti nevím. *3* Univerzum je propracované skvěle. A že obrázky dělalo mnoho lidí je podle mě plus, protože každý do toho světa vnáší svůj pohled na věc. Prostě je to takové koření navíc, přičemž hlavní pokrm je uvařený v české kuchyni. *3*

        Btw, když si prohlížím kartičky Magicu, tak mi také přijdou malované spoustou různých lidí a série slaví úspěchy...
  • Stejně všichni hrajou Hearthstone tak to je celkem fuk..
    • Hearthstone to je pro deti chces taktiku hraj corrabia xD
      • Hearthstone je pro vsechny (i pro nerdy) corrabia je JEN pro nerdy. *1*
  • To už vyšlo? Před rokem a půl? Aha..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit