Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Šaškova pocta co víc dodat he... *7* to s tím vynecháním důležitých herních hudeb nemluvě ani, no ale své diváky si to zajisté našlo no takže v cajk. *4*
  • https://www.youtube.com/watch?v=PZ595N9NZVg
  • frantisek_nejezchleba
    osobně bych si koncert užil mnohem víc, kdyby jeho tváří nebyl právě Talariko. :) To že mi nebyl sympatický je jedna věc; to je můj problém. Že si z toho ale udělal vlastní rockovou show, kde tě má kytara zajímat víc, než cokoli jiného, je těžký pojeb celé akce. Cílová skupina: děti? Jinou jsem neviděl. Kdyby Tomáš po celý koncert seděl někde vzadu, nebo prostě jen seděl jako u Chrona, bylo by to pro mě snesitelnější. Jak je navíc možné, že když si z toho udělal kytarový koncert, tak nezahrál třeba něco z Diabla? Och, ach, už vím! Všechno to byly epic-only skladby. Diablo je až moc komorní. Z mého pohledu další zápor pro celou akci.

    Co se týče zvuku, přišel mi príma. Seděl jsem na patře. Fórum má výbornou akustiku, imho nejlepší sál na zesílenou reprodukci v ČR, byl jsem tam už potřetí. To, že jsem pořádně neslyšel chorál, jsem si uvědomil až z tohoto článku.

    Mezi-hry Space Invaders a Guitar Hero byly podivné. Podle mě tam nepatřily. Opět zde musím zkritizovat samotného Talarika, který u GH předváděl neuvěřitelně trapnou show. Byl jsem přikován do židle, nemohl jsem se pohnout. Ovšem abych jen neremcal: Potěšil mě výběr špatného dabingu. Dobré byly versus videa. Samotný úvod koncertu byl dobře vymyšlen. A ani ve fight clubu kritizovaná medley mi nevadila (třeba Metal Gear Solid byl udělán solidně :)).

    A dotaz na znalé: Mafia prý nemá originální hudbu. Já tedy doufám, že každý, kdo si stěžuje na absenci hudby právě z této hry, má namysli hlavní orchestrální téma. Je i to nepůvodní?
  • MickeyMutant
    To není Český národní symfonický orchestr, to je jeho smutné torzo. "Hudba" je parodií na své byť i osmibitové originály, "sbory", o kterých mluví Aleš, je ca 15 lidí a Tallarico je šašek. Kolik, že stály lístky? Od 600 do 1 700 korun? Neuvěřitelné. Vichrem z hor to zřejmě neskončilo jenom proto, že to byl pro většinu lidí v sále první podobný "zážitek".
  • xDragunov
    Také jsem byla, a s velkou částí článku souhlasím. Osobně mi výběr hudby nevadil, LoL/Mass Effect/WoW themes sice skutečně ničím nevyčnívají, ale chápu jejich zařazení z důvodu popularity, a přijde mi, že to v playlistu udělalo docela solidní vyvážení proti těm méně známým hrám typu Shadow of the Colossus nebo Chrono Trigger/Chrono Cross medley, ale to je samozřejmě subjektivní. Bez čeho bych se asi obešla úplně bylo Kingdom Hearts. Na VGL jsem šla s tím, že jsem věděla, co čekat díky solidně nakoukanému blu-ray Level 1, ale právě ve srovnání s tím byla celá akce od začátku do konce na půl plynu. Přežila bych Tallaricovu snahu udělat "interaktivní" show a zbylé kousky, ale neexistujícím marketingem počínaje, přes slabou účast, menší orchestr, menší chorál, skutečně dost haprující ozvučení a konče místy velmi výrazným playbackem (Time's Scar z Chrono Crossu hraje na VGL z velké části flétna, která tady vůbec nebyla přítomna, a přesto hrála - bez ohledu na skvělý orchestr, tohle bylo zkrátka poněkud trapné) to bylo opravdu dost rozpačité. Nedá se říct, že bych přímo litovala vynaložených peněz, ale VGL v Praze byla poloviční akce za plnou cenu.
  • ringmancz
    výběr byl tragickej, to je pravda. na Mass Effect jsem se těšil a bylo to takový nijaký. ale třeba Chrono Trigger znám jenom podle názvu a byla to možná nejlepší písnička
  • Keyz
    Z toho videa to vypadá trapně.

    Proč tam byl vůbec ten expert v modré košili a něco tam kvokal? A proč tam projektují hry? Jako čumět na různé hry a do toho tam dělá někdo na pódiu kreace....

    To nešlo vybrat hudbu která je podobná jak se to dělá na koncertech a ne tam dávat rock, pak něco vážného atd. Kdyby to bylo vážnější jdou tam lidi jako na vážnou hudbu. Sednou poslouchají, zatleskají a odejdou. Zde to byl kočkopes a do toho ta projekce. čumět na nějaké hry a z toho dost sra*ky to je teda věc.

    Kdyby zase rock, tak tam dají méně sezení a kapela tam hraje jako rocková kapela.
    • ringmancz
      protože to vymyslel a je to jeho projekt, takže si tam může dělat co chce. a nebyl to koncert vážné hudby a kytara (v těch částech, kde na ni hrál) tam seděla
  • Prvni polovina byla slaba.

    Taky mi prijde jako kec ze to prizpusobil danemu mistu protoze aby v Ceske Republice nehral hudbu z Mafie je velky fail.
    • xDragunov
      Pokud vím tak říkal, že má nějaký počet jednotlivých předpřipravených fragmentů VGL a teprve z toho vybírá set pro jednotlivé koncerty s přihlédnutím k nějakému hlasování na jejich FB, takže s vzhledem k tomuhle ho asi za absenci Mafie nelze moc vinit, zkrátka ji v repertoáru nemají. Pak by šlo samozřejmě i o získání samotných práv a nacvičení s konkrétním orchestrem, je otázka zda by pro ně vůbec mělo smysl ta práva kupovat kvůli jedinému a ještě napůl neprodanému koncertu v CZ. Ale upřímně? Vyhodit Kingdom Hearts a nahodit nějakou "Czech medley" s tématem Mafie a něčím z Operace Flashpoint (fakt si tu nikdo nevzpomněl?) by bezesporu přidalo plusové body.
  • Mart9
    Hlavně že ten šašek říkal, že tu hudbu právě přizpůsobují publiku. Nakonec jsem se dočetl, že to byly jen kecy. Pokud mu tam chyběla hudba z Mafie, je to ostuda.
    • ringmancz
      Mafia prý nemohla být kvůli licenci, ale i tak je spousta dalších českých her se super hudbou
      • Mart9
        Tomu nevěřím.
  • pan_Revoluce
    Co mě překvapilo, byla návštěvnost hraničící s fiaskem. Seděl jsem úplně nahoře, a volných míst byla zpočátku minimálně třetina. Co mě zarazilo, bylo výrazné zhoršení situace po přestávce - mám takovou teorii, že protože byl koncert zařazen v Prague Proms, spoustu lístků mohli dostat sponzoři, přišli se podívat, zjistili, že to nedávají, a o přestávce šli domů. Mezi těmi nerdy tam totiž zpočátku hodně vyčuhovalo pár seriózních párů v šatech a oblecích.

    No abych to zkrátil, jestli tam na konci koncertu byla obsazena půlka míst, tak s velmi odřenýma ušima. Myslím si, že se to na atmosféře podepsalo hodně...
    • janchor
      Rozdávání lístků sponzorům / VIPs, co se pak ani neobtěžujou ukázat, je bohužel běžná (a asi nevyhnutelná) praxe, tady jistě násobená tím, že "klasickej" návštěvník Proms si japonskej kýč a Tallaricovo tajtrlíkování užije jen těžko.
    • Mart9
      Já jsem se naopak divil, že tam Aleš nebyl sám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit