Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ogami
    Rad bych se zeptal, jak je to s kodem ke hre u elektronicke verze casopisu? V potvrzovacim mailu pri zakoupeni aktualniho cisla se sice pise, ze mi kod bude zaslan pomoci mailu nebo SMS, nicmene zatim mi zadne cislo neprislo (casopis koupen v sobotu).
  • no vida, pribaleny neplatny kod ke hre, presne jsem cekal, ze se to jednou stane...
    • Tak beru zpet, jsem jen slepy jak patrona :).
      • Thorar
        A stydíš se aspoň trochu?
        • To se jako mám stydět že kupuji originál hry a tím pádem si je logicky vybírám *1*
          Opravdu,stydím se strašně...
          Nebo se mám stydět ze si vyberu podobný časopis a lepší hrou?
          Dobrá logika,šašku.
          • Tilwaen
            Styď se především za to, žes to vůbec nepochopil.
          • Thorar
            Tak tedy pro Tebe to vysvětlím. Jestli se stydí za to obvinění z neplatného kodu, i když to byla jeho chyba a kod byl v pořádku.
  • frag.ment
    Až mě někdo zbaví v diskuzích uživatele Jack1947 (navždy a na furt), tak si Level koupím.
    • ucho
      tento argument postrádá logiku. Jack1947 v Levelu žádné příspěvky nemá, ne? :D
      • frag.ment
        To je mi jasné, já jsem jen chtěl někoho přimět, aby ho zabanoval zde.. ják se znám, tak dneska při nákupu večeře v Tescu stejně ten Level koupím, jako vždy :-)
        • Jack1947
          To nemuzes myslet vazne ne ? Konkretne ty... cim te konkretne stvu. Jsou tu i jiny horsi, nemuzes necekat ze bych si to nebral osobne. *7*
  • Senzační článek o sběratelských karetních hrách. Na Star Treku jsem se učil anglicky, Magic vyplňoval školní přestávky až do maturity. Na Doomtroopery jsme koukali jako na chudé příbuzné. *1*
  • Horst_Fuchs
    Mám bohužel pár problémů s tou počeštěnou Gemini Rue. Tahle verze je dost zvláštní.

    1. Nejede hudba, zkoušel jsem obě volby v nastavení u hudby a ani s jedním to nefunguje
    2. Některá písmena se ve vyhledávání v databázi prostě vůbec nezobrazují jako bych použil mezerník (týká se to třeba M, B, X a plno dalších) což je docela matoucí.
    3. Direct3D 9 režim nefunguje, hází chybovou hlášku o nějakým pluginu, DirectDraw verze jede.

    Nedávno jsem zkoušel Steam verzi a tam není problém s Direct3D, s hudbou natož textem.
    • Taky jsem narazil na jeden konkrétní bug, nevím jestli je to způsobeno češtinou. Na začátku hry, když z terminálu zjistím Mathiasovu adresu, tak komunikátor mi ji řekne i s číslem pokoje, ačkoli to postava ještě nezná a musí se pak zjišťovat jinak, i když jako hráč už je (bugem) znám.
      • Jack1947
        Njn, tak mensi hrubka no ale jinak ok. *3*
    • GlaDOS
      1. Hudba většinou všem funguje bez problémů. Je to docela divné. Zvuky a dabing fungují?

      2. To je kvůli češtině. AGS totiž nedokáže načíst celý balík fontů a tak je kvůli diakritice nutné provést náhradu znaků. Pokud to chceš udělat dokonale, musíš se hodně vrtat ve zdrojovém kódu. Je docela úspěch, že se to povedlo takto slušně počeštit. Psát písmo stejně nemusíš. V databázi vyhledáváš údaje daleko efektivněji přetahováním informací do vyhledávacího pole.

      3. To je kvůli pluginu na sníh/déšť. Je zastaralý a byl vytvořen na Direct Draw pro 16 bitové barvy. Po nějakém čase jeden z programátorů hry ten plugin přepsal a hra byla updatovaná, takže už jede i přes Direct3D. Vypadá to, že Level dostal zastaralou verzi, což je dost nešťastné, protože Direct Draw spoustě lidí způsobuje zamrzávání a je nutné hru hodit do okna a ve Windows nastavit 16 bitové zobrazení.
      • Aha, tak proto :) Karma za uzitecnou informaci.
      • Horst_Fuchs
        Zvuky, dabing fungujou bez problému, ale žádná hudba. Znovu jsem si pro srovnání nainstaloval Steam verzi a tam funguje.
  • I přes názor mnoha více či méně povolaných expertů považuji za zlatou éru LEVELu období zhruba od roku 2007 do konce roku 2011. V tomto období vycházel LEVEL se dvěma nabušenými DVD - hra, trailery, machinima, mody, videorecenze, LevelTV. V časopise bylo množství zajímavých rubrik, některé naštěstí přežily (téma čísla, Retro sektor) jiné mi teď chybí (Restart, Křemíkové nebe). V porovnání se Score mi články přišly jaksi vyspělejší (některé články ve Score zřejmě píše partička nevybouřených puberťáků) a oceňoval jsem i výběr her (5 nehratelných budgetovek vs jeden vesměs kvalitní titul). Jediné co se mi v té době na Score líbilo byl Mikoláš Tuček ve Score Live, nicméně LEVEL měl nedostižnou devizu ve článcích Michala Rybky - a sporadicky i Dana Vávry, který bohužel často místo objektivních článků jen dší síru na to, co se mu zrovna nelíbí a tak jde spíše o osobní blog než seriózní informace.

    A teď k "novému" LEVELu. Myšlenka odbornějších článků na zajímavá témata je sice dobrá, ovšem jsem přesvědčen, že nelze za měsíc sehnat dostatek materiálu na stostránkový časopis (Rybka je jen jeden, některé články mi přijdou nadbytečné, tvořící spíše vatu na zaplácnutí prostoru). LEVEL měl ostatně vždy takovéto články, stačilo tady trochu přidat a jinde malinko ubrat, totální rebuild byl zbytečný. Grafická úprava mi teď přijde vyloženě nehezká, výběr plných her sporný (vesměs Steamový výprodej). Pokud by šlo opravdu pouze o tyto "jiné" články, mohlo by to být úplně bez recenzí a bez hry v A5 formátu za 40 kaček.

    LEVELy mám prakticky všechny - příští týden očekávám balíček s posledními cca dvaceti chybějícími čísly. Co mě baví je vzít si nějaké starší číslo a připomenout si, jak hry vypadaly před lety, zavzpomínat a třeba si zahrát něco, na co jsem zapoměl. K tomu ale potřebuji kvalitní recenzi a dostatek screenshotů. To bylo u těch nejstarších čísel, ale později Restart jako malý tutoriál pro to, co jsem ještě nehrál byl super. Pixelvize byla také sqělá, jako jiný pohled na herní svět.

    Četl nebo slyšel jsem v podcastu názory, že třeba screenshoty nebo recenze si mohu najít na netu. To ale dnes platí o jakékoliv informaci, s takovým názorem by časopisy nemusely vycházet vůbec. Je tu třeba MobyGames a YouTube, Google a Wiki, ale to já nechci. Právě proto si kupuju časopis, chci si totiž zaplatit za to, že někdo ty informace a obrázky za mě najde, udělá mi výběr toho nejlepšího nebo nejdůležitějšího a já ušetřím čas. Že to budu mít v knihovně a za pár let si ten časopis vezmu na WC a připomenu si, jak se hrálo, když mi bylo 40 (30 ... 20 ...). Že to v tom časopise bude všechno, a ne že při čtení papíráku budu muset sedět u netu. Nebál bych se udělat nějaký ten krok zpět. Videorecenze, které si mohu stáhnout offline, když už není DVD by byly fajn. Herní artworky. Screenshoty. Chtělo by to zkrátka více pixelů!
    • Lezi mi doma Level cislo 1. Kdysi to byl ten horsi casopis ze dvou u nas. Na obalce ma gorilu, ktera lezi na zadech a na nohou drzi mlade. No za chvilku to bude 20 let...
    • No, ono na tom něco je. Dokud tam budou recenze, tak by tam měly být i screenshoty. Takhle se ta změna zasekla na půl cesty. Třeba není špatný nápad úplně vyhodit recenze a hry, pak by to mohlo být ještě levnější. Z tech her co tam zatím byly jsem radost neměl, polovinu mám a polovinu stejně hrát asi nebudu.
    • Neviem odkedy si čítal level (dokupovanie starých čísiel nerátam), ale všetky prednosti ktoré si opísal, mal Level HLAVNE počas pôsobenia ľudí čo sa teraz vrátili. Na DVD bolo vždy málo plných hier (zväčša iba jedna, a to slušná), Rybka okrem recenzií, HW sekcie a témy čísla obsluhoval aj dopisy. Články boli písané taktiež pre trošku inteligentnejšie publikum ako tie v Score. A ešte som zabudol na manekýnovské fotky Petra Bulíře na gauči. Nie, zlaté časy boli v iných rokoch ako v 2007-2011 ....
    • zdeeneek
      Nejsem si jistej jestli by byla spravna cesta delat Level stejnym zpusobem jako byl delan pred restartem (stavet casopis hlavne na recenzich) - prodeje nebyly dobry, nejaka zmena prijit musela ...
    • buuuuuuuuu shutr buuuuuuuuuuuuuu buuuuu *8*
  • celoush
    Předně chválím super obálku. Mám trochu rozporuplné dojmy z DRM Free hry, prostě Steam je Steam, ale chápu, že s češtinou by to asi jinak nešlo (a ani nevím, zda tam vůbec ta hra je). Recenze jsou pro mne stále "nutným zlem" (naprostý nesouhlas s dopisem jednoho čtenáře, který chtěl víc recenzí). Jinak časopis mám stále rozečtený, ale za mne obrovský dík a plus za možnost si číst časopis i elektronicky. Doufám, že kód do Publera zůstane i u dalších dílů.
  • Tak minulé číslo jsem poprvé vynechal, poněvadž jsem očekával nálož článků o GTA, což silně nemusím. A litoval jsem, že jsem tím pádem nemohl číst Making of Perihelion, což je hra, jejíž intro zbožnuju. Tentokrát už koupím, protože Gemini Rue jsem měl dlouho v hledáčku.
  • Gemini Rue je dobrá adventura v nejlepší formě let devadesátých... všude se to aspoň píše a už minimálně půl roku mi leží na steam účtu . Resonance a Blackwell jsem si dokonce cíleně koupil ...no není to pro všechny ale jinou náhradu v podobě další hry kupující nemá . Časopis + hra - .
    • GlaDOS
      A co Primordia? Je snad ještě o fous lepší než Resonance.
  • Tak to je konec. Ze Gemini Rue :DDDD Pixelovatá hovadina co driv nebo pozdej stejne vyjde jako freeware a oni s tim machrujou ze to dali jako plnou hru :D To asi nebyla moc velka investice. Tipuju tak 10 korun *15* kouknete na SCORE, 4 hry! FUEL, Clive Barker Jericho, Saints Row 2 a Hospital Tycoon. To je nadilka! Vybere si kazdej, závody, horror, akce a strategie. Zalezte s tim levelem uz nekam. Jste pro smich!
    • 1/10

      Tři shitty hry a Theme Hospital, tak to je mazec.
    • ucho
      kupovat časopis kvůli hrám je smutný. kdo to dnes ještě dělá? s tolika akcemi na internetu, kdy se většina her dá sehnat za hubičku? copak by někdo už dávno neměl hru FUEL, kdyby ji nechtěl? stejně tak Saints Row 2... opravdu nějaký hráč čeká, až ty hry budou v časopise? jestli jo, fajn, ale moc takových lidí přeci nemůže existovat...
      jinak jestli se nepletu, tak Gemini Rue je v Levelu lokalizováno do češtiny, což je slušná přidaná hodnota a zajímalo by mě, kolik to zabralo Lukášovi času a kolik tam bylo textu...
      • Opravdu?Nesmysl.
        Dobré je nezapomínat že řada lidí (včetně mně) si koupí mnohem raději krabičku a Steam používá jenom na aktualizace....Opravdu dobré hry typy Bioshock nebo TombRaider nemám problém koupit za plnou cenu potom jsou ovšem hry které bych možná někdy hrál ale nikoliv za plnou cenu.A v tomto případě jsou hry přibalené k časopisu příjemná alternativa k levnějším edicím. A bohužel v tomto nový Level prostě propadá.Chápu že za poloviční cenu nelze mít stejný počet her jako konkurence ale jednu pořádnou áčkovou klidně postarší by byla lepší než šeredná dětinská skákačka,mizerné auta,nepovedená střílečka a adventura provedením nedosahující ani mnohé freeware.Osobně bych neměl problém zaplatit o 50Kč víc,ale s DVD a slušnou plnou hru.Opravdu nemám náladu po večerech tahat několik GB hry abych KONEČNĚ mohl hrát (viz.předchozí hra)Tedy suma sumárum nikdo nemá všechny hry a ne každý je pirátek že
        *2*
        • ucho
          já na to nezapomínám, ale ta tvoje řada lidí se víc a víc ztenčuje... řekni upřímně, které z těch her u score tě zajímají a budeš je hrát (a které jsi doposud neměl). tedy kvůli kterým hrám se vyplatí dát 200,-?
          • Někde jsem četl že prodeje krabicových verzí tvoří cca 60% trhu,byť se ztenčuje...A co budu hrát z tohoto čísla:Překvapivě mimo SR2 vyzkouším vše.Fuel jako chvilková záležitost nevypadá špatně,Jericho jsem nikdy nehrál a abych řekl pravdu ani ho neznám a Hospital to je milé retro.
            200 Kč se zdá někomu hodně? A 100 Kč za jednu mizernou hru a srovnatelný časopis ne?
            • ucho
              Ty tvé "kvalitní" hry jsou velmi subjektivní pojem. pokud bych si měl například vybrat mezi Gemini Rue a Hospital Tycoon, sáhnu bez rozmýšlení po Gemini Rue... Navíc ono je někdy méně více. V žádném případě nechci v ničem pomlouvat konkurenci. Score jsem nečetl ani nepamatuji (no popravdě za 200,- je pro mě ten časopis nekoupitelný), tedy řeším jen význam těch her (dvd mechaniku jsem nepoužil snad už rok...). Ano, určitě se najdou lidé, kteří větší množství her ocení, ale nejde to brát jako fakt, že víc her = lepší časopis. Pro mě to tak rozhodně neplatí a věřím, že v tom nejsem sám... navíc v současné době existuje na internetu tuna slev, že už ty herní přílohy postrádají trochu smysl.
              Co se týče Levelu, ano, taky si myslím, že počáteční wow efekt opadne, ale nečekám, že to redakci nějak ohrozí. Jistě si dokážou spočítat náklady a jaké musejí mít zisky, takže jim prostě stačí pružně jednat a zajistit, aby byli v plusu. A bez toho vázání na kvanta her jim to půjde mnohem snadněji...
              • Reakce na příspěvek:

                Ano ,,kvalita" je zajisté subjektivní.Problém je ten že HT je 1 ze 4 her a asi nejslabší,zatímco Gemini je jedna jediná.Osobně nejsem nijak náročný na grafiku...Ale Gemini jí má naprosto hnusnou a popravdě je jedno jestli je to záměrem jak překládají recenze nebo je jenom autor čuně.Prohoha,vetší rozlišení mám na telefonu.
                A přitom jde udělat stylová grafika a dobrá adventura,třeba Runaway,levný Overlocked nebo již v Levelu přítomný Dreamfall.
                A mimochodem,pokuď bych nepoužíval DVD mechaniku asi bych běžel kupovat další disk prostě proto že pokuď bych chtěl mít mých 20 her ze Steamu k dispozici bez otravného stahování a sušil je disku nevím kam bych je narval.Nemluvě o dalších desítkách bez Steamu.
                Neříká že Level je horší nebo lepší než Score.Je jiný.Jenom si myslím že cesta bez DVD (které jako medium představuje minimální náklady) je jenom výmluva na to že nemá lidi peníze atd. na to aby DVD bylo plné a postavené na slušném enginu.Jistě může být cesta dávat jako přílohu podivnosti na které se na Steamu obrazně válí tuny prachu,ale....Jestli je toto cesta k udržení časopisu při životě...
            • ucho
              Jericho stojí na steam 40,-, SR2 už za 50,- pravděpodobně taky seženeš. a víš, jaké má hodnocení Hospital Tycoon? 51/100, ta hra se prodávala za 30,-.
              takže ano, 200,- je poměrně velká suma za hry, které třeba ani nechci hrát nebo mě z nich zaujme trochu jen jedna. tedy kupovat časopis kvůli hrám se dnes prostě nevyplatí... to už si raději vyhlídnu nějakou akci a za 150,- můžu mít mnohem kvalitnější a novější hru, na kterou časopis může ještě nejméně rok nebo dva zapomenout (a možná se do něj ani nedostane)...
              v tomhle má naštěstí redakce Levelu rozum, když se snaží opět dělat na prvním místě časopis. samozřejmě je fajn mít jako bonus nějakou zajímavou hru, ale mělo by se na to nahlížet jako na bonus k tomu časopisu, něco navíc. brát jako základ kupu starých her, které se rozdávají na internetu prakticky zdarma a mít k tomu jako přílohu časopis, to je neudržitelná situace a z pohledu hráče velmi nevýhodná...
              • Reakce na příspěvek:

                Tak naposled a polopaticky...
                Jasně jsem psal. *16* Hry na Steamu ani jiných elektronických distribucích prostě nekupuji.Tečka.Ono je neskutečně otravné stahovat jenom záplaty na hry přes Steam,natož stahovat celé hry.Tedy ceny na Steamu mně naprosto nezajímají.A pokuď jde o ty ceny.Samotný Fuel stojí na DVD cca.200Kč+Jericho cca.90Kč,SR II taky cca 90Kč tedy ať počítám jak počítám cena je nad 200 že?
                Zda má Level rozum nevím Osobně to vidím tak že až opadne první wow efekt budou rádi pokuď nedopadnou jako předchozí redakce a množství herních časáků klidně za pár korun ale bez slušných her.Pokuď bude Level přídávat podobně ,,kvalitní" hry je snad lepší nedávat nic.
            • janchor
              Ta hra je jedna z nejlepších ve svém žánru. K srovnatelnosti časopisu nechť se vyjádří naši čtenáři.
      • Jack1947
        Neda se zavdecit vsem holt, jenze kdyz to nekoho nezajima tak si to nekoupi. Nemusi psat do diskuzi jak je to spatne, teda diky hram ty jsem bral vzdy jako bonus nikoliv ze bych je vyzadoval.
        Pepik je ale Trol, ted bude nakrmeny ze uz nemusi veceret.
      • janchor
        Hrubej redakční odhad se zastavil někde za 400 000 znaky. Překládal jsem to nárazově zhruba dva měsíce.
        • Thorar
          A já Ti za to moc děkuju, tahle plná hra mi udělala radost a překlad dvojnásob.
        • *3* Za češtinu jednoznačně plus . Ale koho neosloví samotná hra , tomu už čeština nepomůže ... Aneb jak mi napsal kamarád na nabídku Ace of Spades - Díky. Hry s "kostkovanou" *7* grafikou nehraji ...Hlavně jak ho baví sledovat tisíce trojúhelníků .
    • Jack1947
      Level je o cteni a clancich, Score o plnych hrach. Ano vybere si kazdy. *3*
      • :) Přesně tak . Tento měsíc stejně jako ten minulý už mám vybráno .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit